Сделки с имоти и коли само с платени здравни осигуровки
Модератор: Общи модератори
64 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
Re: Сделки с имоти и коли само с платени здравни осигуровки
nikocom написа:Хаос написа:nikocom написа:Хаос написа:рекет, ама като идеш в Пирогов не ти искат пари, нали
ДА бе и кво гледат те като писано яйце ли ти май не си бил там а само си чувал
уф, ти па от дълбоката провинция къде се обади неподготвен...
Първо не знаеош от къде съм и второ пиши по темата а не се заяждай тъпако
Добре дошъл във форума, и приятна почивка, следващия път внимавай как се изразяваш в този форум!
- kjm
- Потребител
-
- Кара: Е36 320 93г.
jorkata3 написа:Интересна нация сме ние Българите,възхищаваме се на реда в Германия,скандинавските страни,Англия и т.н.т. и даваме постоянно примери с тях и как никога няма да ги стигнем ,но когато "яйцето опре до .........." и някой се осмели да вкара поне нещо да е в ред винаги се намира една огромна група която винаги е против!Последно не разбирам -искаме или не искакме да има ред?Можем ли без промени да вървим напред към общата цел за по добър живот(по пример от Европа) ? Риторичен въпрос!
П.С. И Исус Христос да дойде да ни управлява хейтърите ще са в пъти в повече !
за последните години не съм влизал в болница,скоро ходих на свиждане на приятел и цялата болница беше пълна с цигани.Българска реч не чух,пред спешна помощ имаше около 50 човека и всички пак бяха цигани и съм убеден ,че никои от тях няма платени вноски.
п.с. наричам ги цигани,защото ром е нещо съвсем различно.Говоря за град Добрич
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
jorkata3 написа:Интересна нация сме ние Българите,възхищаваме се на реда в Германия,скандинавските страни,Англия и т.н.т. и даваме постоянно примери с тях и как никога няма да ги стигнем ,но когато "яйцето опре до .........." и някой се осмели да вкара поне нещо да е в ред винаги се намира една огромна група която винаги е против!Последно не разбирам -искаме или не искакме да има ред?Можем ли без промени да вървим напред към общата цел за по добър живот(по пример от Европа) ? Риторичен въпрос!
Много добре казано, колега!

Българите сме свикнали да плюем, когато не се прави нищо, а когато се прави плюем още повече!
За да ги стигнем трябва просто да се промени манталитетът ни, а то всъщност никак не е просто

Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
- MatriX_Fucked
- кандидат ентусиаст
-
Против сме, защото ТАКА НЕ Е НА ЗАПАД! ТАКА НЕ Е В ЕВРОПА!!!
Една Холандия има над 20 медицинско-осигурителни компании!
Ние имам само 1, повтарям НЕАДЕКВАТНА!...
Това е най-гнусния тип рекет! "Или ползваш гадната ни услуга, или си казваш довиждане на конституционалните права"...
Това не е комунизъм, това не е фашизъм, нямам думам с която да го оприлича!!!
Вие да не мислите, че на ЗАПАД ще търпят Тиквата и компания да ги ебават така? Лъжете се жестоко!
Една Холандия има над 20 медицинско-осигурителни компании!
Ние имам само 1, повтарям НЕАДЕКВАТНА!...
Това е най-гнусния тип рекет! "Или ползваш гадната ни услуга, или си казваш довиждане на конституционалните права"...
Това не е комунизъм, това не е фашизъм, нямам думам с която да го оприлича!!!
Вие да не мислите, че на ЗАПАД ще търпят Тиквата и компания да ги ебават така? Лъжете се жестоко!
Без страх, без спирачка!
Nasko_ написа:jorkata3 написа:Интересна нация сме ние Българите,възхищаваме се на реда в Германия,скандинавските страни,Англия и т.н.т. и даваме постоянно примери с тях и как никога няма да ги стигнем ,но когато "яйцето опре до .........." и някой се осмели да вкара поне нещо да е в ред винаги се намира една огромна група която винаги е против!Последно не разбирам -искаме или не искакме да има ред?Можем ли без промени да вървим напред към общата цел за по добър живот(по пример от Европа) ? Риторичен въпрос!
Много добре казано, колега!
Българите сме свикнали да плюем, когато не се прави нищо, а когато се прави плюем още повече!
За да ги стигнем трябва просто да се промени манталитетът ни, а то всъщност никак не е просто
И тая група, която обикновено е против, има много общи черти с българските и гръцките мангали - искат да си правят каквото им душа сака, без някой да ги закача, обаче като дойде време за социални или държавни помощи са първи на опашката и много стриктни и последователни!

- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
Що си мисля, че има много елементарен workaround точно за продаване и купуване? Вместо да се ходи при нотариуси, прехвърляния едно друго, се прави едно просто дарение. А парите "под масата", както се казва. Хем ще се избегнат и допълнителните таксички при подобен род операции.

- b.bonev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Astra j 1.4 t
xpl0d написа:Що си мисля, че има много елементарен workaround точно за продаване и купуване? Вместо да се ходи при нотариуси, прехвърляния едно друго, се прави едно просто дарение. А парите "под масата", както се казва. Хем ще се избегнат и допълнителните таксички при подобен род операции.
Колега ми то тва дарение пак си е сделка в нотариална форма. Евентуално може нещо да бъде продадено и само на предварителен договор за да се избегне изповядване пред нотариус, ама това също крие рискове.
"Не Русия е проблемът на света в момента. Проблем са самозабравили се бездушни хора, които управляват Запада. Утре ще измислят още нещо. Това са някакви "зомбита", които само се стремят да рушат. Не знам до кога ще е възможно Русия да ги възпира, дори с цената на самоунищожение. Но ще направим каквото можем..."- завърши Путин.
- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
Е по-различно трябва да е. Все пак е дарение само, безвъзмездно преотстъпваш собствеността. Поне аз така мисля де, юристите по-ще са запознати дали може или не може.

- b.bonev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Astra j 1.4 t
Дарението е безвъзмездна сделка. Едната страна дарява, другата приема да бъде надарена.
"Не Русия е проблемът на света в момента. Проблем са самозабравили се бездушни хора, които управляват Запада. Утре ще измислят още нещо. Това са някакви "зомбита", които само се стремят да рушат. Не знам до кога ще е възможно Русия да ги възпира, дори с цената на самоунищожение. Но ще направим каквото можем..."- завърши Путин.
- ecko_becko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E38 730dA 184Hp '00- Black Pearl :)
- Мечтае да кара: X5 Le Mans :):):)
Хаос написа:рекет, ама като идеш в Пирогов не ти искат пари, нали
Не си прав колега мога да споря с теб. Имам опит от последните 4-ри и половина месеца. След хоспитализация за 14 дни при изрядни осигуровки ми поискаха такса от 5,40лв. на ден престой потребителска такса, а да не говорим колко марли и бинтове съм си купил. За това, че след три операции ми се полагат само две безплатни превръзки не искам даже и да коментирам.
П.п. А не се осигурявам на минимална заплата само като ориентир.
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
ecko_becko написа:Хаос написа:рекет, ама като идеш в Пирогов не ти искат пари, нали
Не си прав колега мога да споря с теб. Имам опит от последните 4-ри и половина месеца. След хоспитализация за 14 дни при изрядни осигуровки ми поискаха такса от 5,40лв. на ден престой потребителска такса, а да не говорим колко марли и бинтове съм си купил. За това, че след три операции ми се полагат само две безплатни превръзки не искам даже и да коментирам.
П.п. А не се осигурявам на минимална заплата само като ориентир.
Ок, колега...я сега си направи труда да видиш, какво би ти струвало, ако си здравно неосигурен?

Другото което е, ако се налага хоспитализация за повече от 10 дни в годината, таксата се заплаща само за първите 10 дни, след това не се плаща

Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Медицинската осигуровка услуга ли е или какво? Щото ако не се лъжа, че е конституционно право да НЕ ползваш услуга или стока, която не желаеш. (Не, че милиони хора не ползват парно без да го искат).
bum_bum написа:Медицинската осигуровка услуга ли е или какво? Щото ако не се лъжа, че е конституционно право да НЕ ползваш услуга или стока, която не желаеш. (Не, че милиони хора не ползват парно без да го искат).
Прочети конституцията -
Чл. 52.
(1) Гражданите имат право на здравно осигуряване, гарантиращо им достъпна медицинска помощ, и на безплатно ползване на медицинско обслужване при условия и по ред, определени със закон.
Ако някои тук смята, че лекарите да длъжни да лекуват безплатно значи е луд. В България функционира солидарно здравно осигуряване, което означава, че плащащите покриват разходите на тези които имат нужда от здравна помощ в даден момент. Жалко само, че масово нуждаещите са цигани, но до сега не съм видял закон които да разделя хората по етнос.
Колкото до здравните услуги в България са ужас...
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Пенсионерите също са голям "ползвател", а за тях държавата плаща по 2лв... Т.е. пак никой не плаща
Т.е. всички искат никой да не плаща, ама да ги гледат най-добрите доктори с най-модерните апарати? Вярно, че и системата определено не е най-работещата... ама няма как никой да не плаща, а в болниците всичко да е на топ ниво!

като всички пищят от здравните услуги в България, да отидат да се лекуват на запад...
само дето, за тея неща дето тук давате на доктора 2000 лв и сте спокойни, за на запад ще трябва да си продадете апартамента...
ако живеете и се осигурявате в чужбина, то тази тема просто не е за вас
съвсем друг въпрос е какво е състоянието на материалната база, защото то е функция не от лекари, а от икономисти
(както и преди съм казвал, света щеше да е много по-добро място без икономистите)
само дето, за тея неща дето тук давате на доктора 2000 лв и сте спокойни, за на запад ще трябва да си продадете апартамента...
ако живеете и се осигурявате в чужбина, то тази тема просто не е за вас
съвсем друг въпрос е какво е състоянието на материалната база, защото то е функция не от лекари, а от икономисти
(както и преди съм казвал, света щеше да е много по-добро място без икономистите)
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
64 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5