BMW срещу Porsche

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Re: BMW срещу Porsche

Мнение от steeN » 05 Авг 2012, 22:29

първо заглавието - брутални бегачки, а bmw-то я има, я няма 300 коня... този в поршето като мина на по-ниска предавка и изчезна.
база за сравнение никаква, освен кой е по-лудия зад волана.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 05 Авг 2012, 22:35

kokala написа:Ето гледайте bmw e34 срещу porche 911 :oops: http://vbox7.com/play:844e3dde3e

абе, не съм много сигурен, че тоя в поршето приема нещата толкова сериозно, колкото младежите в е34-ката :)

но пък карането по аварийната лента ми е любимо :banghead:
No bling at the Ring

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2004 530i, 6MT
Мечтае да кара: all M cars

Мнение от sandini » 05 Авг 2012, 22:36

Хаос написа:казват, че бокстера е за хора, които не могат да си позволят 911...

Е то по същата логика може да се каже и, че е за хора който искат Toyota MR2, ама имат много пари :D
Майтапа настрана, действително сигурно има много хора които са мечтали за 911, но са си позволили само Бокстер. Това си е кофти. Но не значи, че Бокстер-а не го бива.
Продавам:
18" Джанти за Е46 и Е85 - viewtopic.php?f=132&t=293507

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 05 Авг 2012, 22:37

Порше си е спортна кола, докато БМВ като цяло нямат такива претенции :roll: Но понякога има и изненади :ok:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 06 Авг 2012, 1:04

steeN написа:да, имам предвид за този тип коли и всякакви такива вещи като цяло - трябва да си готов да понесеш допълнителното внимание. ще идват хора ще те питат неща на бензиностанции, лапетата ще се обръщат след теб и т.н. и това е напълно нормална реакция. няма как да си незабележим.

Както казах в една друга тема- никой не обръща внимание на поршета, бмвта, аудита и мерцедеси. Хората се заглеждат по интересно изгледжащи коли които повечето немци не са. Единственото излючение за което се сещам е карера гт, р8 и слр- просто защото изглеждат различно.

Само в банановите републики скъпите коли правят впечатление. Обиколил съм света- факт.

Аз съм карал 997.2 турбо кабрио 3000км за 3 дни. Погледна ме и ми помаха точно един човек и то защото беше със 997.1 турбо той самия. Никой не ме погледна, попита нещо на бензиностанция, не се завъртя около колата като спирах да ям и да спя....

А пък точно панамерата дори турбо с е невидима. Поршетата с изключение на карера гт са ... Невзрачни. Целта им не е да изглеждат добре а да работят добре.
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 06 Авг 2012, 3:11

вярно, че има доста палми наоколо, ама не съм в бананова република :) малко си изгубил връзка с реалността за някой неща ми се струва.
бмв, ауди и мерцедес са съвсем друг тип коли и са много по дискретни, защото никой не може да различи м, рс или амг.
но формата на порше няма как да се сбърка. за панамера бих се сългасил, че е така защото е просто непознат модел.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 06 Авг 2012, 3:27

steeN написа:вярно, че има доста палми наоколо, ама не съм в бананова република :) малко си изгубил връзка с реалността за някой неща ми се струва.
бмв, ауди и мерцедес са съвсем друг тип коли и са много по дискретни, защото никой не може да различи м, рс или амг.
но формата на порше няма как да се сбърка. за панамера бих се сългасил, че е така защото е просто непознат модел.

О, да. 911 всеки знае че е порше. Но никой всъщност не го интересува в западна европа или америка. Това, че на тебе ти правят впечатления и можеш да познаеш гт2 от гт3 дори без емблеми (можеш ли?) не е показателно за цялостната ситуация. В цивилизованите държави тези коли са редки, но въпреки това само тук таме някой дето разбира ще се загледа или ще те заговори. В банановите държави като караш такава кола и се чувстваш цар. Това е разликата.
алекс
трабант 601с
разни други возила

Аватар

Мнение от Хаос » 06 Авг 2012, 3:36

Nickelback написа:Порше си е спортна кола, докато БМВ като цяло нямат такива претенции :roll: Но понякога има и изненади :ok:

хаха, в тоя епизод тоя сложи на М5 Хаман комбито отзад лепенка за "Дете в колата" : ))
само дето защо ми се струва, че единственото М5 комби с 800 коня е G-Power HURRICANE RR, чийто интериор е съвсем различен... ?
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 06 Авг 2012, 7:31

alx написа:Аз съм карал 997.2 турбо кабрио 3000км за 3 дни. Погледна ме и ми помаха точно един човек и то защото беше със 997.1 турбо той самия. Никой не ме погледна, попита нещо на бензиностанция, не се завъртя около колата като спирах да ям и да спя....

ако беше руса мадама нещата нямаше да са така :ok:

готините коли се оценяват навсякъде

и си ги снимат, пъшкат им и т.н.

отвори аутогеспот и сам ще се очудиш каква армия от пъшкачи има баш по тия страни, дето не са бананови

дори точно обратното, там е по-вероятно да се чувстваш некомфортно заради колата си, защото всички ти завиждат и чакат момента, в които ще скъсаш гума в дупка и ще ти се смеят :)
No bling at the Ring

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 06 Авг 2012, 7:51

alx написа:...

изобщо не ги различавам нали писах, че ми са еднакви всички. не са ми интересни, но примерно като видя керамични дискове и ролбари вътре се сещам, че е сериозна работата. не съдя по себе си, защото при мен нещата са съвсем различни (моето си е болест :) ). но разбира се, че говоря за хора, които са поне малко автомобилни фенове, не за някаква позьорщина. дори с моята е36 м3, което е бавна и ефтина кола тук от време на време ме заговарят. ясно ми е за какво ми говориш, все пак има голяма разлика в стандарта на живот, но чак никой да не се интересува, не е точно така. може в твоето обкръжение да е така, ок... но това също не показателно за ситуацията :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 06 Авг 2012, 8:59

steeN написа:
alx написа:...

изобщо не ги различавам нали писах, че ми са еднакви всички. не са ми интересни, но примерно като видя керамични дискове и ролбари вътре се сещам, че е сериозна работата. не съдя по себе си, защото при мен нещата са съвсем различни (моето си е болест :) ). но разбира се, че говоря за хора, които са поне малко автомобилни фенове, не за някаква позьорщина. дори с моята е36 м3, което е бавна и ефтина кола тук от време на време ме заговарят. ясно ми е за какво ми говориш, все пак има голяма разлика в стандарта на живот, но чак никой да не се интересува, не е точно така. може в твоето обкръжение да е така, ок... но това също не показателно за ситуацията :)

:OT:
Караш М3 и не си петролен шейх - ей сега ще ти се скарат че си комплексар с тва старо БМВ :mhihi:

The Ultimate Driver
The Ultimate Driver
Аватар
Кара: хората да се учат с ProDrive.bg
Мечтае да кара: BMW ///M, Ferrari, Porsche, Land Rover
Детайли за колата: 2003-2005 - '90 BMW E30 318is
2005-2006 - '97 Audi A4 2,6 Avant
2006-2008 - '90 BMW E30 325i Cabrio
2008-2009 - '98 BMW Z3 Roadster
2009-2009 - '96 BMW E34 525tds Touring
2009-2011 - '96 BMW M3 Evo Race Car
2009- - '92 BMW E36 320i
2011- - '98 BMW E36 323Ci

Мнение от DrivinGGoD » 06 Авг 2012, 9:55

Интересна тема, но отново в нея се намесиха "разбирачи" дето я обърнаха в посока на кой какво му харесва, а не как стоят нещата в действителност :banghead:
А най-тъпото е, че отново се говори с кое как и къде ще те забелязват, което е чиста българска комплексарщина :censored:

Porsche си е Porsche и винаги ще бъде такова, защото се е доказало с определени качества през годините, които качества са се превърнали в мечта за много хора :yes:

Аз съм луд по тези коли... имат това, което много компании забравиха да пазят през годините, дори до някъде и BMW... ALX много правилно каза, че те правят еволюции, а не революции! Едно доказателство, че толкова години развитие на една много трудна за развитие концепция може да доведе до уникални резултати... Факт е, че са брутално бързи както по пистите, така и направо... Факт е, че за много хора (включително и за мен) са изключително красиви... Факт е, че са супер качествени и надеждни... Факт е, че предлагат индивидуалност и характер, които не притежава нито една компания в света, нито една!!!

А що се отнася до допирните точки с BMW - има ги, но са прекалено малко, за да се смятат за конкуренти. Аз винаги съм ги приемал като следващата стъпка след BMW-тата... Аз лично никога не бих се колебал дали да си купя BMW или Porsche, просто защото ако ги има парите за Porsche-то и отговаря на нуждите ми, то ще е единствения избор. Ако пък не ми върши работа, ще е BMW-то... Най-добрия вариант е BMW-та за нуждите и ежедневието, и Porsche-то да чака в гаража за онези, "другите" моменти :twisted: :driving: След това събираме пари за Ferrari... да сложим и него до Porsche-то и така 8)

Надявам се скоро да имам възможност да кажа нещо точно за допирните точки между 911 и М3, може би и някой по-евтин техен конкурент :yes:
------------------------------------------------------
Are you ///M enough?... - DrivinGGoD's Blog
There's one thing you won't like about your BMW and that's that at some point you'll have to get out!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин застанеш пред него и се боиш да го отключиш."-Walter Röhrl
Happiness is not around the corner. Happiness is the corner.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Peter Angelov » 06 Авг 2012, 10:40

По мое скромно мнение двете коли са твърде различни.Имам двама близки приятели с Поршета едното е гт2 и са твърде различни като возия, динамика, място в купето и т.н. И Аз споделям мнението че Порше е следващо ниво и ако имам възможност бих си вземал. Но въпреки това и нашата марка е твърде харесвана и уважавана, за съжаление в последните години загуби много от своя индивидуален характер. Станаха прекалено еднакви по моемо дори женски коли с не така изявени линии и т.н. По отношение на това дали прави впечатление, според мен всяка една кола независимо от марката, когато е в отлично състояние и кондиция прави впечатление. Съдя по себеси и в последните няколко дни, минах с моето Е31 около 600-700 км. и видях много радост в очите на хората, по бензиностанциите ме заговаряха и т.н. Направи ми друго впечатление че нито един от феновете на нашата марка не се спря или камоли да говори с мен, това го отдавам на типичния завислив и калпав характер на нашето племе! Аз съм от хората които не обичат да бъдат зяпани и т.н. но мога да направя разлика между добронамерено и злонамерено и това което ме дразни е лошото възпитатие на повечето българи! Пример: снимат без да питат, барат без да питат!
Кото извод, няма нещо което да е добре направено и да не се харесва на хората независимо в коя част на света, зависи от околото с което се гледа....

Поздрави

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Z3 Roadster 2.8
Мечтае да кара: едно да беше...

Мнение от The7omahawk » 06 Авг 2012, 11:02

Опит с ///M ( изключвам едно Е36 М3 ) нямам, но философията на BMW ми е ясна :yes:

Имам малко опит с едно 997 911 карера 4с кабрио , и поддържам мнението, че Porsche е следващата стъпка нагоре след BMW :)

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 06 Авг 2012, 16:26

BadAngel написа:
alx написа:Аз съм карал 997.2 турбо кабрио 3000км за 3 дни. Погледна ме и ми помаха точно един човек и то защото беше със 997.1 турбо той самия. Никой не ме погледна, попита нещо на бензиностанция, не се завъртя около колата като спирах да ям и да спя....

ако беше руса мадама нещата нямаше да са така :ok:

за руси нямам впечатления :) имам за брюнетки и е така както го написах :angel:
алекс
трабант 601с
разни други возила

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата