Лепене на винетка с опция за отлепяне?
Модератор: Общи модератори
68 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Empty_Head
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46
Re: Лепене на винетка с опция за отлепяне?
кичоне написа:А аз не мога да разбера,как може да си позволиш повече от един автомобил,а не можеш да си позволиш за всеки от тях винетка.Правиш се на тарикат докато те изпращят 500лв глоба.която като я разхвърлиш колко винетки са и си викаш,"за кво ми трябваше да съм тарикат" Че и тема пусната.......
Авторът е помолил да не се пише,ако не се обсъжда за това как да си ТАРИКАТ...ама не се сдържах....
Някои колеги наистина неразбират, че това е въпрос на принципи, а не на пари. И 10 коли да имам, пак ще гледам да имам 1 винетка. Както каза колегата, когато закона стане еднакъв за всички, тогава ще го спазвам и аз. Определено, че карам с 1 винетка 2 коли не ме прави " ТАРИКАТ ", но пък няма да съм и най-големия балък, да си давам парите на турчетата да си купуват имения и Мерцедеси, докато пътищата се рушат. Когато парите започнат да отиват там където трябва, тогава ще си взема две винетки.

ПС. И аз съжалявам, че се отклоних от темата, но и аз не се сдържах. Всички са големи моралисти, а тука положението е - всеки за себе си

МИТАКА1654 написа:Колега,недей да пробваш!Аз така изгорях с на един приятел колата,спряха ме на на Долни Богров и милиционера опита да изчопли винетката отвътре и тя се помести,явно имаше нещо мазно под нея,писаха ми акт,аз аз дори не знаех за това нещо.
Те така другия път, като те спрат за проверка могат и да те изнасилят... Знайте си правата!
- Empty_Head
- кандидат ентусиаст
-
Club BMW написа:МИТАКА1654 написа:Колега,недей да пробваш!Аз така изгорях с на един приятел колата,спряха ме на на Долни Богров и милиционера опита да изчопли винетката отвътре и тя се помести,явно имаше нещо мазно под нея,писаха ми акт,аз аз дори не знаех за това нещо.
Те така другия път, като те спрат за проверка могат и да те изнасилят... Знайте си правата!
И какви са правата ни в този случай? Предполагам не е написано черно на бяло, че немогат да ръчкат винетката?

Това с изтриването на надписа от фабричното фолио не го знаех.
Благодаря за инфото.
Благодаря за инфото.
Да, така е.exvitermini написа:Аз не мога да разбера тъпата система да имаш винетка за всеки автомобил, въпреки, че едновременно не се ползват извънградско.МАЛОУМИЕ и ОГРАБВАНЕ НА НАРОДА е този пропаднал закон. Аз имам два автомобила, които никога до сега не се е налагало да излизат едновременно по път изискващ винетка. Но и на двата автомобила се налага през годината да излизат и то често, като отпада варианта със седмични винетки. Демек си купувам 2 винетки и карам по супер пътища.
Евала, продължавайте да ни доите и ограбвате, скоро няма и да има от кой да взимате. Има къде по-гъвкави и честни модели за таксуване ползване на пътната инфраструктура, за съжаление едва ли ще се приложат в нашата фускин систем.
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Empty_Head написа:v_p_m написа:Empty_Head написа:п.п Не можеш да използваш оригиналното(или поне без риск да те хванат) препоръчвам ти да си вземеш от това което е по книжарниците(използват го за подвързии) най голямото предизвикателство е да залепиш плътно фолиото към прозореца така че да не се виждат балончета, празни пространства и тн.
Неразбирам, защо има риск да ме хванат ако винетката е с оригиналното фолио отгоре? Сега я изрязах и то си остана, просто око неможе да види, че има фолио? Не усложнявам ли само процедурата, като отлепа фолиото носител на което се продава винетката, за да я прехвърля на друго? Какъв е мисала, от съображение за какво се прави тази процедура?
Щото нали трябва да пазиш фолиото и касовата бележка. Ако кукера види, че е изрязано при евентуална проверка - дали няма да почне да чопли ?

Ubi dubium, ibi libertas
Empty_Head написа:Club BMW написа:МИТАКА1654 написа:Колега,недей да пробваш!Аз така изгорях с на един приятел колата,спряха ме на на Долни Богров и милиционера опита да изчопли винетката отвътре и тя се помести,явно имаше нещо мазно под нея,писаха ми акт,аз аз дори не знаех за това нещо.
И какви са правата ни в този случай? Предполагам не е написано черно на бяло, че немогат да ръчкат винетката?
На предната страница цитирах част от закона. Важно е да имаш валидна, залепена винетка. Като спрат за проверка, ако ще и с един сопол да е лепната, щом е валидна и е на стъклото, значи не сме в нарушение. Какво е това да бърка и да чопли, на какво основание?! Като искат да има ред да са написали текста в ЗДвП, както трябва.
- ивайло81
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320 i
- Мечтае да кара: Е90 пак бензин
На мен що ми се струва, че полицая НЕ може да бърка в колата ти? Освен ако не му кажеш - Заповядай. Поне 2-3 пъти са ме спирали за проверка, Отвори багажника, вдигни кората- никой не бърка сам.
- Empty_Head
- кандидат ентусиаст
-
ДА, нелепо е. Да речем съм я залепил както трябва и оня "калъф" започне да ръчка и я отлепи или нарани, той ли ще ми купи друга после? 

- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Нямат право да ти бъркат в колата без заповед или съдебно решение, а и никъде в закона не пише КАК трябва да е залепена- с или без фолио! Аз си я лепя с фолио за да я махна лесно на следващата година, а не заради 2 коли!
На гърба на винетката пише или на допълнителното стикерче!
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
И какво пише:"отлепете винетката от основата и я залепете в десния долен ъгъл."
Никъде не пише ,че в долния десен ъгъл на стъклото не може преди това да съм залепил фолио.Докато не станат електронни винетките,ще има и фолио!
Никъде не пише ,че в долния десен ъгъл на стъклото не може преди това да съм залепил фолио.Докато не станат електронни винетките,ще има и фолио!
- sappa
- младши ентусиаст
-
- Кара: M52B28
Най-качествено става със скрийн протектор за смартфон. Купува се качествен такъв, от вида Crystal Clear, върху тъч страната (по която се пипа с пръст) се залепва внимателно стикера и след това се изрязват контурите точно по него. Държи здраво и ще изкара поне 20тина местения без да се захаби залепящия слой, естествено ако всичко се прави внимателно 

"Две неща са безгранични на този свят - вселената и човешката глупост, като за вселената не съм много сигурен..."
'94 E36 M42B18
'95 E34 M50B20
'98 E39 M52B28
'02 Е53 М54B30
'94 E36 M42B18
'95 E34 M50B20
'98 E39 M52B28
'02 Е53 М54B30
- Empty_Head
- кандидат ентусиаст
-
sappa написа:Най-качествено става със скрийн протектор за смартфон. Купува се качествен такъв, от вида Crystal Clear, върху тъч страната (по която се пипа с пръст) се залепва внимателно стикера и след това се изрязват контурите точно по него. Държи здраво и ще изкара поне 20тина местения без да се захаби залепящия слой, естествено ако всичко се прави внимателно
Звучи идейно! Ако нестане със сухото лепило или се прецака бързо, определено ще пробвам така.

- krasi2bmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 325 dizel
Привет най лесния начин - купуваш защитен протектор за телефон , за 4- 5 лв. залепяш винетката на него и лепиш на стьклото , махаш и слагаш на другото стькло
колегата ме изпревари 

- Empty_Head
- кандидат ентусиаст
-
Мисля си сега, по този начин не оставят ли много косми и прашинки след някое си отлепяне вече? Защото като съм си лепил на телефона, само веднъж да ти се наложи да го отлепиш (уж на почистен преди това дисплей) и веднага се полепват някакви гадости и около тях остава въздух? 

68 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5