Интернет проблем

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Re: Интернет проблем

Мнение от Mollov » 18 Дек 2012, 11:35

Ти щом и с друг рутер го имаш тоя проблем, значи не е от рутера...

М3 Пристрастен
Аватар
Кара: E38 735i

Мнение от Веселин|Василев » 18 Дек 2012, 11:54

Нямам идея от какво е! :conf:
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 18 Дек 2012, 13:17

Дай да преговорим малко нещата:

1. Каква скорост си правел преди с единият N лаптоп?
2. Каква скорост си правел преди с другият N лаптоп?
3. Каква скорост правеше с G лаптопите?
4. При какви условия се промениха нещата и скоростите паднаха?

Мисли внимателно и отговаряй точно :D :lol:

М3 Пристрастен
Аватар

Мнение от Веселин|Василев » 18 Дек 2012, 13:59

С първия N съм достигал през Wi-fi между 7-8 мегабaйта download на торент!
С втория N нещата са аналогични като първия!
С G съм от скоро и при него нямам наблюдения какъв е максимума, но все си мисля, че трябва да прави повече от 5 мегабайта download, а не като сега 1.5-2!
С другия G никога не съм свалял, баща ми го ползва предимно за facebook, vbox, youtube, като той ми казва, че клиповете му се зареждат адски бавно от vbox и youtube и трябва да чака по 1 минута, за да тръгнат! ПС. Баща ми е опериран и по цял ден седи и разцъква така, че нито през деня, нито вечер има някаква разлика в скоростта (да има евентуално по голям трафик вечер като се приберат хората от работа)!

От кога почнаха проблемите: лятото се пренесох на Рударци във вилата и смених плана на интернета от 70 мегабита на 12 мегабита, защото само аз дърпам като откачен вкъщи, останалите повече сърфират! След като се прибрах преди зимата пак го върнах на 70, но вече няма достигане на тия скорости от N лаптопите! Преди да ползвам сегашния G имах друг лаптоп също с N карта, та и с него не съм имал проблеми преди да сменя тарифата, проблемите са след смяната! Всичкото това се отнася само за WI-FI, кабели никога не ми се е налагало да ползвам!
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 18 Дек 2012, 14:49

С G-тата няма да направиш по-сериозен download, това са му възможностите... самите N-карти на каква скорост дават, че се връзват с рутера (погледни в инфото за самата мрежова, не по настройките на рутера). След като казваш, че след смяна на рутера скоростите се запазват то няма как проблема да е от твоят рутер...

Малко странен въпрос, ама проверявал ли си всичките машини за буби и разни други вредители?

М3 Пристрастен
Аватар

Мнение от Веселин|Василев » 18 Дек 2012, 14:58

Да знам къде да ги погледна, после ще пиша на колко са. Гледал съм ги лаптопите за буби, бачкам като системен администратор, поддръжка и каквото се сетиш (използват си ме :mhihi: ) и ми правят впечатление такива неща и гледам да ги поддържам изрядни домашните машини, даже вчера ги гледах. С буби и лана ще спече, по малко, но пак ще има занижени скорости!

Един друг въпрос! В рамките на къщата какво друго освен другите външни безжични мрежи могат да влияят на wi-fi-то? Телефони, телевизори, булсат антена и тн?

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 18 Дек 2012, 15:02

Не, освен останалите Wi-Fi мрежи други не би трябвало да оказват смислено влияние... ако искаш погледни в настройките на N картите, при някои има настройка за агресивност спрямо ефира.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 18 Дек 2012, 17:34

Не че е от значение,ама на мен една микровълнова ми ебаваше антенката дето ловех с нея нет на пцто.
Та .. може да има разни такива източници дето да бъзикат сигнала.
Изображение

М3 Пристрастен
Аватар

Мнение от Веселин|Василев » 18 Дек 2012, 18:53

N картите се връзват на 150 Мбит, за разлика от вчера сега дава 43 Мбит, вчера беше на 26 Мбит. Около мен Wi-Fi-тата са 2, едното е на 11 канал, другото е на 2-ри, моето работи на 4 и 8! G е на 15 Мбит вече, прогресивно пада с всеки ден! :conf:

М3 Пристрастен
Аватар

Мнение от Веселин|Василев » 18 Дек 2012, 19:10

Това е на лан на G Изображение

Това е на Wi-Fi на G Изображение

Аватар

Мнение от F3P » 18 Дек 2012, 20:05

Веселин|Василев написа:С G съм от скоро и при него нямам наблюдения какъв е максимума, но все си мисля, че трябва да прави повече от 5 мегабайта download, а не като сега 1.5-2!
...

5 мегабайта не може да видиш- теоретичния максимум е 3,3МБ/с, спокойно се стигат 3МБ/с

През Wi-Fi на G трябва да виждаш такива стойности:
Изображение

Около 25-26 е нормално положение и почти максимума на стандарта. В случая явно обаче и спийдтест-а лъже леко щото 28+Мбит/с и посмъртно не мога да постигна през Wi-Fi :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 19 Дек 2012, 0:24

Да ме извинява колегата,ама и при мене е нещо подобно...или поне така си мисля :mrgreen:
Значи имам нет от Булсатком,плащам си за 34мбит/сек,ползвам интернета през WiFi,рутера е TP Link ( с две антени ако има значение :mhihi: ).
Максималната скорост на download която съм стигал е 2.3 мегабайта в секунда....ама според мене трябва да е повече :paranoid:
Чета тука някакви N стандарти и всякакви настройки.....къде може да ги видя аз при мене тия стандарти,и къде са тия настройки....че тука съм малко бос де*ба ? :angel:

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 19 Дек 2012, 0:30

Този нет от Булсатком с гарантирана скорост ли е? Защото ако е ДО 34MBit/s с тия 2.3 MB/s си горе-долу в допустимото отклонение на добавката "ДО" :)

Иначе за да разбереш дали ползваш N скорост можеш да направиш трансфер на файлове от друга машина в мрежата (свързана по LAN или N) и да видиш дали ще направиш по-висока скорост... ако тогава пак е 2.3 MB/s значи нещата не са съвсем както трябва... :)

За да се разбере каква безжична скорост ползваш напиши моделите на рутера ти и мрежовата карта (или поне модела на лаптопа) и ще ти кажем на какви Wi-Fi скорости си :) Ако си на G мрежа (802.11g) е съвсем нормално да постигаш около 2.3 MB/s.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 19 Дек 2012, 0:53

Mollov написа:Този нет от Булсатком с гарантирана скорост ли е? Защото ако е ДО 34MBit/s с тия 2.3 MB/s си горе-долу в допустимото отклонение на добавката "ДО" :)

Иначе за да разбереш дали ползваш N скорост можеш да направиш трансфер на файлове от друга машина в мрежата (свързана по LAN или N) и да видиш дали ще направиш по-висока скорост... ако тогава пак е 2.3 MB/s значи нещата не са съвсем както трябва... :)

За да се разбере каква безжична скорост ползваш напиши моделите на рутера ти и мрежовата карта (или поне модела на лаптопа) и ще ти кажем на какви Wi-Fi скорости си :) Ако си на G мрежа (802.11g) е съвсем нормално да постигаш около 2.3 MB/s.

Ами мой приятели са на същата скорост,при същия доставчик и свалят с доста по висока скорост от мене пак през Wifi.....и само ме дразнят,че ми е куц рутера,та затова питам де е проблема :mrgreen:
Иначе модела на рутера ми е TP Link TL-WR841N,а модела на лаптопа е Asus M50VN.
Ама Mollov да знаеш,че идея си нямам дали съм на G мрежа :mhihi:

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 19 Дек 2012, 1:35

Рутера ти е N, лаптопа има голяма вероятност да е N... иначе можеш да разбереш на каква връзка си вързан с рутера като кликнеш с левия бутон на "чертичките" на безжичната мрежа долу в дясно при часовника, избереш "Open Network and Sharing Center", там после избереш "Wireless Network Connection" под "Connections" и там погледнеш "Speed" - това е под Win7... под XP е по-лесно, кликаш на "безжичния телевизор" долу до часовника и в новият прозорец пише на каква скорост ти е вързана безжичната мрежова към рутера... :)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата