Нови/стари гуми - отпред или отзад?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Хубавите гуми - къде?

На БМВ-то - ОТПРЕД!
134
47%
На БМВ-то - ОТЗАД!
53
19%
На "преднячката" - ОТПРЕД!
85
30%
На "преднячката" - ОТЗАД!
13
5%

Общо гласове : 285
младши ентусиаст
Аватар
Кара: Z3 Roadster 2.8
Мечтае да кара: едно да беше...

Re: Нови/стари гуми - отпред или отзад?

Мнение от The7omahawk » 09 Авг 2013, 18:17

Отпред, независимо от предаването - все пак, с тея гуми спирам и завивам.

Въпреки, че преднячката така ми е поднасяла заради задни лоши гуми, че или си с 4 хубави, или нищо не правиш :)

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 09 Авг 2013, 18:37

малко :OT:
ако имаш м3 е92, може ли да се кара с 4ри зимни гуми в разгара на лятото (август месец)? :lol:
Справка -Варна, курорт Св.константин и Елена :shock: :lol:
сигурно са в пресен ДОТ :mhihi:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 09 Авг 2013, 18:41

Bogat-Beden написа:малко :OT:
ако имаш м3 е92, може ли да се кара с 4ри зимни гуми в разгара на лятото (август месец)? :lol:
Справка -Варна, курорт Св.константин и Елена :shock: :lol:
сигурно са в пресен ДОТ :mhihi:

Имат по-добро сцепление,това сериозно,вярно че заминават за отрицателно време но...

По темата,принципно от пред новите,както вече има много такива мнения,но ако имаш само две нови гуми,цената на още две нови гуми е колкото един резервоар с гориво,не само ще е по-безопасно,освен това си личи когато някоя кола има стари гуми,не прави добро впечатление ,пък и с новите гуми вози по-меко :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 09 Авг 2013, 19:11

Не знам що си мислите, че зимните гуми лятото държат :mhihi: Гума, която е направена да оперира при температури около 0 градуса. Както и някои хора от соц. времето си мислят, че зимата може с чисто нова лятна гума :banghead: и тия се пишат за образец по безопасност на пътя.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 09 Авг 2013, 19:21

Dirty M5 driveR написа:Не знам що си мислите, че зимните гуми лятото държат :mhihi: Гума, която е направена да оперира при температури около 0 градуса. Както и някои хора от соц. времето си мислят, че зимата може с чисто нова лятна гума :banghead: и тия се пишат за образец по безопасност на пътя.

моля ,моля аз не съм съгласен с Емо, даже хич..
Лятно време зимната гума на мокро е олеле майко :lol:
ама то м3 то си е непретенциозна кола ,какво му придиряме толкова :lol:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

драфтаджия
Аватар
Кара: '93 316ix Touring
Мечтае да кара: далеч
Детайли за колата: Хубавица =)

Мнение от bigmurzi » 09 Авг 2013, 20:50

Зимните гуми имат по-добро сцепление през лятото? Да ама като загреят-прегреят какво става? Това колко по-бързо става?
Ужас! ..
Изображение
Е30 на десен завой бензин НЯМА!

Слави
Аватар

Мнение от © » 09 Авг 2013, 21:05

На Е36-цата задните гуми заминаваха за отрицателно време, сега с Е46-цата се чудя какво толкова ги е правила... така, че там беше новите отпред, отзад втора употреба защото няма наяждане :mhihi: При Е46 износването е много по-равномерно, така че се сменят и 4-те наведнъж
Иначе принципа за мен е ако купуваш само две нови гуми естествено отпред

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 09 Авг 2013, 22:15

При аквапланинг ако нямаш хубави гуми отзад, то колата МОМЕНТАЛНО се завърта ако ще и Шумахер да си.
За предни лоши гуми знаем също какво става, но не бива да се подценяват задните, особено при колите с предно защото те просто се търкалят. При задното ако стане нещо като гръмване, поне с помощта на двигателя може да намалиш доволно по-бързо от колата с предно.
Та вероятно гадни задни гуми само на задното и отзад. Ако все пак знам, че имам гадни гуми, то ще карам бавно докато не си купя хубави.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 09 Авг 2013, 22:22

© написа:На Е36-цата задните гуми заминаваха за отрицателно време, сега с Е46-цата се чудя какво толкова ги е правила... така, че там беше новите отпред, отзад втора употреба защото няма наяждане :mhihi: При Е46 износването е много по-равномерно, така че се сменят и 4-те наведнъж

Колега или си имал бая въртящ момент на десния педал или нещо задния мост ти е бил с много странни настройки на сходимост/камбър/кастър и прочие.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 09 Авг 2013, 22:24

На 46-цата е карал с блокаж, а на Е36-цата е нямал, какво толкова чудно има? :mhihi:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
Мечтае да кара: зил 130

Мнение от M10 » 09 Авг 2013, 23:10

bigmurzi написа:Зимните гуми имат по-добро сцепление през лятото? Да ама като загреят-прегреят какво става? Това колко по-бързо става?
Ужас! ..

Става кашкавал :mhihi:

Слави
Аватар

Мнение от © » 09 Авг 2013, 23:26

host написа:
© написа:На Е36-цата задните гуми заминаваха за отрицателно време, сега с Е46-цата се чудя какво толкова ги е правила... така, че там беше новите отпред, отзад втора употреба защото няма наяждане :mhihi: При Е46 износването е много по-равномерно, така че се сменят и 4-те наведнъж

Колега или си имал бая въртящ момент на десния педал или нещо задния мост ти е бил с много странни настройки на сходимост/камбър/кастър и прочие.

нямах въртящ момент, по-скоро бях млад :mhihi: Като че ли започна да ги яде усилено след като смених окачването (Bilstein B12), после и отстрани бяха като галоши, но никога не съм ги пестил. То тогава и глоби нямаше, най-тежкото наказание беше 20лв на пътя или 50-60лв акт плюс някакви точки :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 10 Авг 2013, 9:57

:OT:
Имам чувството че някой хора нито знаят как изглежда зимна гума,нито пък са карали коли :dunno:
Особено че ставала на кашкавал-пълни глупости,освен гумата да е някаква китайска марка и то менте може да стане на кашкавал,една хубава ,маркова зимна гума няма как да стане на "кашкавал".
Шума който издава зимната гума лятото и "свиренето" означава по-голямо сцепление,спирането внезапно с подобни гуми е по-добро поради тези причини,просто зимната гума се търка много повече защото е по-мека,не че е по-зле и подобни глупости,ако някой трябва да избира да се движи целогодишно с зимни или летни гуми,по-добре да избере зимните.
Аз разбира се карам с зимни зимата и летни лятото,но съм карал зимни лятото поради финансови причини и съм направил разликата,просто се изтъркват и се опичат и не стават после да се карат зимата,не са толкова еластични,един вид-зимата трябва да си купуваш пак зимни. :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 10 Авг 2013, 10:50

Еми и аз съм карал едно лято със зимни и са си просто лигави... Падне ли малко дъжд и става хокей на лед. А не бяха никак лоши, дори бяха пресни. А ти вече ако правиш уговорката с кои гуми е по-добре да се кара целогодишно... на мен такива уговорки дори през ум не ми минават. Карам си колата ежедневно, натискам я любителски и искам да съм сигурен в нея. След една зима с нови зимни и почти едно лято с нови летни се убедих, че друга формула не съществува. Ако забележа повече износване на предните ведната ще ги сложа отзад.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 10 Авг 2013, 11:57

Dirty M5 driveR написа:Еми и аз съм карал едно лято със зимни и са си просто лигави... Падне ли малко дъжд и става хокей на лед. А не бяха никак лоши, дори бяха пресни. А ти вече ако правиш уговорката с кои гуми е по-добре да се кара целогодишно... на мен такива уговорки дори през ум не ми минават. Карам си колата ежедневно, натискам я любителски и искам да съм сигурен в нея. След една зима с нови зимни и почти едно лято с нови летни се убедих, че друга формула не съществува. Ако забележа повече износване на предните ведната ще ги сложа отзад.

Това е перфектният вариант колега,просто ако попаднем с същата хипотеза за стари от зад и нови от пред,то зимни е по-добре целогодишно,от колкото летни целогодишно :bchug:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата