Децата на България, бъдещето на България, това ли са те?
Модератор: Общи модератори
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
Re: Децата на България, бъдещето на България, това ли са те?
Какво и да си лафим, клипове много,примери бол, а ефект няма да има.
Кой си има акъл ще се мъчи, кой няма ще си кара по течението и ще си мисли, че е якия пич/а .. те тези акъл и съвети не приемат и като им го кажеш се възмущават
Но то и при големите вече не е по-различно .. всеки вирнал глава и няма никакъв диалог .. чишити колко душа ви сака
Кой си има акъл ще се мъчи, кой няма ще си кара по течението и ще си мисли, че е якия пич/а .. те тези акъл и съвети не приемат и като им го кажеш се възмущават

Но то и при големите вече не е по-различно .. всеки вирнал глава и няма никакъв диалог .. чишити колко душа ви сака

alx написа:бих се върнал ако имам какво да предложа за да се решат проблемите (или поне някои от тях).
т.е., в превод това значи: "имам си хубав и уреден живот еди къде си (извън България), защо да се прибирам, да си троша нервите и да се занимавам с идиоти.."? Имам доста приятели в чужбина и при всеки наблюдавам интересен феномен - всеки следи ситуацията тук, всеки се вълнува, но от разстояние, някак си се получава едно раздвоение...хем там, хем мислено са постоянно тук..
По темата - не смятам, че това е представителна извадка на децата, т.е. сигурен съм, че не е. Действително при децата от клипа падението е фрапантно, за което са виновни родители, среда и какво ли още не, ама чак пък всички млади хора да са така... Не съм съгласен

- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Не може момиче сервитьорка на 19 години, на*бана от някой неизвестен герой и изоставена, отглеждаща детето си на маса в заведението в което работи, сред 2-3 плюшени играчки, да му даде някаква адекватна интелектуална насока и пример за подражание.
Познавам такава мацка
децата не са виновни, родителите са за бой
ПП. Николай Попов президент ... КУЧ*О

Познавам такава мацка

децата не са виновни, родителите са за бой

ПП. Николай Попов президент ... КУЧ*О

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- zlatko_baretata
-
-
- Кара: Фиат 126р
- Мечтае да кара: Шкода Фабия
Всички сме за бой.
Само тия хАмериканчетата, владеещи префектно български не са за бой, защото отрано са осъзнали, че комуникациите ще достигнат такива нива, че ще може глобално да се сипе мозък от дистанция и без последствия.
Те даже една снимка нямат у форумо, па камо ли да ги видиш на живо, иначе сипят акъл като че ли са назначени за омбудсмани тука...
Само тия хАмериканчетата, владеещи префектно български не са за бой, защото отрано са осъзнали, че комуникациите ще достигнат такива нива, че ще може глобално да се сипе мозък от дистанция и без последствия.
Те даже една снимка нямат у форумо, па камо ли да ги видиш на живо, иначе сипят акъл като че ли са назначени за омбудсмани тука...

- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
ogata написа:Не може момиче сервитьорка на 19 години, на*бана от някой неизвестен герой и изоставена, отглеждаща детето си на маса в заведението в което работи, сред 2-3 плюшени играчки, да му даде някаква адекватна интелектуална насока и пример за подражание.
Абсолютно, подкрепям с 2 ръце.
Нека изкажа и аз мнение, въпреки, че за повечето тук съм все още малък.
За мен вина имат само и единствено родителите. И ще ви кажа защо. Живея цял живот в Люлин, 90% от софиянците смятат този квартал за квартала на проституцията, наркотиците, кражбите и т.н.
Добре, но аз живея от 18 години в Люлин, излизал съм в компания с хора, които си бяха отрепки и отрепки си останаха. Махнах се от тази компания, излизал съм в компания от 40 и нагоре души, интриги, а-у, ясна е работата. В момента имам точно 3-ма най-добри приятели. Това добре, но и тримата са с 2-4 години по-големи от мен. Защо го казвам това ? Ами защото, когато седна в кафето пред училище с моите съученици, там няма нормална тема на разговор. Там има как ония бил н@ебал не знам си коя, как не знам си кой к'во казал, как някой ще пребие някой щото го погледнал и т.н., а когато седна с моите приятели, всеки път научавам нещо ново. Но се отклоних от темата, имах предвид, че ти избираш какъв да станеш. Аз нито съм наркоман, нито съм някой бияч, всеки който ме познава знае. Да, пуша, но не се гордея с това, но факт, че родителите ми са ме възпитали да знам кое е правилно и кое не.
Имам сестра, първи клас. Ами още в началото на годината преместиха дете от нейния клас, защото ги биеше и ги обиждаше с думи, които мен ме е срам да изрека. Надали това е от средата в която ръстат.
Поздрави, Велизар

.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
тъкмо да се видите кви родители сте. На тия в клипа мамите и татковците са им набори '70-'80 с две думи тия дето са били тинейждъри в дивите мутренски години и на които ценностите им се простират между Биад и G-класата на Поли Пантев.
Като го гледам тоя клип и не знам защо, но ми изниква като асоциация образа на Лара Банева - 10 годишната щерка на Брендо с имоти за няколко милиона на нейно име
Да не говорим колко деца със същите родители и техните служители има в тая държава и какво възпитание и възприятие за живота имат. То в тая среда си е друга реалност направо.
Като го гледам тоя клип и не знам защо, но ми изниква като асоциация образа на Лара Банева - 10 годишната щерка на Брендо с имоти за няколко милиона на нейно име

- kokala
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2 - BMW E30 touring
- Мечтае да кара: BMW E30 катафалка
- Детайли за колата: Детайлите са перфектни.
randity написа:Да, пуша, но не се гордея с това, но факт, че родителите ми са ме възпитали да знам кое е правилно и кое не.
Това в едно изречение звучи някак си.. оставям вие да го определите. Ето това е най-тъпото в това поколение, на по 14-15 години в едната ръка държат бирата (вече на ракия, вино и водка минаха някои) а пък в другата, цигарата...прави ми впечатление, масово се фукат колко са изпили, кво правили, къде ходили, кой щели да бият и кой били (дали въобще някого са били ама тва е друг въпрос) та това показва, че тия "деца" избиват комплекси, искат да са лошите ли, гангсери ли, мутри ли.. не знам като какви се изживяват.
И родителите имат вина но не при всяко "лошо" дете е така.. понякога зависи и от детето, колкото и да искаш да го възпиташ правилно, не става.
Ето сега от филма "Под прикритие" тия лапетии масово се филмираха, някои ги гледам ходят имитирайки някой герой от филма, правят се на лоши, надъхва ги това..

Както и за марката bmw, много хора не си купуват такава кола защото са фенове а защото искат да са гъзари, но не всички го осъзнават..

Много хора, които не познавам на по 15-20 години ми казват че съм карал барака, че ми е била смешна колата и подобни глупости, естествено това всичко се случва в нета, но показва какъв е акъла на хората ако може да се нарекат хора. Той не знае защо съм купил тая кола, не знае дали мога да си купя някоя по-хубава, не ме знае кой съм, но веднага дава определение..
Имаше и случай от форума, няма да му казвам ника, той си знае, човек около тия години, който се е взел и той на сериозно и ми беше казал, че не съм можел да си купя колата която искам да карам (e38 което в днешно време не е кой знае каква кола..),да АЗ реално в момента не мога, за това чакам нашите пък да видим какво ще стане, зависи как ще завърша годината

Хората в днешно време са ши*ани материалисти.. всеки гледа да има полза от теб!

- BAHKATA
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G30 540i
За мен всяко поколение си има идоли, които за по-възрастните са лоши. Когато баща ми навремето е бил рокаджия с кожени дрехи и дълга кичара, хората на годините на неговите родители силно са се възмущавали. Когато аз бях на годините на тия от клипчето (10-13г.) стана страшна еуфория от световната федерация по кеч и всеки се правеше на скалата, трите хикса и ледения. Сега на мода е явно да се снимаш в клипчета, да псуваш, да правиш секс на 10, но я се замислете вие когато сте били млади/малки - не сте ли искали да пораснете. Да, при мен това се случи на 14-15, но сега живота е толкова бърз, че всички хора (и големи и малки) искат всичко сега на момента. Кофти е, но е така. И ако някой ми каже, че в ученическите си години не се е напивал и не е пушил.......значи го е правил после в студентските си години, защото са го държали "като на каишка".
Проблема е, че сега всеки журналист (особено Карбовски) търси евтина сензация, а и развитието на комуникациите дава гласност на всичко това. Децата от това клипче ще се осъзнаят като порастнат и те ще се възмущават на глупостите на следващите, това според мен е естествения ход на нещата.
Давайте го по-спокойно.
Проблема е, че сега всеки журналист (особено Карбовски) търси евтина сензация, а и развитието на комуникациите дава гласност на всичко това. Децата от това клипче ще се осъзнаят като порастнат и те ще се възмущават на глупостите на следващите, това според мен е естествения ход на нещата.

- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
gotti88 написа:За мен всяко поколение си има идоли, които за по-възрастните са лоши. Когато баща ми навремето е бил рокаджия с кожени дрехи и дълга кичара, хората на годините на неговите родители силно са се възмущавали. Когато аз бях на годините на тия от клипчето (10-13г.) стана страшна еуфория от световната федерация по кеч и всеки се правеше на скалата, трите хикса и ледения. Сега на мода е явно да се снимаш в клипчета, да псуваш, да правиш секс на 10, но я се замислете вие когато сте били млади/малки - не сте ли искали да пораснете. Да, при мен това се случи на 14-15, но сега живота е толкова бърз, че всички хора (и големи и малки) искат всичко сега на момента. Кофти е, но е така. И ако някой ми каже, че в ученическите си години не се е напивал и не е пушил.......значи го е правил после в студентските си години, защото са го държали "като на каишка".
Проблема е, че сега всеки журналист (особено Карбовски) търси евтина сензация, а и развитието на комуникациите дава гласност на всичко това. Децата от това клипче ще се осъзнаят като порастнат и те ще се възмущават на глупостите на следващите, това според мен е естествения ход на нещата.Давайте го по-спокойно.
Не мисля, че може да се сравнява рока и кеча с видяното от клипа.Това са коренно различни неща.
- Ronka
- русата мафия!
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
Страшни глупости изписахте всички, а 80% не сте родители ...
И стига съдили кой къде е, какво е и какво е направил, мрънкането и оправданията не оправят проблеми ...
И стига съдили кой къде е, какво е и какво е направил, мрънкането и оправданията не оправят проблеми ...

Много като тебе вече плакаха ...
- BAHKATA
- кандидат ентусиаст
-
Аз на клипа видях деца, които според мен са единици неосъзнати (някои гейове, други к*рви), но във всяко едно поколение си има плява, просто сега тази плява има възможност да се показва, защото разбираш ли са различни
, не че го одобрявам......
На клипа няма нищо сериозно освен говорене от 16 годишни за с*ирки (то е ясно, че никой вече не се пази за сватбата) и кифлеене от две момиченца, които явно са гледали в ютюб какво правят каките и са решили и те да го направят (по-натам ще се осъзнаят и ще ги е срам какво са правили....).
Знам също какво не видях на клипа - не видях да пият, само 16-годишната пушеше (всички са пушили тогава, не се правете), хомотата не ги коментирам, те са ясни, не видях да се дрогират или пък да правят секс и нещата, за които говорят. Тъпо е да не знаят кой е Васил Левски, но е още по-тъпо да ги питаш малоумните въпроси на Карбовски и хиляда пъти по-тъп е коментара на Вучков.
Не може да се сравнява рока и кеча с тези неща, може би защото ние на техните години не сме били такива, или поне не толкова в детайли......

На клипа няма нищо сериозно освен говорене от 16 годишни за с*ирки (то е ясно, че никой вече не се пази за сватбата) и кифлеене от две момиченца, които явно са гледали в ютюб какво правят каките и са решили и те да го направят (по-натам ще се осъзнаят и ще ги е срам какво са правили....).
Знам също какво не видях на клипа - не видях да пият, само 16-годишната пушеше (всички са пушили тогава, не се правете), хомотата не ги коментирам, те са ясни, не видях да се дрогират или пък да правят секс и нещата, за които говорят. Тъпо е да не знаят кой е Васил Левски, но е още по-тъпо да ги питаш малоумните въпроси на Карбовски и хиляда пъти по-тъп е коментара на Вучков.
Не може да се сравнява рока и кеча с тези неща, може би защото ние на техните години не сме били такива, или поне не толкова в детайли......
- MatriX_Fucked
- кандидат ентусиаст
-
Малките копеленца са недосегаеми, естествено, че ще си правят каквото си искат...
Колкото и да са против някои хора - навремето нежеланието да се ходи казарма беше добър стимул за добро поведение и добри оценки...Че ако нещо много почнеш да сменяш техникуми - Сливен, здравей! А, сега каква им е мотивацията на уродчетата? Те знаят това - не могат да ги арестуват, родителите им не могат и с пръст да ги пипнат, училищата се борят да примемат деца, имат почи гарантирано място във ВУЗ...
Колкото и да са против някои хора - навремето нежеланието да се ходи казарма беше добър стимул за добро поведение и добри оценки...Че ако нещо много почнеш да сменяш техникуми - Сливен, здравей! А, сега каква им е мотивацията на уродчетата? Те знаят това - не могат да ги арестуват, родителите им не могат и с пръст да ги пипнат, училищата се борят да примемат деца, имат почи гарантирано място във ВУЗ...
Без страх, без спирачка!
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Такъв материал винаги е имало, проблемът е, че в последните 15-на години започна да взема превес... А защо стана така - един от многото странични ефекти на това, което наричаме "преход", а за мен си беше умишлено опропастяване на цял народ с цел лични и партийни облаги. Alx е много прав, че поправянето на тези щети започва от всеки отделен човек. Моят най-голям страх в тоя живот е да не видя детето си в подобно положение, но си е ежедневна борба, като гледам какво става наоколо.
Never mistake motion for action...
- BAHKATA
- кандидат ентусиаст
-
Vra4anin написа:Като чета коментарите... половината си ви представям като чичаци, главни герои от филми от типа на "Войната на таралежите" или някой подобен стар български филм, където има сблъсък между поколенията.![]()
Да, в клипа има идиоти, псувни, простотии, кретенизъм, аз самия имам дете на почти 16 години и почти всеки де му гледам глупостите които прави, разсеяността, музиката която слуша в повечето случаи, нещата на които иска да поддръжава, на моменти споделя и се държи като пръв приятел с мен, в следващия момент не иска да ме погледне в очите и една приказка да обели ... кой от нас не е бил такъв, я се замислете ВИЕ какъв бяхте на 10 или на 15 години. Не е нужно да си признавате, ясен ми е отговора - все същите кретенчета и идиотчетаПросто има една възраст на човека, която като я мине и започва да вижда как заобикалящия го свят е от хора, които са все по-малки (на възраст) от него и му се струват... не толкова съвършени и добри колкото той е бил или подсъзнателно така иска да бъде, подсъзнателно не може да повярва, че някой "след него", някой с по-малък жизнен път е по-добър в нещо и знае повече и автоматично всички "пубертети" влизат в категорията "невъзпитани деца" или "кретенчета". Това е всичко.
По мое време, моето детство и луди ученически години (90-те години) като се замисля... и аз си псувах като простак непрекъснато, дори и пред даскали се опусках (още 5-и, 6-и клас), комшиите викаха по мене и аверите "копиле" "идиот" "простак" "разбойник" и аз се биех и ставаше страшно с кофти последици (разкървавен нос, счупен зъб, тук там някоя друга рана я на крайник, я на главата, скъсана дреха, някой друг счупен крак или ръка) къде всичко започнало на игра, къде от детска простотия и не обмисленост. Да, имаше такива неща. Правех много по-големи дивотии които днес дечурлигата им е странно и прекалено опасно дори (като например, счупване на автомобилен акумулатор и вадене на оловните пити, след което се претопяват на импровизиран огън и от оловото се правят "кръстчета" и формички"; стреляхме се с прашки с камъни от улицата, камък който може да убие човек, някои имаха смелостта да счупят живачни термометри и почват да си "играят" с живака и тем подобни други щуротии). Все едно никой от вас когато е бил на на 12 или 14 не е казвал в яростта си на някой "пукни" или да препсувате някой на майка с пълно гърло пред всички (а че не е виждал гола жена и не знае какво е секс е повече от ясно, ама на приказки са му ясни нещата) - я моля ви се![]()
И в моето детсво имаше и по-луди от мен (имах съученици които носеха от чист келешлък газов пистолет 8- и 9-и клас и го насочват от простотия и показност в главите на другите, по-слабите и затапени деца, които се напикаваха в гащите) и откровени простаци и идиоти които псуваха и посягаха на даскалите, които ги гонеха и изключваха от училище, имам и покойни ученици още по онова време напуснали този свят.... същото е било и през 80 и през 70-те. А аз като се замисля, си бях кротко и като цяло добро дете, до ден днешен ако ме види някой стар даскал ме помни и с усмивка на лице ми казва "здравей", въпреки че още 5-и клас щяха да ме изключат от училището и за малко щях тогава да убия човек (ударих едно момиче, което след опипване на някои нейни части от моя страна, тя ме оплю и препсува, след което леко я ударих и тя изпадна в безсъзнание за няколко минути)
Просто, тогава, в нашите луди детски години, дивотиите които сме правили същи си бяха налице, поколението преди мен (от разказни на родители или по-възрастни от мен приятели и познати) също са имали своите изцепки и то не малки като количество и качество, просто тогава нямаше интернет където да ги покажем, запечатим и овековечим пред целия свят, нямаше Карбовски който да ходи да си търси сензациите за да си запълни ефирното време - това е всичко приятели.Нещата не са толкова плачевни и страшни както се опитват някои да ви ги навират в очите и вие им се хващате, това е едната страна на монетата. ОК, псувал, правил се на интересен по скайпа на приятеля си, казал еди какво со, хубаво. Това не пречи това същото дете, което приказва тези неща да има само 5 и 6 и да е добър ученик и когато трябва да се държи възпитано и смирено да го прави. Просто монетата има две страни, нещата се преекспонират.
А че България пропада малко по-малко е факт, но това е друга тема.

Mod Edit; Няма нужда да цитираш 1000 реда, за да напишеш един!
- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Истината е, че гаранция никога няма. Важното е родителите да си свършат работата, ама плодовете ще се берат едва когато детето стане голямо. А до тогава докато изминава този път ще срещне много и различни хора. Тогава ще си проличи дали родителя ще се увенчае с успех....
А по принцип не само в България има подобни изключения. Нима в Щатите също няма пълни олигофрени...е, не тресат тлъстини на Бг чалга, но си имат гета, рап и от време на време стрелба... Така че на първо място възпитанието от родителите и оттам нататък надежда за среща с по-добри хора...
Паплач има по цял свят.
А по принцип не само в България има подобни изключения. Нима в Щатите също няма пълни олигофрени...е, не тресат тлъстини на Бг чалга, но си имат гета, рап и от време на време стрелба... Така че на първо място възпитанието от родителите и оттам нататък надежда за среща с по-добри хора...
Паплач има по цял свят.