Дойде пролетта - Сенна хрема!!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320ci 170 к.с.
Мечтае да кара: Е92, ако може М3 !

Re: Дойде пролетта - Сенна хрема!!

Мнение от dark0 » 04 Май 2013, 0:26

Аз преди 10тина дни усетих, че започват да се появяват първите симптоми и ходих пак на алерголог .. праснаха ми няква инжекция в задн*ка и казаха, че около месец и малко нямало да имам проблеми след което някакви хапчета да пия, ама утре мога да ви кажа каква е инжекцията и какви са хапчетата, защото рецептата ми е в жабката.
Иначе за сега има ефект и то голям .. я кихна 10 пъти през деня, я не, а като не пия нищо си кихам доста и очите ми изкачат като на мопс :ok:

Арабиата
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от The 5th element » 04 Май 2013, 15:40

Този Кларитин май не помага много,,, :) ,като че ли почна да поотминава,,,,като цяло е доста неприятно обаче,,,да се чуди човек,,,толкова години-нищо и буквално от 2-3 се появиха тези дразнения,,,явно никога не е късно са добиеш по някоя алергийка,,,,а сигурно до голяма степен е свързано и с "чистия "въздух и останалите хубави неща за папкане ,пийване и т,н,,,,знам ли,,,
[url=http://picbg.net/img.php?file=194f7b7624e3366b.JPG]Изображение[/url

'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар
Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii

Мнение от alpina-ma6inata » 04 Май 2013, 16:13

dark0 написа:Аз преди 10тина дни усетих, че започват да се появяват първите симптоми и ходих пак на алерголог .. праснаха ми няква инжекция в задн*ка и казаха, че около месец и малко нямало да имам проблеми след което някакви хапчета да пия, ама утре мога да ви кажа каква е инжекцията и какви са хапчетата, защото рецептата ми е в жабката.
Иначе за сега има ефект и то голям .. я кихна 10 пъти през деня, я не, а като не пия нищо си кихам доста и очите ми изкачат като на мопс :ok:

Сигурно са ти намамили Дипруфоз или Флустерон :mhihi: Аз писах по-напред за тия инжекции - от малък всяка пролет ми биха такива и нямах проблеми, докато миналата година не отидох при една алерголожка и ми каза, че са вредни и че изобщо не е толкова хубаво да ми ги бият. И тогава ми предписа Фортекал и Ксизал. Та просто да си имаш едно на ум, колега. :bchug:
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krystal » 06 Май 2013, 17:25

Аз си взех някакви хомеопатични- Ринитал, още ми е рано за да давам оценка, на моменти се чyвствам добре, на моменти ме хваща слабо, но ги пия от три дни. Писна ми.. :ranting:

ентусиаст
Аватар
Кара: шлеп

Мнение от rottweiler » 06 Май 2013, 18:00

взех си алерга или алегра или нещо от сорта бяха. около 10 лв. в аптеката ми ги дадоха уж за по-силни от Ксизал-а, но са пълен ташак. пак си взех ксизал и 20-30 мин след като взех хапчето се поуспокои. дори и обонянието се възвърна.
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 323CI
Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове

Мнение от vankatagsi » 06 Май 2013, 18:20

И аз страдам от 12-13г поне от тая гадост, имал съм страшни кризи, по 2-3 дена не съм си показвал носа навън и се отрупвам със салфетки, носа ми се разранява чак, а очите ми текат и сякаш игли ми се забиват в тях.
Като цяло си ползвам добрия стар Кларитин, но ми се е случвало да бъда в горецитираните състояния, дори когато го пия :dunno: .
В други случаи и като цяло ми помага, но трябва да се пие поне 2-3 дена за да се усети ефект. Цената му не е мн добра 1лв/ден, но по добре така, отколкото да си непълноценен през целия .
Мн е гадна тая алергия.., който не я е изпитал той не знае :banghead:

'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар
Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii

Мнение от alpina-ma6inata » 07 Май 2013, 11:16

rottweiler написа:взех си алерга или алегра или нещо от сорта бяха. около 10 лв. в аптеката ми ги дадоха уж за по-силни от Ксизал-а, но са пълен ташак. пак си взех ксизал и 20-30 мин след като взех хапчето се поуспокои. дори и обонянието се възвърна.

:yes:
И аз пробвах алеграта, но не струва. Ако е по-лек вариант на сенна хрема става, но за тежки случаи ако се изпие сутринта към следобед или привечер пак ми е тегаво. :)
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Yojimbo » 08 Май 2013, 0:33

Здравейте колеги по полени :mhihi: .
Всички хапченца на пазара независимо от рекламата им не правят нищо повече от подтискане на симптомите, но причината за ужасната хрема си остава. Да не говорим за страничните ефекти като сънливост, внимание при шофиране и боравене с машини и т.н. . За спрейчетата пак нищо хубаво не мога да кажа - след продължителна употреба водят до резистентност и увреждане на лигавицата.
Това от което имаме нужда и аз вече направих е посещение при алерголог. Ама истински, не някакво лекарче минало курс или преквалификация, а такъв учил и завършил с изпит по специалността /малко са/. Прави се събеседване, тест за уточняване към кои алергени е реакцията и се назначава имунотерапия с препарат за съответните алергени. Препарата е СТАЛОРАЛ/френски е, има и български аналог, но не е толкова добър/. Лошото е цената му. Миналата година за курса на лечение от 150 дни отиват 3 кутиики/общо 7 флакона/ ,а всяка беше на цена от около 135лв т.е. отидоха към 400лв. :censored: :shock: . Тази година положението е подобрено - препарата минава през Здравната каса и се поемат около 50% от стойността. Курса на лечение е поне 4 години.
Сега да кажа за ефекта, който съм усетил до сега. Поне за мен е ОГРОМЕН. Април и май ми бяха пиковите сезони през които съм наистина зле - тежка хрема, подути очи, запушен и течащ нос, хапчета, спрейове, стоене в къщи и подобни. От миналата година това го няма, има само някакво присърбяване на носа и единични кихания! Тази година преди празниците реших да се "правя на мъж" и нагазих във високата трева да градинарствам и си докарах ден-два на повечко кихане и запушен нос :kuku: сам съм си виновен. На третия, четвъртия ден след това всичко утихна и сега пак съм ОК.
Това е което мога да споделя с вас с надежда да помогна.

П.П.
Теста се прави през есента и зимата.
Колкото повече, толкова повече.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 12 Май 2013, 18:45

Аз пия Зодак - 8-10 лв беше и май има български заместител за около 3 лв.
Една седмица ги пия по 1 на ден при първите симптоми и забравям до следващата пролет :lol:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 413
Мечтае да кара: 628CSI

Мнение от Haddess » 05 Май 2015, 12:38

Повдигам малко стара тема, но пролетта отново е тук!Има ли вече усещащи симпотоми, че при мен е страшно :oops: .
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 05 Май 2015, 14:44

Вредни или не - всичко описано тук съм пил в промишлени количества...
Единствено ми понага една доза Флустерон .
Може да е вреден - но да не е по-безвредно кофа с хапчета .
Един Флустерон на годината ме оправя . Даже миналата пропуснах .
Повечето хапове или ми се доспива , илии имат друг страничен ефект...та избирам по-малкото зло :mhihi: :mhihi: :mhihi:
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M-coupe » 05 Май 2015, 17:41

[quote="Yojimbo"][/quote]
И аз някъде бях чел за имунотерапия, но там пишеше нещо от сорта на 6 месеца и ~500лв което не е кой знае колко. При положение, че знам през какво минавам всяка пролет :mhihi: Тази за която ти говориш 1600лв ли излиза и напълно ли лекува всички алергии :dunno:
..Bayerische Motoren Werke..
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 05 Май 2015, 18:00

Аз съм минавал през такава терапия , само че бяха някакви капки и се капеха всеки ден по 20 сутрин и вечер , имах си шишенца за всеки ден.
Ходих с хладилна чанта 1 година. от 2005та насам забравих за червените очи и ходенето като ударен с мокър парцал.
Може би зодака ми помагаше най много накрая. Програмата беше холандска във ВМА , абе опитни зайци бяхме :) .
За капак си взех котка след периода и явно организЪма усили имунитета .Преди това нямаше шанс да има добитък в нас.
Първо идете във ВМА и тествайте всички дразнители за да разберете от какво точно е алергията , после пийте каквото и да е .
Масово се заблуждават че като духнат тополите и пухчетата носели алергията та кихали от тях, в крайна сметка се оказа че е цветния прах .
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 6inlinepower » 05 Май 2015, 19:24

Аз си страдам от малък от тая ''дрисня'' в носа и очите, а и сърбеж в гърлото.
Изпил съм 90% от споменатите хапове в темата и нищо, леко намалят симптомите и ужасно ми се доспива от някои.
Разгледах темата, като започна и видях, че колегата Evgeni и blacksapphire споменават спрей Avamys, не го бях чувал и реших да го пробвам.
Е от тогава забравих, какво е алергия.
Благодаря на колегите, най-сърдечно.

Ако мога да се обобщя, че освен всичко друго, Форума и лекува успешно :mrgreen:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2019 BMW X5 G05 XDrive40i

Мнение от goppe » 07 Май 2015, 0:27

И аз от години съм с пролетна алергия, както и към домашен прах. Пролемът ми беше че бях образувал и полипи в носа и години наред блъсках капки за нос. Преди година и половина оперирах и премахнах полипите, но алергията си я имам. Доктора ми каза, че алергията ми ще си я имам и занапред, но мога да подтискам повторната поява на полипи, като си правя курсове с антиалергични хапчета и спрейове за нос. Като спрейове ползвам Флексоназе и Авамис (и двата са добри), а за хапчета доктора ми каза, че са два вида - едните (скъпите) от хапче/левче не причиняват сънливост, а има и по-евтини (почти наполовина), които просто трябва да пиеш вечер и ефектът е същия на половин цена. В момента пия Зенаро, 5 лв за 10 броя.

Относно имунотерапията или десенсибилизацията (незнам дали са едно и съо нещо) различните доктори ми казват различни неща - според едни нямало смисъл, според други имало. Ходил съм на два теста при алерголози, които тестувания са на различен принцип - единия в Токуда и единия при алерголозите към НЦЗПБ - резултатите се покриват. Питах вторите алерголози дали да започваме курс по десенсибилизация, но ми казаха, че резултатите не са толкова големи (алергията ми е не е голяма или е по-скоро на долната й границата) и затова още не съм се подпжил на лечение.

Тези от вас, които са на хапчета и спрейове - почвайте поне 10тина дни преди проявлението на сенната хрема, за да има ефект и спрейовете ги изпръсквайте до края, а не ги пазете за другата година!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата