КАТ спира случайните проверки?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар

Re: КАТ спира случайните проверки?

Мнение от Хаос » 26 Сеп 2013, 10:34

Е.Димитров написа:Моля те,прочети си отново мнението и кажи защо точно ти е писнало че някой аптечката му била стара или че нямал светоотразителна жилетка в случаите които не се налага да я ползва?
Освен това,причините които изтъкваш за счупени стопове и не светещи фарове ,не използване на светоотразителни жилетки и не правилно поставяне на авариен триъгълник по време на авария винаги са и ще бъдат обект на спиране от страна на КАТ,тук пишем за спиране без нарушение,не за спиране на нарушители! :yes:

мнението ми е с теза и подходяща аргументация
защото ако аптечката ти е с изтекъл срок на годност и нямаш светлоотразителна жилетка шанса да станеш поредния труп на пътя расте неимоверно
замисли се малко... ако катастрофираш, а аз не знам къде ти е аптечката, а моята е с изтекъл срок или въобще вътре има само лейкопласт, защото никой не проверява, а само гледа дали има кутия за аптечка в багажника, а ти умреш от кръвозагуба в първите 5 минути, защото аз нямам турникет, не нося колан и въобще нямам подготовка от подръчни материали да направя такъв, дали на роднините ти ще им е весело?
или пък ако те забърша на извънградско понеже нямаш жилетка и не съм те забелязал достатъчно рано?
защото и двата случая съм ги виждал на живо, труповете си бяха доста реални, да ти кажа...
например човека БЕЗ жилетката го бяха забърсали на магистралата, сменял си в аварийната предна лява без жилетка и друг бус го беше отвял, беше го преместил някакви си 50-60 метра... а, да, нямаше триъгълник в аварийната...

в случаите когато не се налага да я ползваш, ми в такъв случай защо не си оставиш документите вкъщи? а-а-а, ами защото има глоба ако не ги носиш - ето това е манталитета на болшинството тук - само ако има санкция има и мотивация
а за снайперистите - к'во да коментирам на така изложена аргументация...
Последна промяна Хаос на 26 Сеп 2013, 10:39, променена общо 1 път
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 26 Сеп 2013, 10:35

Проблема не е в полицаите колеги. Браво на колегата Хаос.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

Аватар

Мнение от F3P » 26 Сеп 2013, 10:36

Хаос написа:....

Писнало му било на нашия сладур :mhihi: Ти можеш ли да осмислиш какви простотии си написал :?: Или ти е сложна задачата :?:

Защо трябва да ме спира поредният олигофрен когато аз съм ДЛЪЖЕН да имам аптечка, пожарогасител, жилетка и триъгълник и всичко трябва да е в срок на годност :?: В същото време и да ги нямам НЕ пречи на никой- не ми обяснявай за нуждата при евентуално ПТП, че там има други МНОГО ВАЖНИ подробности.
Всичко останало дето си изредил са нарушения които се забелязват и СА повод да те спрат и глобят. Като има повод- да ме спрат, няма грижи и да ме глобят щото аз пари на тъпи куки не давам. Но няма полза от "случайни" проверки. Някой казваше, че де що срещне полицай и той "случайно" го спира щото си кара умрялото от старост черно Е34 с тъмни стъкла- това е "напълно случайно", нали :?: Карал съм какви ли не коли и през годините когато карах БМВ се скъсваха да ме спират- толкова често ме спираха, че в 4 области на страната имаше полицаи които вече ме познаваха и ме поздравяваха като ми видят колата. И следващите които срещна ме спираха. "Съвсем случайно" избираха БМВ-то, вярвай ми ;)
Изображение

Аватар

Мнение от Хаос » 26 Сеп 2013, 10:41

F3P написа:

Писнало му било на нашия сладур :mhihi: Ти можеш ли да осмислиш какви простотии си написал :?: Или ти е сложна задачата :?:

простотии? я пак?

докато манталитета на болшинството е такъв като твоя и на други участници в тази "дискусия" (защото това тук не е дискусия, а не съвсем свързано роптаене срещу системата, която всъщност има за цел да регулира едно иначе доста опасно и животозастрашаващо действие като придвижването с моторно превозно средство, само и единствено в наш интерес, но кой да го проумее) ще сме на този хал - ще ни управляват като стадо с овце, ще има случайни проверки и иначе интелигентните ще пищят по форумите срещу "полицейщината"

защото вие тук и представа си нямате какво е полицейщина
в една културна Испания знаете ли как правят проверка на мъже в паркирал по правилата автомобил?
с полицай, който стои с автомат в ръцете зад колата на разстояние 5 метра...
в град, в който няма нито 1 графити... в който престъпността се изразява в това, че някой е откраднал току-що изтеглените пари от банкомата на някаква жена

това тук не еполицейщина, а СЛОБОДИЯ

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 26 Сеп 2013, 10:54

Който аварира и няма жилетка и триъгълник да му съдерат гъза. Тези неща е редно да се проверяват и при ГТП. Който управлява видимо неизправно МПС да му скъсат гъза. Който направи ПТП и да установи употреба на алкохол да му вземат книжката завинаги ако трябва.

Ама да живея близо до Околовръстното и на всяко ходене до София да ме спират по 2 пъти и на отиване и на връщане просто за да ми кажат "къде отиваш" и т.н.. това си е полицейски тормоз. Отношението с тези спирания е че всеки на пътя е виновен до доказване на противното.

Наскоро празнувахме обявяването на независимостта. Аз искам да се чувствам свободен и независим в собствената си страна. Някой ако много иска да го проверяват за да покаже колко е прилежен ако иска да спира доброволно за да се подложи на проверка.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 26 Сеп 2013, 11:07

Хаос написа:...

И всичките тези брътвежи от човек, който в друга тема се жалваше, че го засичат докато кара в лявата лента с 250... :mhihi:
И к'во викаш за манталитета? Значи тия дето са в лявата лента с 140 км/ч са льольовци, засичащи състезателите с перфектната аптечка, а тия дето лейкопласта им е с изтекъл срок на годност са нарушители...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 26 Сеп 2013, 11:09

Е.Димитров написа:Представете си че сте пешеходци и както си ходиш,през някакво време те спира патрул и ти иска личната карта и други неща,питате с какво се занимаваш и тн...Тогава ще изревете че е полицейски тормоз.

Ма знаеш ли как хубаво си го представям още пресни спомени имам даже :mhihi: Преди 5-6 години още като бях ученик/студент се разхождах с прическа 0 номер и бомбер, не че съм участвал в някакви неонацистки организации, просто тоя стил си ми харесваше тогава . Ми скъсваха се да ме спират на тротоара и да ме джобят . Без значение 10 сутринта или 12 вечерта . И за какво ? Да отчитат дейност. Да изловят примерно крадците на коли и тея дето вършеят по домовете, да кажеш, че нямат работа и да осъществяват някакви такива превантивни мероприятия с тея проверки , а то какво ?

bum_bum написа:
На мен лично ми е крайно неприятно да ме спират без да съм нарушил правилника и да се почват едни въпроси "ама какво работиш", "от къде си" и т.н.

Значи ако пътуваш в някакви забутани кътчета на родината, следи внимателно табелите с населените места , отбивки и прочие. Като те спрат, на въпроса "от къде си" - отговаряш - от Долно Нанагорнище /последната табела, която си запаметил/ . Чичо ми, вуйчо ми, укя ми е от там, отивам му на гости. В повечето случаи , след такъв отговор дори няма да ти погледнат документите /разбира се, ако не си в някакво много сериозно нарушение/. Тествано от личен опит, няколко пъти ми спасява вече досадните проверки :mhihi:
Не Мы такие, Жизнь такая

Аватар

Мнение от Хаос » 26 Сеп 2013, 11:28

drago_pavlov написа:
Хаос написа:...

И всичките тези брътвежи от човек, който в друга тема се жалваше, че го засичат докато кара в лявата лента с 250... :mhihi:
И к'во викаш за манталитета? Значи тия дето са в лявата лента с 140 км/ч са льольовци, засичащи състезателите с перфектната аптечка, а тия дето лейкопласта им е с изтекъл срок на годност са нарушители...

с 250 аз досега не съм карал, за останалата част от поста ти, не виждам смисъл да коментирам

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 26 Сеп 2013, 11:30

Хаос написа:
F3P написа:

простотии? я пак?

докато манталитета на болшинството е такъв като твоя и на други участници в тази "дискусия" (защото това тук не е дискусия, а не съвсем свързано роптаене срещу системата, която всъщност има за цел да регулира едно иначе доста опасно и животозастрашаващо действие като придвижването с моторно превозно средство, само и единствено в наш интерес, но кой да го проумее) ще сме на този хал - ще ни управляват като стадо с овце, ще има случайни проверки и иначе интелигентните ще пищят по форумите срещу "полицейщината"

защото вие тук и представа си нямате какво е полицейщина
в една културна Испания знаете ли как правят проверка на мъже в паркирал по правилата автомобил?
с полицай, който стои с автомат в ръцете зад колата на разстояние 5 метра...
в град, в който няма нито 1 графити... в който престъпността се изразява в това, че някой е откраднал току-що изтеглените пари от банкомата на някаква жена

това тук не еполицейщина, а СЛОБОДИЯ

Прав си дотолкова, че искаш ред.
Проблема е, че системата е сбъркана и всичко е за пари. Ако на някой му пукаше за хората щеше да започне от там да имаме пътища с маркировки, знаци...
Не може при проведена акция и установяване, че сто процента от проверяващите са корумпирани да продължаваш да твърдиш, че си за случайните проверки. Какъв е смисъла от подобни проверяващи?!
Нещо бъркаш рутинната проверка с ГТП, който пак знаем как се минава и затова е пълно с неизрядни МПС.
Отделно колко според теб от водачите могат да дадат първа помощ при настъпило ПТП ?
За полицаи от чужди държави не е уместно да споменаваш защото няма база за сравнение с нашите ....

От написаното от теб сам си противоречиш. Обвиняваш ни, че плюем срещу системата, а ти я защитаваш. В същото време ти искаш ред от тази корумпирана система.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F82 M4

Мнение от devent » 26 Сеп 2013, 11:33

drago_pavlov написа:
devent написа:3) На мен ми седи всичко в задния джоб и го вадя за няколко секунди. Организацията на документите е персонална отговорност и това, че си ги забутал някъде не трябва да ти дава повод да агресираш по повод на проверяващите.

Ай стига бе :shock: И полицата за гражданската ли си я носиш в задния джоб постоянно???

Ми да? Сгъната е на 8, събира си се перфектно в калъфа за документи и не седи издуто.

Ако КАТ се заяждат с вас, значи ви има нещо. И аз карам БМВ, и аз имам angel eyes, и аз карам бързо и на ръба и отвъд закона, но винаги когато са ме спирали са били културни и не са се заяждали с мен. Не казвайте, че съм някакъв късметлия, който все попада на свестни.. Дори когато съм правил глупости и са ме хващали в крачка, отново като се държиш възпитано с тях и те се държат възпитано с теб. Пускали са ме за червен светофар, който не видях без да ми вземат пари.

@F3P - когато излизаш на пътя с колата имаш обществена отговорност и затова трябва да си изряден. Какво значи "ми то си е за мен", за каква свобода говориш въобще? Да не си сам на пътя. Там съм и аз, там са и децата ни, там са и други хора. При неслагането на триъгълник(поради липса) от твоя страна ти правиш ПРЕДПОСТАВКА за ПТП, защото колкото и да сме фокусници и да предвиждаме, не можем да знаем точно зад кой ъгъл си аварирал и кога ще ми се налага да спирам на магия до теб(или в теб). Имам и подобна случка: миналата година в една снежна вечер на надлез Надежда идвам от Мария Луиза и искам да завия надолу по 202-ра. Не влизам в кръговото а в отбивката преди него, където са 2 ленти и там един пич с едно ауди а4, явно се е подхлъзнал и спрял напреки на пътя след удар в мантинелата. Излезнал и си говори по телефона, нито аварийни светлини, нито триъгълник.. Там видимост няма, не знаеш какво има зад завоя. Евааааам едвам успях да спра на 30-40 см. от него и гледам отзад една алфа 156 вече ще влиза в мен.. Направо ми причерня, но за щастие(мое), човека с алфата реши да завие рязко наляво и да се качи на бордюра, съответно не ме удари. Резултата за него беше пукната броня от някакъв бивш, отрязан знак. Натам няма да ви разказвам, че не е по темата, но в крайна сметка си извадихме и двамата тиръгълниците и ги поставихме преди завоя, по средата на пътя, въобще да не идват коли насам. А заради дришльото с ауди-то, който даже не знаеше къде му е триъгълника, за малко да ме смачкат яко, а и сигурно акт щяша да ми пишат след това за несъобразена скорост. На такива хора трябва да им се пишат много солени актове, постоянни проверки за да се научат къде им е триъгълника. Същото важи и за пожарогасителите, всички ги пренебрегват докато не им потрябват(недай си боже), както и аптечките, жилетките и т.н. Не е нормално това и "заяждането", според мен, е в положителна насока. Те стимулират хората да са изрядни. Аз съм изряден и не ме е страх. Преди време, на първите сбирки на БМВ тази година при Баухаус като застанеха 2 патрулки на изхода и спираха масово. Половината хора ги беше страх да си тръгнат че нямали гуми, аптечки, пожарогасители, граждански, техн. прегледи и т.н и т.н.
Последна промяна devent на 26 Сеп 2013, 11:35, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 26 Сеп 2013, 11:35

bum_bum написа:Който аварира и няма жилетка и триъгълник да му съдерат гъза. Тези неща е редно да се проверяват и при ГТП. Който управлява видимо неизправно МПС да му скъсат гъза. Който направи ПТП и да установи употреба на алкохол да му вземат книжката завинаги ако трябва.

Ама да живея близо до Околовръстното и на всяко ходене до София да ме спират по 2 пъти и на отиване и на връщане просто за да ми кажат "къде отиваш" и т.н.. това си е полицейски тормоз. Отношението с тези спирания е че всеки на пътя е виновен до доказване на противното.

Наскоро празнувахме обявяването на независимостта. Аз искам да се чувствам свободен и независим в собствената си страна. Някой ако много иска да го проверяват за да покаже колко е прилежен ако иска да спира доброволно за да се подложи на проверка.

Ето за това става дума. Както написах и по-назад в темата аз не се притеснявам от това, че ме спират. Дразнещо е да става на ден по 3-4 пъти и то с тенденция.
Нямам проблем да ме спрат, ако не ми свети крушка, не съм спазил знак, не съм пропуснал пешеходец и т.н. За превишението на скоростта камери. Единна система с камери, която след справка по номера на МПС-то да дава информация за това дали има гражданска, винетка, преглед и данък.
За останалото акции. Стават 10 полицая на едно място и спират наред. Аптечки, пожарогасители, гуми, алкохол, наркотици, колани и каквото друго се сетят.

Аватар

Мнение от Хаос » 26 Сеп 2013, 11:37

Club BMW написа:От написаното от теб сам си противоречиш. Обвиняваш ни, че плюем срещу системата, а ти я защитаваш. В същото време ти искаш ред от тази корумпирана система.

Не, не си противореча. Аз искам една по-добра и функционираща система, в която КАТ си върши съвестно работата и като те хване в нарушение ти спуква гъза от санкции. Това че е корумпирана системата е ИЗВЪН темата на разговор, а ТИ го намесваш, а не аз.

защото ако си изряден, куката няма за какво да ти поиска пари, сещаш ли се?

но е по-лесно да не си купим аптечка или пожарогасител, да ни спрат, да дадем подкуп, да се почувствеме печеливши, че сме изиграли системата и после да разправяме тежкарската наляво и надясно колко са ни корумпирани полицаите и как си караме айляшката без еди-какво си и с еди-какви си нарушения

нали, все пак на по бира с приятели трябва да се похвалим колко сме тарикати

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 26 Сеп 2013, 11:56

Не е въпроса дали има или няма за какво да поиска. Той просто седи и спира с идеята да има нещо нередовно за да изкара някой лев на черно. Него не го интересува безопасността на движението. Интересува го да измъкне някой лев над заплатата днес.

Давал съм преди примери- аварирам на един мост. Правя километри задръстване, а куките са точно на 200 метра и ме виждат. Обаче гастарбайтерите пътуват по това шосе и тях изобщо не ги интересува да организират движението по това натоварено шосе, а да продължат да спират турците с надеждата някой да пусне някое евро.

Друг пример- съдрана камионска гума на има-няма 100 метра от патрулката. Те си спират за рутинни проверки и на нито един от тях дори не му минава през акъла да иде да я отмести за да не стане катастрофа заради нея. Даже им е добре дошла- колите намаляват заради нея и те имат време да ги огледат по-добре дали са переспективни клиенти. :mhihi:

И друго- искали били уважение. Ми докато прилича на дъвкан и изплют, докато върти палката като някакво нунджако, докато ходи без шапка, докато пуши на пост, докато ме пита "кво прайм" няма да покажа уважение към полицай.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 26 Сеп 2013, 11:57

devent написа:Те стимулират хората да са изрядни.

Тук вече много, ама много сериозно си се объркал!!! Ако визираш катаджиите.
И като сме започнали да си разказваме случки ето и една прясна от преди 2 седмици:
Карам си по Сливница от Люлин към Лъвов мост и завивам по К. Величков, като говоря по телефона. На следващия светофар на К. Величков до мен спира патрулка, сваляме стъклата "Моля отбийте след светофара" и аз спирам. Тук е момента да поясня, че страшно много мразя да давам подкупи на катаджиите и го правя само ако акта ще е солен. За фишове и актове под 100 лв. изобщо не ми пука. Та до колата идва униформения:
П - Добър ден, еди кой си от еди къде си, документите моля.
Давам му ги, всичко е изрядно.
П - Оборудването ок ли е?
Аз - Да.
П - Да проверяваме ли?
Аз - Проверявайте.
Не го провериха естествено, ама то си беше ок.
П - Знаете за какво ви спряхме нали.
Аз - Да.
П - Какво ще правим?
Аз - Каквото кажете.
След това започват дежурните "С какво се занимаваш" (международна търговия); "Еее то останаха ли фабрики в България... Браво..." и други ласкателства...
След това той си отива в патрулката и ме вика и мен. Докато другия катаджия (жена) започва да пише акта много бавно и старателно, онзи пак "Ти сега като търговец не можа ли да измислиш нещо"; "Точки имаш ли?" и т.н.
Като видяха, че не поддавам се включи и жената "Така чаровно се усмихваш пък трябва да ти пиша акт сега..."; "Ако не ти пиша акт ще оцениш ли жеста?"
Мен вече ме беше срам как 10 минути си просят като цигани, а за тях не знам...

Та в тоя ред на мисли, никой нищо не стимулира - всеки гледа да му бутнеш 20 лева и това е... Много малко са случаите в които са ми написали директно акта без да се пробват.
Изобщо не му пука какво застрашаваш и какво нарушаваш. Така са и катаджиите, така са и ГТП-тата, и почти всички институции в тая държава.
За съжаление това е ситуацията тук, и докато е такава аз съм твърдо против тези проверки.

П.П.: Докато пишех bum_bum го е казал кратко, точно и ясно...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

Потребител
Аватар
Кара: BMW 116i
Детайли за колата: 1,6 122k.s.

Мнение от choko77 » 26 Сеп 2013, 12:01

Искрено се смея и кефя на някой от постове и мненията по темата.Някой писачи и хал хабер ди нямат от полицейска работа но мнения велики.Само ще ви кажа,че и в момента всеки спрян за проверак автомобил се докладва и се прави справка за него,водача и пасажерите,ако изглеждат съмнителни.Знаете ли колко автомобили и лица се издирват ежедневно? Знаете ли колко и какви нарушения и престъпления се извършват дневно,а мн.от тях се предотвратяват от "случайните" проверки? А БМВ-та са едни от най-крадените и издирвани автомобили.

Sent from my MT15i using Tapatalk 2

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата