Колеги с климатици Daikin

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60
Мечтае да кара: BMW

Re: Колеги с климатици Daikin

Мнение от ilia1984 » 02 Фев 2014, 18:33

Rundev написа:Ето го,ако е така както казваш.......... :banghead:

Еми колега да точно той е тайландският с китайски части сега вече може да са го преместили в Чехия но пак е със същите китайски части ! Дефроста му е програмируем на определено време нещо му сменяха софта ли платка ли и се по оправяше, но не става за зимата то си му пише че не става за температури под -5 ! Дай снимка от страни на външното тяло трябва да пише made in Czech republic ако е правен в Чехия!
Като цяло колега климатика ти е от серията комфорт това беше най ниския клас на Дайкин преди години и не може да очакваш чудеса от него проектиран е за преходните сезони когато температурите са около и над 0 градуса !

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e30+е34
Мечтае да кара: е30+е34+е38
Детайли за колата: На тати турбото е най-бързо!

Мнение от кичоне » 02 Фев 2014, 20:07

А бе не знам кой климатик е дръпнат,кой европейче.Ама единия ми климатик отоплява стая 19 кв. направен е на 19градуса на автоматик перка в стаята има три термометъра и трите на едно и също място поставяни за проба не еднократно-показват разлика с една две десети...Иначе и трите са на различни места в стаята този,който е на най-далечна и ниска част в стаята при -10 на вън в той отчита 20,5 а другите варират 21,3 и 22,4(тази спалня се ползва само за спане)...Другият отоплява помещение 25кв при него настроен е на 23 градуса пак на авто е перката ,пак с три уреда за измерване и пак в най-далечната и ниска част отчитането е 21,5 втори 22,2 третия 23,1 Нямам грижи с размразявания и квото и да било.Апартамента е без изолация,дограмата е пвц петкамерна(което е без значение) с К стъкло.Под мен и над мен не живее никой...краен апартамент съм,в Меден Рудник на високо(посоянно студ и вятър)За Мицубишито в другата стая няма да пиша как,че не става дума за тази марка....
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е71 30д
Мечтае да кара: Ф06
Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/

Мнение от stankata777 » 02 Фев 2014, 20:28

За каква торба пари говори автора на темата, когато е купил боклук ,климатизатор нисък клас ,който не е предвиден за отопление, а главно за охлаждане .... :kuku: За сметка на това ,тези 1300-1400лв за 35FTX JV , си е купил висок среден клас климатизатор за охлаждане.И какво ще му помогне КЗП като не го ползва по предназначение ?
По скоро хората продали му въпросното климатизаторче са го подвели,ако не са му обяснили че този е за лятото и преходните сезони....

http://forum.setcombg.com/климатици-daikin/36841-daikin-ftx35jv-размразяване-на-22-мин-41.html
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мадамите да крещят :)

Мнение от Rundev » 02 Фев 2014, 21:32

Тоест прецакан съм........... :ranting: Какъв ми е шанса за смяна на марката или без комисията по защита на потребителите никаква.Да разбирам че съм си купил лятна духалка :dummy:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 02 Фев 2014, 21:37

Rundev написа:Тоест прецакан съм........... :ranting: Какъв ми е шанса за смяна на марката или без комисията по защита на потребителите никаква.Да разбирам че съм си купил лятна духалка :dummy:

явно си бил подведен от търговеца, от който си закупил климатика...
за съжаление не виждам как би могъл да докажеш, че не си имал представа какъв точно климатик закупуваш за да има тежест оплакването ти пред КЗП...
в документацията, която върви с климатика обикновено е споменато до какви температури е ефективен и подписвайки се на гаранционната карта ти дефакто се съгласяваш с това.

ако пазиш книжата все още ги прегледай- шанса ти е ако е споменато, че е ефективен до -15 да подадеш оплакване за несъответствие и да искаш подмяна
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ilia1984 » 02 Фев 2014, 22:41

Rundev написа:Тоест прецакан съм........... :ranting: Какъв ми е шанса за смяна на марката или без комисията по защита на потребителите никаква.Да разбирам че съм си купил лятна духалка :dummy:

Не си прецакан климатика не е лош просто за зимата не става :bchug:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 04 Фев 2014, 0:04

ilia1984 написа:

Не си прецакан климатика не е лош просто за зимата не става :bchug:

Е ти па тотално го закопа :mhihi:

Виж сега колега Rundev,преди три години бях на дилемата Дайкин срещу Митсубиши.Всички казваха,че ако искам хубави климатици да избирам между тях.
Питах,разпитвах,четох и т.н. и накрая си взех 3 броя Mitsubishi Heavy Hyper Inverter.Верно дадох към 6 бона....ма това ми е една от най сполучливите покупки.
Харчат много малко,много тихи,и немам грижи никакви.Адски съм доволен.Комшията ми има голям магазин за климатици,той си сложи Дайкин пак някакъв напомпан модел....след две години работа сега дрънчи мъжката,чупи се и харчи повече ток.
Моя съвет е ако ще го сменяш заложи на Mitsubishi Heavy.....не искам да запалвам спорове за марки и т.н.,Фуджицу също съм останал с добри впечатления.На жена ми майка и е с такъв,на 11 етаж,северен апартамент под балкана У Враца,духа да си е*е майката и пак нема грижи.Ти си прецени.
Незнам какво стана с тия Дайкини,ама и друго приятели имам дето не са очаровани,много класове,различни чарколяци вътре и току виж пак изтеглиш късата клечка.
Успех :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 04 Фев 2014, 14:23

И какво колега, аз имам два Дайкин-а, FTXG25 и 35 и съм дал 4 000 лв. за тях преди 6 г. Бяха бюджетни, нисък клас. И не знам какво е това проблем с климатик за това време, само филтри мия, а дефроста кога става, не знам. Тук времето става доволно студено, миналият петък дни беше -16. Да не говоря за предходни години, кога са "прескачани" и -20 и са се задържали такива температури. На студено не сме стояли ни за миг. Най-високата сметка е 163 лв. от предни години, като вкъщи всичко е на ток. Обаче от моята камбанария, не мога да кажа нищо, което да е общовалидно. Не мога да кажа, Дайкин са най, а Футджицу са боклук(примерно). Това казва статистиката от световен мащаб. Дайкин са водещ производител, също както и Митсубиши, Тошиба и други. Тук няма изявен по- по- най. Също и че всеки производител, има върхове и падове в своето съществуване и ако днес е номер 1, утре може да е 2. Въпроса на иновации, мениджмънт и и т.н. Важното за мен е, за къде е произведен климатика и къде. В този дух, бих препоръчал на колегата, ако ще сменя, да си вземе по-стар модел климатик, примерно на Тошиба, някой от актуалните преди време топ модели, за японския пазар, произведен наистина в Япония на 110 в. с траф и мисля, че ще остане доволен. Сега ако трябва да купувам климатици, ще направя точно това.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

Аватар
Кара: '74 3.0CSi
Мечтае да кара: made by pininfarina
Детайли за колата: винаги над 200 к.с.

Мнение от rosendaal » 04 Фев 2014, 14:38

Прочетете темата ''Техника на половин цена-"схема",далавера,измама? '' която е прясна топла и ще ви светне къде е проблема с тези ''дайкини'' .
Нищо не е същото последните 3-4 години с техниката внасяна в БГ.няколко нови контрабандни канала за техника има,а ''дубайските'' далавери направиха няколко човека мултимилионери за два сезона.Разбира се всичко е синхронизирано на най-високо ниво.
Купувайте чрез познати от западна европа поне.
Не само за климатици,а въобще.Просто забелязвам изведнъж нарастване на темите не само тук откъде да си купи човек нещо ново,търсят се съвети ,което показва че качеството на предлаганите в БГ е под всякаква критика и липса на контрол.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е53

Мнение от sa_hellrot » 04 Фев 2014, 17:01

Аз ли не разбрах проблема, но автора пише, че продължителноста на дефроста е над 40 мин. и повече, а не че включва на дефрост на всеки 28 мин. ? Ако е първото - климатика има проблем - гаранция - сервиз и т.н.
Ако е второто - такъв е софта на Daikin - да прави чести дефрости, които обикновенно започват при температури под 0 градуса. Но дефроста в никакъв случай не може да е повече от 10 -15 мин./ освен ако не е проблем с електроника или датчик/

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 04 Фев 2014, 17:35

Аз имам общо 3бр DAIKIN никакъв проблем досега - единия е подов, а два са като твоя модел. Защо не го пуснеш на 20 градуса икономичен режим примерно и да видиш дали пак ще заледи. Да го пускаш на 30 градуса нагряване е грешка според мен.

Този, който ми е в нас в дневната работи през деня на 20 градуса(по дистанционно) на ECONO - максималния тих режим, през нощта на 16 го сваляме. Не го изключваме изобщо. Ходим по къс ръкав.

Има значение и кой ти го инсталира и компетентността му.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 05 Фев 2014, 12:09

rosendaal написа:Прочетете темата ''Техника на половин цена-"схема",далавера,измама? '' която е прясна топла и ще ви светне къде е проблема с тези ''дайкини'' .
Нищо не е същото последните 3-4 години с техниката внасяна в БГ.няколко нови контрабандни канала за техника има,а ''дубайските'' далавери направиха няколко човека мултимилионери за два сезона.Разбира се всичко е синхронизирано на най-високо ниво.
Купувайте чрез познати от западна европа поне.
Не само за климатици,а въобще.Просто забелязвам изведнъж нарастване на темите не само тук откъде да си купи човек нещо ново,търсят се съвети ,което показва че качеството на предлаганите в БГ е под всякаква критика и липса на контрол.

Целият ни живот стана едно менте колега.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мадамите да крещят :)

Мнение от Rundev » 11 Фев 2014, 21:46

След застой на нещата и доста високи температури.....нищо!Днес ме накараха да цъкна външното тяло и да им го изпратя за да решът по бързо проблема.... :dunno:

Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ilia1984 » 12 Фев 2014, 1:39

Rundev написа:След застой на нещата и доста високи температури.....нищо!Днес ме накараха да цъкна външното тяло и да им го изпратя за да решът по бързо проблема.... :dunno:

Еми да видят модел-а :mhihi: Колега Rundev свиркай си и не занимавай повече с глупости просто като падне под -5 градуса не го пускай така или иначе КОП-а пада драстично при ниски температури!

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: SR-71 Blackbird

Мнение от MonsteR » 13 Фев 2014, 11:55

Колега, пиши как се развива историята.

Аз мода да споделя че имам 2 дайкина, 1 японски и 1 европейски и това са най-безпроблемните климатици, които съм имал.. Обаче не са от евтините.. японския съм го ползвал една зима когато беше -25.. не съм го спирал.. никога не съм усещал кога се размразяват и 2 та.. та идеята ми е наистина виж какъв модел си купил и ако са те подвели си търси правата до край.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата