От днес ни задължават да караме на фарове
Модератор: Общи модератори
- Helix
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS;E30 325i
- Мечтае да кара: Самолет
Re: От днес ни задължават да караме на фарове
На Бай Ганя му е мнооого трудно да спазва закона- Слагат камери и ние почваме да мислиме 1000трика да ги неутрализираме (от GPS маркери до доброто старо чупене).Казват ти да караш на къси през деня и ето пак почвате хиляда схеми да мислите и от 1000 кладенеца вода да носите защо да не го правите.Не мога да разбера толкова ли е трудно в тая държава да се спазва закона дееба!Ако тоя енергия и мисъл дето я вкарвате в нещо положително и градивно цена няма да имате.Ма то винаги е по-лесно да се плюе и да се чоплат семки...

- CTORH
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 318is, E46 328ci
Аре стига сте усирали темата с тея коментари на кой колко му е трудно да спазва закона и т.н. Пуснах я, за да изясним как може да направим така, че angel eyes-ките да минат за дневни светлини и карайки със светещи angel eyes-ки реално да спазваме закона. Защото има много колеги, които си карат с включение angel eyes-ки по принцип.
Моля който няма какво да каже по въпроса да не спами с излишни коментари.

- Веселин|Василев
- М3 Пристрастен
-
- Кара: E38 735i
CTORH написа:Аре стига сте усирали темата с тея коментари на кой колко му е трудно да спазва закона и т.н. Пуснах я, за да изясним как може да направим така, че angel eyes-ките да минат за дневни светлини и карайки със светещи angel eyes-ки реално да спазваме закона. Защото има много колеги, които си карат с включение angel eyes-ки по принцип.
Веселин|Василев написа:"Единствената приемлива нискоемисионна и недразнеща зрението реализация на дневни светлини засега са "Ангелските очи" на BMW. При новите серии на Audi въпреки, че са използвани LED DRL, те насочени право в очите на водачите и са прекалено ярки и дразнещи. Според AutoBild (4-17/10/2007): "светодиодите подчертават нападателната външност на автомобила и придават на предницата толкова злобен поглед, че всички отстъпват най-лявата лента на магистралата. Официално, двете LED ленти са светлини за движение през деня и ролята им е да повишават сигурността."
Следните светлини не са или не могат да играят ролята на дневни: фарове за мъгла, къси светлини, дълги светлини (на 30%, 50% или 80% мощност), задни светлини, светещи пръскалки на чистачките, подово осветление и т.н."
Кое не стана ясно от линка на колегите?!

Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!
- CTORH
- младши ентусиаст
-
Веселин|Василев написа:Веселин|Василев написа:"Единствената приемлива нискоемисионна и недразнеща зрението реализация на дневни светлини засега са "Ангелските очи" на BMW. При новите серии на Audi въпреки, че са използвани LED DRL, те насочени право в очите на водачите и са прекалено ярки и дразнещи. Според AutoBild (4-17/10/2007): "светодиодите подчертават нападателната външност на автомобила и придават на предницата толкова злобен поглед, че всички отстъпват най-лявата лента на магистралата. Официално, двете LED ленти са светлини за движение през деня и ролята им е да повишават сигурността."
Следните светлини не са или не могат да играят ролята на дневни: фарове за мъгла, къси светлини, дълги светлини (на 30%, 50% или 80% мощност), задни светлини, светещи пръскалки на чистачките, подово осветление и т.н."
Кое не стана ясно от линка на колегите?!
Ми колега, според това което си оцветил в червено излиза, че спокойно можем да си ползваме ейндълките за дневни светлини.

- Веселин|Василев
- М3 Пристрастен
-
CTORH написа:.
Колега по тази логика и тези с по новите автомобили трябва да показват някакви документи, че фаровете им са с вградени ейнджъли и са неразделна част от цялото тяло (фара)! Аз примерно преди време на е36-та си купих афтърмаркет фарове от Германия на фирмата InPro с вградени в тях ейнджъли с което искам да кажа, че не само BMW фаровете се зачитат от закона ами и тези на другите фирми които имат необходимите документи и отговарят на стандарти за производство на такива фарове, ако не беше така то сега би трябвало да пазаруваме части само официалните дилъри на BMW, защото другите няма да ги зачитат законово и автомобила би следвало да е технически неизправен, а също така би било редно и DRL които се монтират по броните на новите и не само автомобили също да са в разрез със закона! В момента съм с обикновен фар с лупа, но мисля да слагам рингове с диоди, нека ми напишат акт и ще го обжалвам (фиш не се обжалва!, акт за административно нарушение се обжалва независимо от парите), защото няма как куката да ми докаже, че не са оригинално поставени във фара независимо от фирмата която ги продава!
П.П Инфото е от Държавен вестник от 07.08.2012
В чл. 70 ал. 3 се изменя така:
„(3) През деня моторните превозни средства се движат с включени светлини за движение през деня или с къси светлини.“
Целта е да се осигури по-добра видимост между участниците в движението и оттам въздържането им от опасни маневри и действия.
Чл. 185
За нарушение на този закон и на издадени въз основа на него нормативни актове, за което не е предвидено друго наказание, виновните се наказват с глоба до 20 лв.
Последна промяна Веселин|Василев на 08 Авг 2012, 16:03, променена общо 4 пъти
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!
- Biankonero
- младши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Helix написа:На Бай Ганя му е мнооого трудно да спазва закона- Слагат камери и ние почваме да мислиме 1000трика да ги неутрализираме (от GPS маркери до доброто старо чупене).Казват ти да караш на къси през деня и ето пак почвате хиляда схеми да мислите и от 1000 кладенеца вода да носите защо да не го правите.Не мога да разбера толкова ли е трудно в тая държава да се спазва закона дееба!Ако тоя енергия и мисъл дето я вкарвате в нещо положително и градивно цена няма да имате.Ма то винаги е по-лесно да се плюе и да се чоплат семки...
Те заради подобно овчо мислене успяват да прокарат всякакви глупости в законова рамка - в интерес на някой, разбира се не на хората. Добре, че дедите ни не са разсъждавали като теб, че сега щеше да ходиш с фес.
- CTORH
- младши ентусиаст
-
Biankonero написа:Helix написа:На Бай Ганя му е мнооого трудно да спазва закона- Слагат камери и ние почваме да мислиме 1000трика да ги неутрализираме (от GPS маркери до доброто старо чупене).Казват ти да караш на къси през деня и ето пак почвате хиляда схеми да мислите и от 1000 кладенеца вода да носите защо да не го правите.Не мога да разбера толкова ли е трудно в тая държава да се спазва закона дееба!Ако тоя енергия и мисъл дето я вкарвате в нещо положително и градивно цена няма да имате.Ма то винаги е по-лесно да се плюе и да се чоплат семки...
Те заради подобно овчо мислене успяват да прокарат всякакви глупости в законова рамка - в интерес на някой, разбира се не на хората. Добре, че дедите ни не са разсъждавали като теб, че сега щеше да ходиш с фес.

