Да се върне ли казармата?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: тази
Мечтае да кара: онази

Re: Да се върне ли казармата?

Мнение от Stoqnov_1979 » 13 Фев 2014, 21:21

LiTtLeRoCk написа:Няма нужда от цяла тема. Достатъчно е да излезете на улицата и да сравните днешните "момчета" с тези от преди 10г.

Е,това е точна приказка! :yes: Аз мога да ги сравня,но един 19-20 годишен няма да може да се види отстрани!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 13 Фев 2014, 21:22

Загуба на време. Да има обучение за боравене с оръжие, да. За мен това е единственото полезно от казармата. Стига ми, че тийнеджърските ми години бяха през 90те :mhihi: Това си беше наистина формиращо.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 13 Фев 2014, 21:24

Bogat-Beden написа:...избегнах я с учене... и впечатления много.....

Това е все едно да кажеш, не съм карал Вейрон ама познати ми разправяха, впечатления имам много. :dunno:

Няма как, ако не си бил да имаш впечатления. Дори и от едно поделение до друго разликата е огромна. Аз съм бил в 5 различни за период 1-3 месеца.

Спорта в къщи или фитнес в залата и стрелянето на 20 патрона във ВИП-а няма нищо общо с това за което говорим.

Приятелството, което се създава между тези момчета на 18-19 годиини и емоциите през които ще преминеш за тези година и половина-две са нещо, което не се поддава на описание и никога няма да го разбереш, ако не си го изпитал колкото и да ти го обясняват.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 13 Фев 2014, 21:29

LiTtLeRoCk написа:Няма нужда от цяла тема. Достатъчно е да излезете на улицата и да сравните днешните "момчета" с тези от преди 10г.

Не си съвсем прав ...
като в сравнение с някога много повече момчета са натренирани и се грижат за това как изглеждат /изключвам тези с с изкривени представи/

Категорично смятам ,че след чавдарче,пионерче и комсомолче ,казармата формираше РОБИ за "щастливото" социалистическо общество.
Същите хора преживяха и прехода , и се съмнявам,че някой е бил "подготвен" за живота.

Признавам си ,че много се дразня от мнението как казармата е полезна, и особенно от тези които не са ходили.
Много ми се иска същите да видят как момче виси обесено на колана си заради тормоз и тогава да чуя колко са мераклии.
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Мнение от LiTtLeRoCk » 13 Фев 2014, 21:34

klintan66 написа:

Не си съвсем прав ...
като в сравнение с някога много повече момчета са натренирани и се грижат за това как изглеждат /изключвам тези с с изкривени представи/

Категорично смятам ,че след чавдарче,пионерче и комсомолче ,казармата формираше РОБИ за "щастливото" социалистическо общество.
Същите хора преживяха и прехода , и се съмнявам,че някой е бил "подготвен" за живота.

Признавам си ,че много се дразня от мнението как казармата е полезна, и особенно от тези които не са ходили.
Много ми се иска същите да видят как момче виси обесено на колана си заради тормоз и тогава да чуя колко са мераклии.

Подготвяше го факта, че е сам, че иска или не, се научава да се оправя сам, да не разчита на мама и тате, защото те са до КППто, от там на вътре си ти.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 13 Фев 2014, 21:36

Какво те кара да мислиш, че ако не се обеси в казармата няма да се обеси след 2-3 или 5 години?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 13 Фев 2014, 21:41

Bogat-Beden написа:...

