AutoCAD, Inventor, Solid Works
Модератор: Общи модератори
55 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
Re: AutoCAD, Inventor, Solid Works
Хах интересна тема с доста бисери
Представям си щом AutoCad-a е нисък клас за 4000$ високия клас колко ще е
Иначе Solida ми се струва доста по-лесен особенно за 3d с малко фантазия стават бързо нещата , но ако трябва да се изпипват отнема много време.
Преди време като ходих да ми режат парчета за касата надрасках набързо ей тва и после му взех размерите в 2d на всяка страна , учудващо всичко пасна

Иначе Solida ми се струва доста по-лесен особенно за 3d с малко фантазия стават бързо нещата , но ако трябва да се изпипват отнема много време.
Преди време като ходих да ми режат парчета за касата надрасках набързо ей тва и после му взех размерите в 2d на всяка страна , учудващо всичко пасна

нисък не като цена, а като възможности и приложение реално в индустрията, специално в БГ
ясно е, че строителите го ползват, защото няма много алтернативи... но останалите...
ясно е, че строителите го ползват, защото няма много алтернативи... но останалите...
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
vavilon написа:drago_pavlov написа:vavilon написа:С коланчето, което си дал пример, нещата са малко по-сложни.Най лесно ще стане с 3Д скенер.
Да само трябва да се сдобия с оригинала на този колан който струва 15 000 евро и вече не се продава преди да може да се сканира.

Иначе идеята не е да е абсолютно същия не искам да правя 100% реплика. Но това е доста напред като проект.
Засега ми трябват просто елементарни правоъгълници с дупки и евентуално емблеми да се изрежат от лист ламарина или дърво с лазер или фреза или водно и т.н. То като цяло и не намирам тука услуги с някакви 3-5 axis цнц машини или поне цени за работа с тях.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
5 осни цнц машини машинното им време е разчетено много внимателно, защото не са никак евтини
затова услуги с такива машини трудно ще намериш без връзки
десетина часа машинно време са десетки хиляди левове
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Хаос написа:5 осни цнц машини машинното им време е разчетено много внимателно, защото не са никак евтини
Мхм...
И един мармот стругова гайки на C13...

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
drago_pavlov написа:Хаос написа:5 осни цнц машини машинното им време е разчетено много внимателно, защото не са никак евтини
Мхм...
И един мармот стругова гайки на C13...
И маже стомана на филията си.

BMW_RIDER написа:vavilon написа:drago_pavlov написа:vavilon написа:С коланчето, което си дал пример, нещата са малко по-сложни.Най лесно ще стане с 3Д скенер.
Да само трябва да се сдобия с оригинала на този колан който струва 15 000 евро и вече не се продава преди да може да се сканира.![]()
Иначе идеята не е да е абсолютно същия не искам да правя 100% реплика. Но това е доста напред като проект.
Засега ми трябват просто елементарни правоъгълници с дупки и евентуално емблеми да се изрежат от лист ламарина или дърво с лазер или фреза или водно и т.н. То като цяло и не намирам тука услуги с някакви 3-5 axis цнц машини или поне цени за работа с тях.
Може и по снимка да се направи!

Предполагам 1-во ще започнеш на лазер и водно рязане. Винаги давай файловете в мащаб 1:1.

е, сигурен съм, че вие момчета имате по един петосен мазак в мазето да си струговате гайки

че и автоматизация с да речем EROWA Robot Easy сте планирали да си купите тая година, втора ръка, за 35 евра... да си качите машинното време, че иначе с по 800 машинни часа на година ще го изплатите в следващия си живот...
^ Хаос, не се сърди, но както си го написал :
ще излезе,че да притежаваш 5-осен фрезови център е по доходно от наркотрафик и търговия с оръжие.
Верно,цената на един център(примерно с ходове 600-1000мм по оси X и Y), независимо Мазак ,Микрон или друг производител от високия клас,достига няколко стотин хиляди евра(-с доста опции влкючени) но не е милиони, че един машиннен час да е няколко хиляди лева. В темата далеч не става дума за производство на нещо, което налага употребата на роботизирани линии, ерозии и тн.
А и колегата пуснал темата сега прохожда в CAD/CAM - как мислиш, дали близките месеци ще може да проектира нещо, което се нуждае от изработване на 5-осна машина, задължителна употреба на захвати Ерова, че да му гарантират микрони точност в позиционирането и други подобни.
Хаос написа:5 осни цнц машини машинното им време е разчетено много внимателно, защото не са никак евтини
ще излезе,че да притежаваш 5-осен фрезови център е по доходно от наркотрафик и търговия с оръжие.

Верно,цената на един център(примерно с ходове 600-1000мм по оси X и Y), независимо Мазак ,Микрон или друг производител от високия клас,достига няколко стотин хиляди евра(-с доста опции влкючени) но не е милиони, че един машиннен час да е няколко хиляди лева. В темата далеч не става дума за производство на нещо, което налага употребата на роботизирани линии, ерозии и тн.
А и колегата пуснал темата сега прохожда в CAD/CAM - как мислиш, дали близките месеци ще може да проектира нещо, което се нуждае от изработване на 5-осна машина, задължителна употреба на захвати Ерова, че да му гарантират микрони точност в позиционирането и други подобни.
...
отплеснахме се от темата, вярно е
Eто за Solid
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Здравейте,аз съм първи курс в техническия в Пловдив и има един курс за солида който струва 200-300 лева,та въпроса ми е има ли смисъл да се извади този курс?След него ти давали сертификат от ТУ София.Може ли за напред със солид уъркс да се вадятр кинти.Иначе е много интересно с него да се работи.
- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
Napkin написа:Здравейте,аз съм първи курс в техническия в Пловдив и има един курс за солида който струва 200-300 лева,та въпроса ми е има ли смисъл да се извади този курс?След него ти давали сертификат от ТУ София.Може ли за напред със солид уъркс да се вадятр кинти.Иначе е много интересно с него да се работи.
Колега , то много зависи от преподавателя , но и много зависи от теб.
Много е важно да питаш и питаш и питаш.Аз изкарах такъв курс в ТУ Габрово но вече имах около година две опит с програмата и курса ми беше доста ползотворен.Друго си да знаеш какво да питаш,щото часовете бяха май ... 45 , а за 45 часа не може да те научи на нищо кой знае какво ако не му задаваш въпроси.И другото което е нашият доцент беше много на ниво и работеше правилно с нас.Не беше просто ей така да отбие номера.
Тия 250лв които платих се оказаха доста добре похарчени.

55 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4