Битовата престъпност и поредната несправедливост

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Re: Битовата престъпност и поредната несправедливост

Мнение от Е.Димитров » 05 Мар 2013, 13:59

Абе флейм,ми ако вземат че те изнасилят,пак ли ще го "избачкаш"? (това в смисъл че не ти харесва да те таковат,не ми отговаряй ако ти харесва,живеем в сбободна страна и всеки има право да полова ориентация каквато му харесва)

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 05 Мар 2013, 14:01

drago_pavlov написа:
M3 E92 написа: Сега ще кажете "Ние сме в България, с други закони" - да, така е, обаче когато си се трудил и си си изкарал всичко с пот на челото и някой посегне да го краде, ще стоите безучастни? Или ще рискувате собствения си живот да се борите с крадците, при положение че разполагате с огнестрелно оръжие :roll:

Такава е логиката на ония с розовите очила като орифлейм-а...
Както беше казал един колега в друга тема - това е все едно да видя, че някой иска да изнасили жена ми и да го оставя да си свърши работата пък после да го съдя... :kuku: :kuku: :kuku:

След като само осъзна колко тъп беше предния ти аргумент, че дори не го коментира повече, гледам пак вадиш нов, но също толкова "уникален". Но можеше и по-така да го напишеш - примерно "това е все едно да видя, че някой е насочил пистолет към жена ми и да го оставя пръв да дръпне спусъка и чак тогава аз да го застрелям" :kuku: :kuku: :kuku:

Е.Димитров написа:Абе флейм,ми ако вземат че те изнасилят,пак ли ще го "избачкаш"?

Когато има започнало престъпление срещу личността (пребиване, изнасилване и т.н.), използването на оръжие е не само оправдано, но мисля и законно.

И ако някой човек не е кръвожаден изрод в живота или задклавиатурен Рамбо във виртуалния живот - това съвсем не означава, че е малоумен.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е36 М52B20
Детайли за колата: ...най-бавната в Пловдив :)

Мнение от sinster » 05 Мар 2013, 14:08

flame написа:
drago_pavlov написа:
flame написа:Абе, жена - ами ти така може и собственото си дете да застреляш!! Представи си, че примерно иска на шега да те изплаши или се е облякло като за Хелоуин - и ти като видиш човек с маска и веднага ще го застреляш като куче без да знаеш кой е и какви са му намеренията?! :kuku:

Абе флейм ли си, олигофлейм ли си - ти нормален ли си да сравняваш собственото си дете облечено за хелоуин, с крадец???
Сигурно повечето 10-12 годишни деца са по 80-90 кила и като се облекат за хелоуин и дойдат да те плашат ти приличат на крадци?!?!? Или пък нищо, че са по на 20 години (80-90 кила) все още се обличат за хелоуин и идват да те плашат?!?!?

Както детето ми може да е високо 1.60, така и крадец може да е висок 1.60. Или може би искаш да кажеш, че няма крадци високи 1.60?! Или че няма крадец, който да може да прилича на нечие дете?! :kuku: :kuku: :kuku:

Вярвам, че не си малоумен, така че може би е добре да избършеш пяната от устата, която излиза при всяка асоциация с цигани, и да мислиш малко по-трезво. Ако можеш.

flame, не се прави на луд. Примера ти с детето на Хелоуин е почти абсурден.

Аз мисля, че всеки трябва да има правото да се защити както намери за добре в собствения си дом. Това, че човек е ограничен да се защити в собствения си дом дава смелостта и свободата на крадците да правят, каквото си решат. Именно това, че не са се страхували от охранителя им е позволило да крадат.

И какво ще рече да се защитиш с равностойно оръжие... светкаш лампата и питаш крадеца с какво разполага, после отваш до килера, за да си намериш твоя еквивалент на равностойно оръжие и започвате ????
...burn your tyres , not your soul.....
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 05 Мар 2013, 14:11

Tо за тва крадците са толко нагли... защото а влезе у вас и му направиш нещо, а те е дал на съд ...
Цирк.. Цирк
Имам познат, който вече години го съдият, че простреля един доакто мишкувал в къщата му докато той спи ...
... Та чакайте да спрат обирите доакто съдим потърпевшите
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 05 Мар 2013, 14:13

Посягането на личното имущество е като посягане над личността ,аз примерно много държа на лаптопа си и мобилният си апарат и не го давам на никой,дори само да го разглежда,това за мен са твърде лични неща,като примерно флейм би третирал за посегателство над личността посегателството на задника му!

Потребител
Аватар

Мнение от Petrolhead » 05 Мар 2013, 14:18

както винаги тук във форума всички се от Рамбо нагоре.

защо досега не сте убили никой? защото ви е страх от закона, защото нямате оръжие или защото убийството е неморално и като цяло неправилно?

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 05 Мар 2013, 14:20

Petrolhead написа:както винаги тук във форума всички се от Рамбо нагоре.

защо досега не сте убили никой? защото ви е страх от закона, защото нямате оръжие или защото убийството е неморално и като цяло неправилно?

Или не се е налагало :winky:
Надали всеки себеуважаш се човек би почерпил с бира тоя, който му е разбил вратата и е влезнал да го граби :kuku:
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Petrolhead » 05 Мар 2013, 14:22

randity написа:

Или не се е налагало :winky:
Надали всеки себеуважаш се човек би почерпил с бира тоя, който му е разбил вратата и е влезнал да го граби :kuku:

не мисля, на всеки му се е налагало да пази личното си пространство и имущество. въпроса е защо не сте станали убийци заради телефон, лаптоп или радио за 100 лева

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 05 Мар 2013, 14:28

Е.Димитров написа:Посягането на личното имущество е като посягане над личността ,аз примерно много държа на лаптопа си и мобилният си апарат и не го давам на никой

И ако трябва да избираш между това да ти откраднат лаптопа или да те изнасилят - ще избереш кражбата. Ама да ти октраднат не само лаптопа, ами и мобилния телефон - тогава вече си даваш задника?! :kuku:

Всеки си обича вещите, особено някои от тях, но мисля, че в рамките на нормалната човешка психика е да се оценява по-високо човешкият живот в сравнениее с вещите. :idea:

sinster написа:Аз мисля, че всеки трябва да има правото да се защити както намери за добре в собствения си дом. Това, че човек е ограничен да се защити в собствения си дом дава смелостта и свободата на крадците да правят, каквото си решат. Именно това, че не са се страхували от охранителя им е позволило да крадат.

Ето ти пример за възможните последствия от "както намери за добре" :dummy:
flame написа:Да приемем, че си възпитал сина си добре, но цялата тайфа от 10 лапетии реши да влезе в нечий двор да краде череши и просто повлече и сина ти - и като влязат в чужд двор да ядат череши собственикът на къщата напълно законно застреля единствения ти син в гръб като куче. Хубав закон, нали?! :dummy:

А в САЩ като има смъртно наказание и всеки може да стреля неограничено в дома си - това е спряло убийствата, изнасилванията, кражбите ли?! :idea:

И аз с това си обяснявам крайните мнения. Задклавиатурните нинджи, които се изявяват в тази тема, някой ако им шибне 2 шамара на улицата сигурно цял живот ще пишат жалби и ще викат егати скапания съд и прокуратура ако не осъдят "нападателя", но зад монитора са много смели - колят, бесят и смъртни присъди издават :dummy:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 05 Мар 2013, 14:55

Aз лично нямам оръжие, защото не виждам за какво ми е нещо, което ако използвам ще си навредя повече от колкото да си помогна ...

Дебилното в тоя закон според мен е, че можеш да отърнеш на нападението със същото оръжие или по-малко смъртоносно ...или нещо от сорта беше тоя закон .. демек в тъмного като влезе някои у вас първо го питаш с какво е въоражен и после действаш ако той не те е гръмнал, заклал, халосал и т.н. през тоав време.
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318is, E46 328ci

Мнение от CTORH » 05 Мар 2013, 15:12

Флейме, не знам за кви нинджи говориш, аз не мисля, че човек, който би защитил себе си, негов близък или някаква негова вещ от чуждо посегателство се прави на нинджа или на вижте ме кой съм аз. То по твойта логика щом човешкия живот е по-скъп от няква вещ, значи дай щом някой се опита да ти вземе нещо веднага да му го даваш, щото то може и с голи ръце да го убиеш по принцип. Я направо си лепни една табелка пред вас - "Заповядайте, вземете каквото пожелаете, аз няма да ви посегна защото ценя живота ви повече от вещите си". :mhihi:
Освен това, понеже много умаловажаваш вещите на хората искам само да се замислиш и че нещо, което за теб има малка стойност, други хора спестяват с години, за да си го купят. А има и хора, които живеят с по 150 лева пенсия и може и хич да не могат да си го купят. Аре спри да се правиш на интересен и да си вечната контра.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 05 Мар 2013, 15:15

flame написа:И ако трябва да избираш между това да ти откраднат лаптопа или да те изнасилят - ще избереш кражбата. Ама да ти октраднат не само лаптопа, ами и мобилния телефон - тогава вече си даваш задника?! :kuku:

Всеки си обича вещите, особено някои от тях, но мисля, че в рамките на нормалната човешка психика е да се оценява по-високо човешкият живот в сравнениее с вещите. :idea:

:

Честно не разбрах какъв точно ти е въпроса,как така ако ми откраднали някакви неща общо,щял съм да си дам задника,аз флейм задника не си го давам при никакви обстоятелства просто защото не съм гей или там както викате на тези хора,съветвам те и теб да не си даваш задника,не поради някакви полови причини,ами защото даването на задник поd някаква принуда е най-малко уронващо престижа действие,пък дори и да си гей и да ти харесва.
По темата-нищо не давам на крадци ,бил съм точно двама крадци преди години,мразя в дъното на душата си крадците и това е,че ти си толерантен към айдуците и възприемаш тяхната ценностна система и начин на препитание трябва да знаеш че вредиш с тази си позиция на останалото общество с твоята толерантност и поощряваш посегателствата над частната и личната собственост.! :banghead:
Последна промяна Е.Димитров на 05 Мар 2013, 15:25, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 05 Мар 2013, 15:19

M3 E92 написа:Викате в случая охранителят е трябвало да отиде да се сбият, после те да го пребият до смърт, да си откраднат каквото искат, а той да почине :?: И после ще питате защо не е стрелял, като е имал оръжие :roll: А по нашите тъпи закони в момента трябва да извадиш еквивалентно по сила на оръжието, с което е нападателя, за да се води самозащита, ако го пречукаш :yes:

Колега, аз такова нещо в закона не виждам. Не съм юрист, но понеже много подобни неща се твърдят тук и там и съм погледнал НК и това, което пише там е, че не е общественоопасно деяние извършено в рамките на неизбежна отбрана. А като неизбежна отбрана е посочено проникване с насилие или с взлом в жилище. Т.е. ако някой влезе с взлом или насилие у вас то с каквото и да се защитиш няма превишаване на неизбежната отбрана.

Тъй като е споменато "жилище" мисля, че ако ти влезе в двора и го гръмнеш това вече ще е превишаване на правата за неизбежна отбрана.

Относно "еквивалентното оръжие" има текст, който казва, че е на лице превишаване пределите на неизбежната отбрана, когато защитата явно не съответствува на характера и опасността на нападението. Т.е. ако те нападне навън с тупаници и ти го застреляш то това е превишаване на неизбежната отбрана.

Въпреки, че явно и тук има оставена вратичка за хора с достатъчно връзки и пари като се казва, че ако превишаването на неизбежната отбрана е станало в следствие на уплаха или смущение то деецът не се наказва.

Относно казуса с тоя човечец без да претендирам да съм прав, тъй като съм твърде далеч от правото той явно е нарушил пределите на НО като е застрелял негритянина в двор, но пък ако адвоката му успее да убеди съда, че това е станало в следствие на смущение или уплаха проблема му е никакъв.

А защо тези трябва да се трепят ще отговоря с една случка. Имах тук една купчина с камъни. Има- няма кубик и нещо. Минават двама манговци да търсят неква работа и аз им казвам да я прехвърлят на 3-4 метра в един трап. За което им давам 50лв. Ония направо си тръгнаха, главния манго вика- поне 100. Хванах се аз и за някакви 3 часа свърших работата. Т.е. за час и половина им давах по 25лв на калпак, а те искаха по 50. Същия тоя манго утре ще иде и ще открадне материали, стоки, имущество за което някой е платил 500лв и ще го продаде на скрап или в заложната за 50лв. В повечето случаи за да открадне кабел, релса, тел или не знам кво ще се изгърби повече, отколкото ако иде да работи за същите пари.

Нищо не редно не виждам да бъде застрелян някой влязъл в място, което е частна собственост с надписи "въоражена охрана" с явното намерение да краде.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seven-eight » 05 Мар 2013, 15:20

закона трябва да ти позволява да го застреляш. като ти е разбил вратата и ти краде нещата от къщата/апартамента, значи не е влезнал у вас без да иска.

автора на темата ако иска може и да му помогне с нещата, че да не му тежи по стълбите, ако плазмата е 42 инча и нагоре си е трудно за сам.

но закона е глупав! и да, може да не намалеят кражбите и изнасилванията, но поне ще се чустваш спокоен в собствената си къща, че ако някой те нападне ще можеш да се защитиш.

п.п. нямам представа за случката с охранителя. а пък за мангалите ако трябва да ми е жал направо....жалко, че не е застрелял повече от тия гадни изроди.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 05 Мар 2013, 15:30

flame написа:
flame написа:Да приемем, че си възпитал сина си добре, но цялата тайфа от 10 лапетии реши да влезе в нечий двор да краде череши и просто повлече и сина ти - и като влязат в чужд двор да ядат череши собственикът на къщата напълно законно застреля единствения ти син в гръб като куче. Хубав закон, нали?! :dummy:

А в САЩ като има смъртно наказание и всеки може да стреля неограничено в дома си - това е спряло убийствата, изнасилванията, кражбите ли?! :idea:

С риск да те обидя (въпреки че силно се съмнявам) ще те питам нещо:
Защо се правиш насила на тъп???
Да ми сравняваш "краденето" на череши от деца с грабеж с взлом?!?!?

И не, в САЩ това не е спряло убийствата, изнасилванията и кражбите, но бъди сигурен, че има много повече хора, които са успели да се защитят без последствия отколкото тук...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата