Нови/стари гуми - отпред или отзад?
Модератор: Общи модератори
- The7omahawk
- младши ентусиаст
-
- Кара: Z3 Roadster 2.8
- Мечтае да кара: едно да беше...
Re: Нови/стари гуми - отпред или отзад?
Отпред, независимо от предаването - все пак, с тея гуми спирам и завивам.
Въпреки, че преднячката така ми е поднасяла заради задни лоши гуми, че или си с 4 хубави, или нищо не правиш
Въпреки, че преднячката така ми е поднасяла заради задни лоши гуми, че или си с 4 хубави, или нищо не правиш

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
малко
ако имаш м3 е92, може ли да се кара с 4ри зимни гуми в разгара на лятото (август месец)?
Справка -Варна, курорт Св.константин и Елена
сигурно са в пресен ДОТ

ако имаш м3 е92, може ли да се кара с 4ри зимни гуми в разгара на лятото (август месец)?

Справка -Варна, курорт Св.константин и Елена

сигурно са в пресен ДОТ

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Bogat-Beden написа:малко![]()
ако имаш м3 е92, може ли да се кара с 4ри зимни гуми в разгара на лятото (август месец)?![]()
Справка -Варна, курорт Св.константин и Елена![]()
![]()
сигурно са в пресен ДОТ
Имат по-добро сцепление,това сериозно,вярно че заминават за отрицателно време но...
По темата,принципно от пред новите,както вече има много такива мнения,но ако имаш само две нови гуми,цената на още две нови гуми е колкото един резервоар с гориво,не само ще е по-безопасно,освен това си личи когато някоя кола има стари гуми,не прави добро впечатление ,пък и с новите гуми вози по-меко

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Не знам що си мислите, че зимните гуми лятото държат
Гума, която е направена да оперира при температури около 0 градуса. Както и някои хора от соц. времето си мислят, че зимата може с чисто нова лятна гума
и тия се пишат за образец по безопасност на пътя.

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Dirty M5 driveR написа:Не знам що си мислите, че зимните гуми лятото държатГума, която е направена да оперира при температури около 0 градуса. Както и някои хора от соц. времето си мислят, че зимата може с чисто нова лятна гума
и тия се пишат за образец по безопасност на пътя.
моля ,моля аз не съм съгласен с Емо, даже хич..
Лятно време зимната гума на мокро е олеле майко

ама то м3 то си е непретенциозна кола ,какво му придиряме толкова

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- bigmurzi
- драфтаджия
-
- Кара: '93 316ix Touring
- Мечтае да кара: далеч
- Детайли за колата: Хубавица =)
Зимните гуми имат по-добро сцепление през лятото? Да ама като загреят-прегреят какво става? Това колко по-бързо става?
Ужас! ..
Ужас! ..

Е30 на десен завой бензин НЯМА!
На Е36-цата задните гуми заминаваха за отрицателно време, сега с Е46-цата се чудя какво толкова ги е правила... така, че там беше новите отпред, отзад втора употреба защото няма наяждане
При Е46 износването е много по-равномерно, така че се сменят и 4-те наведнъж
Иначе принципа за мен е ако купуваш само две нови гуми естествено отпред

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
При аквапланинг ако нямаш хубави гуми отзад, то колата МОМЕНТАЛНО се завърта ако ще и Шумахер да си.
За предни лоши гуми знаем също какво става, но не бива да се подценяват задните, особено при колите с предно защото те просто се търкалят. При задното ако стане нещо като гръмване, поне с помощта на двигателя може да намалиш доволно по-бързо от колата с предно.
Та вероятно гадни задни гуми само на задното и отзад. Ако все пак знам, че имам гадни гуми, то ще карам бавно докато не си купя хубави.
За предни лоши гуми знаем също какво става, но не бива да се подценяват задните, особено при колите с предно защото те просто се търкалят. При задното ако стане нещо като гръмване, поне с помощта на двигателя може да намалиш доволно по-бързо от колата с предно.
Та вероятно гадни задни гуми само на задното и отзад. Ако все пак знам, че имам гадни гуми, то ще карам бавно докато не си купя хубави.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
© написа:На Е36-цата задните гуми заминаваха за отрицателно време, сега с Е46-цата се чудя какво толкова ги е правила... така, че там беше новите отпред, отзад втора употреба защото няма наяжданеПри Е46 износването е много по-равномерно, така че се сменят и 4-те наведнъж
Колега или си имал бая въртящ момент на десния педал или нещо задния мост ти е бил с много странни настройки на сходимост/камбър/кастър и прочие.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
На 46-цата е карал с блокаж, а на Е36-цата е нямал, какво толкова чудно има? 

In God we trust, all others we track.

- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
bigmurzi написа:Зимните гуми имат по-добро сцепление през лятото? Да ама като загреят-прегреят какво става? Това колко по-бързо става?
Ужас! ..
Става кашкавал

host написа:© написа:На Е36-цата задните гуми заминаваха за отрицателно време, сега с Е46-цата се чудя какво толкова ги е правила... така, че там беше новите отпред, отзад втора употреба защото няма наяжданеПри Е46 износването е много по-равномерно, така че се сменят и 4-те наведнъж
Колега или си имал бая въртящ момент на десния педал или нещо задния мост ти е бил с много странни настройки на сходимост/камбър/кастър и прочие.
нямах въртящ момент, по-скоро бях млад

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-

Имам чувството че някой хора нито знаят как изглежда зимна гума,нито пък са карали коли

Особено че ставала на кашкавал-пълни глупости,освен гумата да е някаква китайска марка и то менте може да стане на кашкавал,една хубава ,маркова зимна гума няма как да стане на "кашкавал".
Шума който издава зимната гума лятото и "свиренето" означава по-голямо сцепление,спирането внезапно с подобни гуми е по-добро поради тези причини,просто зимната гума се търка много повече защото е по-мека,не че е по-зле и подобни глупости,ако някой трябва да избира да се движи целогодишно с зимни или летни гуми,по-добре да избере зимните.
Аз разбира се карам с зимни зимата и летни лятото,но съм карал зимни лятото поради финансови причини и съм направил разликата,просто се изтъркват и се опичат и не стават после да се карат зимата,не са толкова еластични,един вид-зимата трябва да си купуваш пак зимни.

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Еми и аз съм карал едно лято със зимни и са си просто лигави... Падне ли малко дъжд и става хокей на лед. А не бяха никак лоши, дори бяха пресни. А ти вече ако правиш уговорката с кои гуми е по-добре да се кара целогодишно... на мен такива уговорки дори през ум не ми минават. Карам си колата ежедневно, натискам я любителски и искам да съм сигурен в нея. След една зима с нови зимни и почти едно лято с нови летни се убедих, че друга формула не съществува. Ако забележа повече износване на предните ведната ще ги сложа отзад.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
Dirty M5 driveR написа:Еми и аз съм карал едно лято със зимни и са си просто лигави... Падне ли малко дъжд и става хокей на лед. А не бяха никак лоши, дори бяха пресни. А ти вече ако правиш уговорката с кои гуми е по-добре да се кара целогодишно... на мен такива уговорки дори през ум не ми минават. Карам си колата ежедневно, натискам я любителски и искам да съм сигурен в нея. След една зима с нови зимни и почти едно лято с нови летни се убедих, че друга формула не съществува. Ако забележа повече износване на предните ведната ще ги сложа отзад.
Това е перфектният вариант колега,просто ако попаднем с същата хипотеза за стари от зад и нови от пред,то зимни е по-добре целогодишно,от колкото летни целогодишно