Пенсионен Фонд "Доверие"

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар

Re: Пенсионен Фонд "Доверие"

Мнение от F3P » 07 Авг 2013, 9:03

Мисля, че е като с прехвърлянето на номер от един към друг оператор. Тоест отиваш при новия фонд и те трябва да задействат нещата. НЕ гарантирам, че е така- нещо такова ми е останало в главата.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 07 Авг 2013, 9:13

steeN написа:Как се проверява на кой фонд си?

Единия начин е на сайта на НАП си подаваш заявлени, правят ти справка и ти казват.
Другия начин е да се обадиш на който и да е фонд и по ЕГН ще ти кажат веднага в кой си.

Jordana написа:И как става самото прехвърляне и избора на нов фонд ?

Уверяваш се че можеш да се прехвърлиш:
- Ако си служебно разпределен към някой фонд не можеш да се прехвърлиш в следващата една година.
- Ако си се местил вече, не можеш да се преместиш 2 години след последното местене.
- Данните от личната карта трябва да съвпадат с тези във фонда. Ако имаш различен адрес, имена, номер на лична карта или нещо друго, фонда в който си ще откаже прехвълянето. Затова преди да отидеш в новия фонд, отиваш в настоящия да си провериш данните - ако има разминаване с личната карта попълваш заявление за промяна на данните и след като ги променят отиваш в новия фонд.
Ако всичко е ок, просто си избираш фонд, в който искаш да се преместиш, отиваш в офиса, оправят документите, подават заявка към стария фонд, след като стария одобри преместването се отива при нотариус и толкова.
Нотариуса обикновено се плаща от клиента, но някой фондове поемат този разход, за да насърчат прехвърлянията, така че питай.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 325i N53

Мнение от Georgieff » 07 Авг 2013, 13:44

yellowsubmarine написа:Колега, кажи някой сигурен, ако знаеш, че тоя фонд е ясно накъде отиват нещата :bang:

Навремето си избрах един германски, дето после кръстиха големия стадион в Мюнхен на него.
Мисля да е достатъчно стабилен. Има клон в БГ. Лесно се намира с гугъл.
Touring & windsurf club

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drago_pavlov » 07 Авг 2013, 14:28

Georgieff написа:Навремето си избрах един германски, дето после кръстиха големия стадион в Мюнхен на него.

Я кажи кой е тоя достатъчно стабилен? Аз знам за два германски - единият има 7-8 години опит в пенсионното осигуряване, другият е със съмнителна собственост, като дяла на компанията майка е под 30% :mhihi:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Georgieff » 07 Авг 2013, 14:53

drago_pavlov написа:
Georgieff написа:Навремето си избрах един германски, дето после кръстиха големия стадион в Мюнхен на него.

Я кажи кой е тоя достатъчно стабилен? Аз знам за два германски - единият има 7-8 години опит в пенсионното осигуряване, другият е със съмнителна собственост, като дяла на компанията майка е под 30% :mhihi:

Умишлено не съм написал името, а и съм далеч от мисълта, че някой, който пише по форумите поне от 2009 година, не може да открие името на стадиона в Мюнхен с Гугъл.
Колегата вече предложи вариант за друг фонд.
Ако имаш по-добро предложение, можеш да споделиш. Изглежда си запознат и със собствеността на фондовете - бих се радвал да дадеш повече информация, не само слухове от фейсбук.
Оставането в Доверие изглежда да е най-лошият вариант.
Touring & windsurf club

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drago_pavlov » 07 Авг 2013, 15:24

Georgieff написа:Изглежда си запознат и със собствеността на фондовете - бих се радвал да дадеш повече информация, не само слухове от фейсбук.

Със слуховете във фейсбук явно ти си запознат :lol:
Не бъркай немския Алианц, с българското изчадие ПОД Алианц... Немския Алианц има 66% собственост в Алианц България Холдинг. А самия Алианц България Холдинг е собственик на едва 5% от акциите на ПОД Алианц... За останалите 95% има слухове, ама не от фейсбук :mhihi:
Самият факт, че акционерите на дружеството не са публично оповестени е достатъчен за да проди съмнения.

А ето и човек от форума изгорял с вноски за 3-4 години от стабилния Алианц:
viewtopic.php?f=4&t=329131&p=3623072&hilit=%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%B0%D0%BD%D1%86#p3623072

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Georgieff » 07 Авг 2013, 16:10

drago_pavlov написа:
Georgieff написа:Изглежда си запознат и със собствеността на фондовете - бих се радвал да дадеш повече информация, не само слухове от фейсбук.

Не бъркай немския Алианц, с българското изчадие ПОД Алианц... Немския Алианц има 66% собственост в Алианц България Холдинг. А самия Алианц България Холдинг е собственик на едва 5% от акциите на ПОД Алианц... За останалите 95% има слухове, ама не от фейсбук :mhihi:
Самият факт, че акционерите на дружеството не са публично оповестени е достатъчен за да проди съмнения.

viewtopic.php?f=4&t=329131&p=3623072&hilit=%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%B0%D0%BD%D1%86#p3623072

Информацията ти се разминава с официалната. Можеш ли да предоставиш официална актуална информация за собствеността?
Аз намирам това в интернет (на страницата на фонда, възможно е да е по-стара):
http://www.allianz.bg/site/index.php?page=podpres
Основните акционери на дружеството са:
65.40% Алианц България Холдинг
34% Национална Електрическа Компания

Ако имаш по-актуална информация, моля да я предоставиш. Дотогава твърденията ти си остават слухове. Разликата между 65.4% и твоите 5% е значителна. Предполагам имаш обяснение.
Touring & windsurf club

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drago_pavlov » 07 Авг 2013, 16:20

Georgieff написа:Информацията ти се разминава с официалната. Можеш ли да предоставиш официална актуална информация за собствеността?
Аз намирам това в интернет (на страницата на фонда):
http://www.allianz.bg/site/index.php?page=podpres
Основните акционери на дружеството са:
65.40% Алианц България Холдинг
34% Национална Електрическа Компания

Ако имаш по-актуална информация, моля да я предоставиш. Дотогава твърденията ти си остават слухове. Разликата между 65.4% и твоите 5% е значителна. Предполагам имаш обяснение.

За мен официална е информацията в търговския регистър. Там информация за акционерите НЯМА. Можеш да си свалиш учредителния договор и да се увериш какво пише там - също няма информация за акционерите.

А това какво пише на сайта им слабо ме касае. Историята е виждала доста по-големи компании да правят доста по-градиозни измами от това да обявят фалшива информация на сайта си. Доколкото помня и Мерцедес и Сименс плащаха много милиони глоби заради подкупи и т.н.
Каквато и да е истината, нито аз, нито ти, нито който и да е от този форум ще има актуална и доказана информация някога...
Идеята ми беше, че не всичко е такова каквото изглежда.
За мен най-надеждния си остава ING, тъй като няма нищо общо с българската държава - 100% от акциите са собственост на истинското ING.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Georgieff » 07 Авг 2013, 16:38

Гледам че имаш достъп до търговския регистър. Понеже аз нямам - можеш ли да провериш, за да знаем всички тук във форума - какво пише за ING България там - кои са акционерите?
Не оспорвам стабилността, нито собствеността на ING - просто искам да сверим данните.

Относно достоверността на информацията на официалните сайтове на дружествата - при условие, че друга по-официална, няма, просто няма как да се доверя на слухове.

Ако не ме лъже паметта, информацията относно акции и акционери би трябвало да е в Централния депозитар, а не в Търговския регистър, но може и да греша.
Но нека да сверим данните за двете дружества, за да сме все пак еднакво информирани.

Пиша ги тези неща не за да се заяждам, а за да имаме всички актуална информация и то от официален източник.
Touring & windsurf club

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drago_pavlov » 07 Авг 2013, 16:59

Georgieff написа:Гледам че имаш достъп до търговския регистър. Понеже аз нямам - можеш ли да провериш, за да знаем всички тук във форума - какво пише за ING България там - кои са акционерите?
Не оспорвам стабилността, нито собствеността на ING - просто искам да сверим данните.

Untitled.png
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Аватар
Кара: 200CE

Мнение от Projektzwo » 07 Авг 2013, 17:04

drago_pavlov написа:

шматко не цитирай неща за които си чел в жълтия вестник на баба си... и не бързай да скачаш, защото си точно шматка, прочел си 1-2 неща в гугъл и вече стана осигурителен посредник, аре няма нужда... :ranting:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Georgieff » 07 Авг 2013, 17:16

Благодаря за изнформацията.
Както сам си забелязал - в търговския регистър за ING е вписано - клон на чуждестранен търговец.

Алианц обаче са българско АД. Сега като избереш проверка за юридическо лице и дадеш ЕИК 121050885, ще видиш същата страница, но за ПОД Алианц.
На втория бутон горе пише "обявени актове". Теглиш "Годишен отчет за дейността 2012" - последния обявен отчет, заверен от одитора KPMG.
В него пише следното - прикачил съм скрийншот от документа, а именно:

"Към 31.12.2012 Алианц България Холдинг притежава 65.40% от дружеството."

2013-08-07_16_09_44.png

Просто за различните видове регистрации, информацията е на различно място, но все пак е в търговския регистър.

Което прави твоите твърдения не само слухове, а откровено неверни, да не казвам правилната дума.

Всеки е свободен да избере сам в кой фонд да се осигурява - това е идеята на свободния пазар. Важното е да правим все пак информиран избор.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Touring & windsurf club

Потребител
Аватар

Мнение от -Злой- » 08 Авг 2013, 0:13

Малко по темата ...
Сещате ли се за 3-те стълба на пенсионната система?
1-ви - фирмата внася
2-ри - ти задължително си внасяш във фонд по твой избор
3-ти - ти доброволно си внасяш във фонд по избор
Ако решиш да теглиш /продаваш дялове/ - можеш само от номер "3" - това което си внесъл доброволно
Натрупаната сума по номер "2" - можеш да изтеглиш/продадеш едва при пенсиониране
А номер "1" ще получаваш под формата на пенсия

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 08 Авг 2013, 0:35

-Злой- написа:Малко по темата ...
Сещате ли се за 3-те стълба на пенсионната система?
1-ви - фирмата внася
2-ри - ти задължително си внасяш във фонд по твой избор
3-ти - ти доброволно си внасяш във фонд по избор
Ако решиш да теглиш /продаваш дялове/ - можеш само от номер "3" - това което си внесъл доброволно
Натрупаната сума по номер "2" - можеш да изтеглиш/продадеш едва при пенсиониране
А номер "1" ще получаваш под формата на пенсия

Ти нещо да не си служител на "Доверие" под прикритие :mhihi: Това за номер 2 не е вярно Парите не можеш да ги теглиш, но можеш да си прехвърляш партидата в друг фонд. В момента наблюдавам една доста стабилна тенденция, хората да си прехвърлят партидите именно от Доверие в други фондове. Който иска, парите за пенсия да му се управляват от офшорка с капитал от 14 паунда, да си седи в Доверие, аз лично не изгарям от желание ;)
Не Мы такие, Жизнь такая

Слави
Аватар

Мнение от © » 08 Авг 2013, 9:16

ING да си пуснат една платена тема в търговските раздели, пък Доверие въобще да не отварят този форум :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата