Скоростта в населени места пада от 50 на 30 км/ч
Модератор: Общи модератори
53 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
Re: Скоростта в населени места пада от 50 на 30 км/ч
bum_bum написа:xpl0d написа:Направи глобата за неспиране на пешеходна пътека 500лв., направи една глоба на пешеходците за неправилно пресичане да е 1000лв.
Да де ама преди това "направи и заплатата 2000лв"
Не, не. Тези глоби за сегашните заплати. Като вдигнат заплатите още по-големи глоби

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Във Варна с изключение на 1-2 булеварда по всички други улици в момента скороста е не повече от 30-35 км.Причината е преди след под над и където се сетите прясно залепени легнали спящи седнали и каквито са възможни полицаи бабуни и дупки .Заради тях сега се получават задръствания и по улици където преди нямаше.Вместо по натоварените улици да има подлези те слагат легнали полицаи.Почвам да се чудя тия пътища за автомобили ли са правени или за пешеходци ?
Другата малоумна част от тая кампания касае движението на пожарна линейки полиция по тия бабуни.Как ще се движат бързо като и да искат не могат .Ами почистването зимата ?Всичко става на хълмове от лед около тия легнали полицаи щото не може да се чисти заради тях.
Другата малоумна част от тая кампания касае движението на пожарна линейки полиция по тия бабуни.Как ще се движат бързо като и да искат не могат .Ами почистването зимата ?Всичко става на хълмове от лед около тия легнали полицаи щото не може да се чисти заради тях.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
Силно се надявам тази простотия да не просъществува в този и вид и да се прилага на територията на цялото населено място .
"Зона 30" като идея не е от днес или вчера и се прилага от много години по белия свят ,ама тука както всичко останало ,искат тотално да се усерат май . Още повече ,че в жилищните зони и в настоящия закон съществува ограничение и то от 20км/ч ,ама аз лично за такива обособени жилищни зони не се сещам да съм виждал някъде. А дори и да съществуват ,силно се съмнявам ,че някой го спазва това ограничение,въпреки че много хора виждам подкрепят "идеята"
"Зона 30" като идея не е от днес или вчера и се прилага от много години по белия свят ,ама тука както всичко останало ,искат тотално да се усерат май . Още повече ,че в жилищните зони и в настоящия закон съществува ограничение и то от 20км/ч ,ама аз лично за такива обособени жилищни зони не се сещам да съм виждал някъде. А дори и да съществуват ,силно се съмнявам ,че някой го спазва това ограничение,въпреки че много хора виждам подкрепят "идеята"

- joro_e30
- Потребител
-
- Кара: e39 530d Touring
- Мечтае да кара: e30 m3;e34 m5;e31
Май сме позабравили правилника
В населените зони ограничението е 20км/ч и важи без да има знак, който да го указва !
Това ограничение, което мислят, няма да е за вътрешните квартални улици ..

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
xpl0d написа:bum_bum написа:xpl0d написа:Направи глобата за неспиране на пешеходна пътека 500лв., направи една глоба на пешеходците за неправилно пресичане да е 1000лв.
Не, не. Тези глоби за сегашните заплати. Като вдигнат заплатите още по-големи глобиАма да се направи и наказателна отговорност да носиш, ако не платиш глобите
Някак си не е реално да има глоба 3 пъти по-голяма от минималната РЗ. Не е редно винаги всичко да става с остена, въпреки че точно това се случва при нас от години.
- Nafarforii_89
- Потребител
-
Те дупките и сега си ограничават добре скороста,ами сега да нацъкат и "легнали полицаи" през 5 метра,допълнително да си трошим колите.Единствено пред училищата според мен има смисъл от тая работа.
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
joro_e30 написа:Май сме позабравили правилникаВ населените зони ограничението е 20км/ч и важи без да има знак, който да го указва !
Жилищните зони са обособени територии с обозначителни знаци за начало и край

Опресни и ти малко ЗДП ...

- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
bum_bum написа:xpl0d написа:bum_bum написа:xpl0d написа:Направи глобата за неспиране на пешеходна пътека 500лв., направи една глоба на пешеходците за неправилно пресичане да е 1000лв.
Не, не. Тези глоби за сегашните заплати. Като вдигнат заплатите още по-големи глобиАма да се направи и наказателна отговорност да носиш, ако не платиш глобите
Някак си не е реално да има глоба 3 пъти по-голяма от минималната РЗ. Не е редно винаги всичко да става с остена, въпреки че точно това се случва при нас от години.
Подкрепям за заплатите, но сещаш се не правиш нарушение няма глоба, това не е сирене от което имаш нужда.

