Парко-места за инвалиди

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото ми попадне .
Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
Детайли за колата: Лачена 39_ка .

Re: Парко-места за инвалиди

Мнение от AGT » 03 Дек 2013, 11:03

Ако тая работа ставаше със забележки нямаше да има закони ! Българина иска да му бръкнеш в джоба за да играе по правилата . На всеки дето нарушава законите да ходя да правя забележка ли ?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "

Потребител
Аватар

Мнение от Petrolhead » 03 Дек 2013, 12:23

ами да, или поне така правят в нормалните държави.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 03 Дек 2013, 13:21

Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 03 Дек 2013, 22:48

Колко е глобата в момента за такова паркиране? Нали уж я направиха 300лв или 500? Май никой не санкционира спрял на такова място. Всъщност то и за пешеходците е 50лв, но да сте видяли някой глобен пешеходец (направо побеснявам като се сетя :mhihi: )

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 03 Дек 2013, 22:49

Има си молове, където НИКОГА на тези места не паркират инвалиди или поне аз не съм го виждал, винаги излизат прави и здрави хора. Да си призная честно, аз самия веднъж спрях на такова място след като преди това винаги съм обикалял моловете от етаж на етаж да си търся място и никога не ми е идвало наум дори да спра на такова място. Карали са ме да спирам на инвалидни места с довода, че всички спрели там са си нормални хора и едва ли не тука инвалиди не спират(то и как да спрат след като при пълен мол винаги е пълно с наспирали бастуни, които наистина са инвалиди в главата)но никога не съм спирал. Не ми се обяснява защо този път спрях, да бързах, ама ми стана доста криво после(нищо не се е случило, като се върнах пак си беше пълно с "инвалиди" на всички сини места)и се зарекох това ми спиране да е за пръв и последен път там. Хич не ми дреме колко идиоти(като мен в случая)си паркират колите там, честно казано ако бях сигурен, че колите няма да са на някой инвалид, то доста гуми щях да съм напукал в моловете заради тия неща.
Та с приказки не става. Не може да обясниш на някой нещо, което не може да поеме. Паркират си там винаги защото им е по-удобно защото "нямало място" другаде, а това последното е пълна глупост защото винаги има места, просто не са "в ложата".
Та охраната на мола или по-точно управата е виновна. Ако имат стриктна заповед да се искат карти за всички спиращи, то нещата щяха да са наред.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530 Д

Мнение от l-s » 03 Дек 2013, 22:58

Може и някой от хората с тези коли наистина да е бил инвалид.Аз лично познавам поне 2ма инвалиди с БМВ, който ходят редовно в мола на Хладилника.
СИНИ ШАМПИОНИ!!!!!Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 04 Дек 2013, 0:20

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320dA '02; Yamaha FZ6S ABS

Мнение от TRR » 04 Дек 2013, 13:58

Като е станало дума за паркоместа и за инвалиди - какво ви е мнението за подземния паркинг на "Galaxy Trade Center" (София, Шипченски проход)? За мен този паркинг е абсолютно недоразумение! На място, разграфено за три коли, трудно ще се съберат повече от две. Ясно ми е че на чертеж става, но все пак не всички коли са с размер на "Smart", освен това човек за да излезе е необходимо да може да си отвори вратата ...
Аз лично един единствен път съм спирал на място за инвалид - в същия мол, освен това не се оправдавам, но нямаше нито едно свободно място, спрях за 5 минути и бях в колата докато чакам да ми платят една сметка. Въпросното "паркомясто за инвалид" е ограничено от две стени, пространството беше такова, че трябваше да си прибера огледалото и да спра плътно до стената, за да може от другата страна вратата да се отвори ЧАСТИЧНО и човек (с нормално телосложение) да излезе. Сигурно това място е за инвалид с колело или с мотор, за кола обаче не става дори за хора с нормално придвижване, какво остава за човек с патерици или количка!

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 04 Дек 2013, 14:13

В доста молове е така. Дори и на дължина са къси :lol: Абсурд с 7-ма серия, S-класа или голям джип да се побереш.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от TRR » 04 Дек 2013, 14:34

TNT написа:В доста молове е така. Дори и на дължина са къси :lol: Абсурд с 7-ма серия, S-класа или голям джип да се побереш.

Ама аз съм с 3-ка, не е чак толкова голяма :) Моловете не са ми любимо място и не ходя често, но поне в тези, в които съм бил, не съм виждал чак толкова малки места.
Точно при случая, за който писах горе, преди мен влезе един чичо с S-класа и паркира на две места и половина. По принцип много се дразня на такива изпълнения, но в случая не беше възможно да се паркира на по-малко място - гледах го как паркира, човека много се постара да заеме минимално пространство.

Потребител
Аватар
Кара: W164/453

Мнение от Комбина » 04 Дек 2013, 15:46

Paradise center... размислите оставям на вас.

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 04 Дек 2013, 17:28

Това се получава защото имат определен минимум за парко-места като строят сградата. И съответно като спестят малко от пространства се получават доста изривени неща. Например съм виждал на една кооперация за да пуснат трябваше да има още 6 парко места които не стигат в подземния гараж, и генианата идея беше да се разграфи задната алея, но понеже е широка колкото една кола, местата бяха едно зад друго и ако някой реално спре на първото до другите няма достъп.

Sent from my GT-N5100 using Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от TRR » 04 Дек 2013, 18:21

Kris написа:Това се получава защото имат определен минимум за парко-места като строят сградата. И съответно като спестят малко от пространства се получават доста изривени неща. Например съм виждал на една кооперация за да пуснат трябваше да има още 6 парко места които не стигат в подземния гараж, и генианата идея беше да се разграфи задната алея, но понеже е широка колкото една кола, местата бяха едно зад друго и ако някой реално спре на първото до другите няма достъп.

Sent from my GT-N5100 using Tapatalk

Това ми е ясно, все пак съм в бизнеса с проектиране, строителен надзор и т.н. :mhihi: (конструктор съм)
Обаче за всичко си има граници! Едно е да лъжеш с по 5-10cm, друго е да направиш всичко с размер както дойде, за да докараш бройката.

Иначе на проект съм виждал какво ли не! Например паркоместа между сутеренна стена и асансьорна клетка - реално в тях може да се влезе през врата 90/200 и няма как кола да се вкара (освен по време на строителството). Само че на хартия може - в поленцата са нарисувани коли :bang:
Виждал съм и проект на жилищна сграда с едно подземно ниво - паркинг. Поради липса на пространство паркингът се прави с коли на две нива, а той е висок 3m ... Рисува архиТЕТКАТА едни подемници като по сервизите, които трябва да вдигат колите, ама в три метра как се събират две нормални коли + платформата, това никой не може да го каже :banghead:

Слави
Аватар

Мнение от © » 04 Дек 2013, 22:08

Комбина написа:Paradise center... размислите оставям на вас.

Изображение

яко

кандидат ентусиаст
Аватар

Парко-места за инвалиди

Мнение от alekangg » 04 Дек 2013, 23:38

В България паркоместата са широки за мен. Вижте какво се казва теснотия. Паркинг на хранителен магазин от сорта на била
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата