Инфо за лаптоп

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Фюрера
Аватар

Мнение от sieg » 06 Юни 2006, 9:19

GaD написа:
Overburner - NX написа:...Екрана задължително 17" (и да е 325/35 :mhihi: ),Ram 512 Нагоре..

Не мисля, че ти трябва 17 инчов. За мен най добрите за 15.4 инчовите с хубава резолюция на екрана.

Аз имам 2 лаптопа и двата са 15.4" единия е с АМД3000+ процесор и 512 рам, а другия е с Пентиум М 1.8 с 1г рам и ати радеон 9700 про.

Така акто те гледам ти трябва лаптоп с параметри от сорта на:

Пентиум М 1.7-2.1 Гигахерца

Рам -512 мин (рамта е евтина и може да си е купиш след това, гледай обаче като купуваш да е 1платка по 512 а не 2х256, защото след това ще ти остане една в излишък)

Хард - 80Г (това пак винаги може да го ъпгреиднеш, цените падат много бързо, аз съм в момента със 100ГБ на 7200 рпм..)

Видео - поне 64 МБ, и гледай да не е на Интел картата ами нещо от сорта на Ати/Нвидия.

Екран - както спонеах по горе да е с хубава резолюция дори са е 14" . Моя е 1680ь1050 и съм прдоволен.

Ми това е общо взето..

Като купуваш гледай да има гараниця поне 2-3 год. защото както харда така и екрана ще се преебе по някое време.

Марки много - препоръчвам ти Делл и ХП.

Най-хубави и най скъпи са ИБМ...

успех.

Откъде точно си купи твърд диск за лаптоп на 7200 оборота? Какви пари струва?

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 06 Юни 2006, 10:06

sieg написа:Откъде точно си купи твърд диск за лаптоп на 7200 оборота? Какви пари струва?

То за лаптопчетата най бързия диск е на 5400 ,освен ако не съм назад с материала нещово ще да е :roll:

Фюрера
Аватар

Мнение от sieg » 06 Юни 2006, 10:07

vld написа:
sieg написа:Откъде точно си купи твърд диск за лаптоп на 7200 оборота? Какви пари струва?

То за лаптопчетата най бързия диск е на 5400 ,освен ако не съм назад с материала нещово ще да е :roll:

Абе и аз това се чудя... а и след това ще го питам как точно го монтира, без да ти умре гаранцията... това се отнася и за паметта... всико при hp трябва да се прави, а там едно време си спомням че беше нещо безобразно скъпо...

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vld » 06 Юни 2006, 10:13

kiko написа:и аз мисля че дел е един от наи добрите избори м/у цена и качество ;) с това се занимавам бачкам в жар няма да ти препоръчвам конкретни модели просто трябва да ми кажеш до колко пари си си приготвил и тогава :P има лаптопи и за 1000 има и за 6000 ти трябва да си прецениш ;)

В кой от всичките офиси на Джар бачкаш :?:
Буди ме запознава с едно момче ти ли си :?:

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vld » 06 Юни 2006, 10:16

За рам-та още като го взомаш и им казваш да му боднат още 512
и няма проблем, но при тях, ако си я сложиш сам кофти - гориш с гаранцията поне при повечето е така.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 06 Юни 2006, 12:40

sieg написа:Абе и аз това се чудя... а и след това ще го питам как точно го монтира, без да ти умре гаранцията...

аз пък не се сещам за начин да познаеш дали съм сменял хард диска на лаптоп ако си пазя и стария хард... освен ако не слагат някакви лепенки де, ама такова нещо не съм виждал до сега. а пък и не е проблем да се направи това в официалния сервиз и да се запази гаранцията.
Последна промяна steeN на 06 Юни 2006, 12:42, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

Фюрера
Аватар

Мнение от sieg » 06 Юни 2006, 12:42

[steeN] написа:
sieg написа:Абе и аз това се чудя... а и след това ще го питам как точно го монтира, без да ти умре гаранцията...

аз пък не се сещам за начин да познаеш дали съм сменял паметта или хард диска на лаптоп... освен ако не слагат някакви лепенки де, ама такова нещо не съм виждал до сега.

Мисля че има някакви лепенки или пломби, не може българските компове от фирмите да имат, тия да нямат, но при всички случаи те ще видят че си с друг компонент. Остава варианта да ги смениш и да им го занесеш, ама това само при положение че нямат някакви пломби...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 06 Юни 2006, 12:43

така де ама късно го дописах :)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

т-т-т-тузар
Аватар

Мнение от GaD » 06 Юни 2006, 13:25

Харда ги взех преди 8 месеца... даже да не са и 9 :)

Сега доколкото знам има и 120Гб на 7200.

На моя комп никъде няма пломби нито за рамта, нито за харда нито за процесор, цд-ром.... бе на моя всичко съм му ъпдейтвал. Даже преди година и половина му сложих 108мбпс безжицен нет.

Ще се очудите, но в днещно време абсолютно всички лаптопи са прават от 3-4-5 фирми в корея, китай, тайлнад и т.н. Там се прават всички лаптопи в "гол" вид. След което пройзводителя купува патента и си слага негови части - паметл, хард цпу и т.н. И слага още една 0 отзад за профит ....

Както казах почти всичко се упдейтва..

Нещата който не са са екран ( пак повтарям много е важно да е хубав), цпу ( и то се маха ама трудно) и видео...

всичко друго е ок :)

Е30 IS Crasher
Аватар
Кара: Е30 М42Б18, E61 M54B25

Мнение от ge_a » 06 Юни 2006, 14:09

vld написа:

Това и мен ме изненада и се разрових при мойте доставчици и, GaD се оказа прав има такива дискове на:
HDD Mobile 100GB SEAGATE Momentus 7200.1, 7200rpm, 8MB cache, Ultra ATA-100, 2.5"
и на:
HDD Mobile 80GB HITACHI GST Travelstar 7K100, 7200rpm, 8MB cache, Ultra ATA-100, 2.5"

Само че въпроса с гаранцията си остава, освен ако не си си взел машинката от типа направи си сам, щот и такава опция се предлага, въпреки че аз не бих се наел да си зглобявам така лаптоп никога не би се получило качеството на марковата машина, поне аз така мисля :winky:
Най-обичам да вадим теловете на гумите !!!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 06 Юни 2006, 14:18

vld написа:
kiko написа:и аз мисля че дел е един от наи добрите избори м/у цена и качество ;) с това се занимавам бачкам в жар няма да ти препоръчвам конкретни модели просто трябва да ми кажеш до колко пари си си приготвил и тогава :P има лаптопи и за 1000 има и за 6000 ти трябва да си прецениш ;)

не не съм този ама мисля че съм се виждал с теб пак в офиса говорехме за едни игри за една зала с Буди ако се сещаш :P

т-т-т-тузар
Аватар

Мнение от GaD » 06 Юни 2006, 14:24

гледай го така, на лаптопа ми е 100гб харда, а отделно си носа стария хард (80)г като 2.5 инча диск. като е пригодено да работи като усб памет.

Сменянето става за 2 мин, само отверка да имаш.

Пак казвам при мен няма никави лепенки/пломби...ако има кофти...ам неа :)

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vld » 06 Юни 2006, 15:58

kiko написа:
vld написа:

не не съм този ама мисля че съм се виждал с теб пак в офиса говорехме за едни игри за една зала с Буди ако се сещаш :P

Сещам се бре аз помня като слон.
Поздрави :!:

Слави
Аватар

Мнение от © » 06 Юни 2006, 17:21

от толкова приказки за компютри и на мен ще ми се прииска скоро лаптоп
ако има някой р4 3,2ghz с 1 гб рам и 250гб диск на цена под 1000лв може да се замисля да сменя и домашното пс :mhihi:

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vld » 07 Юни 2006, 8:10

© написа:от толкова приказки за компютри и на мен ще ми се прииска скоро лаптоп
ако има някой р4 3,2ghz с 1 гб рам и 250гб диск на цена под 1000лв може да се замисля да сменя и домашното пс :mhihi:

И аз :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата