Превишена скорост

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: тази
Мечтае да кара: онази

Re: Превишена скорост

Мнение от Stoqnov_1979 » 10 Фев 2013, 9:28

TouringInternational написа:Баба ми ще отнесе акта, 3 месеца без книжка и 350+лв.
Акта все още не е писан, защото искат попълнена декларация от баба ми. Другата седмица ще я дам и ще го пишат.
Доста им беше забавно на полицаите, че баба ми е минала с тая кола с такава скорост от там... :)
Както един колега беше споменал по-нагоре, това с едната година го няма вече. Имаш ли акт чрез снимка (като моя случай) с над 31 км/ч превишение, трябва да го оправиш в рамките на 1 година (после съд). Ако имаш само електронен фиш (снимка с под 31км/ч) до 3 месеца трябва да ти го връчат.
Уж източника е надежден (висш служител на КАТ) :yes:

ПП: Изображение

Снимката я видяхме,но не в РПУ-то,което връчи акта,а по другия начин директно от Бургас! Не можах да разбера тези защо не искат да я покажат! А то и една снимка! Аз ако се застоя на компа 5 мин и по-хубава ще я направя! :mhihi: Напълно черен фон,само в средата едно номерче,ни се вижда силует на колата нито нищо! Луда работа!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: M44 на газ
Мечтае да кара: V10 Touring, e36 compact rally spec
Детайли за колата: е36 compact "войнишко канче'' edition

Мнение от TouringInternational » 10 Фев 2013, 15:09

някои снимки умишлено ги затъмняват/изсветляват (като моята)
виждал съм и такива, на които ще ти преброят пломбите, но те явно са от по-хай-тек камери :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: тази
Мечтае да кара: онази

Мнение от Stoqnov_1979 » 09 Апр 2013, 23:30

Здравейте отново колеги!! Да повдигна отново тази стара тема! Вчера е излязъл акта на брат ми. Сега ни интересува дали важи това намаление от 30% при плащане в срок от 14 дни? Благодаря!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от TouringInternational » 10 Апр 2013, 15:31

Мисля че това намаление важи само за електронните фишове, но не и за актовете, но не съм сигурен на 100 процента.
Моя акт/на баба ми още го чакаме :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2008 X5 30d
Мечтае да кара: M-power

Мнение от doncheff » 10 Апр 2013, 16:04

Само за електронни фишове важи.

Sent from my iPhone 4S using Tapatalk

Потребител
Аватар

Мнение от a5sh0l3 » 03 Дек 2013, 14:29

[quote="TouringInternational"] Ако имаш само електронен фиш (снимка с под 31км/ч) до 3 месеца трябва да ти го връчат.
Уж източника е надежден (висш служител на КАТ) :yes:

Колеги,
Интересува ме това дали наистина е така и какво се случва, ако не ти го връчат в рамките на тези 3 месеца?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от TouringInternational » 03 Дек 2013, 18:51

колега не знам какво се случва, защото моя малкия си го платих в 7дневен срок, но този със взимането на книжката, връчен ми е 1 година след датата на нарушението и въпреки възражението пак получих постановление...
и май не ми се занимава със съд и ще си платя... все пак аз съм в нарушение :)
дано съм бил полезен

Потребител
Аватар

Мнение от a5sh0l3 » 03 Дек 2013, 21:01

Мерси!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39/ Е60
Мечтае да кара: X6 цвят бордо

Мнение от Николай Диянов » 04 Дек 2013, 16:13

Колеги, имайте предвид, че веднъж наложено ви административно наказание, което най-често е глоба при превишаване на скоростта, неговата давност е 5 годишна. И тъй като е публично вземане на държавата, същата давност започва да тече, от годината следваща неговото налагане. Така че, в общи линии отърване от задължението няма, особено предвид факта, че държавата в последните години активно ги търси. Освен всичко друго, колкото по- късно го заплатите, толкова повече лихви се трупат, плюс разноски за събирането му, ако се стигне и до държавен съдебен изпълнител.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
Мечтае да кара: КА-50

Мнение от predel » 04 Дек 2013, 19:55

Николай Диянов написа:Колеги, имайте предвид, че веднъж наложено ви административно наказание, което най-често е глоба при превишаване на скоростта, неговата давност е 5 годишна. И тъй като е публично вземане на държавата, същата давност започва да тече, от годината следваща неговото налагане. Така че, в общи линии отърване от задължението няма, особено предвид факта, че държавата в последните години активно ги търси. Освен всичко друго, колкото по- късно го заплатите, толкова повече лихви се трупат, плюс разноски за събирането му, ако се стигне и до държавен съдебен изпълнител.

Ох, за какво иде реч, за глоба или административно наказание?!? Аз поне съм учил, че глобата и административното наказание наложено с наказателно постановление са 2 /две/ различни работи... Сроковете по двете също са различни: За глоба - 3 години давностен срок и НЯМА ЛИХВА!!!, за адм.наказание - 5 години и ИМА ЛИХВА!
Сроковете също се изчисляват по особен начин, най-общо казано, всяко нещо предприето от съответната администрация прекъсва срока и той почва да тече от начало.
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Николай Диянов » 04 Дек 2013, 21:37

Глобата е административно наказание. Не следва да се бърка с принудителни административни мерки. Три години абсолютна давност е този период, в който може да се наложи наказанието от съответния орган. Но, веднъж наложено в този период, специално за глобата, същата вече се превръща в публично вземане по смисъла на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс и поради това давността е 5 години. След изтичане на този период и при бездействие на държавата, ако ви търсят глобата, съвсем спокойно може да възразите за изтекла погасителна давност. Имайте предвид, че давността не се прилага служебно от държавните органи и трябва изрично да се позовете на нея.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 05 Дек 2013, 3:06

Николай Диянов написа:Глобата е административно наказание. Не следва да се бърка с принудителни административни мерки. Три години абсолютна давност е този период, в който може да се наложи наказанието от съответния орган. Но, веднъж наложено в този период, специално за глобата, същата вече се превръща в публично вземане по смисъла на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс и поради това давността е 5 години. След изтичане на този период и при бездействие на държавата, ако ви търсят глобата, съвсем спокойно може да възразите за изтекла погасителна давност. Имайте предвид, че давността не се прилага служебно от държавните органи и трябва изрично да се позовете на нея.

Колега, малко си се объркал...колегата над теб правилно те е питал какво имаш предвид, но ти пак си в грешка!
Нито административното наказание, нито изпълнителното производство са ПАМ! И никой не го бърка.
Срокът за налагане на наказанието изобщо не е 3 години, а е 6 месеца! 3 години е срокът, през който ти ще си длъжник на КАТ, след като си получил НП.
Вече, ако в срокът по Чл. 82 ал.1 е образувано изпълнително производство, тогава започва да тече давност по ДОПК, като абсолютната там е 10 години.
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
Мечтае да кара: КА-50

Мнение от predel » 05 Дек 2013, 10:06

:yes: Точно срок по давност за задължение имам в предвид!
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Николай Диянов » 05 Дек 2013, 11:23

Точно така, колега, изрично съм написал че не трябва да се бъркат с ПАМ, а че глобата Е адм. наказание. Докато колегата преди мен бърка и говори и за глоба и за адм. наказание. А глобата е вид адм. наказание. А относно срокът, за който говориш, това е срокът, в който органът трябва да се произнесе по преписката. По принцип той е месечен, но този срок не е преклузивен, а инструктивен за органа. Тоест може и след него да се произнесе по преписката и да наложи наказание. И за да бъде по- подробно- към ЗАНН за неуредените въпроси се прилага НК. И от последния по аргумент се извежда, че органът може да направи това в срок до 3 г.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 05 Дек 2013, 19:58

Николай Диянов написа:Точно така, колега, изрично съм написал че не трябва да се бъркат с ПАМ, а че глобата Е адм. наказание. Докато колегата преди мен бърка и говори и за глоба и за адм. наказание. А глобата е вид адм. наказание. А относно срокът, за който говориш, това е срокът, в който органът трябва да се произнесе по преписката. По принцип той е месечен, но този срок не е преклузивен, а инструктивен за органа. Тоест може и след него да се произнесе по преписката и да наложи наказание. И за да бъде по- подробно- към ЗАНН за неуредените въпроси се прилага НК. И от последния по аргумент се извежда, че органът може да направи това в срок до 3 г.

Аз честно да ти кажа не разбрах абсолютно нищо от последния ти пост :) И за какви преписки говориш? Досъдебно прозводство ли ще образуваме? :)
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата