ПРОТЕСТ СРЕЩУ ЗАБРАНАТА ЗА ПУШЕНЕ 22.11.2012
Модератор: Общи модератори
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
Re: ПРОТЕСТ СРЕЩУ ЗАБРАНАТА ЗА ПУШЕНЕ 22.11.2012
stasko5 написа:DLVasilev като нямате проблем с пушенето във вашето заведение, а и има други заведения, където се избягва закона, тогава какво протестирате не мога да разбера? Намерили сте си начини ами ползвайте ги. Преди, когато уж трябваше да има разделение на зони за пушачи и непушачи, почти нямаше заведение, където да се спазва това. Ако се спазваше според мен би било добър вариант като решение, но тъй като за вас няма угодия затова по-добре да има пълна забрана.
Аз също пък ще участвам в протест за подкрепа на закона ако трябва. Не обичам задимените заведения, където дрехите и въобще всичко става на гъз след 30 минути престой. Поне да имахте хубава вентилация ама и в това не ви се инвестира.
Иначе с малкото останали пушачи в моята компания се бъзикаме, че те така могат да завързват по-лесно контакти, защото излизат навън и пушейки може да се заговорят с някой отвън.
Ами в нашето заведение има и вентилация. Тука няма да го казвам кое е ако има интерес ще ви водя лично. И не аз не протестирам, аз съм си добре, просто в предишната тема за и против пушенето се начетох на много простотии на разни злобари като онова дъ ге по-горе павлов и разни други такива и сега ми е кеф да ги дразня
Нека си ходи на ресторант и ако ще и цялата заплата да си остави ич не ме грее. Аз продавам пиене и някакво по-бързо и леко за хапване ядене, аз съм собственик на бар не на ресторант, нормално е да очаквам да идват и да пият. В плевен нямате ли барове или просто ти държиш да изтъкнеш, че не си от долно уйно, а Драго?

ATR-42/72
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Имаш доста ограничено мислене... "който не ме понася - да се изнася"... типично по български... непушачите били богопомазани... що, вие пушачите да не би да сте??? Монетата винаги има две страни...
P.S. Като споменаваш злобари първо се виж ти какво пишеш и как злобееш... и после говори за останалите.
P.S. Като споменаваш злобари първо се виж ти какво пишеш и как злобееш... и после говори за останалите.
- The7omahawk
- младши ентусиаст
-
- Кара: Z3 Roadster 2.8
- Мечтае да кара: едно да беше...
DLVasilev, кажи кое ти е заведението, да не взема да се излъжа да стъпя там
Да се протестира - ОК , всеки има право на протест. Не мисля, че нещо ще се промени, а след тая зима пушачите вече ще са свикнали...

Да се протестира - ОК , всеки има право на протест. Не мисля, че нещо ще се промени, а след тая зима пушачите вече ще са свикнали...
- stasko5
- младши ентусиаст
-
- Кара: f80 M3 Competition Package
- Мечтае да кара: M6 GC
Пушачите имат алтернативи, както каза колегата със заведение, има все още заведения, където се разрешава, могат да пушат макар и навън в другите, или просто да не пушат 1-2 часа. Докато, ако върнат нещата както преди, непушачите нямат алтернатива. Навсякъде ще се пуши пак и ще е смрад, запушено, гадно..
- cww
- Д-р Хаос
-
- Кара: само шестцилиндрови БМВ-та :)
DLVasilev, драсни един ЛС и кажи кое ти е заведението, че да дойда да пия едно пиене и с кеф да изпуша няколко цигари...на закрито. 
Щото в София може и да има, но из страната на мен поне не ми е известно да има заведения, в които да разрешават пушенето на закрито. А да излизам навън като битник в тоя клинч - айде нема нужда. Че си седим у нас по-добре...

Щото в София може и да има, но из страната на мен поне не ми е известно да има заведения, в които да разрешават пушенето на закрито. А да излизам навън като битник в тоя клинч - айде нема нужда. Че си седим у нас по-добре...
NOTHING IS GAINED WITHOUT SACRIFICES AND FREEDOM WITHOUT BLOOD
- Mollov
- Мародератор
-
Айде достатъчно със запитвания за заведения.

stasko5 написа:Пушачите имат алтернативи, както каза колегата със заведение, има все още заведения, където се разрешава, могат да пушат макар и навън в другите, или просто да не пушат 1-2 часа. Докато, ако върнат нещата както преди, непушачите нямат алтернатива. Навсякъде ще се пуши пак и ще е смрад, запушено, гадно..

- cww
- Д-р Хаос
-
Mollov, що да нямате алтернатива бре - като бяха разделени на зали за пушачи/непушачи какво не ви харесваше?
- Mollov
- Мародератор
-
На мен ми харесваше разделението... където го спазваха! Само че това рядко се случваше... пепелници навсякъде... и изобщо трябва ли да ти давам примери за толкова явни неща... ти защо мислиш го направиха това с пълната забрана - щото предишните условия се спазваха и всички уважаваха закона??? Или масово си правеха каквото искат... пушачите (естествено!) не им пукаше, щото за тях бе важно да пушат, а собствениците на заведения пък ги оставяха да пушат, щото не искаха да губят клиенти.
За какво трябва да дъвчем тема, която е дъвкана 100 пъти и на всички им е ясно за какво иде реч в нашата малка държавица...
За какво трябва да дъвчем тема, която е дъвкана 100 пъти и на всички им е ясно за какво иде реч в нашата малка държавица...
- cww
- Д-р Хаос
-
Е това вече си зависи от типа заведение.
Наистина в дупки от типа "При Пешо, При Кути, При Пупи" и тн. сигурно е било така, както казваш, но в нормалните цивилизовани кафета и ресторанти аз не съм срещал подобна кочина. И това за мен си остава най-добрия възможен вариант, при който всеки е доволен. Ние си пушим, вие си дишате чистия въздух.
По-интересно обаче ми е друго - всички непушачи се бият в гърдите че посещават заведения, пийват, хапват, с други думи правят сметки, а ресторантьорите през вечер се появяват по телевизията и плачат, че са пред фалит, тъй като закона изгонил пушачите от заведенията им и няма кой да прави оборот.
Как точно ще ми обясниш този факт?
Наистина в дупки от типа "При Пешо, При Кути, При Пупи" и тн. сигурно е било така, както казваш, но в нормалните цивилизовани кафета и ресторанти аз не съм срещал подобна кочина. И това за мен си остава най-добрия възможен вариант, при който всеки е доволен. Ние си пушим, вие си дишате чистия въздух.
По-интересно обаче ми е друго - всички непушачи се бият в гърдите че посещават заведения, пийват, хапват, с други думи правят сметки, а ресторантьорите през вечер се появяват по телевизията и плачат, че са пред фалит, тъй като закона изгонил пушачите от заведенията им и няма кой да прави оборот.
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
cww написа:Mollov, що да нямате алтернатива бре - като бяха разделени на зали за пушачи/непушачи какво не ви харесваше?
Че забраната беше само "на хартия"...
Много малко бяха заведенията с обособени такива зони...
А най-големия абсурд който съм виждал беше заведение на 2 етажа - долу пушачи, горе непушачи и познай къде отива всичкия пушек...
[quote="DLVasilev"просто в предишната тема за и против пушенето се начетох на много простотии на разни злобари като онова дъ ге по-горе павлов и разни други такива и сега ми е кеф да ги дразня[/quote]
Предната тема вярно беше пълна с простотии, ама написани от пушачи, на които са им "потъпкали" човешките права...

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Много съм доволен че не се пуши
Който иска да пуши - отвън. Писна ми да се омирисвам на пушек затова че не можете да дръпнете един фас отвънка.
Чак и стачки ще правите, аре стига де

Чак и стачки ще правите, аре стига де

- Mollov
- Мародератор
-
cww написа:По-интересно обаче ми е друго - всички непушачи се бият в гърдите че посещават заведения, пийват, хапват, с други думи правят сметки, а ресторантьорите през вечер се появяват по телевизията и плачат, че са пред фалит, тъй като закона изгонил пушачите от заведенията им и няма кой да прави оборот.
Това да ти го обяснят "собствениците"... само че нали не очакваш да излезнат и да кажат "а, всичко е ОК, нямаме проблеми, лекият спад е пренебрежим, правиме си нормативите" и т.н. Разбира се, че ще кажат, че бизнеса умира и всичко отива по дяволите... аз съм сигурен, че за една прилична част от "кварталните" заведения ситуацията е точно такава, но това не значи, че всички трябва да мислим само за пушачите и собствениците на заведения те как ще са, пък непушачите майната им... щото това е общото мнение из между тези две групи "новопрецакани"... аре стига...
От друга страна... погледни кога почнаха сериозните идеи за протести... когато лятните градини и обособените външни зони по заведенията вече не могат да се ползват... 'начи до преди 10 дни пушачите и собствениците бяха уж толерантни, обаче изведнъж си показаха отново зъбките, щото им се бута заверата... за какво говорим изобщо...
- cww
- Д-р Хаос
-
Е, тук ме засече доста успешно, признавам ти го.
Относно собствениците на заведения - сигурно има истина в думите ти, но ми прави впечатление като минавам покрай кафета (щото откак не се пуши в тях аз спрях да ги посещавам), че хора вътре почти няма. Виж, в рестрорантите си има. Къде е истината - времето ще покаже.
Ясно, че на обикновения човек му е през оная работа дали даден обект ще фалира или не, но има готини заведения във всеки град и ще е срамота, ако наистина фалират, заради тази забрана.
А и в крайна сметка аз лично съм далеч от мераци за протести (въпреки че съм супер заклет пушач от дълги години), но е глупаво да забраняваш нещо на определена група хора от обществото.
Но съм и напълно съгласен с факта, че трябва да има алтернативи и за двете страни. Иначе не става.

Относно собствениците на заведения - сигурно има истина в думите ти, но ми прави впечатление като минавам покрай кафета (щото откак не се пуши в тях аз спрях да ги посещавам), че хора вътре почти няма. Виж, в рестрорантите си има. Къде е истината - времето ще покаже.
Ясно, че на обикновения човек му е през оная работа дали даден обект ще фалира или не, но има готини заведения във всеки град и ще е срамота, ако наистина фалират, заради тази забрана.
А и в крайна сметка аз лично съм далеч от мераци за протести (въпреки че съм супер заклет пушач от дълги години), но е глупаво да забраняваш нещо на определена група хора от обществото.
Но съм и напълно съгласен с факта, че трябва да има алтернативи и за двете страни. Иначе не става.
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
cww написа:но има готини заведения във всеки град и ще е срамота, ако наистина фалират, заради тази забрана.
Готините заведения няма да станат по-малко готини като не се пуши в тях

cww написа:но е глупаво да забраняваш нещо на определена група хора от обществото.
Значи е глупаво да забраняваш на шофьорите ("определена група хора от обществото") да карат по Витошка, а пък колоездачите (друга "определена група хора от обществото") да могат?
Глупаво е да забраняваш на шофьорите на автомобили ("определена група хора от обществото") да карат в автобусните ленти, а пък шофьорите на автобуси (друга "определена група хора от обществото") да могат?
Глупаво е да забраняваш на шофьорите ("определена група хора от обществото") да карат с 200 по магистралата, а тези с бурканите (друга "определена група хора от обществото") да могат?
Такива безумни примери мога да давам до утре - на кой какво му е забранено...
Винаги някоя забрана, няма да му изнася на някой!
По тая логика дай всеки да прави каквото иска

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- cww
- Д-р Хаос
-
Я вземи се успокой малко като за начало.
Няма да станат по-готини просто защото вече няма да ги има. И тва щото правите много големи сметки.
И не ми цитирай избирателно извадка от поста. Не живеем в комунизъм или в първобитно-общинния строй, та някой ще ми забранява насилствено нещо. Неслучайно съм написал, че трябва да има алтернативи и за пушачи и за непушачи
А така наречените ти примери са тотално неуместни.
И да, в БГ всеки прави каквото си иска и затова сме на този хал.
Но това е друга тема...
Няма да станат по-готини просто защото вече няма да ги има. И тва щото правите много големи сметки.

И не ми цитирай избирателно извадка от поста. Не живеем в комунизъм или в първобитно-общинния строй, та някой ще ми забранява насилствено нещо. Неслучайно съм написал, че трябва да има алтернативи и за пушачи и за непушачи

А така наречените ти примери са тотално неуместни.
И да, в БГ всеки прави каквото си иска и затова сме на този хал.
Но това е друга тема...