Смартфон Samsung до 900лв.
Модератор: Общи модератори
56 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Смартфон Samsung до 900лв.
Kroki написа:По това, че изостанаха много от операционните системи! За старите модели да, нокиа беше най-якото, но сега не е така!
Толкоз много са изостанали, чак ползват windows phone

Nokia e толкова зле че няма на къде. Windows операционните системи са последен шанс да изплуват. Не е случайно че си разкараха сумати шефове от борда заради изключително слаби резултати. Държат горе долу стабилни продажби благодарение на ниско бюджетни телефончета, но не и на смартфоните.
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
Какво се карате .. пазарната икономика показва кое, какво и на къде върви.
Симбиана умря, мобайла ще го последва може би, нокиа имат хубави телефони без никаква система .. демек нещо като нищо.
Другите пък хубава система, но с малко калпави телефони (нокиата ми прави по-готини от самсунга уж с повече пиксели), ама си мисля, че роботите ще се оправят щото много се продават и се развиват+многото фрии неща за тях.
А нокиа ще продължава да се лута май какво да прави ... каква ли ще им е следващата ос за която няма да има пак нищо фрии .. просто хората не искат да са ограничени и за това роботите така светкавично се наложиха май, а батерията лесно ще се оправи в някой прекрасен ден от някой инженер, който още не знае какво го очаква като открие формулата на успеха
Симбиана умря, мобайла ще го последва може би, нокиа имат хубави телефони без никаква система .. демек нещо като нищо.
Другите пък хубава система, но с малко калпави телефони (нокиата ми прави по-готини от самсунга уж с повече пиксели), ама си мисля, че роботите ще се оправят щото много се продават и се развиват+многото фрии неща за тях.
А нокиа ще продължава да се лута май какво да прави ... каква ли ще им е следващата ос за която няма да има пак нищо фрии .. просто хората не искат да са ограничени и за това роботите така светкавично се наложиха май, а батерията лесно ще се оправи в някой прекрасен ден от някой инженер, който още не знае какво го очаква като открие формулата на успеха

- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Dpy написа:Kroki написа:По това, че изостанаха много от операционните системи! За старите модели да, нокиа беше най-якото, но сега не е така!
Толкоз много са изостанали, чак ползват windows phoneА прахосмукачките с андроидчето циклят ли циклят и се чудят как да сложат ако може 10 ядрен процесор, за да се получават нещата.
Усещаш ли се че ръсиш страшни бисери? LG направиха 5-инчов full HD дисплей, HTC до 2-3 месеца пускат телефон с тякъв дисплей... Нали ти е ясно, че там накъдето е тръгнал UI-я гърчавите недоносчета не стават? И не само ще има бейзбенд мултиядра, но мултиядрени ускорители в същия SoC -> точно заради UI-я, 3D, ефекти и т.н...
А че на Windows Phone телефони не се ползват 2+ ядра, не е щото видиш ли "виндоза не му требе повече", а щото му е калпав съпорта на вин-ядрото и неможе да си разпаралели процесите като хората на многото корове. За сега 2, пък по-натам може би ще го оправят... За разлика от Андроид, където линукс кърнела дженерик си се оправя доста по-добре в това отношение. Е разбира се има и голям код овърхед от Андроида, но това е неизбежно като се цели универсалност...

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
bam-bam написа:...нокиата ми прави по-готини от самсунга уж с повече пиксели...
Е тука обърка много, предишни ми тел беше NOKIA, сега съм със SAMSUNG и мога да ти кажа, че камерата на SAMSUNG-а ми слага в малкия си джоб цифрови фотоапаратчета от преди две-три години. Правих си експеримент с тел и сапунерка и резултатите са в полза на тел-а.

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
speeder88 написа:bam-bam написа:...нокиата ми прави по-готини от самсунга уж с повече пиксели...
Е тука обърка много, предишни ми тел беше NOKIA, сега съм със SAMSUNG и мога да ти кажа, че камерата на SAMSUNG-а ми слага в малкия си джоб цифрови фотоапаратчета от преди две-три години. Правих си експеримент с тел и сапунерка и резултатите са в полза на тел-а.
Между другото наистина много хора се бъркат като мислят,че повечето мегапиксели в един телефон = на по хубава снимка....което далеч не е така.
- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
Ясно ми е за пикселите и т.н. Сравнението го правя между NOKIA C7 и SAMSUNG Galaxy SII, двата телефона са с 8МР камери, единия няма автофокус - NOKIA-та, но пък съм чувал, че е сниман филм с него, другия пък вади на дисплея изключително ярки и контрастни цветове, което те кара да си мислиш, че си сътворил чудо във фотографията, еми много се извинявам, ама SAMSUNG са успяли в т'ва телефонче дебело под 1см. да набутат ебати и камерата, и чудото.

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
Няма какво да се бъркам, говоря ти за по-стари модели уж 5800-галакси с ... 3.2/5 ... галаксито пасти да яде (няма и светкавица) + един галакси ейс дето на тъмно със светкавица умира.
Все пак нокиата, ако не бъркам е с карл цайс.
С2 прави гледам и повече пиксели клипче, което си значи, че очото му е по-добро май.
Бях питал един познат с ХТЦ как е неговата камера с 5 мп и каза, че няма проблеми.
Може би по-старите самсунги и по ниските класове са зле.
Все пак нокиата, ако не бъркам е с карл цайс.
С2 прави гледам и повече пиксели клипче, което си значи, че очото му е по-добро май.
Бях питал един познат с ХТЦ как е неговата камера с 5 мп и каза, че няма проблеми.
Може би по-старите самсунги и по ниските класове са зле.

- HackeD
- Старши ентусиаст
-
- Кара: E92 330D
Винаги съм ползвал нокия и съм бил много доволен но, ако не вкарат андроид загиват...
Дай да ги пробваме с Айфона.
speeder88 написа:Е тука обърка много, предишни ми тел беше NOKIA, сега съм със SAMSUNG и мога да ти кажа, че камерата на SAMSUNG-а ми слага в малкия си джоб цифрови фотоапаратчета от преди две-три години. Правих си експеримент с тел и сапунерка и резултатите са в полза на тел-а.
Дай да ги пробваме с Айфона.
- А.Марчев
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E60 М5 Еisenmann RACE exhaust
Kroki написа:По това, че изостанаха много от операционните системи! За старите модели да, нокиа беше най-якото, но сега не е така!
И аз съм на същото мнение.

Nickelback написа:Dpy написа:Kroki написа:По това, че изостанаха много от операционните системи! За старите модели да, нокиа беше най-якото, но сега не е така!
Толкоз много са изостанали, чак ползват windows phoneА прахосмукачките с андроидчето циклят ли циклят и се чудят как да сложат ако може 10 ядрен процесор, за да се получават нещата.
Усещаш ли се че ръсиш страшни бисери? LG направиха 5-инчов full HD дисплей, HTC до 2-3 месеца пускат телефон с тякъв дисплей... Нали ти е ясно, че там накъдето е тръгнал UI-я гърчавите недоносчета не стават? И не само ще има бейзбенд мултиядра, но мултиядрени ускорители в същия SoC -> точно заради UI-я, 3D, ефекти и т.н...
А че на Windows Phone телефони не се ползват 2+ ядра, не е щото видиш ли "виндоза не му требе повече", а щото му е калпав съпорта на вин-ядрото и неможе да си разпаралели процесите като хората на многото корове. За сега 2, пък по-натам може би ще го оправят... За разлика от Андроид, където линукс кърнела дженерик си се оправя доста по-добре в това отношение. Е разбира се има и голям код овърхед от Андроида, но това е неизбежно като се цели универсалност...
Човеко, накара ме да се чувствам мноо прост

"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
Имах в предвид, че до момента ядрото на Windows-а е изоставало по-производителност от Linux kernel. Причините са много, ето няколко за които се сещам на прима-виста:
1. Ядрото на линукса (което забравих да поясня, се ползва и в Анроида
) е с отворен код => постоянни оптимизации без ограничения по време, стратегии, маркетинг и т.н.
=> много предимства (гъвкавост), но и недостатъци (грешки от комуникация, погрешна синхронизация между дивелъпърите и т.н.)
2. Как да го кажа... Мениджъра на задачите в линукс кърнела (Linux kernel - линукс ядрото
) е доста по-оптимизиран от Уиндоуския и "заетостта" на процесорите (ядрата, корОвете
) е по-висока. За единица време дадено процесорно ядро ще извърши доста повече полезни сметки от същото менажирано от Уиндоус
3. В една линукс система, каквато е Андроида, мениджъмънта на оперативната памет е по-добър. В смисъл фрагментацията на паметта е по-малка, съответно процесът заделяне-освобождаване на памет отнема по-малко време.
4. Уиндоуса е по-склонен да работи повече с виртуална памет отколкото да ползва кеширане в основната, както Линукса => понижена производително поради тази склонност... Не съм сигурен за мобилните версии на Уиндоус как е имплементиран този механизъм и дали се ползват подобие swap дялове
Гледах в Windows Phone 8 са подобрили някои неща, но колко ще са производителни такива устройства за момента ние не знаем (освен Dpy, той явно има информация под масата
) Архитектурата на ядрото наподобява тази на линукското. Водят го "Shared Windows Core"
Въвели са "Native code", но да речем, че това е за съвместимост на приложенията между десктоп/мобилни/хендхелд устройства
Подобрили са мултитаскинга да е "Android-like", подчертавам, не "iOS-like", ами "Android-like"
И накякви други козметични допълнения, които нямат връзка много с производителността...
Относно Нокия... Нокия бяха добри и иновативни до 2007-2008-ма, но тогава заспаха зимен сън. 2009-та се опитаха да се събудят, но понеже са супер твърдоглави и консервативни отрекоха Андроид като единствена алтернатива тогава, и започнаха да потъват... Аз лично искрено се надявам гигантът да се събуди от зимния си сън и да се завърне на върха. Вариантите това да се случи според мен са два:
1. Както са поели пътя с Windows-а... Хубаво нека е така, но трябва да стъпят на врата на Майкрософт, както те си знаят и да ги накарат да им пуснат малко повече фандък за къстъмизации по интерфейса и юзърспейса. Майкрософт от своя страна пък трябва да си дадът малко зор и да оптимизират Windows-а
2. Прекланят глава пред Андроида и правят с него най-качествените телефони, като конструкция, дизайн, материали и т.н. Те това най-добре го умеят
Аз лично съм "за" и за двата варианта
1. Ядрото на линукса (което забравих да поясня, се ползва и в Анроида