Ми аз са себе си го реших вече, карам си по старому, денем само на ейнджълки и те така.

- Convertible
- ентусиаст
-
- Кара: head turner и екзотики
- Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39
по темата - не е важно според мен дали са слагани допълнително ринговете или не. въпроса е как светят. тоест на Е39ката светят слабо на е36 слаганите светят силно. кой и как ще ми каже, кое е достатъчно?

"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него
Откакто съм шофьор карам винаги с пуснати фарове. Не знам дали на инат отказвате да видите ефекта или какво..
Много често дори в най-силното слънце сивите коли се сливат с пейзажа. А когато започне да се смрачава е пълно с идиоти, които ИЗОБЩО не се виждат, а карат без никакви светлини. По-голямата част гледам, че се засягат - не били идиоти и знаели кога да си пуснат светлините. Хубаво, ама по улиците друго се вижда. Много по-добре се вижда една кола с пуснати фарове, отколкото без.
И от друга гледна точка - на кьорав човек като мен. Не винаги си нося очилата. И добре, че някои хора карат със светлини - иначе ми е мъка. И шанса да забележа бързо движеща се кола не е от най-високите (ако е без).А в България кьоравите като мен са МНОГО (гледна точка на пешеходец).
Обаче според мен беше редно да има месец-два предупредителна акция. Да се знае, че това нещо вече е задължително и да свикнат хората. А след това да започнат да глобяват.
Много често дори в най-силното слънце сивите коли се сливат с пейзажа. А когато започне да се смрачава е пълно с идиоти, които ИЗОБЩО не се виждат, а карат без никакви светлини. По-голямата част гледам, че се засягат - не били идиоти и знаели кога да си пуснат светлините. Хубаво, ама по улиците друго се вижда. Много по-добре се вижда една кола с пуснати фарове, отколкото без.
И от друга гледна точка - на кьорав човек като мен. Не винаги си нося очилата. И добре, че някои хора карат със светлини - иначе ми е мъка. И шанса да забележа бързо движеща се кола не е от най-високите (ако е без).А в България кьоравите като мен са МНОГО (гледна точка на пешеходец).
Обаче според мен беше редно да има месец-два предупредителна акция. Да се знае, че това нещо вече е задължително и да свикнат хората. А след това да започнат да глобяват.
- Веселин|Василев
- М3 Пристрастен
-
Element написа:Обаче според мен беше редно да има месец-два предупредителна акция. Да се знае, че това нещо вече е задължително и да свикнат хората. А след това да започнат да глобяват.
От 13 август ще започне прилагането на закона с пълна сила.

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
сега е времето да тестваме ангелите дали минават, до събота няма глоби 

- Convertible
- ентусиаст
-
ex `00 E39
така звънях сега на едни телефони на посочения по горе сайт Технотест АД. понеже в момента съм в Бургас, и гледам там в контакти - има София и Бургас - викам супер, ще звънна в Бургас взимам телефона и звъня. Казвам така и така, съгласно новия закон трябва да се кара на дневни или къси светлини през цялата година по всяко време на денонощието - отсреща потвърждават. следва моя въпрос дали мога да отида да ми премерят интензивността на светлините, които имам, за да знам дали са подходящи за дневни светлини. отговор - не не можем
. Викам къде може най - близо и отговора беше София. Викам си ок и затварям. Звъня на някакъв телефон в София - същия отговор с тези разлики, че когато попитах къде може - ми казаха - не знам
. А предложиха ми да регулират светлините...
та тва е за сега аз ще продължавам да си карам 30ката на къси по цял ден и 39ката на очи по цял ден

та тва е за сега аз ще продължавам да си карам 30ката на къси по цял ден и 39ката на очи по цял ден

и печели награди с него
- Веселин|Василев
- М3 Пристрастен
-
Convertible написа:.
То щом тия от техно теста не могат и куките не могат.

Последна промяна Веселин|Василев на 08 Авг 2012, 16:48, променена общо 1 път
- Convertible
- ентусиаст
-
ex `00 E39
по принцип куките нищо не могат

и печели награди с него