Недосегаеми ли са ромските гета?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 compact,96'индивидуъл
Мечтае да кара: 6 serries
Детайли за колата: монреалблауууу

Re: Недосегаеми ли са ромските гета?

Мнение от vaykisss » 17 Май 2012, 23:51

ще станем като романия след някоя друга година,там са 80% черни 20%бели,живея на 50км от италиянската граница и всекидневно виждам ромънски мангали с бг регистраций,понякога в началото като дойдох в Словения да живея се опитвах да заговоря някъв ,макар и мангал,наистина ми липсваше българска реч и оня кат ми каже КОМЕ??,и ми става ясно че е ромънски гаден миризлив циганин с бг регистрация на колата,и словенците са ме базикали че бай мангал ми е земляки други тапотий щото половин Италия и половин Испания е пълна с коли регистрирани в бг и пълни с миризливи гадни цигани които не отиват да бачкат а да крадат и проституират ,според мен това тряа да намери решение преди събарянето на гетата на наще мангусти.Иначе съм работил с белгиици,холандци и др които не вярваха ,че съм българин :bgflag: ,заради миризливата паплач която минава всеки ден по евро пътищата и те всеки ден както и аз виждахме :no:
а за наще мангали има решение както споменаха колегите по горе за Катуница,ама тряааше ли едно младо момче да загуби живота си от цигани за да се стигне до тук и колко още тряаа да си идат заради мангалски произвол и анархиръм :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 18 Май 2012, 11:14

ineedmoney написа:
bum_bum написа:Как не могат да измислят някой вирус, който да ходи само по хората с неестествен цвят на кожата.

опитали са се преди 30 години да измислят такъв който ходи само по педерасите...само че освен по тях е тръгнал и по другите. Tа така и с тоя..те сигурно са го измислили вече ;)

Сърповидно-клетъчната анемия предполагам, че ще свърши работа след някоя друга модификация. За сега от нея се разболяват основно чернокожите. Със малко ум и финес може да тръгне по циганорите.

Obergruppenführer
Аватар
Кара: Е 36

Мнение от MOGY » 18 Май 2012, 12:27

Голям срам берем из Европа заради тях!
Мангала като иска държавата да направи нещо за него,да направи и той нещо за нея.Да бутнат тия гета най-долните и да ги преместят в някви общежития или бивши казармени помещения.Като ги съберат на едно място да им издадат документи за самоличност.О там да им се намира работа,понеделник в 8 идва рейса и ги товари,дали ще чистят корита на реки(за да се ограничат бедствия като това в с.Бисер),незаконни сметища,ще помагат в гасене на горски пожари,по строежи и ремонти на общински сгради.По тоя начин се спестяват средства на общините които иначе ще вземе някоя фирма примерно.В замяна мангала получават дом,баня,ще имат там столова други мангали ще готвят примерно,фелшер ще имат.Така от понеделник до петък да бачкат а събота и неделя може да има нещо като училище неграмотните да вземат поне основно образование.
Така държавата им помага,но и те правят нещо за нея...
ИзображениеИзображениеИзображение
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
100% етнически НЕ толерантен!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 18 Май 2012, 12:36

Не може току така да се затрие един етнос, какъвто са ромите. Не е в стила на 21-ви век. Но може да се ограничат техните издевателства над обществото. Гетата са добър ход, но трябва да се оградят и да се ограничи движението на ромите извън тях. А вътре да си правят каквото си искат. Ако това се направи съм съгласен от моите данъци да им се дават помощи, колкото да не умрат от глад. Ама излезе ли ром извън гетото, веднага проверка от полицията и прилагане на закона в пълната му сила. А винаги има защо да се опандизи един ман....пардон ром. Ако пък е чист и просто се разхожда и не върши простотии е добре дошъл в обществото. Познавам и един двама такива, но на фона на останалите са някаква хилядна от процента. Щатите така са си решили проблема с индианците, защо ние да не постъпим по същия начин с нашите индианци.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 320d

Мнение от outworld » 18 Май 2012, 12:39

flame написа:
outworld написа:заминават за чужбина и от там (в случая Испания) пращат пари на роднините тука.

Да ти кажа това е някакво, макар и половинчато, но все пак решение :mhihi:
Първо на първо - не крадат от нас. И второ на второ - пращат пари и по тази начин (майтап, не майтап) стимулират БГ икономиката :smoke:
Ама тва хич не е добросъседско между другото (да им пращаме нашите мангали на западняците да ги крадат тях) и е малко сиганска работа... :mrgreen:

В случаите, които знам, мангалите там работят в строителството, не гепят или поне не се прехранват само от това. Седят там 10-15 човека 6 месеца, пращат пари на семействата си. След тези 6 месеца се връщат тук и седят тук 6 месеца и лайф ис лайф. За Испания тръгват други 10-15 човека, които им пращат пък те пари и така се върти колелото. Гледам в моето село какви къщи си вдигнаха, ходят с нови дрехи, карат прилични коли и моите роднини там казват, че не крадът вече толкова :dunno:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 18 Май 2012, 14:19

MOGY написа:Мангала като иска държавата да направи нещо за него,да направи и той нещо за нея.

Пфффф, тва все едно дебелогъзестите мангали отвъд южната ни граница да искат да връщат каквото са им дали като помощ от ЕС :mhihi: Или с други думи - забрави ;)

MOGY написа:Да бутнат тия гета най-долните и да ги преместят в някви общежития или бивши казармени помещения.Като ги съберат на едно място да им издадат документи за самоличност.О там да им се намира работа,понеделник в 8 идва рейса и ги товари,дали ще чистят корита на реки(за да се ограничат бедствия като това в с.Бисер),незаконни сметища,ще помагат в гасене на горски пожари,по строежи и ремонти на общински сгради.По тоя начин се спестяват средства на общините които иначе ще вземе някоя фирма примерно.В замяна мангала получават дом,баня,ще имат там столова други мангали ще готвят примерно,фелшер ще имат.Така от понеделник до петък да бачкат а събота и неделя може да има нещо като училище неграмотните да вземат поне основно образование.

Има доста хляб в тая идея - все пак ще са полезни както за себе си (образование, медицинско обслужване и т.н.), така и за бледоликите :mhihi: (няма да има джебчийство, просия и всичко останало от богатия им арсенал)
Лошото е че не е развита тази идея дори в по-развитите от нас страни... Пък колкото и да я дъвчем по форума - нали се сещате, че няма да я развием особено... :confused:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 18 Май 2012, 17:53

Да казваме, че няма начин за справяне с проблема е меко казна повърхностно. Има много начини, съвсем демократични, хуманни и законни, но на тези от които зависи това не им стиска. Защото тях просто ромите не ги касаят. На полициаите им е много лесно да не се занимават с ман... ромите, защото после трябва да пишат обяснения, да отговарят по обвинения за расова дискриминация и други подобни. А като си затворят очите, денят им минал и заплатата същата. А и лично съм бил свидетел как в една ромска автомивка почистиха на полицай колата вътрешно и външно за един лев. Не е корупция, човекът си плаща все пак. Общинарите и те са зависими от кмета а кмета зависи от ромските гласове, как да скочат срещу гласоподавателите си. Правителството? Ами нали после и те трябва да дават обяснения за расова дискриминация на разните педерастчета и тлъсти лелки от ЕС. Ама за това трябват топки, за да провеждаш някаква политика и да се опънеш на ЕС, нали? А и всички тези от които зависи ромския проблем съвсем не страдат от него. Те са един вид управляващи и нямат толкова мешания с гетата, с ромите просяци, с кражбите, с циганската измекярщина. Нали си живеят в някой хубав квартал в къщи с три метра ограда, возят се в коли с шофьори и си питатде..ия. Полицайте пък като покажат картата и манговците не ги закачат. Е с редки изключения, когато им чупят патрулките и ги бият. Ама пак проблемът си е техен и на техните началници. Да му мислят хората дето живеят до гетата или в смесените райони и всеки ден страдат от мангалшините. Ама на всяко действие има и противодействие. Някой ден ще се появи организация като Ку-клукс-клан(според Уикипедията така се пише) и ще изгорят няколко гета за една нощ.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на 3-та

Мнение от BFM » 18 Май 2012, 21:04

Аз имам въпрос: С какво са виновни децата на тези, които искате да бъдат изгорени, избити, чумосани и т.н?
Силният прави толкова ,колкото може, слабият страда толкова ,колкото трябва!

Obergruppenführer
Аватар
Кара: Е 36

Мнение от MOGY » 18 Май 2012, 21:54

Начи темата не е за изгаряне чумосване и т.н.Тва че някой е подхвърлил нещо такова си е негово право на мнение.
Ако става на въпрос аз лично мечтая да ги натоваря на влакове за ТЕЦ Марица Изток,ма тва на тоя етап няма как да стане :mhihi: така че съм сдържан с изказванията и търсим някакво разумно решение.
Виновни са тия дето ги правят тия деца!Тия паразити които днес я изкарал я не 5лв. а е направил 6-7 чавета!Тоя същия дето ги е направил и ги остава да живеят в бараки,колиби дето ги използва да взимат помощи ,да просят.Те сами си обричат децата на никакво бъдеще!А тва по някакъв начин трябва да спре!И като не може да им бутнеш НЕЗАКОННИТЕ постройки,и като почнат да се чустват недосегаеми,ток не плащат,сега и катуните им не може да пипнем...е така не става!
Аз ли съм виновен,моите деца ли ще са виновни!Защо моето дете примерно на връщане от училище да минава покрай такива гледки като каруци,бараки,боклуци,прасета кокошки и мангалчета тичащи голи и боси в калта.Или да го мисля дали някои няма да му дръпне телефона примерно.
ИзображениеИзображениеИзображение
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
100% етнически НЕ толерантен!

ботокс ефект 
Аватар
Кара: черна сянка
Мечтае да кара: още по-черна сянка

Мнение от Dido_stz » 19 Май 2012, 8:27

BFM написа:Аз имам въпрос: С какво са виновни децата на тези, които искате да бъдат изгорени, избити, чумосани и т.н?

Никой не е казал такова нещо ама всеки си го повтаря наум...
То е един кръг-родителите правят първото дете на 13 години, малкото като порасва е хванало манталитета на другите и ето с какво са виновни тия изчадия
the project is ready....
ИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 19 Май 2012, 11:13

Една рационална, но за съжаление изобщо не толкова демократична, идея ми си струва австралийският пример с "Откраднатото поколение" - когато през 20 век австралийските власти съвсем принудително са вземали децата на аборигените, за да ги култивират в цивилизована среда.
http://www.segabg.com/article.php?issue ... 4&id=00002
http://en.wikipedia.org/wiki/Stolen_Generations

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: passat b5
Мечтае да кара: без да зарежда и да ремонтира

Мнение от lowshow » 19 Май 2012, 15:33

към колегата @flame - евела, не бях чувал досега такъв вариянт, звучи май най-разумен и хуманен :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на 3-та

Мнение от BFM » 19 Май 2012, 22:57

flame написа:Една рационална, но за съжаление изобщо не толкова демократична, идея ми си струва австралийският пример с "Откраднатото поколение" - когато през 20 век австралийските власти съвсем принудително са вземали децата на аборигените, за да ги култивират в цивилизована среда.
http://www.segabg.com/article.php?issue ... 4&id=00002
http://en.wikipedia.org/wiki/Stolen_Generations

Гениално... можеш да си го напишеш в подписа, за да не се налага да го копираш и пействаш всеки път.
lowshow, ако помислиш малко, ще се сетиш и за други такива "хуманни и разумни" примери: кръвен данък, prima nocta и т.н. Целия еничарски корпус в Османската империя се е състоял от насилствено "взети" християнски деца...
Нито е оригинално, нито е хуманно подобно хрумване. В нечии други очи и ние сме аборигени... всичко е въпрос на гледна точка.
Силният прави толкова ,колкото може, слабият страда толкова ,колкото трябва!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 20 Май 2012, 7:06

Работата отдавна е изтървана с тия гета...тъй че моля по- толерантно :mhihi: Нали знате, че вече сме осъдени в Страсбург за събаряне на незаконно гето :ranting:
Никой не мое ма връне на селу!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46
Детайли за колата: N42B20

Мнение от pimpo » 20 Май 2012, 10:05

Вчера имах "удоволствието" да мина през Столипиново, ей така от любопитство. Бях виждал снимки, но като го видях на живо, просто думите не ми стигат...
Тези хора са толкова далеч от цивилизацията, че не мисля че има сила която може да ги промени. Те дори не искат да се променят, защото не знаят въобще как е устроен света и къде е тяхното място ако случайно излязат от гетото. Единственото което те искат е някой нещо да им даде! Това е все едно да се опитваш да помогнеш на хроничен алкохолик. Колкото и да му говориш, той иска само шишенце ракия и всичко ще му е наред. С други думи казано: на сила можеш да отнемеш, но насила не можеш да дадеш. Когато човек няма знанията и разума да осъзнае проблемите си, той никога няма да започне да търси решение.
Общо взето цивилизовано решение на проблема няма. А и дори да има, то ще коства страшно много време и пари, поради което никой не би се заел с него. Още повече, че това не е локален български проблем, а тревожна световна тенденция. Мисля, че на всички е ясно как в "най-демократичната" държава в света USA, негрите живеят в гета където се стреля и после се пита. Преди си мислех, че това се случва само по филмите. 2005 бях там за няколко месеца и една жена (цветнокожа) ми каза, че брат й е бил убит в Бостън защото питал как да стигне до някъде си. А един таксиджия от Балтимор (Пакистанец) ми каза, че родителите му се обаждат всеки ден за да разберат дали е жив. По неговите думи "Тук има опасни хора. Те не питат, те стрелят. Те не искат да работят, искат лесни пари".
Причината поради която казвам това е, че щатите спокойно могат да приложат каквито си поискат мерки за решаването на проблема, защото никои копче не може да им каже. Въпреки това обаче, проблема не е решен, а напротив - задълбочава се. И решението за тях е изолираните гета. Така, че отговора на въпроса е: Да недосегаеми са, не само българските, а дори и американските гета!
Кога се пише "И" и кога "Й"

1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ

2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата