Лепене на винетка с опция за отлепяне?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46

Re: Лепене на винетка с опция за отлепяне?

Мнение от Empty_Head » 07 Фев 2014, 17:15

кичоне написа:А аз не мога да разбера,как може да си позволиш повече от един автомобил,а не можеш да си позволиш за всеки от тях винетка.Правиш се на тарикат докато те изпращят 500лв глоба.която като я разхвърлиш колко винетки са и си викаш,"за кво ми трябваше да съм тарикат" Че и тема пусната....... :bang:
Авторът е помолил да не се пише,ако не се обсъжда за това как да си ТАРИКАТ...ама не се сдържах....

Някои колеги наистина неразбират, че това е въпрос на принципи, а не на пари. И 10 коли да имам, пак ще гледам да имам 1 винетка. Както каза колегата, когато закона стане еднакъв за всички, тогава ще го спазвам и аз. Определено, че карам с 1 винетка 2 коли не ме прави " ТАРИКАТ ", но пък няма да съм и най-големия балък, да си давам парите на турчетата да си купуват имения и Мерцедеси, докато пътищата се рушат. Когато парите започнат да отиват там където трябва, тогава ще си взема две винетки. :bchug:

ПС. И аз съжалявам, че се отклоних от темата, но и аз не се сдържах. Всички са големи моралисти, а тука положението е - всеки за себе си :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 07 Фев 2014, 17:16

МИТАКА1654 написа:Колега,недей да пробваш!Аз така изгорях с на един приятел колата,спряха ме на на Долни Богров и милиционера опита да изчопли винетката отвътре и тя се помести,явно имаше нещо мазно под нея,писаха ми акт,аз аз дори не знаех за това нещо.

Те така другия път, като те спрат за проверка могат и да те изнасилят... Знайте си правата!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Empty_Head » 07 Фев 2014, 17:22

Club BMW написа:
МИТАКА1654 написа:Колега,недей да пробваш!Аз така изгорях с на един приятел колата,спряха ме на на Долни Богров и милиционера опита да изчопли винетката отвътре и тя се помести,явно имаше нещо мазно под нея,писаха ми акт,аз аз дори не знаех за това нещо.

Те така другия път, като те спрат за проверка могат и да те изнасилят... Знайте си правата!

И какви са правата ни в този случай? Предполагам не е написано черно на бяло, че немогат да ръчкат винетката? :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 07 Фев 2014, 17:26

Това с изтриването на надписа от фабричното фолио не го знаех.
Благодаря за инфото.

exvitermini написа:Аз не мога да разбера тъпата система да имаш винетка за всеки автомобил, въпреки, че едновременно не се ползват извънградско. :kuku: МАЛОУМИЕ и ОГРАБВАНЕ НА НАРОДА е този пропаднал закон. Аз имам два автомобила, които никога до сега не се е налагало да излизат едновременно по път изискващ винетка. Но и на двата автомобила се налага през годината да излизат и то често, като отпада варианта със седмични винетки. Демек си купувам 2 винетки и карам по супер пътища. :bowdown: Евала, продължавайте да ни доите и ограбвате, скоро няма и да има от кой да взимате. Има къде по-гъвкави и честни модели за таксуване ползване на пътната инфраструктура, за съжаление едва ли ще се приложат в нашата фускин систем. :dunno:
Да, така е.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 07 Фев 2014, 17:33

Empty_Head написа:
v_p_m написа:
Empty_Head написа:п.п Не можеш да използваш оригиналното(или поне без риск да те хванат) препоръчвам ти да си вземеш от това което е по книжарниците(използват го за подвързии) най голямото предизвикателство е да залепиш плътно фолиото към прозореца така че да не се виждат балончета, празни пространства и тн.

Неразбирам, защо има риск да ме хванат ако винетката е с оригиналното фолио отгоре? Сега я изрязах и то си остана, просто око неможе да види, че има фолио? Не усложнявам ли само процедурата, като отлепа фолиото носител на което се продава винетката, за да я прехвърля на друго? Какъв е мисала, от съображение за какво се прави тази процедура? :shock:

Щото нали трябва да пазиш фолиото и касовата бележка. Ако кукера види, че е изрязано при евентуална проверка - дали няма да почне да чопли ? :mrgreen:
Ubi dubium, ibi libertas

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 07 Фев 2014, 17:35

Empty_Head написа:
Club BMW написа:

И какви са правата ни в този случай? Предполагам не е написано черно на бяло, че немогат да ръчкат винетката? :mhihi:

На предната страница цитирах част от закона. Важно е да имаш валидна, залепена винетка. Като спрат за проверка, ако ще и с един сопол да е лепната, щом е валидна и е на стъклото, значи не сме в нарушение. Какво е това да бърка и да чопли, на какво основание?! Като искат да има ред да са написали текста в ЗДвП, както трябва.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320 i
Мечтае да кара: Е90 пак бензин

Мнение от ивайло81 » 07 Фев 2014, 17:54

На мен що ми се струва, че полицая НЕ може да бърка в колата ти? Освен ако не му кажеш - Заповядай. Поне 2-3 пъти са ме спирали за проверка, Отвори багажника, вдигни кората- никой не бърка сам.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Empty_Head » 07 Фев 2014, 18:05

ДА, нелепо е. Да речем съм я залепил както трябва и оня "калъф" започне да ръчка и я отлепи или нарани, той ли ще ми купи друга после? :shock:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Мнение от dr.peshev » 07 Фев 2014, 18:11

Нямат право да ти бъркат в колата без заповед или съдебно решение, а и никъде в закона не пише КАК трябва да е залепена- с или без фолио! Аз си я лепя с фолио за да я махна лесно на следващата година, а не заради 2 коли!
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 07 Фев 2014, 18:47

На гърба на винетката пише или на допълнителното стикерче!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Мнение от dr.peshev » 07 Фев 2014, 18:55

И какво пише:"отлепете винетката от основата и я залепете в десния долен ъгъл."
Никъде не пише ,че в долния десен ъгъл на стъклото не може преди това да съм залепил фолио.Докато не станат електронни винетките,ще има и фолио!
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M52B28

Мнение от sappa » 07 Фев 2014, 19:00

Най-качествено става със скрийн протектор за смартфон. Купува се качествен такъв, от вида Crystal Clear, върху тъч страната (по която се пипа с пръст) се залепва внимателно стикера и след това се изрязват контурите точно по него. Държи здраво и ще изкара поне 20тина местения без да се захаби залепящия слой, естествено ако всичко се прави внимателно ;)
"Две неща са безгранични на този свят - вселената и човешката глупост, като за вселената не съм много сигурен..."

'94 E36 M42B18
'95 E34 M50B20
'98 E39 M52B28
'02 Е53 М54B30

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Empty_Head » 07 Фев 2014, 19:12

sappa написа:Най-качествено става със скрийн протектор за смартфон. Купува се качествен такъв, от вида Crystal Clear, върху тъч страната (по която се пипа с пръст) се залепва внимателно стикера и след това се изрязват контурите точно по него. Държи здраво и ще изкара поне 20тина местения без да се захаби залепящия слой, естествено ако всичко се прави внимателно ;)

Звучи идейно! Ако нестане със сухото лепило или се прецака бързо, определено ще пробвам така. :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 325 dizel

Мнение от krasi2bmw » 07 Фев 2014, 19:35

Привет най лесния начин - купуваш защитен протектор за телефон , за 4- 5 лв. залепяш винетката на него и лепиш на стьклото , махаш и слагаш на другото стькло :yes: колегата ме изпревари ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Empty_Head » 07 Фев 2014, 19:39

Мисля си сега, по този начин не оставят ли много косми и прашинки след някое си отлепяне вече? Защото като съм си лепил на телефона, само веднъж да ти се наложи да го отлепиш (уж на почистен преди това дисплей) и веднага се полепват някакви гадости и около тях остава въздух? :dunno:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата