За какво използвате таблета си?
Модератор: Общи модератори
69 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- nikinenov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 335d, F30 320d
Re: За какво използвате таблета си?
Предимно сина ми го ползва, за филмчета и игри.
Единственото му предимство пред смартфона е по-големият екран.
Ако може да го вържете към служебния си мейл пак е малко по-удобно заради размера, но дори и тогава за сериозни и по-дълги мейли не става. Аз лично съм свикнал с блакбери.
За по-сериозна работа не може да замени лаптопа изобщо.
Единственото му предимство пред смартфона е по-големият екран.
Ако може да го вържете към служебния си мейл пак е малко по-удобно заради размера, но дори и тогава за сериозни и по-дълги мейли не става. Аз лично съм свикнал с блакбери.
За по-сериозна работа не може да замени лаптопа изобщо.
Only a month ago, I stepped out of the Ferrari 430 and thought that maybe in 200 years, someone, somewhere, using materials that don't currently exist, will make something better. But in fact, I only had to wait four weeks. The M5 is that good.
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Освен тва таблета има още едно преимущество.
Лятото като си го взех, направих грешката да си сложа вътре сим картата. Звъннаха ми. Дигнах.
Солидна сянка правят тези 7 инча.

Лятото като си го взех, направих грешката да си сложа вътре сим картата. Звъннаха ми. Дигнах.
Солидна сянка правят тези 7 инча.

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Аз нямам все още и единственото, което ме спира че на Айпадите не може да се ползва пълноценен Ексел, а друга марка неща.
Ако е за гледане на филми и Фейсбук вероятно никога няма да си дам парите за такова нещо.
Все още ми е непонятно как може да се гледа пълноценно филм на телефон, таблет или лаптоп.
Ако е за гледане на филми и Фейсбук вероятно никога няма да си дам парите за такова нещо.
Все още ми е непонятно как може да се гледа пълноценно филм на телефон, таблет или лаптоп.

bum_bum написа:Аз нямам все още и единственото, което ме спира че на Айпадите не може да се ползва пълноценен Ексел, а друга марка неща.
Е ако е за Exel надали с таблета ще можеш да работиш пълноценно , по-скоро лаптопа ще се справи много по-добре.
Таблета главно според мен се ползва за браузване в нета , писане във фейса и скайпа и другите соц. мрежи. Кажи речи замества качествата на един телефон , но с по-голям дисплей

- exvitermini
- младши ентусиаст
-
- Кара: '96 Е34 tds touring Individual
- Мечтае да кара: E34 M5 Touring
Нямам таблет, няма и да имам (ако работата ми не го изисква). Нямам и смартфон, и такова ми не трябва. Само един лаптоп два-тринаасе инчов ми е достатъчен. 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
don_gori написа:bum_bum написа:Аз нямам все още и единственото, което ме спира че на Айпадите не може да се ползва пълноценен Ексел, а друга марка неща.
Е ако е за Exel надали с таблета ще можеш да работиш пълноценно , по-скоро лаптопа ще се справи много по-добре.
Таблета главно според мен се ползва за браузване в нета , писане във фейса и скайпа и другите соц. мрежи. Кажи речи замества качествата на един телефон , но с по-голям дисплей
Лаптоп имам ама понякога ще ми е много по-удобно да си отворя някой файл, да проверя разни работи, да нанеса корекции и разни др неща и да го изпратя. Имат тяхната си програма за работа с таблици ама не ми върши много работа. Доста е орязана.
За Андроид няма ли нещо по-добро , в Маркета има доста подобни програми , но незнам какво точно търсиш 

- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
don_gori написа:За Андроид няма ли нещо по-добро , в Маркета има доста подобни програми , но незнам какво точно търсиш
С iПродуктите е. Оттам идва и проблем с таблиците. Иначе да за андорид приложения бол. Нямам таблет, но имам 5,7" тАлАфон. Върши ми работа, не колкото лаптопа, но все пак. Голям е, но само първите два-три дни, след това свикваш. Най-удобно за работа е лаптоп и паралелен монитор поне 20" до него. Тогава може да си въртиш няколко файла, да прехвърляш между папки, да отвориш две различни неща на всеки монитор. Абе... приказка! За филми - връзвам лаптопа към 32 или 42-ката и съм капитан, а в комбинация и с домашното кино става прилично, въпреки това много мразя да свалям филми, да се чудя какво качество са като звук и картина, дали ще имам кодеци и субтитри. Затова си предпочитам класиката - кино.

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Държа да е Айпад тъй като имам Аймак, Макбук и Айфон, ще си взема и тайм капсула и търся максимална съвместимост. Не ми е изтрябвал чак толкова за момента и не съм търсил, вероятно има варианти. Лятото имаше момент в който имах повече работа, но беше временно и за това не си взех. За да дам толкова пари за още едно устройство трябва да се избие в някакъв разумен срок с работата, която ще ми свърши.
- smeltera
- Потребител
-
- Кара: BMW Е70 35sd
- Мечтае да кара: x5 m50d
- Детайли за колата: много хубава,много гиздава
Аз карам камион,и ми върши чудесна работа като GPS a пreз почивките фейсбук.7 incha Lenovo Idea tap 3000 чудесна машинка.Чудех се защо да е Tom-Tom или Garmin когато за същите пари получавам таблета с каквато си навигация искам и още сумати шукарийки.Имам и 17 инчов Сони Вайо i7 но няма да виждам пътя от него 
.И таблетите имат своето място.

.И таблетите имат своето място.
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
bum_bum написа:Държа да е Айпад тъй като имам Аймак, Макбук и Айфон, ще си взема и тайм капсула и търся максимална съвместимост. Не ми е изтрябвал чак толкова за момента и не съм търсил, вероятно има варианти. Лятото имаше момент в който имах повече работа, но беше временно и за това не си взех. За да дам толкова пари за още едно устройство трябва да се избие в някакъв разумен срок с работата, която ще ми свърши.
По-добре погледни нещо от сорта на M$ Surface Pro 2, поне да знаеш, че ще го ползваш. Ако имаш iPhone, то iPad-а напрактика е пак един iOS само с по-голям дисплей и нещо смисъл особен не намирам. Също и не работи със stylus, просто един по-голям iPhone.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Точно там е проблема с офиса, че Айпада не е с ОСХ. Но пък пълната съвместимост много ме улеснява тъй като работя от различни устройства, а резултата го имам на всичките едновременно. В момента работа, която ми отнемаше преди няколко часа в седмицата си я върша на телефона, докато вървя към фитнеса. После като се прибера на десктопа само я довършвам за няколко минути и съм готов.
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Да, iCloud фор дъ уин. Много е удобен в движение. Но той и с windows си е съвместим ако работиш над някакви документи.
Абсолютно безсмислено е да се взима таблет, ако не е с пълен Виндоус. Смея да кажа, че напълно замества лаптоп и си катериш всички програми като при настолния компютър!
А таблет с андроид: нерационално, защото надали някой от вас с дроидски телефон с екстри, ще тръгне да си купува и таблет само заради екрана!
А таблет с андроид: нерационално, защото надали някой от вас с дроидски телефон с екстри, ще тръгне да си купува и таблет само заради екрана!
Мъжът струва точно толкова,
колкото неговата дадена дума.
колкото неговата дадена дума.
Binev_OuT написа:И каква работа върши толкова тоя таблет![]()
викаш цъкането с пръста си струва 1000-те лева а...
Я да видим:
Ползвам таблет постоянно- няма задача дето да не ми е свършил.
Пращат ми презентация да одобря- няма грижа.
Правя договор и го пращам на клиента- няма грижа.
Искам нет навсякъде- няма грижа, с 3Г модул е.
Искам навигация- кеф ти гугъл мапс, кеф ти иГО, кеф ти Гармин. Дори и Сиджик имах- не ми хареса обаче. Ебати кефа е да си на 3000+км. от БГ, вадиш таблета за първи път от 2 дни, включваш го, пускаш ГПС-а и си позициониран за 10 секунди...
Искам да гледам филм в самолета 4 часа- нема грижа. И 6 часа може. Виж, ако искам повече от 7 часа става трудно...
Искам да чета книжка- лесно.
Искам да НЕ нося телефон- няма грижи, имам и ГСМ модул. Имам и блутут слушалка за да не съм поредният идиот дето държи на ухото си тухла четворка. Пък и е по-удобно с нея...
Имам и всичко което си имате по смартфоните- скайп, вайбър, инстаграм и т.н. Че и тонове игри има...
Реално през деня, където и да съм НЯМАМ нужда да нося:
Лаптоп (с чанта, зарядно и усб стик за интернет), навигация, телефон. Всичко това е в 1 у-во което ми влиза в джоба на якето, сакото, дънките...
И да те отчая на финала- всичко това ми струва ПОД 500лв. Разбира се за 7" модел говорим...
В общи линии:
Ако ще си купувате таблет без 3Г модул (като 3Г и ГСМ модулите са различни неща)- по-добре си купете нов лаптоп... За ползване вкъщи лаптопът е идеален. А за ползване в движение си имате смартфон- все ще си смените статуса у фейса и през телефона...
Ако смартфонът си го ползвате сериозно за работа (ровенето в сурат тефтера, форуми и чата гаджето ви НЕ се броят) има смисъл от таблет. Разбира се с 3Г за да имате нет навсякъде...
Реално таблет се купува за да заместиш с него разнасянето на лаптоп + чанта + зарядно през деня- 7" таблет спокойно се събира във вътрешен джоб на яке или дамска чанта и спокойно изкарва цял ден тормоз.
Всички други варианти са в категорията "гъзария/модерно" и джаджата ти омръзва след известно време и се чудиш за чий си набил тея пари в покупката...
69 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5