НВ-ВМХ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: НВ-ВМХ

Мнение от bum_bum » 05 Юни 2013, 11:42

_galio_ написа:това отнася ли се и до задушаването с маслло? имам предвид, като вдигне температура и се сложи месото, се залива с вино или вода, докато изври.

Ами аз ако задушавам нещо го слагам на ниска температура. Такава при която мслото започва да се топи ама не и да пуши. После слагам месото или квото е там и бъркам като гледам възможно най-малко да пуши от него и като се позадуши само с маслото слагам и бульон, вино или квото там е другото. Като цяло идеята е да става на най-ниската възможна температура. На мен и вкуса ми харесва така повече. Ако маслото е хубаво и има добър аромат го предава и на месото. В много от случаите пържа и с мас.

Растителни неща като се пържат се оксидира допълнително и съдържаната в тях мазнина, освен тая в която се пържат.

Простите въглехидрати за мен само пречат, особено след тренировка или преди. Избягването на въглехидратите след тренировка елиминира мускулната треска.

Млекомата е точно до млечните, вътре в Метро.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от latrel » 05 Юни 2013, 18:52

_galio_ написа:
CTORH написа:По-скоро веднага след тренировка трябва да се приемат такива прости въглехидрати според мен. :confused:

въобще не са нужни прости въглехидрати. но правоверните са малко, всеки си кръшка с нещо негово си, като гледам.

По време на тренировка се отделя хормон на растежа, който е във високи нива до 25мин след тренировка. В тези 25 мин е хубаво да се приема бърз белтък (протеин) примерно хидро уей. След тези 25 мин хормона на растежа намалява и тогава е момента за симпъл шугър-а, който ще активира отделянето на инсулин и ще натъпче добавките в мускула.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 05 Юни 2013, 19:00

Сбърка темата, колега. ;) Натъпкването на добавки в мускула е в другата.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от latrel » 05 Юни 2013, 19:27

Повечето които пишат тука освен на сланина са и на добавки, но идеята на поста ми не беше толкова насочена към добавките, колкото към захарта след тренировка ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 320d

Мнение от Жоро 320и » 05 Юни 2013, 19:44

Аз бях 8 месеца на режима, чувствах се отлично, изчистих без да загубя мускули (свалих само 4кг), но качих много холестерола! Ядях по 4-5 яйца бъркани със сирене на заакуска всеки ден :) за обяд пържоли със салата(шопска), за вечеря същото като обяда. Месото го приготвях с масло или сметана.Хапвах и ядки. Къде сбърках?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 05 Юни 2013, 20:08

За добавки различни от витамини мястото е в другата тема. При подобно хранене не са нужни или поне не могат да се свържат с идеята за здравословен начин на живот, тъй като болшинството от тях вредят сериозно на здравето. :)

Жоро 320и написа:Аз бях 8 месеца на режима, чувствах се отлично, изчистих без да загубя мускули (свалих само 4кг), но качих много холестерола! Ядях по 4-5 яйца бъркани със сирене на заакуска всеки ден :) за обяд пържоли със салата(шопска), за вечеря същото като обяда. Месото го приготвях с масло или сметана.Хапвах и ядки. Къде сбърках?

Какво значи "много"? Имай в предвид, че през годината на няколко пъти са променяли референтната стойност на горната граница на холестерола. Т.е. дори и учЕните не са много сигурни колко точно трябва да е. Най-често срещаните грешки са, че не се смятат храните и понякога се оказва, че се храниш с много въглехидрати и мазнини или с прекалено много протеини което е вече лошо. Друга грешка е прекалено малкото вода.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 05 Юни 2013, 20:10

Не ти ли са малко мазнините? При прием само на протеини почват много проблеми. На здрав организъм, с храна няма как да си вдигнеш холестерола. Така като гледам единствените мазнини, които си приемал са тези в жълтъка, сиренето, в пържолата и евентуално зехтина в салатата. Според мен са напълно недостатъчни и е напълно възможно да си си прецакал нещо без източник на енергия. Един вид нито мазнини, нито въглехидрати си приемал в достатъчни количества. А маслото и сметаната, с които си готвил пържолите... колкото и да е, съмнява ме мазнини/белтъчини да са били в съотношение 75/25 при теб. Ако така си ги докарал, значи при мен са поне 90/10 и сериозно бъркам :lol: Според мен си бил на нещо от рода на 50/50 съотношение :dunno:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 320d

Мнение от Жоро 320и » 05 Юни 2013, 21:35

Холестерола ми стигна до 6,4. И аз съм си мислел, че са ми малко мазнините. Пържех с масло и салатите със зехтин. Следобед ядях и ядки, но не всеки ден. На кисело мляко и кашкавал също наблягах когато нямах месо. Вода пиех в нормите... В началото опитах да наложа сланина и карантиите, но със сланината не се получи и след 2-3 месеца намразих и дробчетата :)
Как да корегирам, така че да съм в правилна посока?
Сега 8месеца след като я спрях общия холестерол ми е вече в норма 4 и нещо, лошият ми е малко над референтните, но пак ям доста месо със всякаквите въглехидрати.

Потребител
Аватар
Кара: 0197

Мнение от Ehamko » 05 Юни 2013, 22:57

xerial написа: За колегата над мен - пусни снимки как изглеждаш на тия 6-7% подкожни, че ми е интересно :yes:

Тази снимка е от март:
Изображение

А тази е от преди няколко часа:
Изображение

bum_bum написа: Съдейки по правилната постановка на храненето и резултатите предполагам този един и същи човек е Бай Миле :mhihi:

:yes: Той стои в основата на храненето, а прогресът в тренировките е благодарение на Васко.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///M43
Мечтае да кара: в изтребителната авиация
Детайли за колата: компот в сливов цвят

Мнение от _galio_ » 06 Юни 2013, 7:06

TNT написа:Ако така си ги докарал, значи при мен са поне 90/10 и сериозно бъркам :lol: Според мен си бил на нещо от рода на 50/50 съотношение :dunno:

вкарахте ме в размисли :) това като отношение на калориите ли? явно и на мен са ми малко мазнините.
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330d CBR 600RR
Мечтае да кара: F82 ,S1000RR

Мнение от xerial » 06 Юни 2013, 8:48

Ehamko написа:
xerial написа: За колегата над мен - пусни снимки как изглеждаш на тия 6-7% подкожни, че ми е интересно :yes:

Е това ли са ти 6-7% :mhihi: :mhihi:

Начи аз съм на -1% :mhihi: ....

Заблудил си се с тези % или тоест този който те е мерил нещо е объркал... така като те гледам си дори над 12-15%.
Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 06 Юни 2013, 9:13

Едва ли. Там мерят със сериозни калипери и знаят как. Просто различните хора изглеждат по различен начин на еднакъв процент мазнини. А и много зависи колко мускулна маса имаш. Може да си много сух, но без да си добре замускулен няма да изглеждаш кой знае какво.

_galio_ написа:
вкарахте ме в размисли :) това като отношение на калориите ли? явно и на мен са ми малко мазнините.

Смятай ги от време на време и ако може тегли храната, докато се ориентираш защото много хора мислят, че са на НВ-ВМХ, а всъщност са на нещо близо до Аткинс, което е освен неефективно и много неполезно за повечето органи.
Ehamko написа: :yes: Той стои в основата на храненето, а прогресът в тренировките е благодарение на Васко.

С него навремето открихме заедно ВМ-НВХ в един друг форум. Тогава му се викаже НВД- ниско въглехидратна диета. Той има смелостта да напусне добрата си работа, чете много и го превърна в професия, докато аз си останах дилетант. :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 06 Юни 2013, 9:23

Как ги смятате вие точно? Аз гледам горе долу да съм под 100гр въглехидрати на ден половината калории от мазнини и останалото белтъчини.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 06 Юни 2013, 9:26

ама мълчите за високите нива на холестерола :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 06 Юни 2013, 9:34

За кое точно мълчим? Мислиш, че се опитваме да си докараме някакви болести и дори за целта сме си създали тема за да стане това по-успешно?

Темата няма за цел да спори и убеждава някой в някакви теории за храненето. По-скоро е да си споделяме резултати и да обменяме опит.

Беше споменато, че при здрав организъм няма причина да се покачва холестерола чрез храна получена отвън. Също така ще кажа, че холестеролната плака е вид защитна реакция на организма от киселата кръв. Т.е. холестерола се наслагва по съдовете за да ги предпази от друг проблем. Тъй че нещата не са така прости- имаш висок холестерол и айде. Пий хапчета, че да ти го отложат по органите, щото така ще е по-добре.

И в заключение мога само да спомена, че за 12-13 години ниско въглехидратно хранене съм изял поне 2.5-3 килограма чист холестерол! Ако се отлагаше по съдовете отдавна нямаше да имам проходима артерия мисля.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата