Смартфон Samsung до 900лв.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар

Re: Смартфон Samsung до 900лв.

Мнение от Делян » 04 Сеп 2012, 19:46

Kroki написа:По това, че изостанаха много от операционните системи! За старите модели да, нокиа беше най-якото, но сега не е така!

Толкоз много са изостанали, чак ползват windows phone :mhihi: А прахосмукачките с андроидчето циклят ли циклят и се чудят как да сложат ако може 10 ядрен процесор, за да се получават нещата.

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 04 Сеп 2012, 20:24

Nokia e толкова зле че няма на къде. Windows операционните системи са последен шанс да изплуват. Не е случайно че си разкараха сумати шефове от борда заради изключително слаби резултати. Държат горе долу стабилни продажби благодарение на ниско бюджетни телефончета, но не и на смартфоните.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 04 Сеп 2012, 20:31

Какво се карате .. пазарната икономика показва кое, какво и на къде върви.
Симбиана умря, мобайла ще го последва може би, нокиа имат хубави телефони без никаква система .. демек нещо като нищо.
Другите пък хубава система, но с малко калпави телефони (нокиата ми прави по-готини от самсунга уж с повече пиксели), ама си мисля, че роботите ще се оправят щото много се продават и се развиват+многото фрии неща за тях.
А нокиа ще продължава да се лута май какво да прави ... каква ли ще им е следващата ос за която няма да има пак нищо фрии .. просто хората не искат да са ограничени и за това роботите така светкавично се наложиха май, а батерията лесно ще се оправи в някой прекрасен ден от някой инженер, който още не знае какво го очаква като открие формулата на успеха :lol:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 04 Сеп 2012, 21:23

Dpy написа:
Kroki написа:По това, че изостанаха много от операционните системи! За старите модели да, нокиа беше най-якото, но сега не е така!

Толкоз много са изостанали, чак ползват windows phone :mhihi: А прахосмукачките с андроидчето циклят ли циклят и се чудят как да сложат ако може 10 ядрен процесор, за да се получават нещата.

Усещаш ли се че ръсиш страшни бисери? LG направиха 5-инчов full HD дисплей, HTC до 2-3 месеца пускат телефон с тякъв дисплей... Нали ти е ясно, че там накъдето е тръгнал UI-я гърчавите недоносчета не стават? И не само ще има бейзбенд мултиядра, но мултиядрени ускорители в същия SoC -> точно заради UI-я, 3D, ефекти и т.н...
А че на Windows Phone телефони не се ползват 2+ ядра, не е щото видиш ли "виндоза не му требе повече", а щото му е калпав съпорта на вин-ядрото и неможе да си разпаралели процесите като хората на многото корове. За сега 2, пък по-натам може би ще го оправят... За разлика от Андроид, където линукс кърнела дженерик си се оправя доста по-добре в това отношение. Е разбира се има и голям код овърхед от Андроида, но това е неизбежно като се цели универсалност... :dunno:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 04 Сеп 2012, 21:24

Нека да са бисери :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от speeder88 » 04 Сеп 2012, 21:33

bam-bam написа:...нокиата ми прави по-готини от самсунга уж с повече пиксели...

Е тука обърка много, предишни ми тел беше NOKIA, сега съм със SAMSUNG и мога да ти кажа, че камерата на SAMSUNG-а ми слага в малкия си джоб цифрови фотоапаратчета от преди две-три години. Правих си експеримент с тел и сапунерка и резултатите са в полза на тел-а. :dunno:
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 04 Сеп 2012, 21:38

speeder88 написа:
bam-bam написа:...нокиата ми прави по-готини от самсунга уж с повече пиксели...

Е тука обърка много, предишни ми тел беше NOKIA, сега съм със SAMSUNG и мога да ти кажа, че камерата на SAMSUNG-а ми слага в малкия си джоб цифрови фотоапаратчета от преди две-три години. Правих си експеримент с тел и сапунерка и резултатите са в полза на тел-а. :dunno:

Между другото наистина много хора се бъркат като мислят,че повечето мегапиксели в един телефон = на по хубава снимка....което далеч не е така.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от speeder88 » 04 Сеп 2012, 22:02

Ясно ми е за пикселите и т.н. Сравнението го правя между NOKIA C7 и SAMSUNG Galaxy SII, двата телефона са с 8МР камери, единия няма автофокус - NOKIA-та, но пък съм чувал, че е сниман филм с него, другия пък вади на дисплея изключително ярки и контрастни цветове, което те кара да си мислиш, че си сътворил чудо във фотографията, еми много се извинявам, ама SAMSUNG са успяли в т'ва телефонче дебело под 1см. да набутат ебати и камерата, и чудото.
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 05 Сеп 2012, 0:23

Няма какво да се бъркам, говоря ти за по-стари модели уж 5800-галакси с ... 3.2/5 ... галаксито пасти да яде (няма и светкавица) + един галакси ейс дето на тъмно със светкавица умира.
Все пак нокиата, ако не бъркам е с карл цайс.
С2 прави гледам и повече пиксели клипче, което си значи, че очото му е по-добро май.
Бях питал един познат с ХТЦ как е неговата камера с 5 мп и каза, че няма проблеми.
Може би по-старите самсунги и по ниските класове са зле.
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: E92 330D

Мнение от HackeD » 05 Сеп 2012, 1:29

Винаги съм ползвал нокия и съм бил много доволен но, ако не вкарат андроид загиват...

speeder88 написа:Е тука обърка много, предишни ми тел беше NOKIA, сега съм със SAMSUNG и мога да ти кажа, че камерата на SAMSUNG-а ми слага в малкия си джоб цифрови фотоапаратчета от преди две-три години. Правих си експеримент с тел и сапунерка и резултатите са в полза на тел-а. :dunno:

Дай да ги пробваме с Айфона.

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: E60 М5 Еisenmann RACE exhaust

Мнение от А.Марчев » 06 Сеп 2012, 2:16

И аз съм на същото мнение. :yes:
Изображение

Мафиозо!
Аватар

Мнение от rado_rf » 06 Сеп 2012, 8:06

Nickelback написа:
Dpy написа:

Усещаш ли се че ръсиш страшни бисери? LG направиха 5-инчов full HD дисплей, HTC до 2-3 месеца пускат телефон с тякъв дисплей... Нали ти е ясно, че там накъдето е тръгнал UI-я гърчавите недоносчета не стават? И не само ще има бейзбенд мултиядра, но мултиядрени ускорители в същия SoC -> точно заради UI-я, 3D, ефекти и т.н...
А че на Windows Phone телефони не се ползват 2+ ядра, не е щото видиш ли "виндоза не му требе повече", а щото му е калпав съпорта на вин-ядрото и неможе да си разпаралели процесите като хората на многото корове. За сега 2, пък по-натам може би ще го оправят... За разлика от Андроид, където линукс кърнела дженерик си се оправя доста по-добре в това отношение. Е разбира се има и голям код овърхед от Андроида, но това е неизбежно като се цели универсалност... :dunno:

Човеко, накара ме да се чувствам мноо прост :oops: . Нищо не разбрах, а, уж съм горе-долу грамотен за нашите географски ширини :conf: Кви са тия корове ли, курове ли, ква е тая виндоза... ааа, вендузааа, ама с тая кърнела дженерик... май за някаква канела стаа въпрос :oops: ... Направо съм си убийствено прост. то и затва съм със Саламсунг S2 и телефончето наистина си го бива. Колкото до Нокиа-та - бяха. За съжаление надали скоро ще бъдат.
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nickelback » 07 Сеп 2012, 0:52

Имах в предвид, че до момента ядрото на Windows-а е изоставало по-производителност от Linux kernel. Причините са много, ето няколко за които се сещам на прима-виста:
1. Ядрото на линукса (което забравих да поясня, се ползва и в Анроида :) ) е с отворен код => постоянни оптимизации без ограничения по време, стратегии, маркетинг и т.н. :ok: => много предимства (гъвкавост), но и недостатъци (грешки от комуникация, погрешна синхронизация между дивелъпърите и т.н.)
2. Как да го кажа... Мениджъра на задачите в линукс кърнела (Linux kernel - линукс ядрото :mrgreen: ) е доста по-оптимизиран от Уиндоуския и "заетостта" на процесорите (ядрата, корОвете :mrgreen: ) е по-висока. За единица време дадено процесорно ядро ще извърши доста повече полезни сметки от същото менажирано от Уиндоус :idea:
3. В една линукс система, каквато е Андроида, мениджъмънта на оперативната памет е по-добър. В смисъл фрагментацията на паметта е по-малка, съответно процесът заделяне-освобождаване на памет отнема по-малко време.
4. Уиндоуса е по-склонен да работи повече с виртуална памет отколкото да ползва кеширане в основната, както Линукса => понижена производително поради тази склонност... Не съм сигурен за мобилните версии на Уиндоус как е имплементиран този механизъм и дали се ползват подобие swap дялове :dunno:

Гледах в Windows Phone 8 са подобрили някои неща, но колко ще са производителни такива устройства за момента ние не знаем (освен Dpy, той явно има информация под масата :mhihi: :bchug: ) Архитектурата на ядрото наподобява тази на линукското. Водят го "Shared Windows Core" :dunno: Въвели са "Native code", но да речем, че това е за съвместимост на приложенията между десктоп/мобилни/хендхелд устройства :dunno: Подобрили са мултитаскинга да е "Android-like", подчертавам, не "iOS-like", ами "Android-like" :mhihi: И накякви други козметични допълнения, които нямат връзка много с производителността...

Относно Нокия... Нокия бяха добри и иновативни до 2007-2008-ма, но тогава заспаха зимен сън. 2009-та се опитаха да се събудят, но понеже са супер твърдоглави и консервативни отрекоха Андроид като единствена алтернатива тогава, и започнаха да потъват... Аз лично искрено се надявам гигантът да се събуди от зимния си сън и да се завърне на върха. Вариантите това да се случи според мен са два:
1. Както са поели пътя с Windows-а... Хубаво нека е така, но трябва да стъпят на врата на Майкрософт, както те си знаят и да ги накарат да им пуснат малко повече фандък за къстъмизации по интерфейса и юзърспейса. Майкрософт от своя страна пък трябва да си дадът малко зор и да оптимизират Windows-а :idea:
2. Прекланят глава пред Андроида и правят с него най-качествените телефони, като конструкция, дизайн, материали и т.н. Те това най-добре го умеят :yes:
Аз лично съм "за" и за двата варианта :yes:
Изображение Изображение

Лето две и седемнаесто.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 08 Сеп 2012, 15:13

Nokia затънаха в такива дълбоки води , че няма спасение повече :mhihi:
Особенно се осраха с фалшивите лумии дето пуснаха преди няколко дена , чакам да излезе iPhone 5 и новите WP телефони на HTC и Nokia ще се затрие форевури :lol:
А гледам , че спорите тук около новата платформа на Windows и въпреки , че пазара в момента се държи 80% от Android , Windows ще вземе голям пазарен дял ;)
Сега са се захванали яко с Windows Phone 8 и няма мърдане , а с финансовия размах , който разполагат както се казва и на сила ще ти тикнат Windows устройство в ръцете.
@Nickelback тва дет го пишеш ,че linux ядрото на андроид било най-оптимизирано са пълни глупости и доста хора ще ти се смеят, така че вземи попрочети малко. Новото монолитно NT ядро на Windows е в пъти по-оптимизирано от "отворения" код на андроид ;)
http://en.wikipedia.org/wiki/Real-time_operating_system
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_re ... ng_systems

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nickelback » 08 Сеп 2012, 15:52

don_gori написа:Nokia затънаха в такива дълбоки води , че няма спасение повече :mhihi:
Особенно се осраха с фалшивите лумии дето пуснаха преди няколко дена , чакам да излезе iPhone 5 и новите WP телефони на HTC и Nokia ще се затрие форевури :lol:
А гледам , че спорите тук около новата платформа на Windows и въпреки , че пазара в момента се държи 80% от Android , Windows ще вземе голям пазарен дял ;)
Сега са се захванали яко с Windows Phone 8 и няма мърдане , а с финансовия размах , който разполагат както се казва и на сила ще ти тикнат Windows устройство в ръцете.

Пич, ти от Хелзинки ли се връщаш видял новите Лумии на Nokia World 2012 или само така си плямпаш...? Още няма сериозни ревюта дори, ти вече си ги нахранил :dunno: Също така Андроид (засега :mhihi: ) е далеч от 80% пазарен дял :roll: , има "само" 59% за Q1 на 2012-та, 23% за iOS, WP& - 2.2%. Та не знам как се надяваш на страшен възход на WP... Според мен догодина можем да очакваме едни 5% за WP, най-много :yes:

don_gori написа:@Nickelback тва дет го пишеш ,че linux ядрото на андроид било най-оптимизирано са пълни глупости и доста хора ще ти се смеят, така че вземи попрочети малко. Новото монолитно NT ядро на Windows е в пъти по-оптимизирано от "отворения" код на андроид ;)
http://en.wikipedia.org/wiki/Real-time_operating_system
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_re ... ng_systems

Душицо дребна :winky: , не знам защо ми пействаш някакви общообразователни линкчета от википедия :mhihi: Когато съм чел книжки за embedded systems ти си ходил прав под масата... Аз ти изтъквам конкретни предимства от личен опит, дето я ги има, я не, в някоя книга написани едно към гьотере, ти ми даваш википедия :mhihi: Ай ся като си толкоз отворен обясни за монолитното ядро... Ама само не ми говори наизуст колко пъти, видиш ли, било оптимизирано "новото" NT :!: ядро. Давай ми факти, ако обичаш - архитектура, кое му е по-добре (отпреди или линукса), перформънс чартове и т.н. Ако не - "talk to the hand" :mhihi:

P.S. Усещам ще се получи конструктивна полемика Linux vs. Windows :ok:
Изображение Изображение

Лето две и седемнаесто.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата