Защо опелите след 2000ната спряха да бягат питам аз ??!!!
Модератор: Общи модератори
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Re: Защо опелите след 2000ната спряха да бягат питам аз ??!!
ociata написа: Теб не ти ли идваше слаб този 130?
Зависи предишната му кола с каква мощност е била.
Аз се качих от 1.8 турбо-дизел МОНДЕО НА Е46 318 седан и не виждам осезаема разлика във вървежа.
Инсигнията е огромна като А6 и Е60 на външен вид и маса. Иска си 180-200 коня.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- Jorata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F31 Sport Line
- Мечтае да кара: 458 Italia
ociata написа:Jorata написа:Дообре. Моята беше 130кс(2.0 ЦДТИ) и ми даваше 6 със 140км/ч.
Добре де изказах се малко криво. Имах предвид бензиновите двигатели. За дизелите предполагам че и един би-турбо ще е достатъчен нищо че няма 200 коняИли поне 160к.с. варианта... Теб не ти ли идваше слаб този 130?
За градско беше идеална.
VICTORIA CONCORDIA CRESCIT
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Демирев написа:ociata написа: Теб не ти ли идваше слаб този 130?
Зависи предишната му кола с каква мощност е била.
Аз се качих от 1.8 турбо-дизел МОНДЕО НА Е46 318 седан и не виждам осезаема разлика във вървежа.
Инсигнията е огромна като А6 и Е60 на външен вид и маса. Иска си 180-200 коня.
На мен си ми прилича тъкмо на А4 и на БМВ тройка, ама щом казваш...

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Колега ми писа на лично да съм се бил качил на 300 коньов опел и тогава съм щял да вида.
Еми съмнявам се да вида нещо повече от това което би предложило 300 коньово бмв например.
Даже се съмнявам и толкова да вида. Най-много да вида стоповете на някое е46 330i

Еми съмнявам се да вида нещо повече от това което би предложило 300 коньово бмв например.
Даже се съмнявам и толкова да вида. Най-много да вида стоповете на някое е46 330i

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- armagedon_762002
- младши ентусиаст
-
- Кара: Колело
За Англия правят и по повече
http://www.youtube.com/watch?v=WzM_4vDGUEA
или VXR8
http://www.autosnout.com/Car-Performanc ... ionID=1398

http://www.youtube.com/watch?v=WzM_4vDGUEA
или VXR8

http://www.autosnout.com/Car-Performanc ... ionID=1398
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
E, те GM и за Америка правят и по повече, но ние говорим частно за опелите, които ние познаваме 

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
Демирев написа:Mollov написа:Преди няколко дни тествах фейслифтовата Insignia с 1.6 SIDI 170PS... при обявен разход в градски условия от ~9.5L/100 колата даде ~11/100... не е прекалено зле... но извънградския разход не беше много приятел... при заявени 5.5/100 колата даде ~7.5/100 при каране със 100км/ч по магистрала Тракия, както и ~9.5/100 при каране със 140км/ч по магистрала...
Всичко това на относително нормален вървеж като за 170PS мотор, но въпреки турбото мотора се усещаше леко муден... уж се развърта бързо, но реалното усещане за мощност е "лагаво"...
Не би трябвало да се плаши от тези цифри безумецът дал 55 000 лева за тази Инсигния.
Доколкото чета продължителните тестове 100 000 км. във Фолксваген Билд разхода пада с около литър след като навърти 100 000 км.
И макс.скорост се вдига с 5-7 км в час.
Въобще всички данни на чисто нов мотор и такъв на 100 000 км. са различни.
Да де ама те тия новите мотори трудно стигат до 100 000 без основен ремонт или направо нов двигател щото я мотовилка се показала, я веригата прескочила, я бутало се стопило от прекомерни регенерации на филтър и т.н. и т.н. Иначе при Фолкваген не съм забелязъл промнява в разхода като нови и след 100 000км(или поне тези дето успяват да достигнат заветните 100к км

Иначе тия малките двигателченца с N на брой турбини дето вадят мощност колкото моя стар дръгел, че даже и повече въртящ момент имат на хартия просто нямат тази динамика, за надеждност няма да говоря, че ще ме поръчат за физическо отстраняване от ФВ

A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
steeN написа:Защото почнаха да ги правят от истинска ламарина не станиол. Астрите тежаха 1000 кг дори с най-големите двигателии. 316ка Е30 е по-тежка с 200 кг някъде... Всичко е от теглото и аеродинамиката. ГСИ не са техни, а на Косуорт. Дизелите бяха японски, а масовите двигатели не бяха нищо особено...
Ламарината има значение какво съдържа в себе си преди да стане на кола и как е обработена след като стане на кола

Астра Ф GSI тежи 1100кг. BMW E30 318 is тежи 1150кг. Напомням,че на поколението Астра Ф отговаря BMW с индекс Е36

Cosworth участва при изработката на главата,за проектирането не знам,не откривам данни,иначе моторя на GSI-то си е опелски,базиран е на опелски блок и е проектиран като състезателен мотор.Факт е,че мотор,проектиран в средата на 80-те се използва и след повече от 20год. във WTCC и някои по-малки open-wheels формули.Също така е всеизвестно,че Опел са правили много здрави,прости,издържливи масови мотори....ама са правили...

За аеродинамиката:напомням,че Опел имат сериен модел от 1989г.,с коеф. Cx колкото на БМВ I8

п.п.Абе вие други теми нямате ли,че с Опели взехте да се занимавате

Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Така бих газил едно кадетче гси
Не може да отречете, че е страшна кола за ръчкане, без други таланти

Не може да отречете, че е страшна кола за ръчкане, без други таланти

Live it like you Love it
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Готино. Горното е класически резултат на драг между бензин и дизел с еднакви коне 
Е ми да, именно главата е това, което прави конете в мотора
Дори ранните версии на прословутия 2.0 ГСИ, главата е изработвана от Косуорт. То и М10 и С16 уж са с един блок, ама нищо общо, нали? Иначе ламарините им бяха много тънки, не говоря за ръждата дето ги хващаше.
Винаги се сещам за това

немо написа:Ся като сме виждали ръждясали коли около и след 2000 с VIN:WDBxxxxxxxx.. или други с VIN:WBAxxxxxxxx... и те ли са станиолени?
Астра Ф GSI тежи 1100кг. BMW E30 318 is тежи 1150кг. Напомням,че на поколението Астра Ф отговаря BMW с индекс Е36![]()
Cosworth участва при изработката на главата,за проектирането не знам,не откривам данни,иначе моторя на GSI-то си е опелски,базиран е на опелски блок и е проектиран като състезателен мотор.
Е ми да, именно главата е това, което прави конете в мотора

Винаги се сещам за това

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
на хе-то буталцето сигурно тежи наполовина на м20-то,наистина си е добър двигател
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
Ако видите това бягайте далече че е46 330i няма да му види и стоповете дори
Опел Омега лотус 3.6 литров бензин 380 коня

Последна промяна ilia1984 на 06 Ное 2013, 12:10, променена общо 1 път
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Подкарвах преди време една Astra C20LET на една девойка и честно казано после Е36чката ми се струваше доста спряла но се преживява де... 

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
ilia1984 написа:Ако видите това бягайте далече че е46 330i няма да му види и стоповете дори![]()
![]()
къде ше го видиш обаче е въпроса,
то и м5 е34 е било по-зле
тва е било страшна бургия, но е по-вероятно да видиш Ламбо еле у нас

пп. влезнах да ги видя как вървят, че не се бях сещал за тоя бияч

хубаво, че го спомена

почват от 24-5 евра ..., едно време като точех лиги по тях ги имаше и под 10 ...
уникален автомобил, но има малко общо с Опел ...

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...