2. Как да го кажа... Мениджъра на задачите в линукс кърнела (Linux kernel - линукс ядрото

3. В една линукс система, каквато е Андроида, мениджъмънта на оперативната памет е по-добър. В смисъл фрагментацията на паметта е по-малка, съответно процесът заделяне-освобождаване на памет отнема по-малко време.
4. Уиндоуса е по-склонен да работи повече с виртуална памет отколкото да ползва кеширане в основната, както Линукса => понижена производително поради тази склонност... Не съм сигурен за мобилните версии на Уиндоус как е имплементиран този механизъм и дали се ползват подобие swap дялове

Гледах в Windows Phone 8 са подобрили някои неща, но колко ще са производителни такива устройства за момента ние не знаем (освен Dpy, той явно има информация под масата

Относно Нокия... Нокия бяха добри и иновативни до 2007-2008-ма, но тогава заспаха зимен сън. 2009-та се опитаха да се събудят, но понеже са супер твърдоглави и консервативни отрекоха Андроид като единствена алтернатива тогава, и започнаха да потъват... Аз лично искрено се надявам гигантът да се събуди от зимния си сън и да се завърне на върха. Вариантите това да се случи според мен са два:
1. Както са поели пътя с Windows-а... Хубаво нека е така, но трябва да стъпят на врата на Майкрософт, както те си знаят и да ги накарат да им пуснат малко повече фандък за къстъмизации по интерфейса и юзърспейса. Майкрософт от своя страна пък трябва да си дадът малко зор и да оптимизират Windows-а

2. Прекланят глава пред Андроида и правят с него най-качествените телефони, като конструкция, дизайн, материали и т.н. Те това най-добре го умеят

Аз лично съм "за" и за двата варианта

Лето две и седемнаесто.
Nokia затънаха в такива дълбоки води , че няма спасение повече
Особенно се осраха с фалшивите лумии дето пуснаха преди няколко дена , чакам да излезе iPhone 5 и новите WP телефони на HTC и Nokia ще се затрие форевури
А гледам , че спорите тук около новата платформа на Windows и въпреки , че пазара в момента се държи 80% от Android , Windows ще вземе голям пазарен дял
Сега са се захванали яко с Windows Phone 8 и няма мърдане , а с финансовия размах , който разполагат както се казва и на сила ще ти тикнат Windows устройство в ръцете.
@Nickelback тва дет го пишеш ,че linux ядрото на андроид било най-оптимизирано са пълни глупости и доста хора ще ти се смеят, така че вземи попрочети малко. Новото монолитно NT ядро на Windows е в пъти по-оптимизирано от "отворения" код на андроид
http://en.wikipedia.org/wiki/Real-time_operating_system
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_re ... ng_systems

Особенно се осраха с фалшивите лумии дето пуснаха преди няколко дена , чакам да излезе iPhone 5 и новите WP телефони на HTC и Nokia ще се затрие форевури

А гледам , че спорите тук около новата платформа на Windows и въпреки , че пазара в момента се държи 80% от Android , Windows ще вземе голям пазарен дял

Сега са се захванали яко с Windows Phone 8 и няма мърдане , а с финансовия размах , който разполагат както се казва и на сила ще ти тикнат Windows устройство в ръцете.
@Nickelback тва дет го пишеш ,че linux ядрото на андроид било най-оптимизирано са пълни глупости и доста хора ще ти се смеят, така че вземи попрочети малко. Новото монолитно NT ядро на Windows е в пъти по-оптимизирано от "отворения" код на андроид

- Nickelback
- старши ентусиаст
-
don_gori написа:Nokia затънаха в такива дълбоки води , че няма спасение повече![]()
Особенно се осраха с фалшивите лумии дето пуснаха преди няколко дена , чакам да излезе iPhone 5 и новите WP телефони на HTC и Nokia ще се затрие форевури![]()
А гледам , че спорите тук около новата платформа на Windows и въпреки , че пазара в момента се държи 80% от Android , Windows ще вземе голям пазарен дял![]()
Пич, ти от Хелзинки ли се връщаш видял новите Лумии на Nokia World 2012 или само така си плямпаш...? Още няма сериозни ревюта дори, ти вече си ги нахранил

don_gori написа:@Nickelback тва дет го пишеш ,че linux ядрото на андроид било най-оптимизирано са пълни глупости и доста хора ще ти се смеят, така че вземи попрочети малко. Новото монолитно NT ядро на Windows е в пъти по-оптимизирано от "отворения" код на андроид![]()
Душицо дребна

P.S. Усещам ще се получи конструктивна полемика Linux vs. Windows

Лето две и седемнаесто.
56 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4