За или против мораториума за земята?
Модератор: Общи модератори
41 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Re: За или против мораториума за земята?
bioz написа:drago_pavlov написа:Целта на този мораториум може да е точно такава - да си дадат още време едни "земевладелци" да изкупят на хората земите на ниски цени и след това пада мораториума. Нашите "земевладелци", които досега са прибирали всички евросубсидии, си утрояват капиталите като продават същата земя на няколко пъти по-високи цени.
Това за бабата все едно не си го казал.. то по тая логика след 10-20 години пак ще има баба дето и трябват пари, а може и ти да станеш дядо дето му трябват пари... както и да е...
Но да започнем от тук - защо трябва изобщо трябва да се премахва мораториума за напред и земята да поскъпва?
Остави бабата, за втората част от поста какво ще кажеш?
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- Petrolhead
- Потребител
-
nasko_hd написа:Като цяло съм съгласен с голяма част от вас колеги.Относно мораториума съм ЗА и то колко се може повече да забавим тази процедура.Но щом в договора ясно е заявено като изискване би трябвало да го спазим.
Като цяло моето мнение е че нашата държава може и без европеиския съюз и ще се радвам да се случи чудо тази ръка която е подписвала тези договори да бъде счупена и да си бъдем отново самостоятелна демократична държава.
май не си плащал ДДС, мито и акциз за 318is-ката.
ако беше щеше д азнеш с какво е полезен европейския съюз
drago_pavlov написа:bioz написа:drago_pavlov написа:Целта на този мораториум може да е точно такава - да си дадат още време едни "земевладелци" да изкупят на хората земите на ниски цени и след това пада мораториума. Нашите "земевладелци", които досега са прибирали всички евросубсидии, си утрояват капиталите като продават същата земя на няколко пъти по-високи цени.
Това за бабата все едно не си го казал.. то по тая логика след 10-20 години пак ще има баба дето и трябват пари, а може и ти да станеш дядо дето му трябват пари... както и да е...
Но да започнем от тук - защо трябва изобщо трябва да се премахва мораториума за напред и земята да поскъпва?
Остави бабата, за втората част от поста какво ще кажеш?
Ми аз го казах.
Тези които купуват в момента земя я купуват заради субсидиите, а не с цел продажба. Казвам го защото идвам от край където има много земи и имам контакт с такива. Ако нашата позиция по този въпрос е твърда и мораториума се запази, схемата която описа няма как да се случи, по тази причина съм ЗА с две ръце.
А другия колега дето казва като нямам пари къде съм тръгнал ще му кажа, че пари има, но в момента купуването на земи не е на дневен ред...
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
bioz написа:Ми аз го казах.
Тези които купуват в момента земя я купуват заради субсидиите, а не с цел продажба. Казвам го защото идвам от край където има много земи и имам контакт с такива. Ако нашата позиция по този въпрос е твърда и мораториума се запази, схемата която описа няма как да се случи, по тази причина съм ЗА с две ръце.
А другия колега дето казва като нямам пари къде съм тръгнал ще му кажа, че пари има, но в момента купуването на земи не е на дневен ред...
Нали се сещаш, че този мораториум не може да е вечен. Дали сега или след 5 години все ще падне. Въпроса е колко пенсионери ще олекнат със земите си преди да падне и колко по-богати ще станат "земевладелците" след като падне.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
drago_pavlov написа:bioz написа:Ми аз го казах.
Нали се сещаш, че този мораториум не може да е вечен. Дали сега или след 5 години все ще падне. Въпроса е колко пенсионери ще олекнат със земите си преди да падне и колко по-богати ще станат "земевладелците" след като падне.
То до 5 години може и валутния борд да падне и какво ли още не. Аз до сега не съм прочел официална позиция на водещите политически сили за премахване на мораториума в близкото бъдеще даже напротив.
Твоята логика звучи малко като "дай да си изям всичките кокошки, че те така или иначе ще ми ги откраднат.."
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
bioz написа:Твоята логика звучи малко като "дай да си изям всичките кокошки, че те така или иначе ще ми ги откраднат.."
Като чета това:
bioz написа:А другия колега дето казва като нямам пари къде съм тръгнал ще му кажа, че пари има, но в момента купуването на земи не е на дневен ред...
твоята логика звучи малко като: "Аз съм ЗА удължаването докато купя малко земи. После съм ЗА паднето му, че да ги продам на няколко пъти по-висока цена."
Разкри ме, аз съм прикрит капиталист и агитирам във бмв форума да припечеля малко от покупко продажба на земя 

Винаги съм знаел, че ДПС за социално отговорни, сега ще забогатеят бабите по селата .... като разпродадът бащините си имоти
ДПС готови с искането до КС за падане на мораториума

ДПС готови с искането до КС за падане на мораториума
- rosendaal
-
-
- Кара: '74 3.0CSi
- Мечтае да кара: made by pininfarina
- Детайли за колата: винаги над 200 к.с.
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
rosendaal написа:Ами купувай докато са ниски цените.
Не му е приоритет сега

rosendaal написа:Ами купувай докато са ниски цените.
Те отдавна не са ниски цените- миналата година родата продадохме 340дка намиращи се на гадно място за 1700лв./дка

41 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3