Защо "Клюкарбук" измести форумите?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Re: Защо "Клюкарбук" измести форумите?

Мнение от Top Gun Maverick » 07 Май 2013, 22:55

boksioraE39 написа:"Фейса" бил изместил форума,скоро не бях чел такава тъпотия.. :kuku:

Така ли? А затова ли дори събитията на БМВ клуб България се коментират там повече, отколкото тук? Примери за футболни фен-сайтове и форуми на отбори искаш ли да ти давам?
Ти вземи го погледни това МАСОВО явление, пък тогава казвай каква тъпотия и къде си чел.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 07 Май 2013, 23:05

BMW Power ACM написа:
boksioraE39 написа:"Фейса" бил изместил форума,скоро не бях чел такава тъпотия.. :kuku:

Така ли? А затова ли дори събитията на БМВ клуб България се коментират там повече, отколкото тук? Примери за футболни фен-сайтове и форуми на отбори искаш ли да ти давам?
Ти вземи го погледни това МАСОВО явление, пък тогава казвай каква тъпотия и къде си чел.

Колега,няма как фейсбука да измести форума.Тва са различни неща,не се преплитат - няма конфликт на интереси :mhihi: - следователно не си и пречат.
Намери ми шофьорски фар за Е36 във фейса
или намери какви стойности трябва да ти дава ламбдата на студен мотор :mhihi:
А тия соц мрежи според мене са на изкуствено дишане - щото някоя телевизия като каже "довиждане, посетете страницата ни във фейсбук ... " и ей ти го,внедряват изкуствена нужда от него , ама тва ще приключи според мен.
Изображение

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 07 Май 2013, 23:17

Може би не се изразявам правилно. Естествено, че няма как в клюкарника да си намериш фар. То затова е и клюкарник. :mhihi: Аз го бях отбелязал някъде назад това за техническата част, че просто не представлява интерес за масата хора и съответно го няма там. Но неща извън тези се коментират повече там, отколкото на места като това тук. Събори и мероприятия примерно. Защо ли?
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Z3 Roadster 2.8
Мечтае да кара: едно да беше...

Мнение от The7omahawk » 07 Май 2013, 23:40

Вече писах - просто във фейсбоклука е по-удобно да организираш среща. Че и повече хора го виждат. Това за мен не е изместване, стига основната цел на форумите да не е била организиране на среща...

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 08 Май 2013, 0:31

Пичове, тоя фейс има и настройки. Оставил съм групи само с коли, вицове и голи мадами :mhihi: Приятелите, които постоянно спам-ват, ги нагласям нищо да не ми излиза от тях и готово. За няма и 5мин. се разглежда :mhihi: А с близките приятели обикновено си честитя рождените дни на живо :yes: Да не говорим, че с този университет е задължително направо. Имам приятели, които си направиха фейсбук заради университета. Доста по-лесно се организира и среща на класа. Една анкетка колко човека ще идват горе-долу и айде резервация :mhihi: А че изместват форумите... скоро няма да стане :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 08 Май 2013, 1:14

Продължавам да не разбирам какъв е проблема или страха от фейсбук :)
Казанлъшки, вземи обясни какво те тормози, че не схващам.
Ако там е по-интересно, ми ще го измести .. всяко ново нещо измества старото, ако то не издържа на конкуренцията ... пазарна икономика.
Едва ли бмв форума ще умре заради фейса, но и там ще си го има поради ред причини, които тук са забранени/непозволени.
Та .. и двете неща ще си ги има и ще си живеят.
Искаш да го забраним ли ?.... това са естествени неща на развитието .... защо се възмущаваш толкова ;)

п.п. не знам дали знаеш, ама при умните телефони скайпа малко е умрял, поради вайбъра и вазапа, понеже вторите са някак по френдли/лесни и не искат логване и пароли ... та ... скоро някой да не скочи в защита на скайпа :D
Изображение

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 08 Май 2013, 1:48

Пропускате най-важното предимство на форума--''анонимността'' на юзърите и свободата да си изградят какъвто си искат образ сред останалите..Поне анонимност помежду им,не говоря за администрацията на всеки един форум.
Тук във форума можеш да напишеш че си мъж,жена,хермафродит ако ти отърва,че си на 21г. или пък на 39г.,че караш М5,Ф430,вайпъри,камарота,че живееш на Родео Драйв,че си 130 кила със 6 процента мастна тъкан само,че имаш 18 карабини и 3 РПГ-та в хола................
Във фейса щеш не щеш трябва да си наистина ти,твои снимки,твои реални данни,все пак повечето ти познати там са и реални такива в живота.Не мога във фейса да се пиша че карам новия Mulsanne а реално повечето да знаят че карам на 3 литров икономичен дизел,не мога да си сложа фотошопната снимка на Дуейн Джонсън с моята глава вместо неговата,ако съм 75 килограма дрисльо,не мога да пиша че съм обиколил половината свят,пил съм кафе с Путин,пушил съм пура с Фидел преди 6 години ако бачкам като куриерче или бест бой в кварталната гумаджийница и т.н.......
Тук,в този форум видяхме в темата за най-скъпите и мощни коли ,че всички заедно от разписалите се вътре са карали целия автопарк на Дубай да речем /че иначе ми се струва невъзможно толкова коли и то различни екземпляри да има в БГ и да не са се засекли ''каралите'' ги/.Че има хора с еб@си житейския опит,знаещи все всичко за уникални коли,за уникални държави,че разбират от прости сметки със сметалото до квантова физика.Има юзъри с една странна аура около образа им в този форум-на всякъде са били,всичко са видели,всички коли са карали,винаги знаят,ама не винаги си казват-да се мъчат обикновените ''пръчове''/цитирам/.Чак не ми е ясно по пътя към този успешен и финансово свръхзадоволен живот как са имали време за всичко това.
И така нататък.Надявам се че форума ще съществува още дълго,защото е един вид отдушник на доста хора и лечебна процедура за много комплекси от реалния им живот.

п.п.Управата на форума може да направи един евтин но ефективен експеримент-въведете задължително всеки профил в този форум да е линково свързан към фейсбук профил.Интересни ефекти мисля ще се получат.Ако ли пък това не може да стане-ето отговаряте си на въпроса защо фейсбук не може да измести един форум и обратно :mhihi:

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 08 Май 2013, 9:33

jordanpar написа:п.п.Управата на форума може да направи един евтин но ефективен експеримент-въведете задължително всеки профил в този форум да е линково свързан към фейсбук профил.Интересни ефекти мисля ще се получат.Ако ли пък това не може да стане-ето отговаряте си на въпроса защо фейсбук не може да измести един форум и обратно :mhihi:

аз до скоро нямах фейсбук
и сега напрактика имам само регистрация, нямам "приятели" не поствам
кво щеше да стане при твоето предложение нямаше да мога да пиша във форума ли?
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 08 Май 2013, 21:01

bam-bam написа:Казанлъшки, вземи обясни какво те тормози, че не схващам.

Чак да ме тормози...просто идея за тема, която смятах, че ще се хареса на хората защото все пак това нещо заема голяма част от живота на много народ. Ако има неща, които ме дразнят у клюкарника, то тях ги има на 90% и в реалния живот. Само където полето за изява в клюкарника е необятно. :mhihi: Някой пръцне и веднага на няколко хиляди човека "светва" какво точно е станало, та да могат хубаво да го видят.
Иначе бих се съгласил, че има хора, които го ползват защото наистина им е нужен за някои неща и е полезен.
Както се казва по-назад в една картинка, той отиде на луната и направи 5 снимки, а тя в тоалетната 84. :mhihi:
Иначе нито съм някой, който иска да забранява, нито мога, нито пък бих се опитал. Даже е хубаво, че куп...народ има какво да прави във виртуалното пространство, по цял ден и нощ.
Някой назад каза, че във форума можело фалшив профил, а в клюкарника не. Сериозно? Я пак помисли. Та то е пълно с фалшиви профили на звезди, а какво остава за профила на бай Петко от Чемширево, който имал Макларън, 10 крави и клонирал хора. Всъщност моето мнение не ми е интересно, гледам повечко да чета вашите. Чел съм такава тема и в друг форум, създадена от други хора и явно явлението не е само в моите очи.

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 08 Май 2013, 21:18

Никой не е споменавал за фейк профилите на чалга,поп,филмови и всяк'ви ''звезди'' и недотам звезди.
Там е ясно.
Казвам че ти например няма как да се направиш на какъвто не си пред приятелите си,които евентуално са ти такива и във фейса.
Фейса става съмнителен при няколко профила създадени през едно и също IP,иска потвърждение доста често чрез код пратен на мобилен телефон при съмнения ,и този номер не може да се ползва при друг профил..........
Няма база за сравнение между системата за сигурност и установяване на идентичността в смешни сайтчета като аха.бг и гепиме ,както и форуми подобни на този и във фейса.Може да се стигне до там администрацията на фейсбук да ти поиска телефонен номер и да се обади някой от тях за да провери истинността.Както казва един гуру на форума ''проверено от първа ръка'' ;)
Най-опасното във фейса е че администратори и тези които го оперират създават уникални бази данни за всеки един и генерират инфо,нещо с което може да се търгува и да ти навреди след време. Нищо което си поствал във фейса не може да бъде реално изтрито от сървърите.Само стои невидимо за юзъра който си мисли че го е изтрил.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 08 Май 2013, 21:34

BMW Power ACM ....

Схванах идеята ти .. скучно ти е и ти като един колега дето го набедиха, че си прави тестове с хората тук, като пуска разни теми-закачки , реши да пробваш капацитета на форума :)
Това става някаква мода .. само ти липсва една анкета за статистика и ще видиш най-добре, кой мрази и харесва фейса.
Иначе, ако игнорираш нещата дето си споменал винаги може да намериш смислени неща там или да прочетеш, постнато от някой си приятел/познат.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 09 Май 2013, 13:51

щото има кифли с цици дето правят дъкфейс постоянно, и на човеко му е по-приятно от търкането на ръжда с телена четка
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

Lulin Boys Cska Sofia
Аватар
Кара: го на все по силни тройки, е46 330i
Мечтае да кара: ///M4™ /G65 ////AMG

Мнение от HeBePeH » 09 Май 2013, 14:01

Вие сега тук какво , някаква анти-фейсбук групичка ли си правите :mhihi:
Но не е лъжа , че и аз лично вися повече във фейс-а от колкото тук
Американски форум: питаш и ти отговарят.
Руски форум: питаш и те питат.
Български форум: питаш и ти обясняват колко си ТЪП
.

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 09 Май 2013, 15:12

Те сега в тая тема ще излязат хора дето ще почнат да заклеймяват фейсбука к'ва тъпа работа бил (което няма да е лъжа).
Аз преди време имах и все още имам това нещо,обаче по едно време ми писна да давам обяснения що съм станал приятел с тази или онази,к'во харесвам на еди коя си и подобни въпроси,за това,никаква публична дейност там :mhihi:

///Мтусиаст
Аватар
Кара: ///М3 и още нещо

Мнение от rve » 09 Май 2013, 16:16

Мен лично ми дреме кой колко виси във фейсбоклука, нито пък дали това нешо изобщо го има или не. Аз съм го решил за себе си и въобще не смятам да си губя времето да убеждавам който и да е в каквото и да е. По-горе просто изразих напълно неангажиращото си мнение. Честно казано смятам, че за пореден път му отделяме прекалено голямо внимание.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата