Скоростта в населени места пада от 50 на 30 км/ч

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Re: Скоростта в населени места пада от 50 на 30 км/ч

Мнение от xpl0d » 31 Авг 2012, 8:55

bum_bum написа:
xpl0d написа:Направи глобата за неспиране на пешеходна пътека 500лв., направи една глоба на пешеходците за неправилно пресичане да е 1000лв.

Да де ама преди това "направи и заплатата 2000лв" :mhihi:

Не, не. Тези глоби за сегашните заплати. Като вдигнат заплатите още по-големи глоби :mhihi: Ама да се направи и наказателна отговорност да носиш, ако не платиш глобите :D
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 31 Авг 2012, 9:24

Във Варна с изключение на 1-2 булеварда по всички други улици в момента скороста е не повече от 30-35 км.Причината е преди след под над и където се сетите прясно залепени легнали спящи седнали и каквито са възможни полицаи бабуни и дупки .Заради тях сега се получават задръствания и по улици където преди нямаше.Вместо по натоварените улици да има подлези те слагат легнали полицаи.Почвам да се чудя тия пътища за автомобили ли са правени или за пешеходци ?
Другата малоумна част от тая кампания касае движението на пожарна линейки полиция по тия бабуни.Как ще се движат бързо като и да искат не могат .Ами почистването зимата ?Всичко става на хълмове от лед около тия легнали полицаи щото не може да се чисти заради тях.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 31 Авг 2012, 10:52

Силно се надявам тази простотия да не просъществува в този и вид и да се прилага на територията на цялото населено място .

"Зона 30" като идея не е от днес или вчера и се прилага от много години по белия свят ,ама тука както всичко останало ,искат тотално да се усерат май . Още повече ,че в жилищните зони и в настоящия закон съществува ограничение и то от 20км/ч ,ама аз лично за такива обособени жилищни зони не се сещам да съм виждал някъде. А дори и да съществуват ,силно се съмнявам ,че някой го спазва това ограничение,въпреки че много хора виждам подкрепят "идеята" ;)
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: e39 530d Touring
Мечтае да кара: e30 m3;e34 m5;e31

Мнение от joro_e30 » 31 Авг 2012, 11:55

Май сме позабравили правилника :lol: В населените зони ограничението е 20км/ч и важи без да има знак, който да го указва !

Това ограничение, което мислят, няма да е за вътрешните квартални улици ..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 31 Авг 2012, 12:00

xpl0d написа:
bum_bum написа:
xpl0d написа:Направи глобата за неспиране на пешеходна пътека 500лв., направи една глоба на пешеходците за неправилно пресичане да е 1000лв.

Не, не. Тези глоби за сегашните заплати. Като вдигнат заплатите още по-големи глоби :mhihi: Ама да се направи и наказателна отговорност да носиш, ако не платиш глобите :D

Някак си не е реално да има глоба 3 пъти по-голяма от минималната РЗ. Не е редно винаги всичко да става с остена, въпреки че точно това се случва при нас от години.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Nafarforii_89 » 31 Авг 2012, 12:16

Те дупките и сега си ограничават добре скороста,ами сега да нацъкат и "легнали полицаи" през 5 метра,допълнително да си трошим колите.Единствено пред училищата според мен има смисъл от тая работа.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 31 Авг 2012, 12:31

joro_e30 написа:Май сме позабравили правилника :lol: В населените зони ограничението е 20км/ч и важи без да има знак, който да го указва !

Жилищните зони са обособени територии с обозначителни знаци за начало и край ;)
Опресни и ти малко ЗДП ...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 31 Авг 2012, 12:43

bum_bum написа:
xpl0d написа:
bum_bum написа:

Някак си не е реално да има глоба 3 пъти по-голяма от минималната РЗ. Не е редно винаги всичко да става с остена, въпреки че точно това се случва при нас от години.

Подкрепям за заплатите, но сещаш се не правиш нарушение няма глоба, това не е сирене от което имаш нужда. :mhihi:
Забелязали сме българина много се сърди като го глобят и на работа и на улицата, а преди глобата са му създадени условия да не се стига дотам.
По темата леко ме изнерви идеята, като човек развиващ до 60км/ч градска скорост при това много рядко, та заради шепа ..... с които системата няма воля да се справи ще го отнася цялото стадо. Не се връзва в момента е 50км/ч и като стане 30 тези споменатите ще се сезират. :nono: В Русе камери няма, на оживените кръстовища се случват маса простотии , но сега като сложат 30км/ч и ще решат проблемите.
За Варна ми стана интересно, че слагат "легнали полицаи", ама какво се чудя опитвайки се да се измъкна на север, сгущил се до десния тротоар, покрай мен летяха. :shock: Тоя как го "избрахте" пак за кмет не знам, егати лайната в които отива цялата държава.
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 31 Авг 2012, 12:49

Тука работата стана малко като в казармата :no: Заради отделни индивиди които не се съобразяват с нищо всички трябва да подсакачаме по тия бабуни не с 30 а с 5-6км в час.Вместо кат и община да вземат да си подържат пътищата и да санкционират нарушителите както е редно се налагат принудителни мерки на всички на куп .Както със всяка една мярка на това правителство целяща да ни прави европейци ние ставаме по големи европейци от самите европейци.Същото е с фискализацията на вендинг автоматите с акциза на метана на горивата и на един куп други простотии на които сме свидетели.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 412 Turbo/323ti
Мечтае да кара: Mig-29
Детайли за колата: Old school!

Мнение от r19 » 31 Авг 2012, 16:29

joro_e30 написа:Май сме позабравили правилника :lol: В населените зони ограничението е 20км/ч и важи без да има знак, който да го указва !

Май ти си го позабравил правилника :mhihi:
Жилищна зона винаги е обозначена с знак за начало и край ;) , тука в града има на едно място такъв знак.
Иначе по темата силно ме съмнява да въведат подобна глупост... :kuku:
Ограничение + легнали полицаи, направо не знам дали може по-глупаво да се измисли.. :lol:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Т-34
Мечтае да кара: F1 race car!
Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun

Мнение от P1tbuL » 31 Авг 2012, 16:37

Тая "новина" направо ме разсмя! :mhihi: Кой ще го допусне това? Шанс няма просто... А ако се приеме, решението е мотор без номера :ok: Щото нали се сещате, че няма начин да си изкарам колата и да пъпля с 30. Ама шанс няма!

ПС: Предложилият тези нововъведения е феноменално безмозъчен и непоправимо ограничен! Тотален примат!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46
Детайли за колата: N42B20

Мнение от pimpo » 31 Авг 2012, 21:43

За пореден път ще кажа, че не е въпрса колко е ограничението, нито колко е глобата. Въпроса е, че няма контрол и колкото и да е ограничението, то никога няма да се спазва. Едиствената ралика е, че ще сме в нарушение с 20км повече и като ни спират сурвакарите, ще трябва да кихаме малко повече.

едит: Казах го и в другата тема за ограниченията, ще го кажа и тук. Подобен тип ограничения са малоумни и единствената им цел е да се пълни хазната, защото са я закъсали яко. На всички е ясно, че няма да се спазват и това напълно потвърждава целта им!
Кога се пише "И" и кога "Й"

1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ

2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 31 Авг 2012, 22:23

По едно време в Пловдив имаше и предложение за пълна забрана на левите завои в града :kuku: :kuku: :kuku: Добре, че подобни глупави предложения не се случват.
Изображение

///Мтусиаст
Аватар
Кара: ///М3 и още нещо

Мнение от rve » 31 Авг 2012, 22:28

Вчера минах през две такива пешеходни пътеки по Г.М. Димитров посока колелото на 4-ти км. Преди месец ги нямаше.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: колело с обратна дирекция
Мечтае да кара: колело с предно предаване

Мнение от Metzeler » 31 Авг 2012, 22:40

Аз съм против тва колата ми да гори 20 на 100 защото от легнали полицаи и издигнати крастовища(в които няма видимост) нямам възможност да включа 4та скорост та камоли 5та и съм против това да се налеят милиарди левове в няква пълна глупост като тоя замисъл вместо да се оправят до сегашните не мясащи на път пътища

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата