първата кола която си купихте...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

М3 Пристрастен
Аватар
Кара: E38 735i

Re: първата кола която си купихте...

Мнение от Веселин|Василев » 26 Юли 2012, 20:57

Е36 320 купе 96 година през 2007-то лето след новата ера :mhihi:
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 26 Юли 2012, 21:15

exotique написа:... и досега мнението ми е ,че ежедневката не трябва да е повече от 1-2 месечни дохода макс...,

Подкрепям напълно мнението на колегата. За мен също това е мярка за цената на ежедневната кола.

Инъче когато бях на 19 години не толкова далечната 2003 не си купих ами ми купиха първата ми кола.
Бяло е30 324д без нито една екстра. Страшно много й се радвах/м до ден днешен. Това беше колата с един от най-куците мотори в БМВ групата, и все пак пътното й поведение ме впечатли и ме приобщи силно към любимата марка.
За 9те години откакто имам колата, множество промени са направени по нея като фабрично остана само купето в общи линии вече всичко е подменено с цел да я приближа до втория най-куц мотор в групата 2.4тд :mhihi:.

Времената и нравите се менят, взех да се задомявам, роди ми се син, е30ската не беше практична та взех и купих е39ката тдс на sambeto, за разлика от него аз бях на 28 години като я купих, а не на 27.
Изобщо не мога да проумея как тоя мотор ще е куц, много си е баш стига да не го купиш от човек мундар, който е занемарил колата.
При мен нещата не са така.

Следващата надявам се да е пак е39, доста започва да ми се нрави модела. Особенно за пътувания със семейството в България и зад граница.
За градско е екстра не знам кво се жалват от тоя разход точно на тдс-а пък.

Следващата ще гледам да е М5 ама от същото шаси.

Малко се отнесох :mhihi:
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

///Мтусиаст
Аватар
Кара: ///М3 и още нещо

Мнение от rve » 26 Юли 2012, 21:25

Април 2010, Е46 ///М3 Individual - сегашната, а и планирам за доста години напред возия.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 compact,96'индивидуъл
Мечтае да кара: 6 serries
Детайли за колата: монреалблауууу

Мнение от vaykisss » 26 Юли 2012, 21:33

емиии гоУф 2 ,88 год.,1,6 карбуратор с газ :mhihi: ,купих го ,по точно взех го от един тип дето ми висеше 1200лв от бая време,и все нямаше :mhihi: ,и след един по сериозен натиск :box: ,при нотариуса и колата на мое име,вървяха по 3000лв и нагоре ,а тая беше с брони мрони ,накипрена,салона кожи,ел .стъкла оня слагал и др тапотии,та покарах я 5-6 месеца и на един мангал за 2000лв и тръснах ръката :mhihi: ..исках астра тогава -полицейска (тъкмо бяха излезнали :smoke: )

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Механджията » 26 Юли 2012, 22:29

първата кола беше една от любимите ми - ауди 90 2,3 - петцилиндрово, страхотен звук и много хубав интериор... тогава ми я купиха, не съм я вземал с мои пари, бях на 18.

сега пак имам пъклени идеи да си бартеросам мерцедеса за едно такова, ама квадро, или пък за Е32 :D
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
...с живота под вежди се гледаме строго, и боря се с него, доколкото аз мога....има начин, ваш'та мамааа...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: bmw e60 525iA

Мнение от kravun » 26 Юли 2012, 22:31

През 2000г. е-21 316 1.8 1978г. за 1400 лв.
по-добре 2л пепси от 1.6л хонда

Дон Хуан де Маркофф
Аватар
Кара: Е30 cardio,Е39,Е36 combainero
Мечтае да кара: X6 cabrio

Мнение от B U L L I » 26 Юли 2012, 22:37

влюбих се в една 21ца докато накарам собственика да ми я продаде взеха,че я катастофираха :mhihi:
въпреки това им казах,че ако я направят ще я купя и па купих я ама я бяха нагласили за продаване и след това ми изпили нервичките този автомобил

389937_304483212916655_1323863292_n.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
ИзображениеИзображение
http://bayern-bulgaria.net/
"към крайно тежките заболявания се прилагат крайно тежки форми на лечение!"
71% от повърхността на Земята е покрита от вода… Останалата площ се покрива от Мануел Нойер.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 26 Юли 2012, 22:46

e30 318i M10 инжекцион през 2003 година... нищо не разбирах от коли пробвах много неща от голф до сеат ибиса... нищо почти не ми хареса... и случайно попаднах на тази. изобщо дори и за бмв не знаех нищо, нито от коли разбирах наистина, освен от четене на автомобилен магазин беда... хареса ми, че беше направена за каране колата и нямаше лигавщини :) след няколко години я откраднаха...

Sent using Tapatalk 2
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320 136hp И BMW 530XiA 258hp

Мнение от Krasimir19 » 26 Юли 2012, 22:48

Първата кола която купих със лично пестени за целта пари е БМВ Е46 8). А и това си ми е първата лична кола, много си ме радва. В момента ми прехвърчат мисли за друго БМВ, ама нещо не ми се иска да си махам първата си кола.

ентусиаст
Аватар
Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
Мечтае да кара: М5

Мнение от sean-john » 26 Юли 2012, 23:01

На 21 заминах за чужбина и реших,че първото нещо за което ще събирам е ... кола.Без никаква идея каква да бъде (голем фен на BMW от малък,но с мисълта,че са много скъпи не мислех за тях) се чудих за Голф,Вектра и какво ли още не... по едно време нещо ми "прищрака" и си викам като ще си купувам ще е това което искам...започнах да събирам всяка стотинка (малка заплата...) и заем от познати и... лятото на 2007 си купих E36 318ис...никога не съм бил по щастлив или поне много малко пъти.След многото размисли дали да бъде 316 (уж по малко гори) или 318 чисто...и си казах,абе ис ме кефи...ис ще си взема,майната му на разхода и глупостите... и така :)
Последна промяна sean-john на 26 Юли 2012, 23:13, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 26 Юли 2012, 23:12

през далечната 2000г.след 1-2 години барманство бях посъбрал някой лев и въобще не ми беше на ум да си купувам кола,просто един колега извади някъв вестник с авто обяви и нямаше какво да правя и започнах да си разглеждам....и тогава я видях :mhihi: голф-2 1.8 спортно окачване,рекарота,ремуси и тн.абе бегачка :mhihi: бях на 20 и яко ме изкефи,отидох с един прятел да я видим,перфектна още с немските транзитни номера и на следващия ден ае у кат :mrgreen:
много хубави спомени имам от нея..първи гонки..тестове на задните седалки и окачването в спряло положние..абе все хубави работи :mrgreen:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 26 Юли 2012, 23:13

2001-ва или и 2-ра ,не помня вече ,скоро излезнал от казармата и ходейки на работа за 300лв заплата се хванах на втора работа ,ама с градския транспорт ми беше малко тегаво да се придвижвам предвид обстоятелствата,та ми трябваше кола по необходимост ... И тогава един приятел ми казва,че негов познат си продава Пандата за 320лв ... Изобщо не съм го мислил или търсил друга кола,само изчаках деня в който взех заплата и му я треснах цялата на капака още същия ден :mhihi: А тя гораката пълен гроб- 87' 750 кубика ,4цил на водно охлаждане - 35 коня Изображение :mhihi: Една година я карах тая количка и имам страхотни спомени с нея ,като най-яркия е как преди коледа я оставих пред Хепито на Света Неделя и хвърлих ключовете на един полицай ,който искаше да я спира от движение,щото нямаше стъкло на единия фар ,като тръгнах да се качавам на трамвая да си ходя... :mhihi: Не я спря и не се прибрах с трамвая :mhihi: Карикатура голяма бях :D
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 26 Юли 2012, 23:29

самата истина е, че до ден днешен нито един път не ми се е случвало да си купувам кола

все карам нещо временно, все не мога да избера, не мога да се накумя и така..

но това, което зная за себе си със сигурност е, че нямам смелост да купя кола 2ра употреба,
няколко пъти се пробвам и все не става :ok:
No bling at the Ring

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio

Мнение от UBAH5 » 26 Юли 2012, 23:34

2006 година си взех Нисан Алмера Н15, CD20, 1996г. много куц и здрав автомобил :mhihi:
Изображение
Изображение
When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Z3 Roadster 2.8
Мечтае да кара: едно да беше...

Мнение от The7omahawk » 27 Юли 2012, 7:25

То не е точно аз да съм си я купил, но...

Баща ми беше търговец на коли. И откакто взех книжка - винаги имаше оборотна кола да карам. Алфи, хонди, пежа, какво ли не. Обаче в един момент почна да ми се иска нещо като за мен и баща ми реши, че ще ми остави някоя. Първо имаше една Е46, която беше 316 и като цяло нямаше много екстри. Аз BMW искам откакто се помня, но не ми беше тя в представата - а и щеше да дойде малко нанагорно, трябваше да се съобразявам все пак :) Глед това имаше една Е36 кабрио - а аз си умирам за кабрио. Но видиш ли, гола като пушка Е36 откъм екстри , при това 18ка ( тогава си бях наумил, че задължително трябва да е 6 цилиндрово ) при това - с чисто нов кожен салон ушит в бяло. Кой го беше шил, и защо веднага след това продаваше колата при това даже без едно радио? Много съмнения имах и на края везните натежаха в полза на здравия разум. После дойде една Алфа 156 - тя се продаваше в съседната автокъща, и баща ми я взе с идеята ако ни хареса да се плати. Колата беше наистина страхотна за каране, много директна, с много хубав звук и високооборотна, но през ден нещо изскачаше ( каква изненада :mhihi: ) та... върнахме я. И в един момент малко преди бала дойде баща ми и каза

"Имам едно Пежо кабрио, мисля че е много подходящо, ела да го видиш и ще ти го оставя" . Викам си - пежо, тъпо, ама поне е кабрио а и нямаше да струва много. Отидох да го видя, че беше оставено на една вила - беше толкова прашасало, мръсно и изглеждаше страшно изтърбушено но си казах - е, ще се стяга, какво да се прави...кабрио е!

Взехме я и момента в който колата се почисти, сложи се едно радио и се обслужи осъзнах, че колата всъщност е слънце. Кабрио с червена кожа, пълен ел пакет и най-големия двигател за модела. Не е много, ама точно от каквото имах нужда тогава - на 18. И още си я връткам с кеф, вече 3 години, даже се надявам да мога да си позволя да си я запазя цял живот и някой ден да бъде ретро кола :driving:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата