Какво добро сте направили за някой познат/непознат?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Re: Какво добро сте направили за някой познат/непознат?

Мнение от K_Ilkov » 12 Мар 2014, 17:06

F3P написа:...

Проблема, е че обикновени неща като да бутнеш някой на светофара се смятам за "нещо"
Не визирам колегата горе, да не ми се сърди, дори факта, че някой се е впечатлили и е вдигнал палец е показателен ...

он-топик

върнах очилата на една англичанка дето си ги изпусна пред мен на Боровец докато се качваше на лифта ...
... стори ми се някак нестабилна на ските ...
за да се почуствам още по-добър реших да допълня добрината си с въпроса

-Добре ли сте?
- Yes, I am OK, she says, I had some rakia at George's bar ... a strong drink, she says ...

било и много по-приятно в България отколкот в УК, също така ме осветли ... напрегнато и било там :mhihi:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 12 Мар 2014, 17:29

Веднъж пресичам улицата и пред мен минава Голф3 при което изпадат някви неща от предната гума, после почва едно блъскане, голфа спира, а аз се сетих кво става... Та събрах болтите и отивам, гледам женица, притесни се, жантата изпадна. Викам имаш ли крик, тя вика ама ей сега от сервиза идвам, не знам дали имам, не е нужно. Казах и че искам да и помогна и кандиса. Та вързахме гумата и и казах от там от където идва да не ходи пак...
Веднъж намерих плик с лични вещи ключове, и документи, разгледах ги, намерих некви улики, звъннах и се оказа, че са откраднати вещи. Върнах ги, но хората вече си бяха извадили нови ключове...
На една бензиностанция намерих захвърлен портфейл - и пак издирих хората, ходих до тях и си им върнах нещата.
А пък веднъж гледам една кола с ключовете отвън на вратата паркирана в една улица из центъра. Подминах я. След 1 час пак минах от там - ключовете още бяха на вратата. Взех ги и си оставих телефона. Обади се човека и после си му ги върнах...

Иначе и на мен са ми помагали много предимно с колата:
Веднъж картер строших на майната си, ама имах жокер, дето ходи на 60км да ми донесе неговия стар картер + масло...
Блокира ми термостата ми изхвърли водата, и докато си разглобявам се строши камък 10, а без него край. Та мина некъв човек без да му махам, казах му за драмата, та ходи той до тях и се върна с гедоре, та оправихме работата...
Веднъж за морето спукахме гума, сменихме я, ама навръщане спукахме резервната :mhihi: От там на стоп с една авараййна помощ до Сливен, после некви бакшиши разбудиха един стар бай Гумар и той отнекъде извади гума нашия размер та се прибрахме към 1-2 неделя срещу понеделник...
Пък в Сърбия ни сипаха бензин вместо нафта, та после стопирахме тир за да ходим за нафта, ама накрая немаше акумулатор да запалим и един голф 1 с 5 човека вътре ни спря да ни дръпне и да запалим...
И най-силното. Тотализирам си аз колата из София, ама тотал - 3 от 4 джанти са на парчета, предни и задния мост под ъгъл от 30 градуса - недвижимо имущество, предпазни огради навсякъде на парчета... Един телефон и след 10-15 минути 5-6 е30-ки долетеха, едни вадят резервните гуми, други връзват колата, трети разчистиха отломките след още 10 минути ни нямаше - даже и полицията не разбра че нещо се е случило :mhihi:

Иначе - всичко давам, ама пари не... който ще да е...
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 12 Мар 2014, 18:04

От последните изречения на колегата се сещам че всеки ден може да правим добро на околните...
Просто карайте си колите според правилата ,особено когато около вас има други участници в движението,ако някой ви засече,бе майната му,ако го настигнете,усмихнете му се и му направете добър знак че му прощавате,така и другият ще му стане кофти (ако не е някое говедо де),така и на вас ще ви е добре!

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 12 Мар 2014, 19:03

Миналата зима, седим със съученици пред училище и пушиме. Аз съм си спрял колата до един тротоар, но не пречи на никой. Една доста възрастна жена нещеш ли се подхлъзна и падна, щото там е малко под наклон тротоара. Само аз и още едно момче отидохме да я вдигнем, а два класа глупаци се хилят като откачени.

Преди седмица някъде, беше едно такова неприятно време и излизам от нас при което гледам един пич, затапил цялата улица с един голф и не мърда, а отпред и отзад колона, тамън когато всички се прибират. Отивам при него, викам "К'во става?", той вика "Деба и пущинака, неще да пали". Викам "Дай да те забутам долу до паркинга да не пречиме и ше видиме к'во става". Забутах го до паркинга, върти колата, ама не подкача? Чува се, че бензиновата помпа работи, ама нъц. Гледам стрелката на горивото, има. Викам еба ли го. В последствие пича ми вика, че му е преебан поплавъка. Взехме една туба 10 кила и право на бензиностанцията, сипахме горивото, колата запали и всичко 6. Не успях да си тръгна от благодарности.

И една случка от преди половин час. Излизам да пуша на терасата и гледам един дядо върви, държи нек'ви пари и ги гледа. Викам супер, човека си е намерил някой лев. В същия момент среща явно негов познат и му вика "Гледай, дали са ми фалшиви 10лв. и се изложих като кифладжия в магазина". Адски тъпо ми стана, оказа се, че двамата са охрана на строежа до нас и човека си навил да си купи ядене от магазина, ама нъц. Стана ми много кофти за човека, слезнах и точно го заварих преди да си влезне в кабинката. Казвам му, така и така, чух ви разговора без да искам, той човека почна да се тюхка и да се вайка. Викам човек, ето ти тия 10лв. иди и си купи ядене. Не можа да повярва, че все още има такива хора, а какви са "такивата" хора, не знам. :dunno:

И преди седмица-две, в Лозенец си карам по една уличка и наближавам пешеходна пътека от повдигнатите, от дясно от някакво паркче гледам двама с колела се засилили. Викам ще спра, от къде да знам да вземат да ми се метнат на колата. Точно преди да спра, двамата спряха преди пешеходната пътека, спрях, махнах им, а едното момче направи физиономия тип "Аре стига бе, ти верно ли спря". Да, т'ва не е нищо особено, постоянно спирам на пешеходни пътеки, стана ми готино от усмивката на човека и от това, че не успя да повярва, че съм му дал предимство.
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20

Мнение от intention » 13 Мар 2014, 20:02

Преди два дни на булеварда пред нас пресичам и гледам някакъв камион се задава ама не мисли да спира грам.
Пред мене една баба едва едва стигнала до средата на пешеходната , направо я грабнах и я пренесох до тротоара и се обърнах оня даже не намали почнах да ръкомаам и да жестикулирам :oops: ама много се изнервих , да не кажа че май дори няма право да минава през центъра бордови четириосен камион.

Януари си подарих ръкавиците на един човек, който просеше на улицата.
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Сбъдна мечтата си.....
Детайли за колата: BMW E38 740 i black

Мнение от ggb » 14 Мар 2014, 22:04

Беше края на миналото лято в Пловдив карам си аз и на един светофар жена с няква малка количка Фолксваген поло мисля че беше, пита ме как най лесно да излезе от града и да се качи на магистралата предпочетох вместо да и обяснявам да я изведа остана много благодарна .

Sent from my iPhone 5S using Tapatalk
Истинската мощност винаги ви спира дъха също като истинската красота.....Изображение

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 14 Мар 2014, 22:08

Днес... направих добро дело. Помогнах на един дядо на улицата, качих го до тях. Всички минувачи ме гледаха безсърдечно. :( Комшиите му също, че даже и малко нагло. Мъчно ми е, но знам, че въпреки хилядите проклятия, които си хвърли, съм дал надежда.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 15 Мар 2014, 0:43

Един приятел се прибираше с приятелката си от Асеновград и в Стара загора нещо с автобуса станало а час по-късно имах среща с една брокерка, та се наложи да отменя срещата за утре..тръгнах от Търново и ги взех от Стз и ги метнах до Свищов и се прибрах обратно до ВТ. Хем хубава разходка си направих, хем помогнах на приятел в нужда :)
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата