шофьорски курсове с автоматик

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар
Кара: каквото има
Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia

Re: шофьорски курсове с автоматик

Мнение от Larbi » 14 Фев 2014, 21:45

ивайло81 написа:Хахаха ситуации много. На колега дето писа за Америка-прав си. Но ние какво общо имаме с Америка. Като гледам по Дискавъри ремонтират кола от 1964 година с ел.седалки и ел.стъкла! Аз съм 1981 роден, помня купихме Фиат не знам модел, километража беше с червена лента хоризонтална. И си казвах- Ей страшна работа тоз Фиат, гледай какъв километраж има. Говорим за 20 години минимум по-късно и НЕ говорим за едни и същи екстри! Те хората може да нямат там с ръчни! Тук там някоя изгъзица, стара бегачка и т.н. Така, че малко от малко да знаем къде се намираме.

Никога не съм бил в Щатите, но от това което дават по талавизора - филми и сериали и това което дават като тестове по американски автомобилни предавания в тубата където има клипове съм останал с впечатлението, че всички Американци карат автоматик като изключим популярната ръчка напоследък която май май набира фенове или просто са ограничн кръг ентусиасти които от някъде са се зарибили по риъл драйвинг икспириънс или поне така им промиват мозъците щото гледам все повече спортисти ги тикат да са с ръчка на тестовете щото така е модерно ли незнам от къде тази мода.

Относно курсове на автоматик - ако човек или жена е преценил/а, че никога няма да си купи и да кара кола с ръчка не виждам нищо лошо в това да си кара автоматика на курса и после личния автоматик.
Инъче ако толкова държи някой да се научи на ръчка винаги може да си вземе една ЗАЗ-ка или Жигула за 50-100 леа и да я кара на някоя поляна в близко село докато свикне с тия амбреажи и скорости коя къде е :paranoid:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

шофьорски курсове с автоматик

Мнение от steeN » 16 Фев 2014, 22:44

Е.Димитров написа:
Doberman_vas написа:
goshy написа:
Doberman_vas написа:Според мен е по-добре даже курсовете да се карат на автоматик.
Така и така на курсистите, особено от женски пол им е всичко толкова ново и трудно, и вместо да внимават за знаци, маркировка (където я има :) ), пешеходци, огледалата, и да разберат какво става около тях, те само мислят как да сменя тъпата 2ра с 3та.
Питайте си жените, приятелките дали не е така!
...

След като курсистите(предимно жените) не могат да карат кола с ръчни скорости, да не карат тогава. Н

горките американци и хора с джипове (понеже те са повечето автомати) . Не знаех, че за да караш трябва да си специалист в ритането на съединителя :dunno:
Идеята ми е, че всичко което разсейва шофьора докато кара е непрепоръчително. За един неопитен по-разсейващо нещо от сменянето на предавките НЯМА!

До колкото знам,в САЩ ако си изкарал курс на автомобил с ръчни скорости,имаш право да караш и ръчни и автомат,но не така седи въпроса ако си изкарал курсове на автомат,тогава може да караш само автоматик

Продължаваш с измислиците за САЩ. Не знам от къде си си изградил такива абсурдни впечатления... :) Аз си взех изпита на Хонда Акорд автомат и карам БМВ с ръчка. Няма абсолютно никакво значение. Освен това курса в щатите не е задължителен и не съм чул някой да го кара. След като изкараш листовките ти дават книжка, с която имаш право да караш с придружител над 21 години и той те учи и след това ходиш на изпит по кормуване като прецениш, че си готов.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 17 Фев 2014, 13:22

steeN написа:
Е.Димитров написа:
Doberman_vas написа:
goshy написа:
Doberman_vas написа:Според мен е по-добре даже курсовете да се карат на автоматик.
Така и така на курсистите, особено от женски пол им е всичко толкова ново и трудно, и вместо да внимават за знаци, маркировка (където я има :) ), пешеходци, огледалата, и да разберат какво става около тях, те само мислят как да сменя тъпата 2ра с 3та.
Питайте си жените, приятелките дали не е така!
...

След като курсистите(предимно жените) не могат да карат кола с ръчни скорости, да не карат тогава. Н

горките американци и хора с джипове (понеже те са повечето автомати) . Не знаех, че за да караш трябва да си специалист в ритането на съединителя :dunno:
Идеята ми е, че всичко което разсейва шофьора докато кара е непрепоръчително. За един неопитен по-разсейващо нещо от сменянето на предавките НЯМА!

До колкото знам,в САЩ ако си изкарал курс на автомобил с ръчни скорости,имаш право да караш и ръчни и автомат,но не така седи въпроса ако си изкарал курсове на автомат,тогава може да караш само автоматик

Продължаваш с измислиците за САЩ. Не знам от къде си си изградил такива абсурдни впечатления... :) Аз си взех изпита на Хонда Акорд автомат и карам БМВ с ръчка. Няма абсолютно никакво значение. Освен това курса в щатите не е задължителен и не съм чул някой да го кара. След като изкараш листовките ти дават книжка, с която имаш право да караш с придружител над 21 години и той те учи и след това ходиш на изпит по кормуване като прецениш, че си готов.

Въпрос на кандидат за книжка 'Имам американска шофьорска книжка и мога да карам кола само с автоматични скорости. Мога ли да се явя на изпит за българска шофьорска книжка с моята кола или с ваша кола с автоматични скорости?'
Отговор на автошколата- За да се явите на изпит на кола с автоматични скорости трябва да намерите инструктор, който е оборудвал и лицензирал учебен автомобил с автоматични скорости.Тази книжка важи само за управление на такива автомобили,а в България те са малко и съответно интересът е слаб.Това прави курса нерентабилен и досега не съм чул инструктор да работи с такъв автомобил.Може да си изкарате книжка за "В" категория която важи за всички леки автомобили,но ще трябва да изкарате нов курс на автомобил с механични скорости и да се явите на цялостен изпит.

Потребител
Аватар

Мнение от Boian525 » 08 Мар 2014, 2:10

Жена ми изкара на Автоматик във Автошкола Кати-77, имат един Нисан Кашкай.Започна на ръчни ама и беше трудно и решихме да я прехвърлим на Автоматика.Е изпита го взе от раз,но на книжката и е отбелязано че важи само за Автомат.Така или иначе в момента и 2те коли са ни автоматик така че сме ок. :lalala:

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 08 Мар 2014, 15:00

Колега, има ли възможност да снимаш книжката на жена ти, отзад където пише, че е за автоматик? Мерси предварително!
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 08 Мар 2014, 17:00

На мойта пък жена на книжката пише, че е изкарала курса на дизел и сега няма право да кара кола на бензин. Да снимам ли книжката да видите? :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 08 Мар 2014, 18:00

а ако има и газ ще трябва ли да се кара втори път курс? :paranoid:

:smoke:
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Boian525 » 09 Мар 2014, 19:40

Ще я снимам в най скоро време :driving:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 09 Мар 2014, 22:55

:yes: всички чакаме с нетърпение.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 12 Мар 2014, 14:57

Сигурно го пишат в оная графа - ограничения (зуката на гърба). На очилатите съм виждал да слагат 01...предполагам си има код и за автомата :dunno:
Ubi dubium, ibi libertas

Предишна

Назад към Извън Темата