Въпрос за Германия
Модератор: Общи модератори
75 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Въпрос за Германия
Аз не бих се съгласил с мнението на всички, които казват колко депресиращо е положението в чужбина.
Първо, насвякъде по Европа има вече българи и приятели ще си намериш щото свестни нашенци има все още. Съответно пиене, купони и хижи няма да ти липсват
Второ, ако знаеш езика и си положително настроен към местните - и сред тях ще си намериш приятели. Освен това лесно ще се сприятелиш с други хора от цяла Европа ако всички сте на ново място.
Приятелите в БГ няма да те забравят - ти се прибираш 2-3 пъти до БГ, те ти идват на гости и скайп и т.н. В това число същото е и с родителите.
Ще има моменти в които ще ти липсват, но като се замислиш че същото става и ако родителите ти са в Бургас, а ти работиш в София (демек пак няма да сте заедно постоянно).
Общо взето, всичко опира до парите (ако сте с жена ти на две заплати - още по добре). Европа не е толкова голяма - 200 паунда те прибират до БГ и обратно и са 3 часа! Тоест колкото е пътя до морето! Аз тая година съм се прибирал точно 6 пъти - отпуски, сватби и погребение! Когато трябва да съм там - съм там! Когато трябва да правя кариера и да се развивам в своята сфера - имам цяла Европа да си избирам къде.
Виж Щатите са друга работа (много далече, часова разлика), ама там нямам намерение да им стъпим!

Първо, насвякъде по Европа има вече българи и приятели ще си намериш щото свестни нашенци има все още. Съответно пиене, купони и хижи няма да ти липсват

Второ, ако знаеш езика и си положително настроен към местните - и сред тях ще си намериш приятели. Освен това лесно ще се сприятелиш с други хора от цяла Европа ако всички сте на ново място.
Приятелите в БГ няма да те забравят - ти се прибираш 2-3 пъти до БГ, те ти идват на гости и скайп и т.н. В това число същото е и с родителите.
Ще има моменти в които ще ти липсват, но като се замислиш че същото става и ако родителите ти са в Бургас, а ти работиш в София (демек пак няма да сте заедно постоянно).
Общо взето, всичко опира до парите (ако сте с жена ти на две заплати - още по добре). Европа не е толкова голяма - 200 паунда те прибират до БГ и обратно и са 3 часа! Тоест колкото е пътя до морето! Аз тая година съм се прибирал точно 6 пъти - отпуски, сватби и погребение! Когато трябва да съм там - съм там! Когато трябва да правя кариера и да се развивам в своята сфера - имам цяла Европа да си избирам къде.
Виж Щатите са друга работа (много далече, часова разлика), ама там нямам намерение да им стъпим!

Последна промяна NStorm на 10 Окт 2013, 23:09, променена общо 1 път
21/02/08...speechless
- JOTTO_DEL
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на вода!
- Мечтае да кара: Airbus A380! :)
ineedmoney написа:JOTTO_DEL написа:Какво те интересува за Франкфурт? Работа, жилище(в предишният ми пост съм написал някой ориентировъчни разходи), начин на живот и т.н. Вече повече от 3год. съм тук и през какво ли не преминах
интересува ме най-вече каква е социалната нагласа към белите емигранти. Щото в бавария например са ебаси злобите. Знам че във Франкфурт има над 30 000 студенти, тва поразчупило ли ги е малко или?
Аз не съм студент(за малко да запиша, но се отказах). Имам доста приятели студенти и да ти кажа като кажат, че са студенти ги възприемат по-добре. Мен като ме питат дали съм студент и като им кажа, че не съм и само работя и веднага сменят физиономията. Така съм забелязал аз поне, а и мойте познати са на същото мнение. Аз вече 3-та година съм тук и още не се чуствам на мястото си, както казва колегата над мен чакам момента да си дойда в БГ за 1 месец и така. Иначе всеки си има различна цел един идва да се изучи, друг да спести някой лев, трети да харчи всичко, което изкарва и т.н. Видях достатъчно в Германия и сега ще следвам целта си за която ми трябват още около 2год. да съм тук! Другото за Франкфурт е ужасно мръсен град, роми, просяци и какво ли още не всеки ден на всеки ъгъл. Аз преди да дойда си мислех, че БГ е мръсотия и бъркотия ама тук е по 2. Това разбира се дължи на всичките чужденци, защото като съм ходил в някое немско градче(99% немци) направо съм оставал без думи абе чудо и приказ.
- Denischo
- Потребител
-
- Кара: 520i e39
- Мечтае да кара: Alpina B12 5.7 Coupe
- Детайли за колата: M52B20
Колега, не знам как седят нещата с намирането на работа докато си там, затова това го прескачам. В момента и майка ми и баща ми работят в Германия. Майка ми замина с българска фирма ( Мусан ) за месокомбинат, имат осигурена квартира ( до колкото разбирам е като казармите, но нито съм бил при нея, нито в казарма, така че условията не са от най - приятните ), работи се на студ на смени 1-ва и 2-ра. 1-ва сутрин от 8 до 3 следобяд, и 2-ра от 2 до различно време. Имат осигурена квартира,трудов договор ( квартирата им се удържа от заплатите 150 евро на човек ), здравни осигуровки в България. Заплащането е 4.5/5 евро на час ( последно време и те нямат много работа .. ). Баща ми работи строителство ( арматура ) от начало беше при едни турци заплащането беше 9 евро на час и осигурена квартира, но работа нямаше със седмици, а по някой път и месец и малко. В момента е в българска фирма ( няма трудов договор ), осигуровките си плаща той, има осигурена квартира,служебни коли,заплащането е добро 12 евро на час ( на ден правят средно 9-10 часа ). Та ако успееш някак си от тук да си намериш работа и така да заминеш ще е добре, а това за езика е пълна глупост, баща ми замина без да знае 1 дума, език се учи с времето, все пак не живеем в 1943 година на немеца да му говориш на английски и да те гледа като разярен бик.. Та ако искаш сподели в каква област искаш да работиш мога да накарам баща ми да поразпита как седят нещатата там 

- shark1986
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д Е46 136к.с
- Мечтае да кара: BMW F10
Колеги още в първия си пост изрично съм писал,че искам в темата да се включат само хора които са наясно със нещата в Германия!Тези които са работили или все още работят там САМО те да вземат участие в темата!Аз и преди 5 год. съм бил в чужбина конкретно в Белгия и там всяко лято съм работил в един магазин за строителни материали но там беше проблема,че не бях на трудов договор.Заплатата ми беше 1000 евро и тия пари ми стигаха и от нищо не се лишавах!И това,че 1400-2000 евро са били малко пари не мога да се съглася защото като бях в Белгия имаше мои познати които вземаха 2500 евро и пак не им стигаха парите,а имаше други които със 1000-1200 евро къщи си построиха в България нали ви казвам зависи от човека.На първо време ми се иска само аз да замина след като си стъпя на краката(жилище и работа) ще дръпна и приятелката и мислим двамата да сме в Германия.Колеги идеята на темата е не да ме убеждавате дали да замина или не!Аз за тая стъпка сериозно съм се решил и няма как да се откажа искам само информация конкретно за Германия!!Философските изказвания не ми помагат-Аман от философи
А за кафенетата,дискотеките кръчмите да не ви покажа до къде ми е дошло
И това,че имам Е46 нещата при мен наистина не са толкова зле
Благодяря на колегите които писаха точно по темата и най вече на JOTTO_DEL!Колега ти първо сам ли замина или заедно със приятелката и имаше ли някой който да те посрещне?От тук ли си намери работа или от там си търсил по обяви или покрай познати?Въпросите се отнасят и към другите колеги които са минали по тоя път
Как да остана тук в България след като в собствната си държава аз се чувствам като чужденец,че в Германия ли ще ми пречи да се отнасят към мен като към чужденец!!!

Благодяря на колегите които писаха точно по темата и най вече на JOTTO_DEL!Колега ти първо сам ли замина или заедно със приятелката и имаше ли някой който да те посрещне?От тук ли си намери работа или от там си търсил по обяви или покрай познати?Въпросите се отнасят и към другите колеги които са минали по тоя път

Как да остана тук в България след като в собствната си държава аз се чувствам като чужденец,че в Германия ли ще ми пречи да се отнасят към мен като към чужденец!!!
- PavelPavlov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 330d
- Мечтае да кара: BMW Alpina B7
А какво смяташ да правиш с 46цата? Ще ми се наложи да се преместя в Baden-Württemberg след някой друг месец... чудя се дали на БГ номера и БГ застраховки да карам там
или да мисля някакъв вариант за смяна на регистрацията... очаквам всеки патрул да ми тараши бимата из основи
от друга страна не ми е много ясно дали моя БГ трошляк ще успее да мине TUF някога повече до края на земният си път
... мислил ли си за това ?
В каква сфера смяташ да търсиш работа?
Поздрави, Павел

В каква сфера смяташ да търсиш работа?
Поздрави, Павел
Колега, голяма глупост си написал. С 1000 евро на месец да преживяваш, че и да спестиш пари да построиш къща в България, трябва да спиш под някой мост и да делиш един кашон с някакъв мангал, друг вариант не мога да си представя.
Успех все пак. 

- JOTTO_DEL
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на вода!
- Мечтае да кара: Airbus A380! :)
Първо ще отговоря на автора "shark1986". Значи моя най-добър приятел е студент тук и аз в БГ бачках за 400лв. във фирма за компютри/сервиз. И той ми каза, че това си е подигравка и ако искам да ида при него в Германия да се пробвам. Аз тогава не знаех 2 думи на немски и го попитах как ще стане да работя без език. Той ми каза без език ще те уредя в МкД пък като свикнеш и вземеш разрешително за работа ще си търсиш нещо по специалността. И така на майтап тръгнах той всичко ми правеше документи, разговори с институциите и т.н. След като направих една година и взех разрешителното за работа дръпнах приятелката и така всичко малко по-малко се нарежда. Махнах се от МкД и сега съм на летището във Франкфурт(просто много лесно се намира работа на това летище има 70хил. работника
). Разбира се езика си го подобрих и на училище ходих 6 месеца иначе забрави някой да те вземе без език на повече от 7-8евро. Това лято кандидатствах на доста места като комп. техник и на всякаде ми отказаха защото не ми признаваха образованието в БГ, както и опитът който имам в БГ. Но сега се закачих в една малка фирма за компютри и ми е като допълнителна работа(1 път в седмицата). Другото лято пак ще се пробвам да намеря работа по това което искам и поне ще имам вече някакъв опит в Германия и може да ми обърнат внимание.
Последното което ще ти кажа тук няколко колеги писаха, че 1500-2000евро са нищо за Германия, но това е до човека за тях са малко сигурно, но за мен са ми предостатъчни и не се лишавам от нищо и доста си спестявам. Имам един познат българин взима 5000евро и онзи ден ми вика чакам заплата, че сметките ме чакат!
Вярно кара чисто ново А6 изплаща апартамент(250хил. евро кредит) на едно от най-хубавите места във Франкфурт и като идеш утях си така
. Тъй че за едни 5000евро не стигат, а за други 2000евро са много.
Колега "PavelPavlov" внимавай с БГ номерата доста българи и румънци изгоряха. ТЮВ се минава лесно здрава ходова част, добри спирачки и двигателя да няма теч на масло. Преди като имах кола минах без проблем ТЮВ. Като за начало имаш право първите 6месеца да караш с БГ номера, а след това на късмет кога ще ти се заядът. Имам познат 5год. вече с БГ номера без проблем, но имам и друг който го накараха да плаща за 3 години назад пътен данък и да слага немски номера. Има общини който си плащаш пътния данък и си караш без проблем с БГ номера, но има такива който ти казват, че не става с БГ номера.
До "dimodi" с 1000евро няма как да постройш къща, но ако сте двама по 1000евро и ви поемат квартирата не е невъзможно. Тук най-важното е колко наем плащаш. Ако си намериш работодател да ти плаща квартирата и да ти дава 1000евро чисто не е зле като за начало. Разбирам, че всички в БГ гледате как немците взимат 3-4000евро и си казвате, а то и ние като идем ще взимаме толкова да ама НЕ. Първото те са си в родната държава, второ ако не си с престижно образование(БГ образованието го гледат с насмешка) няма как да взимаш такава заплата. Имам доста познати, който взимат 2500евро+, но всичките са с поне едно више в Германия завършено и съответно още не познавам човек без немско образование и да взима такива пари. Без образование тавана за чужденец е 2000евро поне по това което аз съм видял за тези 3 години, а сигурно има и изключения, но аз не съм срещал такива.

Колега "PavelPavlov" внимавай с БГ номерата доста българи и румънци изгоряха. ТЮВ се минава лесно здрава ходова част, добри спирачки и двигателя да няма теч на масло. Преди като имах кола минах без проблем ТЮВ. Като за начало имаш право първите 6месеца да караш с БГ номера, а след това на късмет кога ще ти се заядът. Имам познат 5год. вече с БГ номера без проблем, но имам и друг който го накараха да плаща за 3 години назад пътен данък и да слага немски номера. Има общини който си плащаш пътния данък и си караш без проблем с БГ номера, но има такива който ти казват, че не става с БГ номера.
До "dimodi" с 1000евро няма как да постройш къща, но ако сте двама по 1000евро и ви поемат квартирата не е невъзможно. Тук най-важното е колко наем плащаш. Ако си намериш работодател да ти плаща квартирата и да ти дава 1000евро чисто не е зле като за начало. Разбирам, че всички в БГ гледате как немците взимат 3-4000евро и си казвате, а то и ние като идем ще взимаме толкова да ама НЕ. Първото те са си в родната държава, второ ако не си с престижно образование(БГ образованието го гледат с насмешка) няма как да взимаш такава заплата. Имам доста познати, който взимат 2500евро+, но всичките са с поне едно више в Германия завършено и съответно още не познавам човек без немско образование и да взима такива пари. Без образование тавана за чужденец е 2000евро поне по това което аз съм видял за тези 3 години, а сигурно има и изключения, но аз не съм срещал такива.

- driftxtreme
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e30 & e36
В Германия съм от април миналата година.Започнах работа в един Италиянски ресторант,с помоща на моя позната.Отначало бях със сезонен договор,а след шест месеца ми го направиха постоянен.Като пристигнах не знаех немски,не че сега го знам де
,но се справях горе долу,по младите знаят малко английски и така се разбирахме.Започнах на 900 евро,след шест месеца получавах 1000,а сега 1200.Не знам,без познати можеш ли да се оправиш(аз немога).Квартирата ми е 220 евро със сметките,за храна зависи около 100 евро на месец,ако си взимам от работа може и доста по малко,но ми омръзнаха пици и Италиянска кухня.Да имаш кола е скъпо удоволствие.По принцип на мен не ми трябва.Живея на една минута от работа,магазина е до мен,центъра ми е на 10 минути,но немога без кола и си купих една е30-ка да се занимавам в почивните дни.Застраховката ми е 80 евро на месец от януари ще е 60,но ако си под 30 годишен ще е над 100 евро със сигурност.Друг по голям разход са ми цигарите.Намират се и контрабандни и давам около 100 евро на месец,може и по-малко.Не излизам много често,по дискотеки(един,два пъти в месеца)Горе долу е като в БГ като цени,е не навсякъде.Храната е по ефтина.Живота е по-спокоен и подреден,да не кажа скучен.Ако си решил и има кой да ти помогне пробвай.Аз мисля да се прибирам вече в България догодина,но ако не ми хареса положението там бих се върнал пак тук.
П.С ако имаш избор избягвай да работиш за Турци или Италиянци.

П.С ако имаш избор избягвай да работиш за Турци или Италиянци.
- Dr.Schnaps
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90LCI и E30 Cabrio
Айде да се вкюча и аз.
Значи към всеки тръгнал имам 3 основни съвета какво да направи преди да тръгне насам>
1. Да си оправи зъбите.
2. Да си искара всички категории в книжката- А, Б, Ц+ЦЕ. Рано или късно ще ти потрябват и тогава на категория по 2000 Евро не ти мърдат.
3. Да научи максимално немски в БГ- в твоя случай Б1 е проформа достатъчно, но за да се интегрираш в обозримо бъдеще ти трябва повече- курсовете или часни уроци до последно.
А сега в твоя конкретен случай- квалификацията е ОК, насочваш се към dienstleister automotive- това са фирми които дават персонал под наем на производителите (от бачкатори на линия до инженери). Това е едно добро начало/ те винаги търсят защото имат голямо текучество, а и при тях винаги можеш да кандидатстваш от БГ. Важно> Bewerbunga трябва да е проверен от някой който разбира за да е перфектен, и винаги кандидатстваш за конкретна позиция (инитиативно шанса е по- малък).
Ето ти списъка на най добрите фирми в областта.
http://www.automobil-industrie.vogel.de/entwicklung/articles/317646/
А за личния план- Емиграция- плюсове и минуси колегите са го описали грубо.
Успех.
Значи към всеки тръгнал имам 3 основни съвета какво да направи преди да тръгне насам>
1. Да си оправи зъбите.
2. Да си искара всички категории в книжката- А, Б, Ц+ЦЕ. Рано или късно ще ти потрябват и тогава на категория по 2000 Евро не ти мърдат.
3. Да научи максимално немски в БГ- в твоя случай Б1 е проформа достатъчно, но за да се интегрираш в обозримо бъдеще ти трябва повече- курсовете или часни уроци до последно.
А сега в твоя конкретен случай- квалификацията е ОК, насочваш се към dienstleister automotive- това са фирми които дават персонал под наем на производителите (от бачкатори на линия до инженери). Това е едно добро начало/ те винаги търсят защото имат голямо текучество, а и при тях винаги можеш да кандидатстваш от БГ. Важно> Bewerbunga трябва да е проверен от някой който разбира за да е перфектен, и винаги кандидатстваш за конкретна позиция (инитиативно шанса е по- малък).
Ето ти списъка на най добрите фирми в областта.
http://www.automobil-industrie.vogel.de/entwicklung/articles/317646/
А за личния план- Емиграция- плюсове и минуси колегите са го описали грубо.
Успех.
бих посъветвал автора да не е толкова твърдоглав, това не е черта на успелите
замисли се внимателно над мненията на по-опитните.. има един лаф, няма щастлива емигрантска песен 
вуйчо ми на 50+ след 20г в САЩ (където не са настроени против емигрантите) се връща, има луксозна къща, сменил е сигурно 20 коли, изучи си децата, всички са там... но "душата" си знае своето. мисля че най най-късната възраст е 14г, след нея малко хора успяват да се адаптират и да приемат чуждата държава като своя... а "чужда" ли ти е, все ще ти тежат корените, ще искаш да чуваш родната си реч и да те тегли насам.. може не веднага, но след някоя друга година.
още повече отиваш в Германия, където по-принцип не обичат чужденци, а сега сме им черни направо. замисли се какви приятелства ще завържеш, с приятелката ти много вероятно е да сте си само достатъчни, т.е всеки ден едно и също, ежедневието ще ви стане сиво, а от там караници и т.н.
и в България човек може да успее,познавам хора дето са шиели гащи и сеели мента за да се изучат, днеска имат счетоводни кантори, станали са архитекти, трети направи ферма за патки и изнася гъши дроб за франция. + тва от както сме в ЕС това е 500млн пазар, много фирми правят вече буквално млн от износ.. други немски фирми работят тук, инженер си, не би трябвало да имаш затруднения с намирането на работа
но все пак никой не ти налива акъл, някои колеги може би искат да те предпазят, няма нищо по-ценно от времето
майка ми е украйнка, дойде тука преди 30г и цял живот съжалява, приятелките й са само украйнки/рускини, гледа само украйнски канали и виси само в някъв руски фб.. и пак има мерак да се върне.
все пак ако толкова си решил да заминеш, помисли по-добре за италия/сащ, италианците са много по-близко до нас като стереотип и ще ти е по-лесно с адаптацията, + времето е в пъттти по-добре.
за сащ няма какво да се говори, тази страна е изградена от емигранти и като кажеш, че си българин повечето ще ти се усмихнат и ще те преценят като човек.. докато в ЕС кажеш ли че си българин те гледат накриво - навсякъде.

вуйчо ми на 50+ след 20г в САЩ (където не са настроени против емигрантите) се връща, има луксозна къща, сменил е сигурно 20 коли, изучи си децата, всички са там... но "душата" си знае своето. мисля че най най-късната възраст е 14г, след нея малко хора успяват да се адаптират и да приемат чуждата държава като своя... а "чужда" ли ти е, все ще ти тежат корените, ще искаш да чуваш родната си реч и да те тегли насам.. може не веднага, но след някоя друга година.
още повече отиваш в Германия, където по-принцип не обичат чужденци, а сега сме им черни направо. замисли се какви приятелства ще завържеш, с приятелката ти много вероятно е да сте си само достатъчни, т.е всеки ден едно и също, ежедневието ще ви стане сиво, а от там караници и т.н.
и в България човек може да успее,познавам хора дето са шиели гащи и сеели мента за да се изучат, днеска имат счетоводни кантори, станали са архитекти, трети направи ферма за патки и изнася гъши дроб за франция. + тва от както сме в ЕС това е 500млн пазар, много фирми правят вече буквално млн от износ.. други немски фирми работят тук, инженер си, не би трябвало да имаш затруднения с намирането на работа

но все пак никой не ти налива акъл, някои колеги може би искат да те предпазят, няма нищо по-ценно от времето

все пак ако толкова си решил да заминеш, помисли по-добре за италия/сащ, италианците са много по-близко до нас като стереотип и ще ти е по-лесно с адаптацията, + времето е в пъттти по-добре.
за сащ няма какво да се говори, тази страна е изградена от емигранти и като кажеш, че си българин повечето ще ти се усмихнат и ще те преценят като човек.. докато в ЕС кажеш ли че си българин те гледат накриво - навсякъде.
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- bmw_g_power
-
-

Към автора.Колега заминавай няма да сгрешиш!Грешката ще е ако останеш тук и чакаш държавата ни да се оправи,защото тук не е България а АбсУрдистан!!!

П.П.Приятел не ти наливам акъл на главата просто и аз искам да те предпазя от времето което ще загубиш тук

- Petrolhead
- Потребител
-
хора, вие сериозно ли стоите в чужбина за по 1000-2000 евро и се смятате за добре справящи се в живота?
100 евро за храна на месец?
какво ядете?
аз не съм виждал сметка в ресторант за 2ма човека по-ниска от 50 евро, където и да е в европа.
само да спомена, мой познат швейцарец, обсъждахме цените там.
наем 4ри стаен апартамент Цюрих - 3000-5000 франка на месец.
квдратен метър земя на село - 500 франка.
да живееш като скот в чужбина, безценно.
100 евро за храна на месец?
какво ядете?
аз не съм виждал сметка в ресторант за 2ма човека по-ниска от 50 евро, където и да е в европа.
само да спомена, мой познат швейцарец, обсъждахме цените там.
наем 4ри стаен апартамент Цюрих - 3000-5000 франка на месец.
квдратен метър земя на село - 500 франка.
да живееш като скот в чужбина, безценно.
- rosendaal
-
-
- Кара: '74 3.0CSi
- Мечтае да кара: made by pininfarina
- Детайли за колата: винаги над 200 к.с.
Жалко е ,че все повече се увеличава броя на хората които измерват качеството на живот в цифровото изражение на месечния доход.
Трябва да разберете че никой не остава да живее в чужбина заради златния евродъжд.Просто в белите страни има една подреденост на живота,институциите си вършат задължението-да са слуги на обществото а не обратното,правилата за движение по пътищата не са химера,моралните норми на поведение са по-спазвани отколкото в БГ,полицията не е толкова прокажено корумпирана и навсякъде където вадиш пари за нещо се стараят да бъдеш обслужен подобаващо.
В България и да имаш пари,да ги похарчиш качествено къде,няма.За какво са ти тогава?
В чужбина двама млади с по 1000 евро всеки доход са много по щастливи и задоволени /и то не просто от финансова гледна точка/ отколкото ергенче с 5 палки месечно за пръскане в БГ.Факт.
Щастието не е в парите като голямо число,а в баланса да ти носят правилните душевни и физически потребности.
Трябва да разберете че никой не остава да живее в чужбина заради златния евродъжд.Просто в белите страни има една подреденост на живота,институциите си вършат задължението-да са слуги на обществото а не обратното,правилата за движение по пътищата не са химера,моралните норми на поведение са по-спазвани отколкото в БГ,полицията не е толкова прокажено корумпирана и навсякъде където вадиш пари за нещо се стараят да бъдеш обслужен подобаващо.
В България и да имаш пари,да ги похарчиш качествено къде,няма.За какво са ти тогава?
В чужбина двама млади с по 1000 евро всеки доход са много по щастливи и задоволени /и то не просто от финансова гледна точка/ отколкото ергенче с 5 палки месечно за пръскане в БГ.Факт.
Щастието не е в парите като голямо число,а в баланса да ти носят правилните душевни и физически потребности.
- bmw_g_power
-
-
rosendaal написа:Жалко е ,че все повече се увеличава броя на хората които измерват качеството на живот в цифровото изражение на месечния доход.

мнението наистина е
като оставим темата с парите настрани (те никога не стигат, и всеки винаги си мисли, че получава по - малко отколкото е заслужил) мога само да кажа спокойствието.....жена ми редовно забравя да заключи колата, стои си отключена на улицата през нощта, чат - пат връщам купени части - цели генерации и т.н. - оставям ги пред къщата, DHL минават, взимат ги - нищо не се губи. Като сменям гумите летни/зимни слагам две в багажника, другите две стоят на улицата пред къщата, отивам на автомивката, връщам се след час, час и поливина и пак са си там.....
в същото време повечето хитове теми в форума са, как да си предпазим халогениете, къде са ми огледалата, лайстните и т.н....не я разбирам тази носталгия.

като оставим темата с парите настрани (те никога не стигат, и всеки винаги си мисли, че получава по - малко отколкото е заслужил) мога само да кажа спокойствието.....жена ми редовно забравя да заключи колата, стои си отключена на улицата през нощта, чат - пат връщам купени части - цели генерации и т.н. - оставям ги пред къщата, DHL минават, взимат ги - нищо не се губи. Като сменям гумите летни/зимни слагам две в багажника, другите две стоят на улицата пред къщата, отивам на автомивката, връщам се след час, час и поливина и пак са си там.....
в същото време повечето хитове теми в форума са, как да си предпазим халогениете, къде са ми огледалата, лайстните и т.н....не я разбирам тази носталгия.
75 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5