Как се подготвяте за дълъг път ?
Модератор: Общи модератори
59 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- CTORH
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 318is, E46 328ci
Re: Как се подготвяте за дълъг път ?
M3 E92 написа:Единствения по-дълъг преход, който ми се е налагал, е от Мюнхен до София - равносметката за пътуването: 12 часа на 1 дъх, спирки само за гориво и сладко, 4 Кока-Коли, кутия цигари.
Понеже карам бързичко (под 160км/ч почти не съм падал), все някой се закачаше с мен и карахме заедно, държи те буден. Вече като настъпваше вечерта отварях леко моя прозорец и пушех на фона на студения ветрец отвън, накрая се закачих за едно БМВ и сме карали в продължение на 4 часа заедно, аз на темпоматВ Сърбия раздавах газ на макс в тъмното, единствено на осветените участъци намалявах до ограниченията.
Иначе е полезно от време на време да спирате на паркинг и да си дремвате за по 20-30 минутки
Колега, как си карал с тая скорост,аз мислех, че има камери в Австрия и Унгария и съответно много яки глоби. А за Сърбия са ми казвали, че също много дебнели ченгетата.

А искам да питам и дали в Сърбия се купува винетка или само тол-таксата на магистралата се плаща.
- R_Lakov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Мечтата карах. Сега е ред на ГТ
- Мечтае да кара: F10
Няма винетка в Сърбия. Плащаш две магистрали. В Хърватска пак така.
- intention
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
- Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
- Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20
Колега за маршрута гледам че повечето колеги които са писали са писали от опит, там не мога да се обадя понеже не съм карал до и от Англия.
Правил съм дълъг преход България Норвегия(северната част) тва са близо 5000 км.
Хубаво е да си провериш колата независимо колко е нова колко е стара и т.н.
Масло теченост за чистачки антифриз ей такива неща. Ние пътувахме две коли едната 2004-та другата 97-ма и двете си ги проверих на какъв хал са преди да тръгнем. Ако не си пътувал преди на дълги разстояния приготви си инструменти за всеки случай резервен комплект чистачки крушки за фарове -да имаш - дребни неща са но като ти потрябват и няма си е дразнещо. (Не че ги няма и по бензиностанциите де-защо да се дават грешни пари на вятъра.)
Вземете си храна и вода , някакви енергиини напитки ако обичате да пиете.
Спирайте когато ви омръзне и не се правете на герои че ще издържите, от инат само глупости се получават. Така че като ви писне спирайте правете снимки разсейте се малко от пътя и после пак.
Понякога да спреш да подишаш чист въздух и да си наплискаш лицето със студена вода е по-освежаващо от всякакви кафета и тем подобни !
Предполагам ще имате навигация я на телефон или друга или поне карта ... прогонете си маршрута набележете го и го проследете ЦЕЛИЯ преди пътуването.
Няма нищо страшно хората пътуват по 100тици хиляди километри с кола ние една европа ...
Успех чакаме снимки
Правил съм дълъг преход България Норвегия(северната част) тва са близо 5000 км.
Хубаво е да си провериш колата независимо колко е нова колко е стара и т.н.
Масло теченост за чистачки антифриз ей такива неща. Ние пътувахме две коли едната 2004-та другата 97-ма и двете си ги проверих на какъв хал са преди да тръгнем. Ако не си пътувал преди на дълги разстояния приготви си инструменти за всеки случай резервен комплект чистачки крушки за фарове -да имаш - дребни неща са но като ти потрябват и няма си е дразнещо. (Не че ги няма и по бензиностанциите де-защо да се дават грешни пари на вятъра.)
Вземете си храна и вода , някакви енергиини напитки ако обичате да пиете.
Спирайте когато ви омръзне и не се правете на герои че ще издържите, от инат само глупости се получават. Така че като ви писне спирайте правете снимки разсейте се малко от пътя и после пак.
Понякога да спреш да подишаш чист въздух и да си наплискаш лицето със студена вода е по-освежаващо от всякакви кафета и тем подобни !
Предполагам ще имате навигация я на телефон или друга или поне карта ... прогонете си маршрута набележете го и го проследете ЦЕЛИЯ преди пътуването.
Няма нищо страшно хората пътуват по 100тици хиляди километри с кола ние една европа ...

Успех чакаме снимки

Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .
- Kambe
- старши ентусиаст
-
- Кара: Peugeot 307 HDI
да не ви казвам , че един румънец от фермата мисли да се пририба с мотор.....
, а аз с кола съм тръгнал да се притеснявам 

- zxsport
-
Kambe написа:да не ви казвам , че един румънец от фермата мисли да се пририба с мотор.....![]()
за дълъг път се подготвям с пълен резервоар ...
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Kambe написа:да не ви казвам , че един румънец от фермата мисли да се пририба с мотор.....![]()
Ма ти още не си дори тръгнал ли? А ние вече те чакаме с питка и сол на границата...

- Kambe
- старши ентусиаст
-
Mollov написа:Kambe написа:да не ви казвам , че един румънец от фермата мисли да се пририба с мотор.....![]()
Ма ти още не си дори тръгнал ли? А ние вече те чакаме с питка и сол на границата...
две седмици още

- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Кой е най добрия вариант да се прехвърля в английско с кола, през ламанша или мога да хвана ферибот и от други места? Къде е най евтино? Крайната ми цел е Дъблин.
- R_Lakov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Мечтата карах. Сега е ред на ГТ
- Мечтае да кара: F10
Незнам дали е най-евтино, по скоро със сигурност не е, но аз бих пътувал така. От тук през Сърбия, Хърватска, Словения, Австрия, Германия и оттам Холандия до Ротердам. Хващаш ферито до Хъл което е Северна Англия и от там имаш 2 часа до Ливърпул. Пак казвам че това бих направил аз, неказвам че е най- евтино и кратко! Може да ти излезе и по-евтино като вместо през Хърватска и така нататък, минеш от Сърбя в Унгария и т.н. Ще спестиш пари от таксите за магистрала в Хърватска и тунелите в Австрия.
- Mollov
- Мародератор
-
kronos написа:Кой е най добрия вариант да се прехвърля в английско с кола, през ламанша или мога да хвана ферибот и от други места? Къде е най евтино? Крайната ми цел е Дъблин.
С фери винаги ще ти е по-евтино, най-малкото няма да харчиш бензин... варианта за ферибот през Холандия до северните части на Англия е добър за спестяване на време и пробег, но не и на пари... гледах някви цифри и направо щях да припадна. Иначе от Франция варианта през Дънкирк е по-евтин от този през Кале, а и ти спестява 25км магистрала между Дънкирк и Кале.
- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Благодаря за инф. ще проуча въпроса за през Франция
- BigMUZZY
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 TOURING `95 без номер на мотора
Здравей,
освен преглед за изправността на колата и отмора, бих ти обърнал внимание и на горивото.
http://www.uab.org/index.php?option=com ... mitstart=6
Тук има ориентировъчни цени на горивата в различните държави. Миналата седмица направих Мадрид-В.Търново за 3 дни (3290 км) и разликата в цените е доста неприятна понякога. В Италия А95 е 1.82-1.95 евро, в Словения е 1.5 евро. В зависимост от колата и разхода и, провери кога и в кои държави да заредиш догоре и къде да сипеш, колкото да излежеш от държавата. Може да ти спести кинти за не една бира.
Желая ти лек път и пиши, като стигнете.
освен преглед за изправността на колата и отмора, бих ти обърнал внимание и на горивото.
http://www.uab.org/index.php?option=com ... mitstart=6
Тук има ориентировъчни цени на горивата в различните държави. Миналата седмица направих Мадрид-В.Търново за 3 дни (3290 км) и разликата в цените е доста неприятна понякога. В Италия А95 е 1.82-1.95 евро, в Словения е 1.5 евро. В зависимост от колата и разхода и, провери кога и в кои държави да заредиш догоре и къде да сипеш, колкото да излежеш от държавата. Може да ти спести кинти за не една бира.
Желая ти лек път и пиши, като стигнете.
...Тез` две бири `що ги каза ...?
- Kambe
- старши ентусиаст
-
а щях да забравя да напиша в темата....
та прибрахме се живи и здрави... искам да ви препоръчам ако не е наложително , не минавайте през ферибота Зимнич-Свищов.... до там пътя е повече от ужасен! Пътували сме повече часове през Румъния отколкото през Франция,Австрия, Германия и Унгария взети заедно.. сами си направете сметката
та прибрахме се живи и здрави... искам да ви препоръчам ако не е наложително , не минавайте през ферибота Зимнич-Свищов.... до там пътя е повече от ужасен! Пътували сме повече часове през Румъния отколкото през Франция,Австрия, Германия и Унгария взети заедно.. сами си направете сметката

- Mollov
- Мародератор
-
А що не минахте покрай реката, през Тимишоара - Турну Северин и Калафат? Там пътя трябва вече да е оправен, още преди 2 години го ремонтираха активно.
- Kambe
- старши ентусиаст
-
Mollov написа:А що не минахте покрай реката, през Тимишоара - Турну Северин и Калафат? Там пътя трябва вече да е оправен, още преди 2 години го ремонтираха активно.
точно по този път минахме колега

59 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4