Беден ли си ако караш 7-ца?
Модератор: Общи модератори
63 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Беден ли си ако караш 7-ца?
Не е важно колко струва една кола а колко и струва поддръжката. И аз мога да си купя х5 десен волан, за 10 бона само дето гумите му са полвината от цената на колата.
- Комбина
- Потребител
-
- Кара: W164/453
Както на много от вас им е ясно, истината е, че в България мисленето на народа е изкривено.
Разбирам човека който има възможности и кара обикновенна/по-стара кола защото има други приоритети и хобита и в случая колата му е предимно за А до Б.
Не разбирам обаче човека който живее с лишения, на 19'я етаж в панелен блок на майната си, но долу в калта има паркирана лимузина висок клас с неясен пробег чиито резервоар не е виждал повече от 20лв накуп в случай, че не е на газ де...
Колата демонстрира статус в обществото, тя е символ който волно или неволно показва социално положение. На принципа всяка жаба да си знае гьола е редно да бъде и с колите. Защото иначе е смешно, най вече за собственика й.
Към автора, приятелят ти не е прав с мисленето си и няма да стигне много далече защото както някой колеги казаха, има шушляци които слизат от кола за 20 000лв, но има и хора с възможности които слизат от Вектра на 10 години.
Разбирам човека който има възможности и кара обикновенна/по-стара кола защото има други приоритети и хобита и в случая колата му е предимно за А до Б.
Не разбирам обаче човека който живее с лишения, на 19'я етаж в панелен блок на майната си, но долу в калта има паркирана лимузина висок клас с неясен пробег чиито резервоар не е виждал повече от 20лв накуп в случай, че не е на газ де...
Колата демонстрира статус в обществото, тя е символ който волно или неволно показва социално положение. На принципа всяка жаба да си знае гьола е редно да бъде и с колите. Защото иначе е смешно, най вече за собственика й.

Към автора, приятелят ти не е прав с мисленето си и няма да стигне много далече защото както някой колеги казаха, има шушляци които слизат от кола за 20 000лв, но има и хора с възможности които слизат от Вектра на 10 години.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Комбина написа:Не разбирам обаче човека който живее с лишения, на 19'я етаж в панелен блок на майната си, но долу в калта има паркирана лимузина висок клас с неясен пробег чиито резервоар не е виждал повече от 20лв накуп в случай, че не е на газ де...
Колата демонстрира статус в обществото, тя е символ който волно или неволно показва социално положение. На принципа всяка жаба да си знае гьола е редно да бъде и с колите. Защото иначе е смешно, най вече за собственика й.![]()
Колата е "символ" защото обществото я прави такъв. Не съм чул някъде по света колата да е символ. Изключваме разни суперкари или бутикови автомобили. Да си купиш премиум кола и да нямаш пари за поддръжка също си е дебилно.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- Petrolhead
- Потребител
-
двама тийнейджъри обсъждат колите и финансовите възможности на преминващите,..... изключително занимателно
То излезе че това Е38 е все едно жигула за 300лв.
Според мен кола за 6-7-8к лв. не е евтина!
Масово средната работна заплата е около 600лв и то в София.Не знам какви са тези бедняци с Е38, сякаш масово се карат само чисто нови коли.
Масово средната работна заплата е около 600лв и то в София.Не знам какви са тези бедняци с Е38, сякаш масово се карат само чисто нови коли.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
koziak написа:То излезе че това Е38 е все едно жигула за 300лв.
3-та страница вече се дипли едно и също...
Хора има всякакви богати има и в скъпи и евтини коли, келемета също има и в "скъпи" (но зле поддържани) и в евтини коли.
Последните се познават лесно, всички заем как (даже тема с историики си имаме).
На мен лично не ми пука, да карат ако искат и багери пък може и верижни булдозери. Като (ако) ги срещна преценката е ясна, няма да обяснявам.
От тук нататък, просто се старайте да сте колегиални и да избягвате конфликти и нерви, другото и с пари може

ПС Изключително против съм да се паркират каквито и да било коли в калта, не за друго а цапа улиците и дори като пешеходец страдам

А иначе всеки обяснява колко били мръсни улиците.

проблема не е с това каква марка караш . проблема е ако имаш една ненадеждна кола и разчиташ на нея за работата си.
от там и повечето хора с възможности карат по-нови коли защото се предполага, че са по-надеждни и няма да оставят собствениците си на пътя.
та по тая логика мисля, че марката не определя статуса на каращия а по-скоро годината на производство. колкото по-ново- толкова по-наред са приоритетите на човека.
сега, ако е страшен автофен - има ги всякакви.
от там и повечето хора с възможности карат по-нови коли защото се предполага, че са по-надеждни и няма да оставят собствениците си на пътя.
та по тая логика мисля, че марката не определя статуса на каращия а по-скоро годината на производство. колкото по-ново- толкова по-наред са приоритетите на човека.
сега, ако е страшен автофен - има ги всякакви.
Последна промяна alx на 14 Фев 2013, 17:55, променена общо 1 път
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
alx написа:беден си ако имаш една ненадеждна кола и разчиташ на нея за работата си.
от там и повечето не-бедни хора карат по-нови коли защото се предполага, че са по-надеждни и няма да оставят собствениците си на пътя.
Тук си много прав, просто не ми се даваше пример досега, но вече ще го направя - близък мой приятел си взе Товарег (гоуем гоуф, каручка

Просто му трябваше надежно 4х4 с прилично достъпни части, а не да се чакат по 3-4 седмици от майната си.
Вътре има ел стъкла и заводско ЦД и платнени ръчни седалки, стига толкова лукс.

cod-cdbp написа:alx написа:беден си ако имаш една ненадеждна кола и разчиташ на нея за работата си.
от там и повечето не-бедни хора карат по-нови коли защото се предполага, че са по-надеждни и няма да оставят собствениците си на пътя.
Тук си много прав, просто не ми се даваше пример досега, но вече ще го направя - близък мой приятел си взе Товарег (гоуем гоуф, каручка).
Просто му трябваше надежно 4х4 с прилично достъпни части, а не да се чакат по 3-4 седмици от майната си.
Вътре има ел стъкла и заводско ЦД и платнени ръчни седалки, стига толкова лукс.
малко си пренаписах поста защото не ми хареса като форма... но като цяло идеята се запази.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Питай твоя приятел за мнение :
Ако си купиш чисто нов Хюндай или Мазда - турбо гъзар ли си ?

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
ogata написа:Питай твоя приятел за мнение :
Не пич, според мен г/д златната среда е да купиш МПС, което преди всичко има точно това което ти е НЕОБХОДИМО, излязла от лизинг или накрая на лизинга, но все още в гаранция, евентуално. Естествено ако може да си го позволи човек.
Лично за мен колата е краста, която се чеше, не е казано да се разчита на 100% на колата, но да кажем 98% че ще ме закара от А до Б, но само както тя го може.
Реално кола ми трябва единствено извън града, защото Столицата стана доста организирана по отношение на трафика, което го оценявам като фактор.
Отделно - нервите с пари не се купуват.

Petrolhead написа:двама тийнейджъри обсъждат колите и финансовите възможности на преминващите,..... изключително занимателно
Далеч си от истината. Нищо не обсъждам, нито пък съм тийнейджър. Дреме ми на шнорхела, дали някой е с Е36, изгнило и дръгливо, или е с Ф10. Аз съдя за хората по постъпките им, по характера им като цяло. Дали ще кара 7ца или Опел Корса, си е въпрос на собствен избор. Така както аз не греба в чуждата паница, така не искам да гребат и в моята.
Темата беше по-скоро, за да му докажа, че логиката му е дебилна и не отива на човек на толкова години. Просто 98 % от мненията, потвърждават тезата ми... и най-приятно е, когато и той прочете и види, че всички му казват, че е крив.
Coulthard написа:Ти кон дето бяга да не яде виждал ли си ?
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
cod-cdbp написа:....
Тебе трябва да те сложиме на заплата, за тва че се чувстваш длъжен да се обадиш навсякъде и по много пъти

Тва за е38цата е заради една от двете причини по-долу:
- Или хората да си кажат - "Глей го тоя ква кола кара, пък разправя, че е беден"
- Или хората да си кажат - "Начи сметни тоя щом на тва вика бедност на къв стандарт е свикнал..."
И в двата случая си е комплексарщина

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- BAHKATA_TDI
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 Touring/Е46 Coupe/ X3
- Мечтае да кара: new BMW
krisu написа:........... Има огромно количество хора, който имат много пари зад гърба си, имущество и т.н... и в същото време карат стари и обикновенни коли. За тези хора, не е толкова важно да карат последен модел автомобил, нямат и комплекси които да избиват. Т'ва че някой кара Е38, въобще не го прави задължително беден. Та тоя пич, може да има още няколко коли, може да има много неща, ква е тая малоумщина, че щом карал Е38 за 6-7 бона е бедняк!?.....
... разходите ти на ден, определят богатсвото ти....
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Ей тука съм си харесал една бедняшка е38чка,
само че не ми се дават 10к евро: http://autohan.nl/aanbod/674/BMW-740i-EXE.html
само че не ми се дават 10к евро: http://autohan.nl/aanbod/674/BMW-740i-EXE.html
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
63 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5