точно така си е-пълна,абсолютна,безсмислена,скапана,мизерна простотия.служих 00-01г в плевен и после в сливен,нагледох се на мамини синчета,които ревяха като разпрани,че не знаят,къде се намират.не знам откъде да започна,преди години имаше тема и там съм писал подробно през какво съм минал.нищо,ама нищо хубаво няма в това 1г някакви недоразвити олигофрени в зелени дрехи да ти решават съдбата.може ли да си умрял от глад,недоспал,целия мръсен и да си ползотворен боец :banghead: скапаните старшини на наш гръб си правеха далаверата,като пишат за всякакви липси.да лъскаш ръждясал автомат и малоумния старшина като го проверява да те връща постоянно,все едно ръждата ти си я наклепал :bang: и каква сган от турски произход имаше и правеха каквото си искат,защото българчетата масово са скатавки и си траят или се бият по между си.едва след като аз надух главата на един резак,застанаха зад мен и други на които им беше писнало да ни се подиграват турци в собствената армия.няма как един лигльо да стане мъж,мама и тате ще намерят връзки и ще му е леката службата.аз съм карал по 2 наряда,за да може вървежните да излязат гсп.в сливен тъй като е пълно с нежни наркоманчета и като предрусат върви ги търси къде са паднали по тревата в тъмното или пък в строя падат.като се връщам назад се пукам от яд на всичкото,което са ни карали да търпим.а по-слабите момчета им скапваха психиката по-тарикатите и ако не се застъпи някой за тях могат да направят някоя глупост.когато наборите се уволняваха аз влизах арест за 5 дена и ако мога сега да се върна назад и всички онези комплексирани шапкари да ги накарам да чистят трева от асфалта на 40гр :banghead: .мамицата им на повечето примати,които от некъдарност са ставали военни заради привилегиите и след време са разбивали психиката на хиляди момчета.в скапаната казарма влизаш мъжко момче и излизаш смачкан с куп болести.за мен казармата е като робство-навеждаш главата и търпиш....
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: тази
Мечтае да кара: онази

Мнение от Stoqnov_1979 » 13 Фев 2014, 21:46

В казармата се учиш на самостоятелност или по-точно на самостоятелност от майка и баща! А не като сега "Мами,като отидеш на гости в Гошко,да не стоиш на течение,че ще настинеш!" Там никой не ми е казвал дали да се обличам или събличам докато вали дъжд и замръзва камуфлажа по гърба ми,докато търся гилзите след стрелбите! Решението си го взимах сам. Никой не ми е казвал как по-добре се перат чорапите-дали с прах,сапун или с крем за бръснене :mhihi: А защо ли повечето жени сега използват израза "мамино синче"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ски и свири на цигулка

Мнение от super_mario » 13 Фев 2014, 21:48

bum_bum написа:Какво те кара да мислиш, че ако не се обеси в казармата няма да се обеси след 2-3 или 5 години?

Или ако не е бил в казармата?
Според мен мамините синчета не искат казармата ,може три месеца да е само новобранския център и после школата да се изкара ама казармата си е казарма
А и да НЕ забравяме,че в някой държави има казарма и за жените :mhihi:
БМВ е религия чада мой ,споменаването на Марката до марки като опел и други кокошарници е обидно ! Карайте си там недозавиващите, балонообразни, бавнооборотни автомобилчета, чието задвижване е на неправилните колела ,оставете ни нас балъците каращи 8-10 годишни БМВ-та на цената на 3 опела!

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 13 Фев 2014, 21:56

bum_bum написа:
Bogat-Beden написа:...избегнах я с учене... и впечатления много.....

Това е все едно да кажеш, не съм карал Вейрон ама познати ми разправяха, впечатления имам много. :dunno:

Няма как, ако не си бил да имаш впечатления. Дори и от едно поделение до друго разликата е огромна. Аз съм бил в 5 различни за период 1-3 месеца.

Спорта в къщи или фитнес в залата и стрелянето на 20 патрона във ВИП-а няма нищо общо с това за което говорим.

Приятелството, което се създава между тези момчета на 18-19 годиини и емоциите през които ще преминеш за тези година и половина-две са нещо, което не се поддава на описание и никога няма да го разбереш, ако не си го изпитал колкото и да ти го обясняват.

явно си чел избирателно..
писах ,че впечатленията са ми втора ръка
Плюс това " Дори и от едно поделение до друго разликата е огромна" -също съм го написал..-Тоест по тази логика ти как може да коментираш за всички други поделения, в които не си служил-май приказката за Вейрона се отнася и за теб по тази логика ;)
И като ви е било хубаво и готино що не записахте кадрови ами всеки се напива и реве като заклан на УВО-лнението -или това ще да са били само женчовците?
И какъв е спорта в казармата ,който няма общо със залата и у нас,за тюлени ли тренират всички,че някои верно на тюлени приличаха буквално след излизането си оттам?
:dunno:
И не съм стрелял във Вип-а а съм тренирал спортна стрелба,ама трябва да сме саркастични ,за да изпъкнем, ето добре, по-малко мъже сме некаралите казарма :bowdown:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 13 Фев 2014, 22:01

super_mario написа:
bum_bum написа:Какво те кара да мислиш, че ако не се обеси в казармата няма да се обеси след 2-3 или 5 години?

Или ако не е бил в казармата?
Според мен мамините синчета не искат казармата ,може три месеца да е само новобранския център и после школата да се изкара ама казармата си е казарма
А и да НЕ забравяме,че в някой държави има казарма и за жените :mhihi:

те там и танковете под блока си държат ,ама живее ли ти се така :?:
страшна далавера :yes:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: По-долу изброеното...
Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.

Мнение от Борис_Малинов » 13 Фев 2014, 22:02

...как се шиеха бели якички всяка сутрин, как се даваха по 20-30 караула през ден без почивка, как спиш сладко-сладко върху асвалта полегнал на плаж-наметало завит с шинел и горе те праска як дъжд. Това сега споделяйки го на "младите" ме гледат с недоумение. Изживяното с наборите като цяло в казармата създава едно малко по-силно приятелство(не говоря за изпедеразтяване щот и на това съм бил свидетел) :mhihi: . За съжаление имаше и бол простотии, на които няма научно обяснение, ма то и сега в Булгаристан си е така. :mhihi: Та сега накратко, сега и да се върне казармата, едва ли ще има много общо с преди...!
ИзображениеИзображение
Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e30+е34
Мечтае да кара: е30+е34+е38
Детайли за колата: На тати турбото е най-бързо!

Мнение от кичоне » 13 Фев 2014, 22:08

Тя темата отиде,не да се върне ли казармата,а на спомени от казармата :mhihi:
Аз също съм служил.Бих повторил пак.....А за това дали да се върне....ако е в положението от последните години преди да я закрият,не би било добре....Освен разхищение на пари,нищо друго нямаше...беше като пансион за напудрени моми...
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 13 Фев 2014, 22:21

Bogat-Beden написа:
явно си чел избирателно..
писах ,че впечатленията са ми втора ръка
Плюс това " Дори и от едно поделение до друго разликата е огромна" -също съм го написал..-Тоест по тази логика ти как може да коментираш за всички други поделения, в които не си служил-май приказката за Вейрона се отнася и за теб по тази логика ;)
И като ви е било хубаво и готино що не записахте кадрови ами всеки се напива и реве като заклан на УВО-лнението -или това ще да са били само женчовците?
И какъв е спорта в казармата ,който няма общо със залата и у нас,за тюлени ли тренират всички,че някои верно на тюлени приличаха буквално след излизането си оттам?
:dunno:
И не съм стрелял във Вип-а а съм тренирал спортна стрелба,ама трябва да сме саркастични ,за да изпъкнем, ето добре, по-малко мъже сме некаралите казарма :bowdown:

Аз имам преки впечатления от пет различни поделения. Мога да коментирам за тях. Спортната стрелба е хубаво нешо, ходил съм малко като малък, но стрелбата с Калашников ПК е нещо по-различно и по моему по-хубаво. Не съм искал да кажа, че който не е ходил не е мъж или нещо подобно, просто ако не си бил няма как да имаш обективно мнение.

На някои им е понесло по-добре въпреки всичкия гърч, който са видяли и са извлеки нещо хубаво от времето прекарано там. Други се чувстват яко преебани и мразят всяка секунда от престоя си. Въпрос на виждане, но ако не си бил не може да кажеш- няма смисъл.
Изображение

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 13 Фев 2014, 22:27

Така е,не можеш да потвърдиш емпирично,но по-силната логика е ,че не ти трябва да си ходил в затвор, за да знаеш,че не искаш да ходиш,нали?
Плюс,кой от подкрепилите ще си сложи ръката на сърцето и ще каже- ДА, съгласен съм да се върне времето и да пратя сина си някъде в "Бермудския триъгълник"
(Елхово-Грудово-Звездец),та белким стане мъж,че аз за 18 години се провалих ...
Извращенията ,убийствата,самоубийствата като не са се случвали във вашето поделение-или поне не в такъв мащаб ,означавали ,че ги е нямало никъде ?
Ама щом се гръмнал,обесил застрелял някой/няколко- той така или иначе е щял да го направи,интересна логика :wave:
За стрелбата съм съгласен, но затова казах,че съм ЗА мобилизационна подготовка, но не и "казарма" в онзи вид,който макар и само някои от нас да сме слушали, ни е достатъчно ;)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата