Кредит за първата кола...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Re: Кредит за първата кола...

Мнение от AnathemA » 03 Юли 2012, 17:43

Колега, и аз съм в почти същата ситуация. Казвам почти щото и работа още не мога да си намеря. Днес ходих да разглеждам коли. Честно казано много се разочаровах- Ходих да гледам едно бмв (в последствие) разбрах че индивида е колега от форума, според думите му, колата имала ДРЕБНИ дефекти (мда, дребни, скъсани седалки, ръжда, под капака даже не исках да гледам) а цената хич не е малка за това което предлага отгоре на всичко индивида едва ли не я описа като идеална по телефона. Само пари за телефони, бензин и нерви изхабих. Какво да ти кажа стигнах че за бюджета които имам (под 3к) не мога да си намеря бмв купе с газ което да си струва. Гледах една Алфа Ромео, е вярно че е с всички екстри и е идеална 2000 година ама все пак се чудя и не заради друго а защото не е бмв, ама какво да се прави...

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 03 Юли 2012, 17:45

горивото е малка част от разходите по подръжка на колата, примерно едни 30-40%
No bling at the Ring

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Z3 Roadster 2.8
Мечтае да кара: едно да беше...

Мнение от The7omahawk » 03 Юли 2012, 17:50

Не се обиждай, но със 100лв на седмица трябва хубаво да се замислиш дали изобщо може да си позволиш кола, а не каква - освен ако не решиш да вкарваш най-малко половината от тях в колата и за забавления да не ти остават/да взимаш от другаде, или пък не я изкарваш само събота и неделя.
Като човек, който наскоро е бил на 18 и обича да шофира - с 10лв ще караш най-много в абсолютно краен случай 2 дни ако си в София. Бензин за палене също ще ти трябва и така...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kulov » 03 Юли 2012, 17:52

кредитите са заробващи! имай го предвид!

а че бмвтата не са икономични коли си е голяма заблуда :yes: икономични са (ако се съпоставят с други марки в идентични класове), но не могат да се карат икономично :mhihi:

и аз казвам да си вземеш някоя въшка да бръмчиш докато се позамогнеш, след това ше му мислиш.

вярвам си наясно, че цените на гражданската отговорност и данъка на мпс-то растат нагоре съразмерно на кубатурата и мощността на машината. вземи нещо 1.0 - 1.6, 70-90 конюшки за да ти е мирна душата.

успех и много безаварийни километри зад волана ти желая!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 03 Юли 2012, 17:58

http://www.cars.bg/?go=used&search=1&ad ... ditionId=1

избирай си ... :D

http://www.cars.bg/u707592 :D

http://www.cars.bg/u632468

http://www.cars.bg/u669752

тъкмо ще специализираш

предна броня мога да ти подаря, ако толкова държиш да имаш :D
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 03 Юли 2012, 17:59

Е хубаво де ама кво го емнахте човека. Просто иска да си вземе нещо да търкаля .Няма да му е последната ама ще му е първата.Туй е най големия кеф от цялата работа.Освен това пари се вадят и се харчат за кола ли за друго ли заминават.Та по темата щом не му пречи кредита да взема .Аз лично съм против кредитиране специално за кола но в случая за първи автомобил и сумата не е голяма не виждам причина да не вземе .Верно че ще го плаща доста време но мерака знам е голям и си струва. :yes:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 03 Юли 2012, 21:26

magareto_yori написа:ако НАИСТИНА имаш нужда от кола си вземи стара тойота за парите ,които имаш.ако си вземеш бмв рискуваш да намразиш марката в зародиш

:yes:
Никой не мое ма връне на селу!

Аватар
Кара: 318ис м42 94г
Мечтае да кара: e46 m3
Детайли за колата: всичко по много

Мнение от ///Micev_87 » 03 Юли 2012, 22:23

не за кола никога по добре нещо за жилището кадето живееш но не прави грешка да вземеш кредит за кола иначе тука в сандански се продава едно черно е36 седан м52б20 с 15ки стоманени запазено за 1300лв :yes: ако си навит ше говора с него
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
Мечтае да кара: зил 130

Мнение от M10 » 03 Юли 2012, 23:27

Що да не са икономични бмв-тата бре, едно М40 в Е30 си е прилично... стига да не се е разтракало :mhihi:
Кабриото ако няма (много) ръжди, не е кърпено досега (като знам как се прави това май по добре да си е с ръждите :mhihi:) и мотора работи нормално си струва. Но при бюджет за гориво е 10лв, то какво остана за поддръжката? На тойотата също масла, накладки, амортисьори, тампони и тн не са без пари ;) Ако не си готов да наливаш и да се лишаваш, по добре не вземай никаква кола, защото малко по малко ще се скапе дотолкова, че няма смисъл да се прави.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно.
Мечтае да кара: сАмоЛеТ

Мнение от Димитър Димитров » 03 Юли 2012, 23:35

saleen написа:
magareto_yori написа:ако НАИСТИНА имаш нужда от кола си вземи стара тойота за парите ,които имаш.ако си вземеш бмв рискуваш да намразиш марката в зародиш

:yes:

Колега защо смяташ че не може да се намери добро / не казах перфектно /БМВ за тези пари, за 1500лв. мога да го свържа момчето с човек който продава е30-ка в идеално състояние м10 мотор без ръжди, седан по неговите думи разход 8/100 градско.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cHaunepucTa » 03 Юли 2012, 23:43

cHaunepucTa написа:Здравей колега,
В момента мой познат продава е30 кабрио, 318 с газова уредба.
Колата е цвят бордо, с два комплекта джанти, 17ки с гуми и 16ки само джанти.
Проблема на колата е лек дефект на предната броня, което се оправя лесно и леко закъсан гюрук, което също се прави лесно при тапицер.
Ако те интересува, свиркай. :bchug:
Цената е много под бюджета ти, т.е. ще ти останат пари за обслужване и да почерпиш.

ПС:
Почти всички сме били в твоето положение. Съжалявам обаче, че не купих толкова желаната от мен марка по-рано, а се мъчих по сервизи с няма да казвам коя марка :)

Понеже има много голям интерес за офертата. Получих десетки лични засега.
Утре сутринта ще пратя снимки на колегите, които проявиха интерес.
Телефон на човека, който я продава ще дам също.
Човека иска да й вземе 2 бона, но да я продаде на ентусиаст. Виждате какви са й забележките. Това е. Обаждате се, гледате, тествате и живот и здраве купувате.
Повече подробности утре, че сега не мога да се добера нито до телефона ми, нито до компа ми :yes:

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 03 Юли 2012, 23:45

Към автора на темата - аз на твое място като за първа кола бих си взел нещо изпитано, доказано, евтино и елементарно за поддръжка - Голф. Учи се на него една година и след това си вземи БМВ.
Si non confectus, non reficiat.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cHaunepucTa » 04 Юли 2012, 0:00

kulov написа:кредитите са заробващи! имай го предвид!

а че бмвтата не са икономични коли си е голяма заблуда :yes: икономични са (ако се съпоставят с други марки в идентични класове), но не могат да се карат икономично :mhihi:

и аз казвам да си вземеш някоя въшка да бръмчиш докато се позамогнеш, след това ше му мислиш.

вярвам си наясно, че цените на гражданската отговорност и данъка на мпс-то растат нагоре съразмерно на кубатурата и мощността на машината. вземи нещо 1.0 - 1.6, 70-90 конюшки за да ти е мирна душата.

Защо говориш глупости.
Карал ли си такава кола, щото аз съм карал и искам да ти кажа, че Фиат Браво 1.4 бензин 80 к.с. ми гореше повече от сегашната 318i 143к.с.
Да не говорим колко гори един Гоуф 4 1.6 бензин, почти колкото едно 320и.
Скъпа поддръжката на БМВ-то нали....ами само ще ти кажа, че за да оправя окачването на едно 15 годишно пежо 406 трябваше да извадя 800лв. за части и то само задното окачване. :kuku:

Иначе си прав:
За човек, който никога не е поддържал кола...ми всичко ще ти е скъпо.
За човек, който не работи, а само кара...ми няма да стане само с горивото, трябва си поддръжка, ремонти, обслужване.
САМО ЕДНИ ГУМИ ЗА ТАЯ КОЛА СА ТИ 400ЛВ +, гражданска 200лв., винетка 67лв., данък 100+ лв. :confused:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kulov » 04 Юли 2012, 0:10

@ снайпериста - на криво ми почва рождения ден като ти го прочетох това дето си писал.
ма викам да ти дам свободно :winky:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nikocom » 04 Юли 2012, 0:16

cHaunepucTa написа:
kulov написа:кредитите са заробващи! имай го предвид!

Защо говориш глупости.
Карал ли си такава кола, щото аз съм карал и искам да ти кажа, че Фиат Браво 1.4 бензин 80 к.с. ми гореше повече от сегашната 318i 143к.с.
Да не говорим колко гори един Гоуф 4 1.6 бензин, почти колкото едно 320и.
Скъпа поддръжката на БМВ-то нали....ами само ще ти кажа, че за да оправя окачването на едно 15 годишно пежо 406 трябваше да извадя 800лв. за части и то само задното окачване. :kuku:

Иначе си прав:
За човек, който никога не е поддържал кола...ми всичко ще ти е скъпо.
За човек, който не работи, а само кара...ми няма да стане само с горивото, трябва си поддръжка, ремонти, обслужване.
САМО ЕДНИ ГУМИ ЗА ТАЯ КОЛА СА ТИ 400ЛВ +, гражданска 200лв., винетка 67лв., данък 100+ лв. :confused:

Колега прав си за разхода мога да допълня е36 328 12 гас в софия а относно частите ами като че ли са една идея повече от другите масови марки .А относно френските нека кажа нещо "кола со мачка ,п**** и борче на предния капак бегай надалече "
И накрая напълнихме на човека главата с глупости все едно ше си купува единствената кола в живота

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата