Фиш за каране на дневни светлини
Модератор: Общи модератори
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Re: Фиш за каране на дневни светлини
M3 E92 написа:Bavarcho написа:ogata написа:Ейнджъл айс-а НЕ са дневни светлини, а заменят габарита.
Точка!
Ааа, грешите, моите дневни са фабрични ейнджъли, които светят по-ярко от ейнджъли на габарити![]()
"Законни са дневните светлини, които са монтирани фабрично при производство на новите автомобили. В България вече има много автомобили, които са с фабрично монтирани дневни светлини. Те се включват още със завъртането на контактния ключ. Всякакви импровизации - монтиране на самоделни дневни светлини с неподходящи крушки и нанасяне на корекции на рефлекторите, пробиване на отвори в тях с цел монтаж на допълнителни светлини са незаконни и терминът за това нарушение е "неразрешена промяна в конструкцията в превозното средство". Ако нямате нови дневни светлини, които са фабрично монтирани, не може да правите допълнения и следва да се движите с включени къси светлини през деня."
Твоята е от модерните

- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
На мойто си има ейнджъл фабрично, но са ми активирани дългите на % за дневни светлини. Ейнджъла не се признава
- rhase
- младши ентусиаст
-
Дори ДЕПО-то с вграден АЕ не се признава. На него също са му габарити.
Лично на мен дори по- ми харесва с дълги на 30% без никви други светлини, нищо че и аз съм с ангелски циганийки
Лично на мен дори по- ми харесва с дълги на 30% без никви други светлини, нищо че и аз съм с ангелски циганийки

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Какво ви пречи да карате на къси не ми е ясно.
Хем по-малко вадят очите, защото дългите и на 30% пак лъча им свети и нагоре, хем има и габарити отзад, хем и няма шанс да ги забравите по тъмно и някой да ви отнесе, защото отзад нищо не свети
Хем по-малко вадят очите, защото дългите и на 30% пак лъча им свети и нагоре, хем има и габарити отзад, хем и няма шанс да ги забравите по тъмно и някой да ви отнесе, защото отзад нищо не свети

- doncheff
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2008 X5 30d
- Мечтае да кара: M-power
Няма начин да ги забравя, защото са на Аuto и когато се смрачи, автоматично се пускат късите. Дългите на процент се виждат много по-добре от лупите с ксенон през деня, а и няма вероятност да забравя да ги пусна, като тръгвам. 

- Centurione
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: M5 E39
На мен пък лятото ми писаха фиш за 20 лева за това че карам с включени халогени. Да, знам че е написано в закона, но ми стана кофти защото докато ми писаха фиша минаха поне 3 коли с включени халогени и нищо - пълен произвол от страна на органите, а мен лично тъй като карам с по-отворена генерация си ме спират най-редовно и ми тарашат багажници и тн. все едно съм най-големия престъпник в държавата.
Live forever or die trying
- boris_m
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530d
cod-cdbp написа:Какво ви пречи да карате на къси не ми е ясно.
Не е съвсем така

- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
Bavarcho написа:ogata написа:Ейнджъл айс-а НЕ са дневни светлини, а заменят габарита.
Точка!
Я пак!Ейнджъл айс СА именно дневни светлини при някои модели,не могат да бъдат изключени и светят по-силно от позиция габарити(паркинг лайтс)!
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
stankata777 написа:Bavarcho написа:ogata написа:Ейнджъл айс-а НЕ са дневни светлини, а заменят габарита.
Точка!
Я пак!Ейнджъл айс СА именно дневни светлини при някои модели,не могат да бъдат изключени и светят по-силно от позиция габарити(паркинг лайтс)!
въпроса е, че е36 не е сред тези модели

- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
zazomazo написа:stankata777 написа:Bavarcho написа:ogata написа:Ейнджъл айс-а НЕ са дневни светлини, а заменят габарита.
Точка!
въпроса е, че е36 не е сред тези модели
За някой хора е трудно да се сетят сами...
Та да за Е36 говорим

- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
На Е46 2000г. може ли да се включват с късите и дългите на 25-30%?
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Всъщност колега беше глобен за това че кара на дневни светлини,колата е WV Кади 2012 година и фабрично се палят автоматично дневни светлини,какъв е бил довода на милиционера-от зад не светило (13 часа на обяд) 

- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
Bavarcho написа:ogata написа:Ейнджъл айс-а НЕ са дневни светлини, а заменят габарита.
Точка!
Преди да слагаме точки запетаи и въпросителни

DRL Наредба технически изисквания:
6.19.1. Задължение - Главно за МПС, забранено за ремаркета
6.19.2. Брой - две.
6.19.3. Подредба - Без специално изискване.
6.19.4. Позиция
6.19.4.1. По ширина: разстоянието между вътрешните крайща на прилежащите повърхностти в хоризонталната ос не по-малко от 600 mm.
Тази ширина може да бъде редуцирана до 400 mm където общата ширина на автомобила е по-малко от 1,300 mm.
6.19.4.2. Във височина: над земята не по-малко от 250 mm и не повече от 1,500mm.
6.19.4.3. По-дължина: отпред на автомобила. Това изискване да се изпълни така че отделената светлина да не създава дискомфорт на шофьора директно или индиректно чрез устройства и/или отразяване от повърхностти по превозното средство.
6.19.5. Геометрия на видимостта:
Хоризонтално: навън 20° и навътре 20°.
Вертикално: нагоре 10° и надолу 10°.
6.19.6. Ориентация - само напред
6.19.7. Електрическа свързаност
6.19.7.1. Дневно светещите светлини да се стартират автоматично ползвайки устройство свързано към системата за пускане и спиране на двигателя. ПОнякога е разрешено те да бъдат изключени ако те са свързани с режима ПАРКИНГ или СВОБОДНА при коли с автоматични трансмисии, при задействана ръчна спирачка и/или автомобила не е в движение.
Същите трябва да се изключат автоматично при пускане на фарове за мъгла или нормалнилните светлини
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Е.Димитров написа:Всъщност колега беше глобен за това че кара на дневни светлини,колата е WV Кади 2012 година и фабрично се палят автоматично дневни светлини,какъв е бил довода на милиционера-от зад не светило (13 часа на обяд)
Ами на нашия Форд колега, късите се пускат 10 секунди след стартиране на мотора, но отзад не свети. Т'ва означава ли, че може да ми пишат фиш за т'ва, че не светят отзад светлините ?
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
randity написа:Е.Димитров написа:Всъщност колега беше глобен за това че кара на дневни светлини,колата е WV Кади 2012 година и фабрично се палят автоматично дневни светлини,какъв е бил довода на милиционера-от зад не светило (13 часа на обяд)
Ами на нашия Форд колега, късите се пускат 10 секунди след стартиране на мотора, но отзад не свети. Т'ва означава ли, че може да ми пишат фиш за т'ва, че не светят отзад светлините ?
Не. Освен ако не караш в пълна тъмница.