семейна кола?
Модератор: Общи модератори
61 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- PavelPavlov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 330d
- Мечтае да кара: BMW Alpina B7
Re: семейна кола?
Здравейте,
Моля не разводнявайте въпроса ми с дискусията дали задно или предно или дали автоматик или ръчка и с каква кола бихте желали да се ударите челно. По този въпрос може да си отворите нова тема "С какво бихте искали да се ударите челно"
.
Написал съм ясно какво е условието на задачката, за всяко от изискванията в първия пост има причина. Колата не е за мен, а за родителите ми, така че нито ще се радват на голям мотор, нито на задното. Джип няма как да стане защото джип автоматик, който да не гори като руски танк не съм срещал. Като цяло съм се насочил към комби, а не към миниван, заради багажника.
Искам да благодаря за полезните предложеня - за някой от моделите, които сте писали не се бях сетил!
Поздрави,
Павел
Моля не разводнявайте въпроса ми с дискусията дали задно или предно или дали автоматик или ръчка и с каква кола бихте желали да се ударите челно. По този въпрос може да си отворите нова тема "С какво бихте искали да се ударите челно"

Написал съм ясно какво е условието на задачката, за всяко от изискванията в първия пост има причина. Колата не е за мен, а за родителите ми, така че нито ще се радват на голям мотор, нито на задното. Джип няма как да стане защото джип автоматик, който да не гори като руски танк не съм срещал. Като цяло съм се насочил към комби, а не към миниван, заради багажника.
Искам да благодаря за полезните предложеня - за някой от моделите, които сте писали не се бях сетил!

Поздрави,
Павел
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Е аз дадох моето предложение - Ауди А6 Ц5 (1998-2004) . Комби с по-голям багажник НЯ-МА . Ако е с предно , задното окачване е стабилизирано с торсионна греда, което не е върха на технологията, но е здраво и позволява товар до над 600кг.
ОСвен това колата е с доста приятен интериор , просторна е, 1,9тди в различните си версии е доста икономичен , а щом казваш че е за ваще , слабата динамика, не е голям праз. От малките бензинови 1.8 125кс се газифицира лесно .А6 1.8 Тежи едва 1300кг , което е по-малко от Е46 318и !
Скоростната кутия - изискването за голяма кола с малък мотор и Автоматик е абсурдно да даде нисък разход. АКо се откажеш от автоматика, ще може да си позволиш да покриеш всички останали критерии
ПС:като минах от А6 на Е46 никой от семейството не се зарадва
ОСвен това колата е с доста приятен интериор , просторна е, 1,9тди в различните си версии е доста икономичен , а щом казваш че е за ваще , слабата динамика, не е голям праз. От малките бензинови 1.8 125кс се газифицира лесно .А6 1.8 Тежи едва 1300кг , което е по-малко от Е46 318и !
Скоростната кутия - изискването за голяма кола с малък мотор и Автоматик е абсурдно да даде нисък разход. АКо се откажеш от автоматика, ще може да си позволиш да покриеш всички останали критерии
ПС:като минах от А6 на Е46 никой от семейството не се зарадва

- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
In February 1997, the introduction of a new A6 C5 - May 1997–June 2004 
тоя връх на инженерната мисъл само гледай първите три букви в номера на мотора ДА НЕ СА :AFB, AKN,AYM,BFC, BCZ,BDG,AKE, BDH, BAU, че ще има едни други теми

тоя връх на инженерната мисъл само гледай първите три букви в номера на мотора ДА НЕ СА :AFB, AKN,AYM,BFC, BCZ,BDG,AKE, BDH, BAU, че ще има едни други теми

"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
Перфектният семеен а-л според мен е само и единствено джип (Jeep).
Да предпочитате бензинов с газ! Дискавърито с ТД5 също не е за пренебрегване а и цената му е народна вече! Задължително автоматици, че да може да ги кара спокойно и жената
Няма да правиш резки маневри и трябва да се примиш с малко по-високия разход на 100/км.
Да предпочитате бензинов с газ! Дискавърито с ТД5 също не е за пренебрегване а и цената му е народна вече! Задължително автоматици, че да може да ги кара спокойно и жената

Няма да правиш резки маневри и трябва да се примиш с малко по-високия разход на 100/км.
- skipper
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: сред идиоти.
- Мечтае да кара: e31 850csi
Ще пуснем тема "С какво бихте искали да се ударите челно"
А какво ще кажеш за Astra G , Vectra B , Skoda Octavia ?
Edit: acho , защо ли си мисля , че за удара на вана ми говориш за Grand Scenic (оня със 7 места ) ?
душегуб 2.5 TDI

Edit: acho , защо ли си мисля , че за удара на вана ми говориш за Grand Scenic (оня със 7 места ) ?
madpetio написа:In February 1997, the introduction of a new A6 C5 - May 1997–June 2004
тоя връх на инженерната мисъл само гледай първите три букви в номера на мотора ДА НЕ СА :AFB, AKN,AYM,BFC, BCZ,BDG,AKE, BDH, BAU, че ще има едни други теми![]()
![]()
душегуб 2.5 TDI

Oo (|||)(|||) oO
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.
First law of electronics: "Every device is powered by the white smoke that resides within it, when the white smoke comes out, the device doesn't work anymore.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
skipper написа:Ще пуснем тема "С какво бихте искали да се ударите челно"![]()
Edit: acho , защо ли си мисля , че за удара на вана ми говориш за Grand Scenic (оня със 7 места ) ?madpetio написа:In February 1997, the introduction of a new A6 C5 - May 1997–June 2004
тоя връх на инженерната мисъл само гледай първите три букви в номера на мотора ДА НЕ СА :AFB, AKN,AYM,BFC, BCZ,BDG,AKE, BDH, BAU, че ще има едни други теми![]()
![]()
душегуб 2.5 TDI![]()
![]()
Астрата е много далече от просторна кола , оставия-та си е голф дълга база - нито е евтина, нито е кой знае какво - по-добре добрия стар Пасат . Вектра - не знам, като че ли винаги Пасата е с по-добри двигатели.
- DAN40_91
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '10 E550
Аз бих препоръчал Вектра Б комби. Не съм запознат с автоматиците им, но мисля, че колата отговаря на всички изисквания на колегата. Имам наистина страхотни впечатления от Вектра А 1.8i - 10 години вярна служба. Спокойно мога да кажа, че това е най-надеждния автомобил, който съм виждал (изключваме ръждата, разбира се, но при следващото поколение, мисля, проблема е решен). С две думи, непретенциозна кола с евтина поддръжка. 

- skipper
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: сред идиоти.
- Мечтае да кара: e31 850csi
acho.rs написа:skipper написа:Ще пуснем тема "С какво бихте искали да се ударите челно"![]()
Edit: acho , защо ли си мисля , че за удара на вана ми говориш за Grand Scenic (оня със 7 места ) ?madpetio написа:In February 1997, the introduction of a new A6 C5 - May 1997–June 2004
![]()
душегуб 2.5 TDI![]()
![]()
Астрата е много далече от просторна кола , оставия-та си е голф дълга база - нито е евтина, нито е кой знае какво - по-добре добрия стар Пасат . Вектра - не знам, като че ли винаги Пасата е с по-добри двигатели.
То Пасат / Октавия нямат голяма разлика все пак нали са ВАГ . Но - подобре Октавиата - по-евтино окачване + по-голям багажник , а даже е и малко по-широко вътре . Астрата особено 1.6 (74 кв. ) с газ е много евтина за поддръжка .
Oo (|||)(|||) oO
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
skipper написа:acho.rs написа:skipper написа:Ще пуснем тема "С какво бихте искали да се ударите челно"![]()
![]()
душегуб 2.5 TDI![]()
![]()
То Пасат / Октавия нямат голяма разлика все пак нали са ВАГ . Но - подобре Октавиата - по-евтино окачване + по-голям багажник , а даже е и малко по-широко вътре . Астрата особено 1.6 (74 кв. ) с газ е много евтина за поддръжка .
Октавия и Пасат имат съществена разлика - ако говорим за Пасат 5 и 5.5 те делят една база с Ауди А4 , оставия ползва платформата на Голф ! Пасата е по-голямата и по-добра кола .
Ми малко сложни критерии имаш колега. За да са евтини данъците, трябва да е под 100к.с., ама пък на такива малки двигатели много рядко слагат автоматици. При търсене в мобиле.бг ми излязоха е тея резултати
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=4t27z1
Според мен Киа-та е най-оферта, ама все пак аз много не разбирам
Според мен Киа-та е най-оферта, ама все пак аз много не разбирам

Не Мы такие, Жизнь такая
- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
Според мене пък в маломощна голяма кола и то с автоматик определено не бих си возил семеството и при всяко изпреварване да вадя календара, но това си е мое мнение.
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Приятел продава много хубав Сценик бензин автоматик (доста добро състояние, доста екстри за модела), ако имаш интерес ще ти пратя линк на ЛС да не е реклама тук.
Баш от такъв сценик със същия мотор, само че ръчка имам добри впечатления. (продадох един на позната която го кара трета година без да пипне нищо, все пак жена..)
Баш от такъв сценик със същия мотор, само че ръчка имам добри впечатления. (продадох един на позната която го кара трета година без да пипне нищо, все пак жена..)

- DanielzZz
- старши ентусиаст
-
- Кара: М4
Абе вие сериозно ли сте карали сценик и го хвалите ? Освен,че е адски калпав от вътре е и супер неудобен за каране - педалите са като на автобус,хоризонтални и един до друг.Тръска много и не му е кой знае колко огромен багажника.
Аз лично имам добри впечатления за Passat B5.5 или Avensis...А6 комби е супер кола,но не знам c кой мотор трябва да е,че да нямаш главоболия или да гори малко
Аз лично имам добри впечатления за Passat B5.5 или Avensis...А6 комби е супер кола,но не знам c кой мотор трябва да е,че да нямаш главоболия или да гори малко

- TouringInternational
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M44 на газ
- Мечтае да кара: V10 Touring, e36 compact rally spec
- Детайли за колата: е36 compact "войнишко канче'' edition
Извинявам се на колегата с темата, но да я ползвам, да попитам нещо, защото моя въпрос е подобен.
Търси се голямо комби (от сорта на пасат, в момента имаме б3, но вече изнемогва), най-вероятно б5 или б5.5.
Изискванията са да е голямо вътре и с голям багажник (рейлинг на покрива), ще се ползва обаче и за работна кола освен за семейна (отново за родителите ми), возене на 4-5 човека+ пълен багажник почти ежедневно, 50-100км на ден.
Търси се бензинов двигател (ще се слага ГИ), до 2.0, ръчна кутия, с климатик задължително, а да и без БМВ (задно предаване)
Пазарът в момента е заринат от такива коли, но главното ми питане е как са от към ходова част, окачване, трансмисии?
То е ясно, че ще се сменят с времето, б3-ката е на 300к км в БГ и вече през ден е в сервиза (амортизация+калпави майстори/ремонти), + разхода му на гориво не е никак малък 8-9 газ извънградско и 11-12-13 градско - 1.8 моно 90 коня
Малко мисията невъзможна се получава с това да имаш и семейна и работна кола, но стават иначе мн коли в семейството...
Всякакви мнения относно 2та пасата с тези параметри ще са ми полезни
Търси се голямо комби (от сорта на пасат, в момента имаме б3, но вече изнемогва), най-вероятно б5 или б5.5.
Изискванията са да е голямо вътре и с голям багажник (рейлинг на покрива), ще се ползва обаче и за работна кола освен за семейна (отново за родителите ми), возене на 4-5 човека+ пълен багажник почти ежедневно, 50-100км на ден.
Търси се бензинов двигател (ще се слага ГИ), до 2.0, ръчна кутия, с климатик задължително, а да и без БМВ (задно предаване)

Пазарът в момента е заринат от такива коли, но главното ми питане е как са от към ходова част, окачване, трансмисии?
То е ясно, че ще се сменят с времето, б3-ката е на 300к км в БГ и вече през ден е в сервиза (амортизация+калпави майстори/ремонти), + разхода му на гориво не е никак малък 8-9 газ извънградско и 11-12-13 градско - 1.8 моно 90 коня

Малко мисията невъзможна се получава с това да имаш и семейна и работна кола, но стават иначе мн коли в семейството...

- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
TouringInternational написа:Извинявам се на колегата с темата, но да я ползвам, да попитам нещо, защото моя въпрос е подобен.
Търси се бензинов двигател (ще се слага ГИ), до 2.0, ръчна кутия, с климатик задължително, а да и без БМВ (задно предаване)![]()
То е ясно, че ще се сменят с времето, б3-ката е на 300к км в БГ и вече през ден е в сервиза (амортизация+калпави майстори/ремонти), + разхода му на гориво не е никак малък 8-9 газ извънградско и 11-12-13 градско - 1.8 моно 90 коня![]()
Също търся мнение за Пасат 5.5 комби.
Офф: газта не е чак толкова евтина спрямо дизела. Карам вече 40К км с ГИ при разход 13/100, разликата на месец ми е 50лв при 1500км градско в полза на газта.

61 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5