Обжалване на акт при птп
Модератор: Общи модератори
52 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
Re: Обжалване на акт при птп
BMWACSCHNITZER написа:Е в тоя съд освен тва дет пише на тъпия акт не се ли разпитват свидетели,подсъдими и т.н за да се разясни стичането на обстоятелствата?!
Разбира се, че се...аз не казвам, че актът няма да падне, казвам че, ако се случи, няма да е по смисъла на чл. 20

Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
- BMWACSCHNITZER
- младши ентусиаст
-
- Кара: '97 328i cabrio
- Мечтае да кара: E24 M6
Nasko_ написа:BMWACSCHNITZER написа:Е в тоя съд освен тва дет пише на тъпия акт не се ли разпитват свидетели,подсъдими и т.н за да се разясни стичането на обстоятелствата?!
Разбира се, че се...аз не казвам, че актът няма да падне, казвам че, ако се случи, няма да е по смисъла на чл. 20
Именно,аз наскоро бях свидетел на катастрофа и бях призован при дознателите в КАТ-то беше 1 час подробно обяснение и описване на всичко до последната подробност(кои откаде идвал накъде отивал и т.н)...та не знам как ще го изкарат виновен при положение че изпреварва както си му е реда.

Nasko_ написа:Кауза пердута:)
Само ми е интересно, кой ще убеди съдията, че ППС е непредвидимо препятствие на път, отворен за обществено ползване от същите тия ППС по смисъла на чл. 20?
По твоята логика аз трябва да предвиждам, че разни олигофрени ще нарушават правилника

Значи няма смисъл и от листовките, правилата стават елементарни- знак за предимство, знак стоп, светофар и толкова, свършиха. След като докато изпреварвам някой ме засича и го удрям ще съм виновен щото не съм предвидил, че тоя идиот ще ме засече директно отпада смисъла от правилника

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Вижте какво колеги да ви кажа аз,защото няколко пъти ,разни шофьори се опитват разни неща да спорят с мен на пътя,примерно,караме в еднопосочна улица с 2 платна,аз съм от ляво и някой кара до мен от дясно,в един момент ,този от дясно стига до положение което не може да продължи в неговото платно,защото има спрели коли и моменталически минава в моето платно,при една такава ситуация,слизам аз да му задам незлобливо поради каква причина ме засича ,онзи ми отвръща че ми бил дясно стоящ и бил с предимство,ето така бъркат много закона за правото на дясно стоящият ,дори съм се консултирал с много знаещи полицаи и те са ми казвали,че ако има удар ит зад,винаги се гледа предната кола от къде е дошла и дали не се касае именно за навлизане от дясно платно към ляво,когато кола 1 и кола 2 се движат съответно в ляво и дясно платно и искат да си разменят платната,тогава и са пуснали съответно сигнализации за тази цел,колата от ляво пропуска колата от дясно и съответно лявата кола минава в дясно,само при такъв случай дясната минава в предимство.
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
F3P написа:Nasko_ написа:Кауза пердута:)
Само ми е интересно, кой ще убеди съдията, че ППС е непредвидимо препятствие на път, отворен за обществено ползване от същите тия ППС по смисъла на чл. 20?
По твоята логика аз трябва да предвиждам, че разни олигофрени ще нарушават правилника![]()
Значи няма смисъл и от листовките, правилата стават елементарни- знак за предимство, знак стоп, светофар и толкова, свършиха. След като докато изпреварвам някой ме засича и го удрям ще съм виновен щото не съм предвидил, че тоя идиот ще ме засече директно отпада смисъла от правилника
Не, просто не ме разбра, написал съм го по-горе. Казвам, че няма как да събори акта по смисъла на чл 20, не става въпрос за ПТП предизвикано от дупка или необезопасена шахта на пътя например.

- Georgieff
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 325i N53
Обжалвай - шансовете да отпадне постановлението са много големи.
Разноските по делото като ти падне постановлението не ги плащаш ти.
За целта обаче ти трябва способен адвокат по пътно-транспортни произшествия. Цитираните до КАТ-София са добър вариант.
Аз все още съжалявам, че не обжалвах подобна малоумна катастрофа, където бях само привидно виновен. Не толкова заради глобата, ами понеже се наложи после да възстановявам точки.
Това, че си подписал акта, значи единствено, че си бил там в момента на съставянето му. Това, че си написал, че имаш възражения е още по-добре, понеже можеш да ги представиш по-късно, но дори и да не ги представиш, съдът ще може да види, че в момента на съставянето на акта ти си имал възражения и затова обжалваш.
Общо взето при ПТП само с материални щети полицаите си вършат работата през пръсти и гледат по-бързо да си тръгнат. Това обаче си е много сериозно основание за отпадане на наказателното постановление, отделно че с отпадането на постановлението ти вече не си виновен и няма да носиш отговорност за материалните щети. Ако просто си направиш труда да обжалваш ще научиш доста неща и за ЗДвП.
Кой е виновен и кой не е, може да реши само компетентен съд и не вижам смисъл да го коментираме в тази тема.
Друг въпрос е дали изпреварването в града, дори и да е разрешено, не е все пак опасно. С мотора имах няколко случаи, когато се отказвам да изпреварвам и в следващият момент този пред мен прави обратен завой
Разноските по делото като ти падне постановлението не ги плащаш ти.
За целта обаче ти трябва способен адвокат по пътно-транспортни произшествия. Цитираните до КАТ-София са добър вариант.
Аз все още съжалявам, че не обжалвах подобна малоумна катастрофа, където бях само привидно виновен. Не толкова заради глобата, ами понеже се наложи после да възстановявам точки.
Това, че си подписал акта, значи единствено, че си бил там в момента на съставянето му. Това, че си написал, че имаш възражения е още по-добре, понеже можеш да ги представиш по-късно, но дори и да не ги представиш, съдът ще може да види, че в момента на съставянето на акта ти си имал възражения и затова обжалваш.
Общо взето при ПТП само с материални щети полицаите си вършат работата през пръсти и гледат по-бързо да си тръгнат. Това обаче си е много сериозно основание за отпадане на наказателното постановление, отделно че с отпадането на постановлението ти вече не си виновен и няма да носиш отговорност за материалните щети. Ако просто си направиш труда да обжалваш ще научиш доста неща и за ЗДвП.
Кой е виновен и кой не е, може да реши само компетентен съд и не вижам смисъл да го коментираме в тази тема.
Друг въпрос е дали изпреварването в града, дори и да е разрешено, не е все пак опасно. С мотора имах няколко случаи, когато се отказвам да изпреварвам и в следващият момент този пред мен прави обратен завой

Touring & windsurf club
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
На какво основание? Хубавите очи не вървят 
След като другата кола е завивала в пряка наляво, остава въпросът, защо колегата е изпреварвал в кръстовище?

След като другата кола е завивала в пряка наляво, остава въпросът, защо колегата е изпреварвал в кръстовище?

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
F3P написа:BMWPOWERRR_ACM написа:... като си отзад си виновен и толкова. Нищо, че си започнал изпреварване, а някой пред теб е решил да завива...
Що пишеш глупости- я ходи да четеш ЗДвП и ППЗДвП, че нещо си позабравил основните неща.
Автора що не вземе да уточни по кой член му е акта- аз се сещам за няколко параграфа по които може да го отнесе, но действията зависят от члена по който е получил акт. И определено си струва да се ползва адвокат поне за консултация- ченгетата са толкова тъпи, че 2/3 от актовете им директно ще отпаднат при обжалване щото са написани некадърно и грешно.
Колега, според автора на темата, човека отпред си е бил престроен в лявата лента, един вид той си се движи по нея! Кой и откъде ще го изпреварва като той е в най-лявата? През бордюра ли?

praset написа:Здравейта колеги! Вчера движейки се по главен път с предимство с две ленти, изпреварвайки в лява лента автомобила пред мен реши да завие в улицата в ляво.
Иначе си прав, че акта може да отпадне поради куп причини. Но вече май внимават как ги пишат защото знаят, че се ходи по дела.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Аз пък разбрах, че някой от дясната лента в последния момент е решил, че трябва да свива наляво и не си е погледнал огледалото... Ако е така, обжалвай до последно!

BMWPOWERRR_ACM написа:Колега, според автора на темата, човека отпред си е бил престроен в лявата лента, един вид той си се движи по нея! Кой и откъде ще го изпреварва като той е в най-лявата? През бордюра ли?Това, че някой отзад ме приближава и си мисли да ме изпреварва, не ми забранява да си пусна левия мигач и да завия наляво, пък ако ще той да хвърчи.
Е няма как някой да е толкова тъп, че при описаната от теб ситуация после да реве, че е отнесъл акт

Ония си е бил в дясната, но пред колегата, и решава да завие в последният момент. Този случай е изключение от правилото "задният е виновен" за което му е и акта- просто трябва адвокат да се захване, че както изглежда лесно да се спечели така може и лесно да се загуби делото. Чл. 20 е много удобен за куките и доста разтеглив и са възможни изненади.
- praset
- Потребител
-
- Кара: 325 купе
- Мечтае да кара: е36 М-power, G63 AMG
Ето как мисля да изглежда възражението ми. Мнения и препоръки..? Опитах се да засегна неправилно използвания според мен чл.20, ал.2.Може да има правописни и пунктуационни грешки- моля за съдействие.
Пс: Вече дадох жалбата в кат, която ви написах. Чакам другия месец да видим кво ще се случва.
Мерси на всички за сега
Пс: Вече дадох жалбата в кат, която ви написах. Чакам другия месец да видим кво ще се случва.
Мерси на всички за сега
Последна промяна praset на 09 Яну 2013, 17:41, променена общо 1 път
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
Колега, поне за съставянето на възражението ползвай адвокат, не е добре написано и има правописни грешки
Успех!

За жалба по акта- би трябвало да стигне. Ама шанса да го отменят е направо отрицателен- ще ходиш на съд, търси адвокат.
ПС: Има няколко правописни грешки- оправи си ги. И внимателно подбери точните изрази- има значение. ''Не нарушавам" по смисъл е същото като "Спазвам", но звучи по съвсем различен начин
ПС: Има няколко правописни грешки- оправи си ги. И внимателно подбери точните изрази- има значение. ''Не нарушавам" по смисъл е същото като "Спазвам", но звучи по съвсем различен начин

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Шанса изобщо да ти прочетат възражението е нулев. Аз през май имах акт за нарушение, което полицая не е видял(за влизане срещу знак забраняващ влизането), имах двама свидетели видели в колата и на възражението никой не си направи труда да ги пита. Та се стигна до съд. Там се обжалва. Ако искаш някой да ти прочете възражението се пише жалба, която се подава с входящ номер в РПУ по местоживеене и на нея искат или не ще ти отговорят защото някой трябва да я прочете. Но пак няма да ти отменят. Просто се действа по комунистическо. Уж имат комисии, които се занимават с възраженията, а изобщо никой не ги чете, на 100%. Не питай откъде го знам, но далеч моя случай не е единствен. С всички е така. Та напиши какво да е възражение, просто з ада спазиш процедурата, което си е плюс в съда. Малък, но...
Обжалвай си НК като излезе.
Аз преди години имах една ситуация. Гоним се с един приятел вечерта късно и на път с две ленти(по средата пък двойна непрекъсната вместо отделени с бордюр или мантинела платна)и настигаме някакъв Форд. Аз изпреварвам Форда отляво като минавам двойната непрекъсната(пътя прав и се вижда на половин километър, че няма коли насреща), а моя приятел го минава отдясно. Понеже аз водя с един калник, този с Форда първо вижда мен като го минавам бързо отляво и свива рязко в другата лента, но в този миг и моя приятел вече е там. Удрят се и какво става мислите? Пишат акт за ПТП и на двамата. На единия, че сменя в последния момент посоката на движение, а на моя приятел, че прави удар отзад, не помня члена защото минаха 5 години някъде. Та това си беше не просто завиване, а наистина рязко сменяне на посоката, но го отнесоха и двамата.
Обжалвай си НК като излезе.
F3P написа:BMWPOWERRR_ACM написа:Колега, според автора на темата, човека отпред си е бил престроен в лявата лента, един вид той си се движи по нея! Кой и откъде ще го изпреварва като той е в най-лявата? През бордюра ли?Това, че някой отзад ме приближава и си мисли да ме изпреварва, не ми забранява да си пусна левия мигач и да завия наляво, пък ако ще той да хвърчи.
Е няма как някой да е толкова тъп, че при описаната от теб ситуация после да реве, че е отнесъл акт![]()
Ония си е бил в дясната, но пред колегата, и решава да завие в последният момент. Този случай е изключение от правилото "задният е виновен" за което му е и акта- просто трябва адвокат да се захване, че както изглежда лесно да се спечели така може и лесно да се загуби делото. Чл. 20 е много удобен за куките и доста разтеглив и са възможни изненади.
Аз преди години имах една ситуация. Гоним се с един приятел вечерта късно и на път с две ленти(по средата пък двойна непрекъсната вместо отделени с бордюр или мантинела платна)и настигаме някакъв Форд. Аз изпреварвам Форда отляво като минавам двойната непрекъсната(пътя прав и се вижда на половин километър, че няма коли насреща), а моя приятел го минава отдясно. Понеже аз водя с един калник, този с Форда първо вижда мен като го минавам бързо отляво и свива рязко в другата лента, но в този миг и моя приятел вече е там. Удрят се и какво става мислите? Пишат акт за ПТП и на двамата. На единия, че сменя в последния момент посоката на движение, а на моя приятел, че прави удар отзад, не помня члена защото минаха 5 години някъде. Та това си беше не просто завиване, а наистина рязко сменяне на посоката, но го отнесоха и двамата.
In God we trust, all others we track.

- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
здрасти колега... дано не си го пуснал това още...
не пишеш възражение, а пояснения към случая с птп-то... пуска се до началника на кат, на който район е птп-то, тъй като той ще те наказва въз основа на акта, и твоите пояснения... в момента ти още нищо не обжалваш, няма нужда да посочваш членове, алинеи и др. подобни, просто с твои думи предаваш ситуацията... не можеш да ползваш полицаите за свидетели, те са дали своето мнение с написването на акта срещу теб
... пишеш за свидетели по-напред, тук не пишеш за тях
...
не съм съгласен че поясненията не се четат, даже напротив... ситуацията е такава, че ако има недоглеждания и невзети в предвид обстоятелства, при последващо възражение, и евентуално дело, недогледалите им се отразява в характеристиката и възнаграждението
... ако тук има някои още в комунизъма, не значи че всички са там
бавно, даже много бавно, но нещата се наместват
... и си оправи граматическите грешки... успех...
не пишеш възражение, а пояснения към случая с птп-то... пуска се до началника на кат, на който район е птп-то, тъй като той ще те наказва въз основа на акта, и твоите пояснения... в момента ти още нищо не обжалваш, няма нужда да посочваш членове, алинеи и др. подобни, просто с твои думи предаваш ситуацията... не можеш да ползваш полицаите за свидетели, те са дали своето мнение с написването на акта срещу теб

не съм съгласен че поясненията не се четат, даже напротив... ситуацията е такава, че ако има недоглеждания и невзети в предвид обстоятелства, при последващо възражение, и евентуално дело, недогледалите им се отразява в характеристиката и възнаграждението

бавно, даже много бавно, но нещата се наместват

... и си оправи граматическите грешки... успех...

52 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4