Забелязали сме българина много се сърди като го глобят и на работа и на улицата, а преди глобата са му създадени условия да не се стига дотам.
По темата леко ме изнерви идеята, като човек развиващ до 60км/ч градска скорост при това много рядко, та заради шепа ..... с които системата няма воля да се справи ще го отнася цялото стадо. Не се връзва в момента е 50км/ч и като стане 30 тези споменатите ще се сезират.

За Варна ми стана интересно, че слагат "легнали полицаи", ама какво се чудя опитвайки се да се измъкна на север, сгущил се до десния тротоар, покрай мен летяха.

"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Тука работата стана малко като в казармата
Заради отделни индивиди които не се съобразяват с нищо всички трябва да подсакачаме по тия бабуни не с 30 а с 5-6км в час.Вместо кат и община да вземат да си подържат пътищата и да санкционират нарушителите както е редно се налагат принудителни мерки на всички на куп .Както със всяка една мярка на това правителство целяща да ни прави европейци ние ставаме по големи европейци от самите европейци.Същото е с фискализацията на вендинг автоматите с акциза на метана на горивата и на един куп други простотии на които сме свидетели.

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- r19
- младши ентусиаст
-
- Кара: 412 Turbo/323ti
- Мечтае да кара: Mig-29
- Детайли за колата: Old school!
joro_e30 написа:Май сме позабравили правилникаВ населените зони ограничението е 20км/ч и важи без да има знак, който да го указва !
Май ти си го позабравил правилника

Жилищна зона винаги е обозначена с знак за начало и край

Иначе по темата силно ме съмнява да въведат подобна глупост...

Ограничение + легнали полицаи, направо не знам дали може по-глупаво да се измисли..

- P1tbuL
- младши ентусиаст
-
- Кара: Т-34
- Мечтае да кара: F1 race car!
- Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun
Тая "новина" направо ме разсмя!
Кой ще го допусне това? Шанс няма просто... А ако се приеме, решението е мотор без номера
Щото нали се сещате, че няма начин да си изкарам колата и да пъпля с 30. Ама шанс няма!
ПС: Предложилият тези нововъведения е феноменално безмозъчен и непоправимо ограничен! Тотален примат!

ПС: Предложилият тези нововъведения е феноменално безмозъчен и непоправимо ограничен! Тотален примат!
- pimpo
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46
- Детайли за колата: N42B20
За пореден път ще кажа, че не е въпрса колко е ограничението, нито колко е глобата. Въпроса е, че няма контрол и колкото и да е ограничението, то никога няма да се спазва. Едиствената ралика е, че ще сме в нарушение с 20км повече и като ни спират сурвакарите, ще трябва да кихаме малко повече.
едит: Казах го и в другата тема за ограниченията, ще го кажа и тук. Подобен тип ограничения са малоумни и единствената им цел е да се пълни хазната, защото са я закъсали яко. На всички е ясно, че няма да се спазват и това напълно потвърждава целта им!
едит: Казах го и в другата тема за ограниченията, ще го кажа и тук. Подобен тип ограничения са малоумни и единствената им цел е да се пълни хазната, защото са я закъсали яко. На всички е ясно, че няма да се спазват и това напълно потвърждава целта им!
Кога се пише "И" и кога "Й"
1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ
2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)
1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ
2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
По едно време в Пловдив имаше и предложение за пълна забрана на левите завои в града
Добре, че подобни глупави предложения не се случват.

- rve
- ///Мтусиаст
-
- Кара: ///М3 и още нещо
Вчера минах през две такива пешеходни пътеки по Г.М. Димитров посока колелото на 4-ти км. Преди месец ги нямаше.
- Metzeler
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: колело с обратна дирекция
- Мечтае да кара: колело с предно предаване
Аз съм против тва колата ми да гори 20 на 100 защото от легнали полицаи и издигнати крастовища(в които няма видимост) нямам възможност да включа 4та скорост та камоли 5та и съм против това да се налеят милиарди левове в няква пълна глупост като тоя замисъл вместо да се оправят до сегашните не мясащи на път пътища
53 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4