нови цени на горивата
Модератор: Общи модератори
- AGD
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15 xDrive30d N57T
- Мечтае да кара: 911 Turbo
Re: нови цени на горивата
Увеличението според мен е заради сезона на отпуските. Всяка година лятото цените се вдигат с някакво смешно или без обяснение.
От що годе обективните причини - в последния месец цената на петрола е нагоре с около $10. За сметка на това е също така около $10 по-ниска от нивото преди 3 месеца.
От що годе обективните причини - в последния месец цената на петрола е нагоре с около $10. За сметка на това е също така около $10 по-ниска от нивото преди 3 месеца.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?
- Dido_stz
- ботокс ефект
-
- Кара: черна сянка
- Мечтае да кара: още по-черна сянка
Аз от вчера съм на газ и не ми дреме вече. Заради тия цени колата взех да я карам само по празници, ама вчера какъв кеф ми беше като напълних догореза 25.86 лв. не е истина 

the project is ready....

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
е страшен кеф е да караш бойлер във багажника 

- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
истината е, че си правят каквото си искат с цената... 
колкото до факторите, долара поскъпна, вдигна се цената на барела. Макар и да не е 128 долара, а скромните 103, заради силния долар, цената е пак 2.70лв/л. При това равнище на долара, ако пак се стигне до безумието 130 долара/барел, тогава ще я втасаме.
Изхода е да се вдига икономиката на ЕС и да падне долара. И по-малко конфликти в близкия изток.

колкото до факторите, долара поскъпна, вдигна се цената на барела. Макар и да не е 128 долара, а скромните 103, заради силния долар, цената е пак 2.70лв/л. При това равнище на долара, ако пак се стигне до безумието 130 долара/барел, тогава ще я втасаме.
Изхода е да се вдига икономиката на ЕС и да падне долара. И по-малко конфликти в близкия изток.
Цените са що горе долу нормални. Доходите са ниски. Стремете се към по-високи доходи, за да може да не Ви притеснява цената на бензина.... Бензина на долу няма да ходи ...
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Абе до 5лв за литър ще си караме, после мотрисата на метрото
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
Заплатите са ниски, не бензина скъп... На Esso-то до мен цените са по 1.35gpb за литър
Да не говорим че Шела е още по-скъп... И да, преди всеки уикенд вдигат цените с по 4-5 пенса и в понеделник го намаляват...
Живи и здрави по-високи заплати и всичко ще е добре...

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
- armagedon_762002
- младши ентусиаст
-
- Кара: Колело
Boyadjiev написа:Заплатите са ниски, не бензина скъп... На Esso-то до мен цените са по 1.35gpb за литърДа не говорим че Шела е още по-скъп... И да, преди всеки уикенд вдигат цените с по 4-5 пенса и в понеделник го намаляват...
на Шел зареждах вчера на1.289 gpb
exotique написа:Само тук цената на дизела е по-висока от цената на бензина
а тук въобще не си прав
иначе и според мен проблемът е по скоро в ниският стандарт и смешните заплати в БГ
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
В Ню Йорк цената на септемврийските фючърси на американския лек суров петрол падна с $3,69 до $88,14 за барел.
В Лондон цената на черното злато също поевтиня с $3,57 до $103,26 за барел. Според експерти като причина за понижението може да бъде посочена нарастващата несигурност около ситуацията в Сирия, така и опасенията на анализатори за задълбочаване на дълговата криза в ЕС, която ще забави възстановяването на световната икономика.
Верно ние ползваме бренд ама.....тва се цените на горивата има само един вариянт без ЕС
- няма да има акциз...отделно не че някой ще го направи но смъкне ли се ДДС наполовина и цените ще паднат,но там трябва да има договорка,от която едва ли някой ще спечели 
В Лондон цената на черното злато също поевтиня с $3,57 до $103,26 за барел. Според експерти като причина за понижението може да бъде посочена нарастващата несигурност около ситуацията в Сирия, така и опасенията на анализатори за задълбочаване на дълговата криза в ЕС, която ще забави възстановяването на световната икономика.
Верно ние ползваме бренд ама.....тва се цените на горивата има само един вариянт без ЕС

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
Забравяте че Лукойл има да избива едни пари наляти по-рано тая година в хидрокрекинга.Тоз милиард как се избива?Като добавим и засиления трафик в летния сезон,нежеланието на държавата да се намеси в защита на своите данъкоплатци поради ясно изразения лобизъм като начин на управление-какво и от кого да искате?
http://www.fuel-prices-europe.info/ - в тва сайтче може да проверявате ежедневно цените.За съжаление наистина в БГ дизела е по-скъп от бенза.Както и в ЮК,но там политиката отдавна е в насока намаляне вредните емисии на азотния окис,докато при нас цените не са водени от екологични съображения,а чисто икономическата печалба.Иначе 2.86лв/л. с добавка и на мен ми идва в повечко вече.
http://www.fuel-prices-europe.info/ - в тва сайтче може да проверявате ежедневно цените.За съжаление наистина в БГ дизела е по-скъп от бенза.Както и в ЮК,но там политиката отдавна е в насока намаляне вредните емисии на азотния окис,докато при нас цените не са водени от екологични съображения,а чисто икономическата печалба.Иначе 2.86лв/л. с добавка и на мен ми идва в повечко вече.
jordanpar написа:Забравяте че Лукойл има да избива едни пари наляти по-рано тая година в хидрокрекинга.Тоз милиард как се избива?Като добавим и засиления трафик в летния сезон,нежеланието на държавата да се намеси в защита на своите данъкоплатци поради ясно изразения лобизъм като начин на управление-какво и от кого да искате?
как се предполага демократична държава да се намеси в частна фирма?
BMWdrivers написа:zzuzi написа:И какъв е смисъла на всеки 10 стотинки да се пуска нова тема?Лукойл ше свалят цената ли?
ми трай си и не се обаждай тогава, заради такива като теб ще ни ш*бат
Е споко,благодарение на ежеседмичните теми няма вече да ни шибат,заплатите ще станат по 5к,бензина по левче и озоновата дупка ще изчезне.

- masimo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530i
Цената на барел БРЕНТ е 103$ към момента ... цена на бензин 2.63лв, дизел: 2.72ст
Преди 2 месеца цената за БРЕНТ беше 125$... цената на бензин 2.50лв, дизел пак там.
През 2006-та БРЕНТ достигна 160$ като цената на дизела удари тогавашен пик от 2.68лв.
Цените ги гледам всеки ден защото това е част от работата ми.
Тези цени реално немогат да окажат влияние моментално защото си купуват горивото на фучърси и имат запаси за много дълъг период. Но спекулират с цената нон стоп. Като и самия петрол няма общо с гореспоменатия висококачествен БРЕНТ петрола ни идва от Русия. Това на всички е ясно, но си мълчат ... другото което е по интересно:
Лукойл за поредна година е най-печелившата компания в България ! НО тази компания се държи на минус за да не плаща данък печалба. ВСЯКА ГОДИНА държавата губи десетки милиони(реално стотици) лева ползи от Лукойл които трябва да се съберат под формата на данъци, след виско това, някаква излиза да твърди как щом имам пари за кола ще плащам и здравни. Това е противоконстуционно защото аз по закон имам право на ДОБРОВОЛНО здравоосигуряване.
Лукойл .... ъъъъ .. НЕФТОФИМ беше продаден за жълти стотинки от човек, който в момента продължава да е в парламента и да ми взима от парите за данъци.
Живеем в страна на мутри ... олигарси ... и медии които служат на първите 2, които безочливо ограбват всеки който се опитва да прави бизнес по честен начин.
Нищо не може да променим с писане по клавиетурите ! Факт. Така, че работете и се кефете. Иначе http://www.sofia-airport.bg/
Айде поздрав с "патриотична" песен направена за бисквити .. които всъщност са доста гадни..
http://www.youtube.com/watch?v=bEZwRnawmPs
Преди 2 месеца цената за БРЕНТ беше 125$... цената на бензин 2.50лв, дизел пак там.
През 2006-та БРЕНТ достигна 160$ като цената на дизела удари тогавашен пик от 2.68лв.
Цените ги гледам всеки ден защото това е част от работата ми.
Тези цени реално немогат да окажат влияние моментално защото си купуват горивото на фучърси и имат запаси за много дълъг период. Но спекулират с цената нон стоп. Като и самия петрол няма общо с гореспоменатия висококачествен БРЕНТ петрола ни идва от Русия. Това на всички е ясно, но си мълчат ... другото което е по интересно:
Лукойл за поредна година е най-печелившата компания в България ! НО тази компания се държи на минус за да не плаща данък печалба. ВСЯКА ГОДИНА държавата губи десетки милиони(реално стотици) лева ползи от Лукойл които трябва да се съберат под формата на данъци, след виско това, някаква излиза да твърди как щом имам пари за кола ще плащам и здравни. Това е противоконстуционно защото аз по закон имам право на ДОБРОВОЛНО здравоосигуряване.
Лукойл .... ъъъъ .. НЕФТОФИМ беше продаден за жълти стотинки от човек, който в момента продължава да е в парламента и да ми взима от парите за данъци.
Живеем в страна на мутри ... олигарси ... и медии които служат на първите 2, които безочливо ограбват всеки който се опитва да прави бизнес по честен начин.
Нищо не може да променим с писане по клавиетурите ! Факт. Така, че работете и се кефете. Иначе http://www.sofia-airport.bg/
Айде поздрав с "патриотична" песен направена за бисквити .. които всъщност са доста гадни..
http://www.youtube.com/watch?v=bEZwRnawmPs

masimo написа:Лукойл за поредна година е най-печелившата компания в България ! НО тази компания се държи на минус за да не плаща данък печалба. ВСЯКА ГОДИНА държавата губи десетки милиони(реално стотици) лева ползи от Лукойл които трябва да се съберат под формата на данъци
Дали една компания е печеливша или не - това определят счетоводителите и одиторите. Справка - Лемън брадърс

Иначе ако ги подпукат яко - доста данъци ще излязат на светло. Точно както стана с оборотите на бензиностанциите като затегнаха режима.
Лошото е, че тук опира до политика на най-високо ниво и нещата изобщо не са толкова лесни. Не говорим да групировки, а за Русия, с която всеки се съобразява...

Ако политиците ни са умни ще "избият" загубата от някъде другаде - я Козлодуй, я Южен поток или нещо друго с големи цифри

masimo написа:Лукойл .... ъъъъ .. НЕФТОФИМ беше продаден за жълти стотинки от човек, който в момента продължава да е в парламента и да ми взима от парите за данъци.
Това за жълтите стотинки е кофти, но донякъде оправдано като се имат предвид времената на "каубойската" приватизация преди години. И че се осигуряват работни места. И за мен щеше да е напълно оправдано ако вече плащаха яко данъци на държавата.
Пък тва последното малко преувеличено ми се вижда