Сделки с имоти и коли само с платени здравни осигуровки

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Re: Сделки с имоти и коли само с платени здравни осигуровки

Мнение от LiTtLeRoCk » 11 Юли 2012, 17:15

nikocom написа:
Хаос написа:
nikocom написа:
Хаос написа:рекет, ама като идеш в Пирогов не ти искат пари, нали

ДА бе и кво гледат те като писано яйце ли ти май не си бил там а само си чувал

уф, ти па от дълбоката провинция къде се обади неподготвен...

Първо не знаеош от къде съм и второ пиши по темата а не се заяждай тъпако :evil:

Добре дошъл във форума, и приятна почивка, следващия път внимавай как се изразяваш в този форум!

Потребител
Аватар
Кара: Е36 320 93г.

Мнение от kjm » 11 Юли 2012, 21:32

jorkata3 написа:Интересна нация сме ние Българите,възхищаваме се на реда в Германия,скандинавските страни,Англия и т.н.т. и даваме постоянно примери с тях и как никога няма да ги стигнем ,но когато "яйцето опре до .........." и някой се осмели да вкара поне нещо да е в ред винаги се намира една огромна група която винаги е против!Последно не разбирам -искаме или не искакме да има ред? :roll: Можем ли без промени да вървим напред към общата цел за по добър живот(по пример от Европа) ? Риторичен въпрос!

П.С. И Исус Христос да дойде да ни управлява хейтърите ще са в пъти в повече !

за последните години не съм влизал в болница,скоро ходих на свиждане на приятел и цялата болница беше пълна с цигани.Българска реч не чух,пред спешна помощ имаше около 50 човека и всички пак бяха цигани и съм убеден ,че никои от тях няма платени вноски.

п.с. наричам ги цигани,защото ром е нещо съвсем различно.Говоря за град Добрич
ИзображениеДве неща на този свят са безкрайни - човешката глупост и
Вселената. За второто не съм съвсем сигурен. (А. Айнщаин)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 11 Юли 2012, 22:02

jorkata3 написа:Интересна нация сме ние Българите,възхищаваме се на реда в Германия,скандинавските страни,Англия и т.н.т. и даваме постоянно примери с тях и как никога няма да ги стигнем ,но когато "яйцето опре до .........." и някой се осмели да вкара поне нещо да е в ред винаги се намира една огромна група която винаги е против!Последно не разбирам -искаме или не искакме да има ред? :roll: Можем ли без промени да вървим напред към общата цел за по добър живот(по пример от Европа) ? Риторичен въпрос!

Много добре казано, колега! :)
Българите сме свикнали да плюем, когато не се прави нищо, а когато се прави плюем още повече!
За да ги стигнем трябва просто да се промени манталитетът ни, а то всъщност никак не е просто :)
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MatriX_Fucked » 12 Юли 2012, 1:11

Против сме, защото ТАКА НЕ Е НА ЗАПАД! ТАКА НЕ Е В ЕВРОПА!!!

Една Холандия има над 20 медицинско-осигурителни компании!

Ние имам само 1, повтарям НЕАДЕКВАТНА!...

Това е най-гнусния тип рекет! "Или ползваш гадната ни услуга, или си казваш довиждане на конституционалните права"...

Това не е комунизъм, това не е фашизъм, нямам думам с която да го оприлича!!!

Вие да не мислите, че на ЗАПАД ще търпят Тиквата и компания да ги ебават така? Лъжете се жестоко!
Без страх, без спирачка!

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 12 Юли 2012, 10:57

Nasko_ написа:

Много добре казано, колега! :)
Българите сме свикнали да плюем, когато не се прави нищо, а когато се прави плюем още повече!
За да ги стигнем трябва просто да се промени манталитетът ни, а то всъщност никак не е просто :)

И тая група, която обикновено е против, има много общи черти с българските и гръцките мангали - искат да си правят каквото им душа сака, без някой да ги закача, обаче като дойде време за социални или държавни помощи са първи на опашката и много стриктни и последователни! :dummy:

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 12 Юли 2012, 11:15

Що си мисля, че има много елементарен workaround точно за продаване и купуване? Вместо да се ходи при нотариуси, прехвърляния едно друго, се прави едно просто дарение. А парите "под масата", както се казва. Хем ще се избегнат и допълнителните таксички при подобен род операции.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Astra j 1.4 t

Мнение от b.bonev » 12 Юли 2012, 11:58

xpl0d написа:Що си мисля, че има много елементарен workaround точно за продаване и купуване? Вместо да се ходи при нотариуси, прехвърляния едно друго, се прави едно просто дарение. А парите "под масата", както се казва. Хем ще се избегнат и допълнителните таксички при подобен род операции.

Колега ми то тва дарение пак си е сделка в нотариална форма. Евентуално може нещо да бъде продадено и само на предварителен договор за да се избегне изповядване пред нотариус, ама това също крие рискове.
"Не Русия е проблемът на света в момента. Проблем са самозабравили се бездушни хора, които управляват Запада. Утре ще измислят още нещо. Това са някакви "зомбита", които само се стремят да рушат. Не знам до кога ще е възможно Русия да ги възпира, дори с цената на самоунищожение. Но ще направим каквото можем..."- завърши Путин.

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 12 Юли 2012, 12:04

Е по-различно трябва да е. Все пак е дарение само, безвъзмездно преотстъпваш собствеността. Поне аз така мисля де, юристите по-ще са запознати дали може или не може.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Astra j 1.4 t

Мнение от b.bonev » 12 Юли 2012, 12:08

Дарението е безвъзмездна сделка. Едната страна дарява, другата приема да бъде надарена.
"Не Русия е проблемът на света в момента. Проблем са самозабравили се бездушни хора, които управляват Запада. Утре ще измислят още нещо. Това са някакви "зомбита", които само се стремят да рушат. Не знам до кога ще е възможно Русия да ги възпира, дори с цената на самоунищожение. Но ще направим каквото можем..."- завърши Путин.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E38 730dA 184Hp '00- Black Pearl :)
Мечтае да кара: X5 Le Mans :):):)

Мнение от ecko_becko » 12 Юли 2012, 15:00

Не си прав колега мога да споря с теб. Имам опит от последните 4-ри и половина месеца. След хоспитализация за 14 дни при изрядни осигуровки ми поискаха такса от 5,40лв. на ден престой потребителска такса, а да не говорим колко марли и бинтове съм си купил. За това, че след три операции ми се полагат само две безплатни превръзки не искам даже и да коментирам.

П.п. А не се осигурявам на минимална заплата само като ориентир.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 12 Юли 2012, 21:08

ecko_becko написа:

Не си прав колега мога да споря с теб. Имам опит от последните 4-ри и половина месеца. След хоспитализация за 14 дни при изрядни осигуровки ми поискаха такса от 5,40лв. на ден престой потребителска такса, а да не говорим колко марли и бинтове съм си купил. За това, че след три операции ми се полагат само две безплатни превръзки не искам даже и да коментирам.

П.п. А не се осигурявам на минимална заплата само като ориентир.

Ок, колега...я сега си направи труда да видиш, какво би ти струвало, ако си здравно неосигурен? :)
Другото което е, ако се налага хоспитализация за повече от 10 дни в годината, таксата се заплаща само за първите 10 дни, след това не се плаща :)
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 12 Юли 2012, 21:11

Медицинската осигуровка услуга ли е или какво? Щото ако не се лъжа, че е конституционно право да НЕ ползваш услуга или стока, която не желаеш. (Не, че милиони хора не ползват парно без да го искат).
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 12 Юли 2012, 21:25

bum_bum написа:Медицинската осигуровка услуга ли е или какво? Щото ако не се лъжа, че е конституционно право да НЕ ползваш услуга или стока, която не желаеш. (Не, че милиони хора не ползват парно без да го искат).

Прочети конституцията -
Чл. 52.
(1) Гражданите имат право на здравно осигуряване, гарантиращо им достъпна медицинска помощ, и на безплатно ползване на медицинско обслужване при условия и по ред, определени със закон.

Ако някои тук смята, че лекарите да длъжни да лекуват безплатно значи е луд. В България функционира солидарно здравно осигуряване, което означава, че плащащите покриват разходите на тези които имат нужда от здравна помощ в даден момент. Жалко само, че масово нуждаещите са цигани, но до сега не съм видял закон които да разделя хората по етнос.

Колкото до здравните услуги в България са ужас...

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 12 Юли 2012, 22:17

Пенсионерите също са голям "ползвател", а за тях държавата плаща по 2лв... Т.е. пак никой не плаща :conf: Т.е. всички искат никой да не плаща, ама да ги гледат най-добрите доктори с най-модерните апарати? Вярно, че и системата определено не е най-работещата... ама няма как никой да не плаща, а в болниците всичко да е на топ ниво!
Изображение

Аватар

Мнение от Хаос » 12 Юли 2012, 22:20

като всички пищят от здравните услуги в България, да отидат да се лекуват на запад...
само дето, за тея неща дето тук давате на доктора 2000 лв и сте спокойни, за на запад ще трябва да си продадете апартамента...
ако живеете и се осигурявате в чужбина, то тази тема просто не е за вас

съвсем друг въпрос е какво е състоянието на материалната база, защото то е функция не от лекари, а от икономисти
(както и преди съм казвал, света щеше да е много по-добро място без икономистите)
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата