Изборите за патриарх
Модератор: Общи модератори
61 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- kOnPuBkA
- daytona violett
-
- Кара: e36+24
Re: Изборите за патриарх
Когато божият служител не иска да си мръдне пръста да опее покойник, да кръсти дете, да венчае младоженци без да види пари в ръцете ти, това е корумпирана църква... Не казвам, че всички са така, но са повечето! Факт... И не говоря за плащането в храма на ритуала по официалния ценоразпис! Говорим за парата на ръка! Без пари на ръка съкращават ритуала, претупват, мръннат 3 думи и айде...
Вярата е хубаво нещо, човек няма нужда от църкви, за да вярва.
Вярата е хубаво нещо, човек няма нужда от църкви, за да вярва.
HAPPINESS IS NOT AROUND THE CORNER, HAPPINESS IS THE CORNER!

IMPOSSIBLE IS NOTHING !

IMPOSSIBLE IS NOTHING !
- Petrolhead
- Потребител
-
Чакай сега, аз ли съм с промит мозък?
Баси не знаех.
Баси не знаех.
- Eмилио Димитров
- младши ентусиаст
-
нарушаваш 11-та божа заповед: Ни съ пръй!
- vaykisss
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 compact,96'индивидуъл
- Мечтае да кара: 6 serries
- Детайли за колата: монреалблауууу
Petrolhead написа:Чакай сега, аз ли съм с промит мозък?
Баси не знаех.
за дедо Николай,за роуулекса забрай да спомена поне 10ка е

- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
Alien написа:Petrolhead написа:пак казвам, обиждате лично мен и моята вяра с подобни писания, не мисля че това е разрешено в този форум.
Ще започна от там, че ти... най-вярващия имаш за аватар картинка, на която някакво човече се къпе в банкноти.
Ей такива са и повечето... не казвам всички, но повечето божии намесници в нашата родина.
Дам а същото това човече пее следната песен в един епизод:
"Искам да те почуствам дълбоко в мен Исус...
Исус обещавам да те топля през ноща,
Исус защо просто не угасим светлините
Искам да падна на колене и да почна да "радвам" Исус"
По темата не съм вярващ и ми е все тая, но както казаха по рано - едно е да си христянин, друго е христянството да ти е бизнеса. Религията е най-старата и успешна форма за контрол и живот на гърба на масите...
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
vaykisss написа:е от къде дедо владика изкара пара за мястото и църковното магазинче ,по голямо от мострената зала на МКАР
Казано е- помоли се и ще ти се даде

- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Petrolhead написа:Значи нямаш конкретно нищо, само това което си чел в Шок и гледал по БТВ.
Изглежда обеществото ни приема вече думата вярвящ, свещеник съответно поп, за обидни.. което е много жалко.
ПС Аватара
South Park колега. чичо скрудж беше отдавна
Колега , твоя смирен тон не те прави прав, но ще ти кажа -
няма църква в, която да съм попитал, коя икона на кой светец е ,а някой сърдит поп да не ме е отсвирил, вместо да ми отговори.
Да не казвам,че във всяка църква вътре се продават всякакви ширпотреби.
Снимането забранено !!! Невероятно !какво се крие не се знае .
Твоите псалми са ми ги пели безброй пъти.
Жалко е, че човечеството е омотано така ,че едва диша от религиозни предразсъдъци и заблуди.
Църквата поведе -
1. Мрачното средновековие
2. Покръстването на невинни с цел унищожението и заграбване на богатството им.
Това, което ти не знаеш не съм длъжен аз или друг да ти доказва.
По темата - който и да изберат ще е поредния, който ще се облажи от наивността , необразоваността и неграмотността на народа.
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
- Beamerdriver
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E30
- Мечтае да кара: E30
Петролхед не искам да те засегна по никакъв начин но защо продължаваш да се правиш че това за което говорим не съществува, защо ги защитаваш тези боклуци! които по аморален начин карат бедните хора да отделят (дарения) от спестяванията си разчитайки на чувството им за вярност към господ да правят дарения или по какъвто и да е друг начин да дават пари мислейки си че помагат на църквата и нуждаещите се и тези пари да не отиват за нуждаещи се а за ролекси и линкълни по кой знае кви ,бардаци ,аудита мерцедеси бмв-та и живот в лукс. аре стига глупости а ! нека си говорим Реално.
Малко са хората достойни за уважение като отец Иван малко са за съжаление.
Малко са хората достойни за уважение като отец Иван малко са за съжаление.
Последна промяна Beamerdriver на 19 Фев 2013, 12:09, променена общо 1 път
- The7omahawk
- младши ентусиаст
-
- Кара: Z3 Roadster 2.8
- Мечтае да кара: едно да беше...
Петролхед, не искам нещо да доказвам, но искам ти да ми обясниш нещо
Как и по какъв начин висшите Божии служители могат да си позволят скъпи, луксозни коли, часовници и тн ( всичко, което беше изброено ) а доста от църквите да са в отчаяно състояние и да се събират дарения за построяването/ремонтирането им, което трае с години? Справка - голямата църква в центъра на Ловеч. Това нещо от 2 години поне седи недостроено. Не знам дали Ловешкия митрополит се разхожда в скъпи возила, но ако е така, а църквата в града седи на етап строеж...грозно, доста.
Та, защо има пропаст между богатството на духовниците и състоянието на църквата?
Как и по какъв начин висшите Божии служители могат да си позволят скъпи, луксозни коли, часовници и тн ( всичко, което беше изброено ) а доста от църквите да са в отчаяно състояние и да се събират дарения за построяването/ремонтирането им, което трае с години? Справка - голямата църква в центъра на Ловеч. Това нещо от 2 години поне седи недостроено. Не знам дали Ловешкия митрополит се разхожда в скъпи возила, но ако е така, а църквата в града седи на етап строеж...грозно, доста.
Та, защо има пропаст между богатството на духовниците и състоянието на църквата?
- Alien
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: по нормални пътища, в нормална държава
Petrolhead написа:Значи нямаш конкретно нищо, само това което си чел в Шок и гледал по БТВ.
Изглежда обеществото ни приема вече думата вярвящ, свещеник съответно поп, за обидни.. което е много жалко.
ПС Аватара
Ти верно си някакъв промит мозък.
Обществото, както и аз, като част от него вярва на това, което вижда.
- MatriX_Fucked
- кандидат ентусиаст
-
Какво общо има вярата в църквата, е? Аз това не мога да го разбера...
Просветната роля на църквата приключи много, ама много отдавна, когато пазеха историята, писмеността и родовата памет на българите...Още преди освобождението се забелязва изродяване на религиозните убеждения в полза на материалните...
Има, има светсни попчета и свещенници, обикалят си като нормални хора, смирени, вършат си работата по канон, дори отгоре, като кажат блага дума, личи си, че наистина е отвътре, а има и друи - мутри и разпределители в нарко-бизнес

Просветната роля на църквата приключи много, ама много отдавна, когато пазеха историята, писмеността и родовата памет на българите...Още преди освобождението се забелязва изродяване на религиозните убеждения в полза на материалните...
Има, има светсни попчета и свещенници, обикалят си като нормални хора, смирени, вършат си работата по канон, дори отгоре, като кажат блага дума, личи си, че наистина е отвътре, а има и друи - мутри и разпределители в нарко-бизнес

Без страх, без спирачка!
- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
ПС Аватара
Вземи гледай клипа, в който 2-3 попа отказват да кръстят дете на бедна жена, понеже не може да си плати таксата.
Само един се съгласи и то с неохота.
Ето тогава най-ми паднаха в очите.
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
- Alien
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: по нормални пътища, в нормална държава
Petrolhead написа:Чакай сега, аз ли съм с промит мозък?
Баси не знаех.
Е вече знаеш. Ти си единствения, който като латерна повтаря едно и също.
Балженни са вярващите и тяхно е царството небесно.
Проблема е, че повечето попове явно не разчитат на това и искат да си поживеят приживе.
Аватара ти, дали е от south, east или west park не ме интересува. Въпросът е, какво олицетворява.
Простете на непросветения грешник, но аз като малък гледах "Чип и дейл" и "Патешки истории" по руската ОРТ.
Поредната тема, в която българинът не знае, а и сякаш въобще не иска да разбере, как нещата могат да станат по-добри. Но с охота излива цялата жлъч и злоба, която таи... Много тъжно.
Мнозинството свещеници ПО ЦЯЛ СВЯТ, ОТ ВСИЧКИ РЕЛИГИИ, са по-скоро слуги на дявола, въобще не го отричам. Но все пак църквата и вярата са в основата на много положителни и морални неща.
И все пак темата е за бъдещия глава на българската църква. Който може да промени нещата към по-добро или по-лошо. И аз очаквах да чуя нещо за качествата на тримата владици и кой е най-достоен от тях. Но разговорът, разбира се, се изроди в сочно плюене - дори не по тримата владици, ами направо по цялата църква...

Мнозинството свещеници ПО ЦЯЛ СВЯТ, ОТ ВСИЧКИ РЕЛИГИИ, са по-скоро слуги на дявола, въобще не го отричам. Но все пак църквата и вярата са в основата на много положителни и морални неща.
И все пак темата е за бъдещия глава на българската църква. Който може да промени нещата към по-добро или по-лошо. И аз очаквах да чуя нещо за качествата на тримата владици и кой е най-достоен от тях. Но разговорът, разбира се, се изроди в сочно плюене - дори не по тримата владици, ами направо по цялата църква...

- MatriX_Fucked
- кандидат ентусиаст
-
Еми темата не е зададена коректно! Ако имаше бутон - "Въобще не ме интересува", проблема щеше в по-голяма степен да се изчерпа чрез натискане на този бутон!
Ти и колегата представяте нещата, така, всякаш трябва задължително да сме положително настроени към тази частна фирма.
Ти и колегата представяте нещата, така, всякаш трябва задължително да сме положително настроени към тази частна фирма.
Без страх, без спирачка!
61 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5