Подсушаване на кола след миене?
Модератор: Общи модератори
47 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
Re: Подсушаване на кола след миене?
става и с обикновена хавлиена кърпа от чист памук , при положение че нямате микрофибър под ръка
- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
Ако автомобила ви предварително е обработен с продукти за защита на лаковото покритие, намирате един любителски компресор (не е чак, толкова скъп) и след старателното измиване просто продухайте водните капки. Става изключително бързо, макар и да не ви се вярва. По този начин няма никакво съприкосновение с боята и риска де бъде повредена е 0%. Не остават никакви следи от вода и т.н.

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Е как никой не си забъсва колата с някоя от чистачките ... тцтцтц няма класици.
След боята на е30ската много й милеех, и с какви ли не микрофибъри и шампоани я глезих, ама от 1-2 години с каквото набарам я подсушавам, но понеже е бяла не си личат много паяжините и дребните драскотини, или пък я мия много добре. Кой знае.
Е39ката не я суша даже като я мия в София, водата няма много варовик. На автомивката я бършат с някви микрофибъри.
Ако съм си в провинцията и закъснея с бършенето, тоя варовик после НЯМА сваляне от черната боя ... може би лака е чао нямам идея.
След боята на е30ската много й милеех, и с какви ли не микрофибъри и шампоани я глезих, ама от 1-2 години с каквото набарам я подсушавам, но понеже е бяла не си личат много паяжините и дребните драскотини, или пък я мия много добре. Кой знае.
Е39ката не я суша даже като я мия в София, водата няма много варовик. На автомивката я бършат с някви микрофибъри.
Ако съм си в провинцията и закъснея с бършенето, тоя варовик после НЯМА сваляне от черната боя ... може би лака е чао нямам идея.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Масово хората използват силиконовите пера да свалят водата от колата... така че не е баш никой да не ползва... много хора не им пука за "слънца", "паяжини", и сякви такива причудливи понятия... те масово не си мият колите... 

- rhase
- младши ентусиаст
-
Това лято имах удоволствието да си полирам каручката и след това спрях с всички пера, крила и такива кауфландски аксесоари. Но - веднъж нямах възможност да си измия колата сам, та реших да я занеса на мивка (уж от добрите мивки
) и при сушенето я понадраха пак
Следите са много леки не се забелязват толкова, но аз си ги знам и ме дразнят. Има ли препарат с който да ги залича или да грабвам пак пастаат и гъбата и търкане.

- Mollov
- Мародератор
-
Има варианти, да... но предполагам се досещаш, че при такова "маскиране" на повърхностни забележки те ще продължат да са там и трябва регулярно да ги "маскираш"... другият вариант е да извадиш "пастата и гъбата" и да търкаш..
Иначе такива препарати има, които съдържат "филъри"... те замаскирват доста умело повърхностни забележки - леки "паяжини", "слънца" и т.н... но не и по-прилични деруги... в някои случаи успяват да запълнят леко по-видима драскотина и да изменят оптичното отражение така, че да стане по-трудно забележима...
Под формата на препарат с филъри можеш да срещнеш и някои вакси, но реално в повечето случаи става дума за глейзъри - продукти за подобряване на блясъка на боята, които същевременно съдържат тези филъри и запълват дребни проблеми... недостатъка на глейзърите е, че те нямат защитни свойства т.е. трябва да ги покриеш с вакса или сийлънт, който да запечата резултата... особено през лятото едно третиране с препарат с филъри дава поне 2 месеца "маскиране" на забележките, понякога и повече... всичко зависи какво използваш отгоре за запечатка, защото това ще пази и самият глейзър от премахване при кофти (киселинни и прочие) дъждове, птичи л@йна и т.н. и т.н.
Някои хора смятат, че нанасянето на глейзъри с филъри е "мижи да те лажем", но предвид лесното нанасяне и доста приятния ефект, понякога това е за предпочитане пред "поредното абразивно отнемане на част от лака на колата" т.е. удачно е да се използва глейзър докато не се нанесат по-сериозни дефекти и не дойде време за машинна обработка
С понякога се случва и да се случи много тънко лаково покритие, при което използването на глейзърите е за предпочитане пред риска да се свали лака и всичко да отиде по дяволите...
Иначе такива препарати има, които съдържат "филъри"... те замаскирват доста умело повърхностни забележки - леки "паяжини", "слънца" и т.н... но не и по-прилични деруги... в някои случаи успяват да запълнят леко по-видима драскотина и да изменят оптичното отражение така, че да стане по-трудно забележима...
Под формата на препарат с филъри можеш да срещнеш и някои вакси, но реално в повечето случаи става дума за глейзъри - продукти за подобряване на блясъка на боята, които същевременно съдържат тези филъри и запълват дребни проблеми... недостатъка на глейзърите е, че те нямат защитни свойства т.е. трябва да ги покриеш с вакса или сийлънт, който да запечата резултата... особено през лятото едно третиране с препарат с филъри дава поне 2 месеца "маскиране" на забележките, понякога и повече... всичко зависи какво използваш отгоре за запечатка, защото това ще пази и самият глейзър от премахване при кофти (киселинни и прочие) дъждове, птичи л@йна и т.н. и т.н.
Някои хора смятат, че нанасянето на глейзъри с филъри е "мижи да те лажем", но предвид лесното нанасяне и доста приятния ефект, понякога това е за предпочитане пред "поредното абразивно отнемане на част от лака на колата" т.е. удачно е да се използва глейзър докато не се нанесат по-сериозни дефекти и не дойде време за машинна обработка

- rhase
- младши ентусиаст
-
[quote="Mollov"[/quote]
Май предпочитам да си я търна пак. Предполагам трайността на тези глейзъри и филъри зависи от начина на миене на автомобила. При положение че в София го мия само на безконтактно (90% от времето съм в София) предполагам е по-добре да се полира на ново. Малко излязох от темата дано не се сърди автора
Май предпочитам да си я търна пак. Предполагам трайността на тези глейзъри и филъри зависи от начина на миене на автомобила. При положение че в София го мия само на безконтактно (90% от времето съм в София) предполагам е по-добре да се полира на ново. Малко излязох от темата дано не се сърди автора

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Борис_Малинов написа:Ако автомобила ви предварително е обработен с продукти за защита на лаковото покритие, намирате един любителски компресор (не е чак, толкова скъп) и след старателното измиване просто продухайте водните капки. Става изключително бързо, макар и да не ви се вярва. По този начин няма никакво съприкосновение с боята и риска де бъде повредена е 0%. Не остават никакви следи от вода и т.н.
Аз е тва съм си харесал http://www.metrovacworld.com/Vac%20%27N ... Automotive
- Mollov
- Мародератор
-
rhase написа:Май предпочитам да си я търна пак. Предполагам трайността на тези глейзъри и филъри зависи от начина на миене на автомобила. При положение че в София го мия само на безконтактно (90% от времето съм в София) предполагам е по-добре да се полира на ново. Малко излязох от темата дано не се сърди автора
Дам, ако я миеш на безконтактно нищо друго освен перманентно покритие няма да остане... ма и да я миеш на безконтактно е доста... как да кажа... не добре помислено... щото още няколко полирания и няма да остане лак, който да полираш... )
bum_bum, тия правят еб@си яките духалки... и аз им точа лиги от много време... ама за момента не ми влиза в бюджета

- rhase
- младши ентусиаст
-
Mollov написа:rhase написа:Май предпочитам да си я търна пак. Предполагам трайността на тези глейзъри и филъри зависи от начина на миене на автомобила. При положение че в София го мия само на безконтактно (90% от времето съм в София) предполагам е по-добре да се полира на ново. Малко излязох от темата дано не се сърди автора
Дам, ако я миеш на безконтактно нищо друго освен перманентно покритие няма да остане... ма и да я миеш на безконтактно е доста... как да кажа... не добре помислено... щото още няколко полирания и няма да остане лак, който да полираш... )
bum_bum, тия правят еб@си яките духалки... и аз им точа лиги от много време... ама за момента не ми влиза в бюджета

- Mollov
- Мародератор
-
Ами мий я на автомивки на самообслужване, където се знае, че използват читави препарати (примерно в Люлин има една такава, може и повече да са)... а и отдавна има и алтернативни варианти за измиване на една кола, които не включват непременно водоструйка, шампоани, гъби и т.н. 
Ако искаш пиши един ЛС и ще ти разкажа...

Ако искаш пиши един ЛС и ще ти разкажа...

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
То и аз затва не съм я взел, че на първа линия е някаква по-читава домашна па тогава за колата 

- crank666
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е 60 530d Manual
- Мечтае да кара: BMW M 550d
Аз я подсушавам с 3 парцала.
Първият попива повече, не е кожа, но е като гъба. 2-рият парцал е от микрофибър и специален парцал за полиране на стъклата.
Със силиконова лента само свалям капките от стъклата.
Най- добрият парцал според мен е само микрофибър, но недостатъка му е недостатъчното попиване и честото изцеждане.
Първият попива повече, не е кожа, но е като гъба. 2-рият парцал е от микрофибър и специален парцал за полиране на стъклата.
Със силиконова лента само свалям капките от стъклата.
Най- добрият парцал според мен е само микрофибър, но недостатъка му е недостатъчното попиване и честото изцеждане.

- Mollov
- Мародератор
-
crank666 написа:Най- добрият парцал според мен е само микрофибър, но недостатъка му е недостатъчното попиване и честото изцеждане.
Има разлика между различните микрофибърни кърпи... по-читавите задържат повече вода, а и ако вземеш подходяща за подсушаване, варианта с честото изцеждане отпада.
- BMWMHartge
- старши ентусиаст
-
- Кара: 98' e36 318i
- Мечтае да кара: e36 ///M3
- Детайли за колата: M43B18
Благодаря на всички които писаха по нещо важно и най вече на Mollov. Мисля, че темата е за Полезни теми 

93' e36 320i coupe
98' e36 318i sedan
98' e36 318i sedan
47 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4