Вече без нотариус при покупка на кола

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Re: Вече без нотариус при покупка на кола

Мнение от Jordana » 27 Сеп 2013, 16:30

Преди беше така без нотариус.Няма се продъни света ако не лапнат 40-50 лв от всяка продажба.
Така че не виждам изобщо смисъл от тия паразити по веригата.
В момента в който възникне проблем веднага казват - аз съм нотариус не съм следовател оправяйте се .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 27 Сеп 2013, 17:26

Ама недейте така,значи ще се подписва договора в нарочна бланка,където ще пише че за неверни данни се носи съдебна отговорност и някой жена лу че не искала да продава колата или не се е разписала-него ще го гонят.
Освен това пред нотариуса се крие същинската цена на сделката заради по-малката комисионна,на бланката от какъв зор ще криеш цената на сделката,нещо не схващам :dunno:

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 29 Сеп 2013, 4:04

Toва с таксите е много елементарно. Прави се една таблица и коли до 10 години се вкарват вътре. Купуваш марка Х, година 2008г, оценява се на 10 000лева, такса 100 лева. Пък ти я вземи за 20 000 или за 20 лева, проблема си е твой.
Коли над 10 години да си декларират колкото искат.

Аватар

Мнение от F3P » 29 Сеп 2013, 9:09

Че тя схемата е такава и в момента...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60
Мечтае да кара: BMW

Мнение от ilia1984 » 29 Сеп 2013, 10:27

bum_bum написа:Аз не мисля изобщо, че трябва да има някаква такса върху прехвърлянето на автомобила различна от разлите държавни такива, които са в КАТ.

Не може в Италия,Германия и Англия прехвърлянето да става без нотариус а тук да не става :idea: Няма такава държава :banghead: Не може номерата да ти ги пращат по пощатата и да струват 40 паунда а тук да минаваш КАТ и за същият номер да ти искат 4000 евро!!! Време е да се вземем в ръце и да ометем цялата бюрокрация която само пречи това са го разбрали в "Белият свят" още преди 100 години!!!!

Аватар

Мнение от F3P » 29 Сеп 2013, 14:37

Не може в Италия,Германия и Англия прехвърлянето да става без нотариус а тук да не става

МОЖЕ И ТРЯБВА да има нотариус. Или в КАТ да се изисква всичко дето иска нотариуса- все тая е.

Не може номерата да ти ги пращат по пощатата и да струват 40 паунда а тук да минаваш КАТ и за същият номер да ти искат 4000 евро!!!

МОЖЕ И ТРЯБВА да минаваш КАТ. И се образовай- тук номер за 4000€ няма. Пък и искам да те видя как за 40 паунда взимаш номер тип BMW M3 GTS :mhihi:

Време е да се вземем в ръце и да ометем цялата бюрокрация която само пречи

Аз казвам първо да спрете с опитите да шибате дявола у въздуха и тогава да искате каквото и да е...

В нормалните държави е лесно, ама там тарикатлъците на дребно НЕ минават. Не само не минават- не се и опитват хората. А не опитват щото глобите са здрави. А сега открий разликата между БГ и Англия...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 29 Сеп 2013, 15:18

Нотариуса нищо не те спасява.Той беднягата гледа да си прибере неговото а не ти прави разследване на сделката кво що и къде.Работи се с представени документи за които приносителя носи отговорност .Всичките измами с имоти и коли стават с някой корумпиран нотариус и да има наказан ?
Аз не мога да разбера що е туй пищене ? Хората дават право на избор .Който иска пак да си ходи при нотариус - не го забраняват а става НЕ задължителен.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 29 Сеп 2013, 15:56

Нотариусите какво? май именно нитариус прехвърли колата на Филчев и без нотариус няма нито една сделка на имотната мафия. Вие май не цените собственото си време и храненето на администрация ви харесва. КАТ може да има бюра във всяка община и там да можете да прехвърлите колата си. Трябват им само четири човека и два компютъра. Аз се обаждам по телефона и така си застраховам колата. Номерата на рамата са в системата и ако има нещо променено, просто не може да се застрахова. Няма коли близнаци, няма несъществуващи номера на рами. В БГ е страната на чудесата и БМВ 750 по номер на рама се води 530 или 325 ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60
Мечтае да кара: BMW

Мнение от ilia1984 » 29 Сеп 2013, 16:25

F3P написа:МОЖЕ И ТРЯБВА да минаваш КАТ. И се образовай- тук номер за 4000€ няма. Пък и искам да те видя как за 40 паунда взимаш номер тип BMW M3 GTS :mhihi:

Ябе я вземи се образовай :mhihi: Искам табела с името ми "КОСТОВ 1" в бг струва 7000лв(3600 Евро) щото сме супер богата страна а в бедна Англия искат "само" 40 паунда за същият номер :ranting:
Писнало ми е тази тъпотия тук и още по зле овцата иската още да я стрижат и чак и харесва :help:

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 29 Сеп 2013, 20:53

Аз не мога да разбера що па трябва да е същото, както в Англия? Ние Англия ли сме? Я се успокойте малко... Това, че някъде е ей как си не значи, че при нас като не е същото е лошо... особено за тия ДКН...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20

Мнение от intention » 03 Окт 2013, 19:48

Не сме Англия но не ни пречи да попиваме благата и добре измислените неща от другите страни вместо да се забатачваме сами в документи и такси и губене на време!

Можем да се сетим за хиляди примери къде нещо е по-добро ама те нещата не стават за един ден то ако беше така тая държава нямаше да реве срещу правителство- всичко щеше да стане за една седмица и хоп готово - ами после тоя народ гладен за хляб и зрелища какво ще одумва?

Има адски много недомислици в нашата страна но си е НАША, аз не бих емигрирал! (Ако това отвори тон за дискусии- нека е в друга тема че тая за нотариусите пак се изроди в Колко ни е тъпа държавата!

и по темата само да вмъкна че съм напълно за това предложение всичко да става в КАТ с проверки ан запори и нужните бележки за данъци и т.н. обаче не виждам как може да стане реално те сега ползват компютърна система която забива по 3 пъти на ден и я оправят за по 20 -25 мин. което прави около час без работа ( фас пауза и кафенца за работниците) при работно време сутрин от 8 до 12 с почивка 10-10:30
и после от 12:30 до 16:00 с почивка 14:30-15:00 (Това за Бургаския КАТ, който обслужва представи си всичко настрани от Варна Сливен и Ямбол... :dunno: :ranting: :ranting: :ranting: :ranting: :ranting: )
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от GecataBMW-E46 » 03 Окт 2013, 20:17

F3P написа:
Не може в Италия,Германия и Англия прехвърлянето да става без нотариус а тук да не става

МОЖЕ И ТРЯБВА да има нотариус. Или в КАТ да се изисква всичко дето иска нотариуса- все тая е.

Не може номерата да ти ги пращат по пощатата и да струват 40 паунда а тук да минаваш КАТ и за същият номер да ти искат 4000 евро!!!

МОЖЕ И ТРЯБВА да минаваш КАТ. И се образовай- тук номер за 4000€ няма. Пък и искам да те видя как за 40 паунда взимаш номер тип BMW M3 GTS :mhihi:

Време е да се вземем в ръце и да ометем цялата бюрокрация която само пречи

Аз казвам първо да спрете с опитите да шибате дявола у въздуха и тогава да искате каквото и да е...

В нормалните държави е лесно, ама там тарикатлъците на дребно НЕ минават. Не само не минават- не се и опитват хората. А не опитват щото глобите са здрави. А сега открий разликата между БГ и Англия...

Пичага ти да не си някое нотариусче дето ако го приемат тоя закон,ще останеш с пръсче в г***е?Щом на запад е без нотариуси значи са го измислили хората как да стават нещата. ;)

Аватар

Мнение от F3P » 03 Окт 2013, 20:58

Ами ходи да живееш на запад... Ама не те кефи, нали- там хора дето не могат да мислят ги взимат само да мият чинии. И то в най-краен случай. Написал съм в прав текст що тук НЕ Е приложим начина за продажба който е в Англия примерно- явно си в категорията "трудно мисля". Е, поне можеш да четеш и пишеш- все е нещо да си едно ниво над тъпия мангал ;)

В тази "държава", с такива "граждани" като теб- ЗАДЪЛЖИТЕЛНО с нотариус. Когато вече не виждам въпроси "Кой нотариус ще ми прехвърли колата без данък :?:", "В кой пункт за ГТП няма да ми търсят бележка за данъка :?: " или иначе казано: "Как общо взето да ги шибам всички без да ми го начукат здраво заедно с топките :?: " + 90% да ти дават акъл как да стане номера ще си помисля, че има напредък. И когато после изминат 10 години без опити за селски номера- тогава може да се помисли за отпадане на нотариуса...
Дотогава- с нотариус. Или без тях, но пък с пълна проверка в КАТ- кефи ли те :?:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от GecataBMW-E46 » 03 Окт 2013, 23:49

F3P написа:Ами ходи да живееш на запад... Ама не те кефи, нали- там хора дето не могат да мислят ги взимат само да мият чинии. И то в най-краен случай. Написал съм в прав текст що тук НЕ Е приложим начина за продажба който е в Англия примерно- явно си в категорията "трудно мисля". Е, поне можеш да четеш и пишеш- все е нещо да си едно ниво над тъпия мангал ;)

В тази "държава", с такива "граждани" като теб- ЗАДЪЛЖИТЕЛНО с нотариус. Когато вече не виждам въпроси "Кой нотариус ще ми прехвърли колата без данък :?:", "В кой пункт за ГТП няма да ми търсят бележка за данъка :?: " или иначе казано: "Как общо взето да ги шибам всички без да ми го начукат здраво заедно с топките :?: " + 90% да ти дават акъл как да стане номера ще си помисля, че има напредък. И когато после изминат 10 години без опити за селски номера- тогава може да се помисли за отпадане на нотариуса...
Дотогава- с нотариус. Или без тях, но пък с пълна проверка в КАТ- кефи ли те :?:

Явно и ти не си от мислещите щом още си тук в БГ,аз за разлика от теб имам каде да се реализирам и тук и навън и то в сфера която си нямаш и най-малко понятие за нещата,а и няма и да си имаш,защото моето образование не е за хора които смятат,че могат да се реализират навън като миячи на чинии :D,а относно мисленето то е сложен процес и много малко хора го владеят,а ти със сигурност не си 1 от тях щом имаш нужда от нотариус да ти свети над договора.Но продължавам да си мисля,че приемането на този закон би те ощетило и за това толкова ги обичаш нотариусите в противен случай кофти.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 04 Окт 2013, 9:14

И тази тема отиде накриво... Следващата лична нападка приключва темата, а авторът няма да може да пише известно време.
Never mistake motion for action...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата