Коя бензиностанция предлага най-добрия бензин?
Модератор: Общи модератори
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: Коя бензиностанция предлага най-добрия бензин?
Тоя тест и аз съм го гледал и разликата в полза на високооктановите горива расте при по-мощните двигатели. Аз сипвам на Еко 95 и съм доволен. С карта там ми излиза най-евтино. За малко бях почнал да слагам на Петрол 96 и ми хареса. Пробвал съм Еко 100 и ОМВ 100 и разлика никаква не усещам
Даже с на Еко 100 имам чувството, че мотора се спъва. Имах мерак да налея Шел Ви Пауър, ама еб@ти цената
Но не вярвам колата да хвръкне.
ПП: 150 к.с. и усещам климатика
В ниските е точно както Ачо го описа - все едно съм с 3ма пасажери. Извън града не се усеща толкова.

ПП: 150 к.с. и усещам климатика

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
acho.rs написа:Е.Димитров написа::OT:acho.rs написа: , а па климатика , който на 150кс кола при 1500 оборота ти изпива 30% от конете - о .
Карам кола 122 коня и то автоматик (DSG) и климатика по никакъв начин не се усеща,какво да говорим при автомобили 150 коня,освен ако не е дизел и турбината започва да помпа при 2000-2500 оборота,ама това забавяне не е от климатика.
Усеща се на кола до около 70 коня.
Карам кола 170 коня ръчка - винаги мога да различа дали е със или без климатик . Най-вече градско , от ниски обороти . На къси отсечки термо-помпата има малко време да "подгрее" фреона и надува яко . На 5000 оборота когато имам около 80% от конете трудно се усеща , но на 1000-1500 което е нормално за градско - все едно съм качил още 3ма човека ... Сега надявам се няма да ме убедиш , че колата ти има повече торг в ниските![]()
И хвани се научи , че ДСГ не е автоматик
Може при дизелите да е така,моята е бензин с турбина..

Е какво е DSG,автомат с двоен съединител,което в превод от немски означава точно това!
- stocky
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E82, E83, E92, F02
- Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
- Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.

Някой знае ли колко мощност консумира един климатик в колата? Гледам, че домашните консумират около киловат, киловат и половина. Никога не съм карал кола без климатик, а съм карал и Пунто 83 коня и на него не усещах климатика (1,9 JTD), карал съм 150 коня турбо бензин и на него не се усеща, на трите BMW-та от подписа също. Възможно ли е при по-амортизиран мотор да се усеща повече?
- Комбина
- Потребител
-
- Кара: W164/453
От години само Ромпетрол. При първото ми зареждане на дизел там, не можах да повярвам каква разлика се усети. Дори приятелката ми ме попита "какво си правил на колата та така работи и ускорява" а в този момент се возеше.
Бензин А95 също Ромпетрол или Лукойл.
ОМВ е изключително прехвалена верига и горивата и отдавна не са това което трябва.
ЕКО също вече не е хубава бензиностанция, разхода с техните горива е висок и то съм пробвал на няколко автомобила, дори с газ.
Петрол не зареждам, а в Шел не стъпвам от както колата почна да се дави преди години след зареждане на България.
Бензин А95 също Ромпетрол или Лукойл.
ОМВ е изключително прехвалена верига и горивата и отдавна не са това което трябва.
ЕКО също вече не е хубава бензиностанция, разхода с техните горива е висок и то съм пробвал на няколко автомобила, дори с газ.
Петрол не зареждам, а в Шел не стъпвам от както колата почна да се дави преди години след зареждане на България.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
stocky написа::OT:
Някой знае ли колко мощност консумира един климатик в колата? Гледам, че домашните консумират около киловат, киловат и половина. Никога не съм карал кола без климатик, а съм карал и Пунто 83 коня и на него не усещах климатика (1,9 JTD), карал съм 150 коня турбо бензин и на него не се усеща, на трите BMW-та от подписа също. Възможно ли е при по-амортизиран мотор да се усеща повече?
На жената колата е пежо 307 хди ...1.4 ,някъде май около 60-70 коня и климатика се усеща,когато я карам тази кола се кара по схема:
Светофар -първа,изключваш климатика,втора,трета,включваш климатика

Изпреварване на извънградски път при 30-38 градуса ,слънчево,равен терен

Подготвяш се психически,коли в насрещното не трябва да има до хоризонта,коли зад теб се допускат ако са тежки камиони или някакви лагерници,колата обект на изпреварване трябва да я кара полу-заспал шофьор и се почва,напрягаш се,изключваш климатика,нагазваш газта,в първите 10-20 минути ...хахаха,шегувам се,около 3-5 секунди разлика няка след като си натиснал газта,после лека полека потича живота като на тежко болен човек след електрошок,колата започва да набира (неусетно се хващаш че и помагаш бутайки волана от вътре

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Кола с атмосферен бензинов мотор и климатик не си ли карал?
- stocky
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E82, E83, E92, F02
- Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
- Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.
Карал съм, но колата беше 116 коня и я изкарах от магазина (Мицубиши Лансер). Там за динамика не можем да говорим, защото колата беше много нова и не я настъпвах тогава, а сега не я карам. Заради по-ниския въртящ момент ли би трябвало да се усеща повече?
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
V-power Nitro от Shell не е ли по-добър от високооктановия на OMV ?

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
stocky написа:Карал съм, но колата беше 116 коня и я изкарах от магазина (Мицубиши Лансер). Там за динамика не можем да говорим, защото колата беше много нова и не я настъпвах тогава, а сега не я карам. Заради по-ниския въртящ момент ли би трябвало да се усеща повече?
Заради пика на въртящия момент по точно.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
http://www.youtube.com/watch?v=gQghB4asSnI За този тест ли говорите? При по-мощните е малко повече от 1% разликата.

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Е.Димитров написа:acho.rs написа:Е.Димитров написа::OT:acho.rs написа: , а па климатика , който на 150кс кола при 1500 оборота ти изпива 30% от конете - о .
Карам кола 122 коня и то автоматик (DSG) и климатика по никакъв начин не се усеща,какво да говорим при автомобили 150 коня,освен ако не е дизел и турбината започва да помпа при 2000-2500 оборота,ама това забавяне не е от климатика.
Карам кола 170 коня ръчка - винаги мога да различа дали е със или без климатик . Най-вече градско , от ниски обороти . На къси отсечки термо-помпата има малко време да "подгрее" фреона и надува яко . На 5000 оборота когато имам около 80% от конете трудно се усеща , но на 1000-1500 което е нормално за градско - все едно съм качил още 3ма човека ... Сега надявам се няма да ме убедиш , че колата ти има повече торг в ниските![]()
![]()
Е какво е DSG,автомат с двоен съединител,което в превод от немски означава точно това!
Е 323и според тебе дизел ли е

ДСГ е механична скоростна кутия с два електронно управлявани съединителя . Няма хидротрансформатор който да гълта коне . Да кажеш, че колата ти е автоматик е все едно да кажеш че М3 , Ф12 Берлинта и Авантадор са с автоматици

Преди време във форума бяха отговорили на тоя въпрос . Климатиците в колите са по около 5-7 КВ , което предвид обема въздух който се охлажда е 20 пъти повече от консумацията на домашните климатици . Уловката била в ампеража , АС/ДС и нещо в тая сфера която не ми е ясна . Ако вържеш стандартен килматик за ел. система на кола , щял да изпие токовете като моряк , студена бира

- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
acho.rs написа:Е.Димитров написа:acho.rs написа:Е.Димитров написа::OT:acho.rs написа: , а па климатика , който на 150кс кола при 1500 оборота ти изпива 30% от конете - о .
![]()
Е 323и според тебе дизел ли е122кс ВАГ е 1.4Т - няма оборотен диапазон в който да имаш повече нютони от М52Б25 , за конете е ясно .
ДСГ е механична скоростна кутия с два електронно управлявани съединителя . Няма хидротрансформатор който да гълта коне . Да кажеш, че колата ти е автоматик е все едно да кажеш че М3 , Ф12 Берлинта и Авантадор са с автоматициstocky написа::OT:
Преди време във форума бяха отговорили на тоя въпрос . Климатиците в колите са по около 5-7 КВ , което предвид обема въздух който се охлажда е 20 пъти повече от консумацията на домашните климатици . Уловката била в ампеража , АС/ДС и нещо в тая сфера която не ми е ясна . Ако вържеш стандартен килматик за ел. система на кола , щял да изпие токовете като моряк , студена бира
И тук вече идва ред да преименуваме темата на "От кой акумулатор сте най-доволни"

ATR-42/72
- DjFace
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 520i, Suzuki GSXR 750 (K7)
Единственият бензин от който съм усещал някаква разлика във вървенето е Шел В-пауър Рейсинг 100. По-скъп е от всички други стотици, ама явно си има и причина да е така.
Въпреки страшните истории за гадните горива на Шел, най-много съм си карал колите с техен бензин (предимно с 95). Не защото много ги харесвам, а ми е най-удобната бензиностанция. Никога не съм имал проблеми с вървенето, разхода, или каквото и да е.
Въпреки страшните истории за гадните горива на Шел, най-много съм си карал колите с техен бензин (предимно с 95). Не защото много ги харесвам, а ми е най-удобната бензиностанция. Никога не съм имал проблеми с вървенето, разхода, или каквото и да е.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
acho.rs написа:[
Е 323и според тебе дизел ли е122кс ВАГ е 1.4Т - няма оборотен диапазон в който да имаш повече нютони от М52Б25 , за конете е ясно .
ДСГ е механична скоростна кутия с два електронно управлявани съединителя . Няма хидротрансформатор който да гълта коне . Да кажеш, че колата ти е автоматик е все едно да кажеш че М3 , Ф12 Берлинта и Авантадор са с автоматици
Ачо бе...ти малко дървен философ се падаш а?! (Това е риторичен въпрос).
Къде какво и кога съм казвал за 323 че е дизел и какво 323 намесваш ...

Принципа на конкретната е 2 сухи съединителя за да се замести турбината,след това системата е същата...и са подробности за механиката на автоматичните скоростни кутии.
И да,нека го кажа просто,всички автомобили които имат скоростен лост на който пише "P,R.D и после разновидности от + и - или 1,2,3" са автоматик,в тая връзка има и вариоматик и още поне над 20 вида принципи на автоматичната скоростна кутия.
Онова дето визираш на горепосочените автомобили за твоя изненада са също...автоматици,роботизирана скоростна кутия ,която е автомат,знаеш ли,ако беше карал някоя от горепосочените коли,щеше да видиш удивителен факт,сложил си лоста на четвърта скорост и караш,обаче намаляваш под скоростта която е за четвърта и хоп,гледаш на дисплея че ти изписва втора или трета скорост,както и не може да превключиш на да кажем пета скорост ако си с 20 километра в час...
п/п
Специално пък за автоматици няма какво да ми кажеш,защото имам бизнес с един приятел който от 20 години се занимава само с ремонт на всякакви автоматични скорости и горе долу на месец му пращам поне 2-3 клиенти с повредени или само за профилактика автоматични скорости,та от първа ръка поназнайвам това онова.
Ето и цитати от фолксваген (ако разбира се немците не разбират,тогава значи не е вярно)
Най-важният детайл на новата 7-степенна автоматична трансмисия с два съединителя DSG са работещите на "сухо" съединители. Те не са в маслена баня както преди и са световна новост при технологията DSG. Тези, както и други технически решения осигуряват значително повишаване на коефициента на полезно действие на трансмисията с два съединителя DSG. Резултатът: по-нисък разход на гориво и емисии - по-висок комфорт, пъргавина и радост от шофирането.
Новият TSI със 122 к.с. в Golf може да служи за пример по икономичност дори и с 6-степенна механична трансмисия кутия. Но когато е оборудван с иновативната 7-степенна автоматична трансмисия с два съединителя DSG, средният му разход на гориво намалява до 6,0 литра. Едновременно с това естествено намаляват и емисиите на СО2. Впечатляващи данни - особено за автомобил с автоматична трансмисия (разход на гориво: 6,0 л/100 км; СО2 емисии: 138 г/км)*.
Обаче само да кажа,това въобще не прави новият ,вече стар гоУф 6 кола,ама това е друга тема

- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
Е.Димитров написа:
Ачо бе...ти малко дървен философ се падаш а?! (Това е риторичен въпрос).
Къде какво и кога съм казвал за 323 че е дизел и какво 323 намесваш ...,освен това ,скоростната кутия която визирам е АВТОМАТ,в кратко означава че сменя скоростите автоматично!,всичко което сменя скоростите автоматично се наричаааа...автоматик!
Принципа на конкретната е 2 сухи съединителя за да се замести турбината,след това системата е същата...и са подробности за механиката на автоматичните скоростни кутии.
И да,нека го кажа просто,всички автомобили които имат скоростен лост на който пише "P,R.D и после разновидности от + и - или 1,2,3" са автоматик,в тая връзка има и вариоматик и още поне над 20 вида принципи на автоматичната скоростна кутия.
Ми не точно. Класическите автоматици с торг конвертор или турбина както му викаш, след това в трансмисията предавките са на планетарен принцип и вътре има серия от съединители и т.н:

Докато ДСГ или там всичките фъшкии с двоен съединител и тези с автоматичен съединител като СМГ трансмисията е на принципа на ръчната трансмисия:
Иначе и аз съм на мнението ,че всичко което няма трети педал е автомат.

When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on