9.11
Модератор: Общи модератори
47 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Re: 9.11
K_Ilkov написа:Защо тогава американците (говоря за ср.статистическия американец),
които според вас са убийци, агресори и военно ориентирани хора
имат една от най-подредените и организирани държави в света?
Това сериозно ли го каза???
Кажи къде си бил в САЩ, че да добия представа защо си си изградил такова мнение.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
@E.Димитров
клипове от тубата ми не требват
ти с колко американци си си контактувал 1,2,5 дена ?
@drago_pavlov
псолютно съм сериозен
Чикаго
ЛА (като там съм пообиколил бая Южна Калифорния) , в Комптън и на други подобни места също съм бил ...
Вашингтон (Като там съм пообиколи околните щати)
Ню Йорк сити, пътувал съм и из самия щат
Ню Йорк сити 2ри път 7 години по-късно
Вегас
ЛА 2-ри път
Пътувал съм и из Аризона малко заради Гранд Каньон
ти?
клипове от тубата ми не требват

ти с колко американци си си контактувал 1,2,5 дена ?
@drago_pavlov
псолютно съм сериозен

Чикаго
ЛА (като там съм пообиколил бая Южна Калифорния) , в Комптън и на други подобни места също съм бил ...
Вегас
ЛА 2-ри път
ти?

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
K_Ilkov написа:Чикаго
Вегас
ЛА 2-ри път
ти?
NY - няколко пъти
LA и околностите
Филаделфия
NJ - Атлантик сити и доста от малките градчета
Маями
Моите впечатления не са като от най-уредената държава. Мегаполисите са като всички други мегаполиси. Малките градчета и гетата и те са като в средностатистическите европейски страни.
Германия, Австрия, Дания, Холандия за мен са в пъти по-уредени от САЩ.
Да не говорим, че има много държави, в които не съм бил и със сигурност част от тях са по-уредени от САЩ - Япония и Швейцария например.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Не съм казвал най-уредена, а една от ...
В Дания не съм бил, но в останалите изброени съм. Не виждам нищо, което да е в пъти по-
Не казвам, че няма кусури има и то доста.
Казвам, че хората в щатитет не са милитаристично настроени, агресивни и убийци!
Това беше твърдението на Е.Димитров ...
За тва кво ще кажеш?
В Дания не съм бил, но в останалите изброени съм. Не виждам нищо, което да е в пъти по-
За тва кво ще кажеш?

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
K_Ilkov написа:Не съм казвал най-уредена, а една от ...
За тва кво ще кажеш?
Ще кажа, естествено че не 100% от американците са "милитаристично настроени, агресивни и убийци", но процента от населението, които са такива е много по-голям отколкото в останалите изброени от мен страни. В САЩ са най-въоръжените цивилни, там са и най-бруталните ченгета - през ден застрелват някой. Даже преди два-три дни по новините тръбяха за 107 годишен дядка, дето заплашвал комшиите с пушка, дошли ченгетата, заплашил и тях и те го гръмнали. Просто не се живее спокойно там.
Такива случки са мнооого по-рядко срещани в Европа.
И това е заради промивката на мозъците. Да не говорим колко ветерани има там от десетките им войни - голям процент от тях са тотално хахо...
Работих веднъж с такъв ненормалник - един мексиканец (50 кила) нещо му се развика и оня на секундата го преби като куче - избити зъби, счупен нос... "Какъв е тоя мексинец. Дошъл е в моята страна и ще ми вика"

Има ги много такива там, и то въоръжени

- pimpo
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46
- Детайли за колата: N42B20
Щатите като цяло са консуматорка държава, половината коли там са японски, повече от половината стоки - китайски, петрол консумират много повече отколкото имат. Това води до паричен дисбаланс - повече купуват отколкото продават. Едиснтвения начин да се възтанови този баланс е като се наложи контрол над природни ресурси по целия свят. Само така могат да влеят в бюджета си пари, с които са си купят стоките които сами не си произвеждат. Проблема им е че никой истински държавник няма да им позволи да цоцат каквито и да било ресурси от територията на държавата му. Е такива държавници автоматично стават врагове на народа си и по един или по друг начин ги отстраняват. Често това става по хитри политичеки и икономически начини, но когато те не сработят се стига до случаи като Сирия, Афганистан и да не изброяваме всички "освободени" страни.
Всичко това разбира се е много умело покрито от грандиозната пропаганда за демокрация, свобода и равни права и тем подобни кухи фрази. Самите американци, в по-голямата си част си нямат и представа, че стандарта им на живот се крепи на агресивната им външна политика и вярват, че всички тези войни са водени от благородните им лидери които искат да направят света "едно по-добро място за живеене".
Всичко това разбира се е много умело покрито от грандиозната пропаганда за демокрация, свобода и равни права и тем подобни кухи фрази. Самите американци, в по-голямата си част си нямат и представа, че стандарта им на живот се крепи на агресивната им външна политика и вярват, че всички тези войни са водени от благородните им лидери които искат да направят света "едно по-добро място за живеене".
Кога се пише "И" и кога "Й"
1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ
2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)
1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ
2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
pimpo написа:Щатите като цяло са консуматорка държава, половината коли там са японски, повече от половината стоки - китайски, петрол консумират много повече отколкото имат. Това води до паричен дисбаланс - повече купуват отколкото продават. Едиснтвения начин да се възтанови този баланс е като се наложи контрол над природни ресурси по целия свят. Само така могат да влеят в бюджета си пари, с които са си купят стоките които сами не си произвеждат. Проблема им е че никой истински държавник няма да им позволи да цоцат каквито и да било ресурси от територията на държавата му. Е такива държавници автоматично стават врагове на народа си и по един или по друг начин ги отстраняват. Често това става по хитри политичеки и икономически начини, но когато те не сработят се стига до случаи като Сирия, Афганистан и да не изброяваме всички "освободени" страни.

Написаното напълно се припокрива с моите убеждения.
Американците като народ не са лоши, но американците като държава (не географски) и политика по-добре да ги няма...
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
с последното и аз ще се съглася
С това твърдение не мога да се съглася ама грам!
Ако не бачкаш читава работа и живееш в гетото може би, но иначе
Това са нужните предпоставки за да търгуват с петрол УС компанийте ... факт
и американците си налагат "демокрацията" навсякъде, което е най-педерстката им черта
Но ...
кажете една империя, която не е била изградена в/у колонийте си?
Просто в днешно време, не може да отидеш и да завладееш някого.
Трябва да стане демократично един вид
Испания, Англия, Холандия, Франция според вас по-коректно ли са постъпили в историята си ...
Единствения извод за мен от тия излияния, е че за сега в щатите все още добре си живуркат, но е въпрос на време ...

drago_pavlov написа:Просто не се живее спокойно там.
Ако не бачкаш читава работа и живееш в гетото може би, но иначе

pimpo написа:демокрация, свобода и равни права ...
Това са нужните предпоставки за да търгуват с петрол УС компанийте ... факт
и американците си налагат "демокрацията" навсякъде, което е най-педерстката им черта
Но ...
кажете една империя, която не е била изградена в/у колонийте си?
Просто в днешно време, не може да отидеш и да завладееш някого.
Трябва да стане демократично един вид

Испания, Англия, Холандия, Франция според вас по-коректно ли са постъпили в историята си ...
Единствения извод за мен от тия излияния, е че за сега в щатите все още добре си живуркат, но е въпрос на време ...

...
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
K_Ilkov написа:drago_pavlov написа:Просто не се живее спокойно там.
Ако не бачкаш читава работа и живееш в гетото може би, но иначе![]()
Аз говоря за средностатистическия човек (бачкатор), който живее в средностатистически квартал.
Лекари, инженери, адвокати и т.н. живеят спокойно във всяка една нормално развита държава

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
от хората, които аз познавам в щатите и българи и американци
всички са с обикновенни професии, не са и общаци, но там няма кво да се коментира
всички живеят в прилични чисти квартали с къщи и никъде не ме е било страх от квото и да е
аз самия съм живял в смотан и беден квартал, не гето, където всяка вечер идваха куките ...
не съм имал кьорав проблем, макар, че повечето бяха ква ли не латино и прочие сган
ми не беше по-страшно и проблемно от Люлин примерно
верно е, че куките са агресори ... ама кви да са ...
пред мен във Вегас проснаха едно момиче като, чувал с картофи ...
носеше момичето едни малки найлонови пликченца увити на топченца
ся примерно в Комптън си е страшно, а ма те печките като цяло си налягат парцалите извън гетото
всички са с обикновенни професии, не са и общаци, но там няма кво да се коментира
всички живеят в прилични чисти квартали с къщи и никъде не ме е било страх от квото и да е
аз самия съм живял в смотан и беден квартал, не гето, където всяка вечер идваха куките ...
не съм имал кьорав проблем, макар, че повечето бяха ква ли не латино и прочие сган
ми не беше по-страшно и проблемно от Люлин примерно

верно е, че куките са агресори ... ама кви да са ...
пред мен във Вегас проснаха едно момиче като, чувал с картофи ...
носеше момичето едни малки найлонови пликченца увити на топченца

ся примерно в Комптън си е страшно, а ма те печките като цяло си налягат парцалите извън гетото

...
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
нямат никакъв проблем в Щатите
http://www.vesti.bg/sviat/amerika/uchit ... ni-5993486
Иначе познавам доста американци дето са си американци,пък да не говорим че доста от роднините ми живеят в САЩ и то повече от 15 години,харесвам щатите,обичам щатите,харесват ми автомобилите им,ама чак че са най-подредените...
Пак ти казвам,тези ако им спре тока за 2 дена,край с демокрацията им!
п/п
Познавам и едно бившо аташе на щатите дето е бил в България,та имам някакъв поглед
http://www.vesti.bg/sviat/amerika/uchit ... ni-5993486

Иначе познавам доста американци дето са си американци,пък да не говорим че доста от роднините ми живеят в САЩ и то повече от 15 години,харесвам щатите,обичам щатите,харесват ми автомобилите им,ама чак че са най-подредените...
Пак ти казвам,тези ако им спре тока за 2 дена,край с демокрацията им!
п/п
Познавам и едно бившо аташе на щатите дето е бил в България,та имам някакъв поглед
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
K_Ilkov написа:аз самия съм живял в смотан и беден квартал, не гето, където всяка вечер идваха куките ...
ми не беше по-страшно и проблемно от Люлин примерно![]()
Е аз затова казах "във всяка една нормално развита държава", каквато България не е

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Бе верно е че в щатите ако си бял човек,живееш доста добре,стига да не те мързи и да имаш нещо на горният етаж,не говоря да си професор,ето пример,братовчет ми живее там от 20 години и има фирма за услуги,занимава се със строителство,водопровод,канализация,поставяне на алармени инсталации и тн. Ми има записани клиенти за 2 месеца на пред,това в Индианаполис,братчетката ми (едната,щото другата е в германия а третата е във Франция...бе откачена работа,имам роднина в ЮАР даже,втори братчет
) живее в Ню Йорк ,е те тя ми обясняваше какъв ужас настанало преди няколко години кат спрял тока там,та тя е детски психолог и много добре си живее...
В щатите да живееш е прекрасно,но нали,говорим за други работи все пак де.

В щатите да живееш е прекрасно,но нали,говорим за други работи все пак де.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Е.Димитров написа:ама чак че са най-подредените...
и ти пропускаш думички

хОди виж кво съм писал
не си говорим за друго баш си е същото
темата беше за друго, ама тва е друга тема

все тая ...
мойте впечатления са едни вашите други,
кои както е случил и на каквото е бил свидетел

...
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
drago_pavlov, казваш, че аз не знам и за 0.001% от нея, а ти си пишеш само това, което ти изнася. Все едно да напишеш, че един мач е завършил с някакъв резултат и дотам. А как се е стигнало до това, какви са били действията, съдии, късмет и разни други неща нямат значение.
То и с военните конфликти си е така. Влизали в тях. Ами знаят какво могат и какво не могат. Финансирали били Райха. Който след това съсипаха ли? Цялата работа е била за да прецакат Русия.
За всяко нещо си има причина и ако погледнеш, то в историята им е пълно с предупреждения. Като говорим за Втората световна война, те са си заявили позицията Япония да не се правят на всемогъщи, относно Китай, ама ония не та не. Е, спрели са им петрола, спрели са им желязото(с ембарго), обаче онези така не могат да воюват повече и какво става? Протягат лакомо ръка към Индия заради петрола и други там ресурси, последват нови предупреждения от САЩ, ама и тях никой не чува. Е какво сега, те да знаят, че са сила, ама да си траят само ли? Хан Крум го е казал - като не искаш мира, нати секира.
За Пърл Харбър изобщо няма да говорим.
Във всеки случай войните са ужасно нещо и дано никога не се повтарят поне Световните, че сега ако почне и след това сигурно няма да има планета.
И за Израел има писано по-назад, ами на тях да не им е лесно с Палестина? Кой крив, кой прав там е трудно да се каже. Израел просто не иска да си дава териториите на "Палестина"(защото такава държава няма)и толкова. Дали са прави или не аз лично не мога да кажа.
Ама някой назад много хубаво го каза - ако нямаше държави като САЩ, Русия и Китай, отдавна мюсюлманите да са завладели каквото могат(ние изобщо нямаше да сме освободени), В Европа отдавна Германците щяха да си вземат всичко(ако не бе Германия, то Русия щеше да е, макар тяхната армия по брой през Втората световна 5 000 000 едвам да постига победа над Финландия
), а Северна Корея вероятно щеше да е изравнила със земята Южна и половината държави в региона.
Руснаците да не са много хубави и те? Каквото каже САЩ днес, те са против него. Сега и със Сирия се чудят как да го извъртят, ама виждат, че там нещата няма как да ги оправдаят с това "да не се месим" и се чудят как да процедират.
А като се отнася за военна нация, най-големите тежкари в това отношение са нАглия. Те се гордеят с военните си победи все едно с тях за завладели света, а не виждат, че им остана един остров и той разделен на части между разни там Уелс, Шотландия, Ирландия с монарх една фамилия от хрантутници, която живее на гърба на населението за да прави...нищо, което реално да не бъде по възможностите на кой да е президент, но със 1000 пъти по-малко средства и лични авоари.
И все пак тази нАглия е била побеждавана в битка от...България.
То и с военните конфликти си е така. Влизали в тях. Ами знаят какво могат и какво не могат. Финансирали били Райха. Който след това съсипаха ли? Цялата работа е била за да прецакат Русия.
За всяко нещо си има причина и ако погледнеш, то в историята им е пълно с предупреждения. Като говорим за Втората световна война, те са си заявили позицията Япония да не се правят на всемогъщи, относно Китай, ама ония не та не. Е, спрели са им петрола, спрели са им желязото(с ембарго), обаче онези така не могат да воюват повече и какво става? Протягат лакомо ръка към Индия заради петрола и други там ресурси, последват нови предупреждения от САЩ, ама и тях никой не чува. Е какво сега, те да знаят, че са сила, ама да си траят само ли? Хан Крум го е казал - като не искаш мира, нати секира.

Във всеки случай войните са ужасно нещо и дано никога не се повтарят поне Световните, че сега ако почне и след това сигурно няма да има планета.
И за Израел има писано по-назад, ами на тях да не им е лесно с Палестина? Кой крив, кой прав там е трудно да се каже. Израел просто не иска да си дава териториите на "Палестина"(защото такава държава няма)и толкова. Дали са прави или не аз лично не мога да кажа.
Ама някой назад много хубаво го каза - ако нямаше държави като САЩ, Русия и Китай, отдавна мюсюлманите да са завладели каквото могат(ние изобщо нямаше да сме освободени), В Европа отдавна Германците щяха да си вземат всичко(ако не бе Германия, то Русия щеше да е, макар тяхната армия по брой през Втората световна 5 000 000 едвам да постига победа над Финландия

Руснаците да не са много хубави и те? Каквото каже САЩ днес, те са против него. Сега и със Сирия се чудят как да го извъртят, ама виждат, че там нещата няма как да ги оправдаят с това "да не се месим" и се чудят как да процедират.
А като се отнася за военна нация, най-големите тежкари в това отношение са нАглия. Те се гордеят с военните си победи все едно с тях за завладели света, а не виждат, че им остана един остров и той разделен на части между разни там Уелс, Шотландия, Ирландия с монарх една фамилия от хрантутници, която живее на гърба на населението за да прави...нищо, което реално да не бъде по възможностите на кой да е президент, но със 1000 пъти по-малко средства и лични авоари.
И все пак тази нАглия е била побеждавана в битка от...България.

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
47 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4