Слагат край на внезапните проверки на пътя

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Re: Слагат край на внезапните проверки на пътя

Мнение от nightdriver » 21 Окт 2012, 15:00

френските ченгета и те спират много без причина , викат му рутинен контрол и аз още като ги видя и давам десния мигач :mhihi: , не ме пропускат ! Истината е , че много карат без книжки и асюранс . Любимите им места са входовете и изходите на парижките магистрали и най-вече на големите кръгови . Но пък има нещо интересно , ако проверките са за документи , няма да ти правят алкотест примерно , спирали са ме доста пийнал , но си знаят едно и също - кнжка , асюранс , документи на колата и приятна вечер... :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 21 Окт 2012, 17:48

Не, че нещо, но не разбрах кой е по-голям мъж? Този който кара с нарушение, спрели са го, написали са му акт, или този който е карал в нарушение, спрели са го и е бутнал 20-30-40лв.? Или този който не се е подписал под акта? И защо ще те спре полицай при положение, че колата ти е чиста, ти изглеждаш нормално, и не си направил нищо нередно?

Мен за последно ме спряха полицаи в 3:40 през нощта преди 1г., защото пропуснах да мина на зелен светофар на едно голямо Софийско кръстовище, понеже се заприказвахме с жена ми, още докато беше червено. Реших да изчакам следващия светофар и тогава си минах. Около мен нямаше 1 кола. След завоя си ме спряха, провериха ми документите, полицая леко се беше навел към мен. Ако му бях лъхнал на алкохол щеше да е интересно, но аз не бях пил нищо. Пожелаха ми хубава вечер след 3 мин. и така. Когато пия не карам :)

Демек, караш си според правилата, колата ти е в добро техническо състояние, платил си всички застраховки и тн., минал си прегледите, и не виждам защо ще те спират.

@ колегата Стамбо_81:

Това е истина за което казваш, че в западна Европа няма полицаи. Аз поне не видях да седят някъде ей така и да се размотават. Но винаги когато има нужда от тях те са там. Поне в Германия е така.

Жалко, че нашите полицаи гледат как да изкарат някой рушвет, вместо да се опитат да регулират по някакъв начин движението чрез наложени актове и фишове, но за този който си заслужава!
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 21 Окт 2012, 18:24

Aко водачът откаже да подпише фиш се създава акт
Ако водач не е съгласен с определената му глоба то може да откаже фиша, но му се съставя акт.
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Johnnie1 » 21 Окт 2012, 19:12

в сащ отнемат правата на полицай, ако го закараш в съда и той не може да каже защо те е спрял.. така че не знам какво сте недоволни, посоката е правилна.

Олдскул фен
Аватар
Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)

Мнение от justboy » 21 Окт 2012, 19:36

@Зъбчо, мда, спират си ме ей така за спорта всеки път като ме видят... и дори да не е всеки път, в 7-8 от 10 ме спират.
А ако е вечерно време и съм единствена кола, задължително, но тогава го приемам за нормално ; )
Изображение
E34, E38

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Х1 2.3d,MB SL350,MB E350d

Мнение от top » 23 Окт 2012, 3:27

Тия дето днес ме спряха явно не са чували за препоръката на министъра им. Бяха застанали на някакво странно място, точно след кръговото на 4ти километър където почва Г. М. Димитров на отбивката за електроснабдяване.. Спряха ме, видяха документите за няколко секунди и приятна вечер... точно тия тъпи проверки са много досадни.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 23 Окт 2012, 8:27

някои вещ може ли да изясни чисто юридически как стоят нещата.. ? демек дали при всяка проверка те ще пишат основание за спирането? и дали могат да ги накарат да правят точно това. защото ако няма подобно задължително вписване на основание е ясно че ще си продължават тъпите проверки от соц. времето в които ти се задава гениалния въпрос " късе си тръгнал" или нещо от сорта.. тия няма ли да се осъзнаят в коя година живеят.... :kuku:
Изображение

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 23 Окт 2012, 9:04

,
Последна промяна jordanpar на 24 Окт 2012, 9:16, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 23 Окт 2012, 11:18

Проверки на колите на общо основание съм виждал в Турция, Гърция, Италия, Франция, за Германия съм чувал много случаи, не е в това проблемът. Тук като им забранят, те ще си измислят спец-акция "нещо-си-направил" и пак ще спират, целта е ясна. Корупцията е удобна и никой не иска да се бори с нея, така че не виждам защо си чешем пръстите да коментираме много стара новина.
Never mistake motion for action...

ентусиаст
Аватар
Кара: чайник

Мнение от sas_88 » 23 Окт 2012, 14:07

Айде стига сте ревали,ако нямаше корупция повече от половината форум щяхте да карате колела.И да ви кажа предпочитам като съм виновен да дам 50 лева на катаджията,отколкото след месец да дам 300 и да си губя времето в кат,аз съм за корупцията :mhihi: само тия шибани камери ебават работата вече :mhihi:

Аватар

Мнение от jordanpar » 23 Окт 2012, 14:23

Ти сигурно си големия тарикат на компанията,а?
Ама най-вероятно ревеш за качеството на пътищата,горивата и консумативите в БГ,нали?
Еми докато има други хора,на други позиции ,които отговарят за качество и количество на всичко това,но мислят точно като тебе ще сме на това дередже.
Ако тва ти е набора след ника,жал ми е за теб,човеченце.

ентусиаст
Аватар

Мнение от sas_88 » 23 Окт 2012, 15:39

jordanpar написа:Ти сигурно си големия тарикат на компанията,а?
Ама най-вероятно ревеш за качеството на пътищата,горивата и консумативите в БГ,нали?
Еми докато има други хора,на други позиции ,които отговарят за качество и количество на всичко това,но мислят точно като тебе ще сме на това дередже.
Ако тва ти е набора след ника,жал ми е за теб,човеченце.

ООООООо да господим моралист,ти рушвет не си давал за да отървеш кожата.Ама те тука във форума всички големи моралисти го раздават.Ама като ги улепат некъде катаджиите бързо бързо забрават кво са писали :mhihi:

А да щях да забравя последния път докато ревах за дупките пред вкъщи,взех та платих на една лелка от общината и ми преасфалтираха цялата улица :mhihi: Ето затова обичам българия :bgflag:

Аватар

Мнение от jordanpar » 23 Окт 2012, 16:22

Е,ти си '88 набор паралия бе, брато.Ние тук останалите явно не можем се сравнява с теб.
Далеч по-лесно и спестяващо нерви е да не правиш нищо в разрез със закона,вместо да си купуваш спокойствие чрез рушвети за мизерната си душа.Такива като теб убиват хора с автомобила си на пътя и без капка съвест и морал си плащат за да си ходят вкъщи.
даже се учудвам на безгрижието на модераторите към подобни изказвания съдържащи ясни противозаконни и аморални подбуди.

ентусиаст
Аватар

Мнение от sas_88 » 23 Окт 2012, 16:35

jordanpar написа:Е,ти си '88 набор паралия бе, брато.Ние тук останалите явно не можем се сравнява с теб.
Далеч по-лесно и спестяващо нерви е да не правиш нищо в разрез със закона,вместо да си купуваш спокойствие чрез рушвети за мизерната си душа.Такива като теб убиват хора с автомобила си на пътя и без капка съвест и морал си плащат за да си ходят вкъщи.
даже се учудвам на безгрижието на модераторите към подобни изказвания съдържащи ясни противозаконни и аморални подбуди.

Несъм паралия,карам 36-ца :mhihi: А по повод словоизлиянията ти,ми сори пич ама такава е действителността в България.Немога да се насилвам да живея по правила които тук са неприложими,ти ако си балък се старай.И хайде да те помоля повече да не ме коментираш,всеки си изказа гледната точка.

jordanpar написа:Такива като теб убиват хора с автомобила си на пътя

Това важи и за теб с пълна сила,аз поне не си снимам колата докат вдигам 300(защото немога :mhihi: )

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 23 Окт 2012, 16:52

sas_88 написа:Това важи и за теб с пълна сила,аз поне не си снимам колата докат вдигам 300(защото немога :mhihi: )

http://www.youtube.com/watch?v=yPuC4Cy2ZuI :yes:
Последна промяна b00st на 23 Окт 2012, 17:35, променена общо 1 път

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата