Акт за приплъзване на гуми
Модератор: Общи модератори
51 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Акт за приплъзване на гуми
Винаги ми е била неясна цялата тази мътилка с общинските актове.
Кой ги съставя? При положение, че не могат да ти вземат нищо (да се разбира талон), то каква е мотивацията да се платят.
Нали презумпцията на акт-овете е да могат да се обжалват, спрямо нормалните глоби, които подпишеш ли, значи плащаш.
Не е нещо, което ти се калкулира с данъците... то тогава каква е тази простотия?
Въпросът е сериозен... Може ли някой да предостави допълнителна информация.
Кой ги съставя? При положение, че не могат да ти вземат нищо (да се разбира талон), то каква е мотивацията да се платят.
Нали презумпцията на акт-овете е да могат да се обжалват, спрямо нормалните глоби, които подпишеш ли, значи плащаш.
Не е нещо, което ти се калкулира с данъците... то тогава каква е тази простотия?
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
liloff написа:Винаги ми е била неясна цялата тази мътилка с общинските актове.
Колега, акт не се обжалва, може да се възрази по него в 3-дневен/работни/ срок от съставянето му. Тъй като вероятно възражението няма да бъде уважено, чакаш НП, което вече можеш да обжалваш в 7-дневен срок по реда на ЗАНН пред районния съд!
Общинските актове обикновено се съставят в отсъствие на нарушителя, като след това бива поканен да го подпише!
Мотивацията ще дойде лесно, следващият Април, когато посетиш "местни данъци и такси", ако ли не, НАП ще те мотивира

Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
За общинските актове, ако ги от*беш ангажират разни ЧСИ-та дето барат заплата и имущество
Аз по-миналата година получих един акт, че карах по главната улица на Бургас (
) и ми се размина много за малко след като се сетих 10 месеца по-късно че вися 50 кинта.

Аз по-миналата година получих един акт, че карах по главната улица на Бургас (

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
На баухауса ги пишат за добър вечер такива актове 
Нещо пишело в акта, нещо от сорта "опасна маневра, която застрашава околните" - 20лв уж.

Нещо пишело в акта, нещо от сорта "опасна маневра, която застрашава околните" - 20лв уж.

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
liloff написа:Винаги ми е била неясна цялата тази мътилка с общинските актове.
В тоя свят има две сигурни неща - данъците и смъртта. Нали се сещаш.
Не бе, то ясно, приеми сега една теза:
Нормален човек, плаща си данъците, нормална адресна регистрация, но естествено си ходи на работа и не може да бъде намерен през деня на адреса.
Вечер там е бункер. Няма пощенски кутии, има общ процеп, всичко се бута през него, стълбището е леш.
По-горе Наско пише, че се съставят в отсъствието на нарушителя. Наясно съм с разликата м/у Акт и НП. Просто го пишем акт за момента, че по-лесно разбираемо.
В Гърция са ми съставяли общинска глоба, без да ми свалят номерата, платих си го като пич, но поне намерих информация как и къде (не че беше лесно, но както и да е...).
Имаше опция да се обжалва, но предпочетох да платя веднага, да падне половината от стойността и да ми е мирна главата.
Но нали и тук сме малко странна нация...
Значи да речем съставя се общински акт в мое отсъствие, аз не съм го подписал, понеже дори поканите (предполагам пращат покани) са отишли в кошчето с брошурките от Кауфланд.
Това е напълно реален сценарий... Та... нямам никаква представа, че ми е съставено такова нещо.
Отиваш в един момент да си платиш данъците и уй греда! Така ли?
Или почват да разсъждават нормално и те търсят на служ.адрес, ако не могат да те намерят на домашен...?
Та...
Кой има право да съставя такива актове?
Как така се съставят актове в отсъствие, не се ли предполага, че трябва да се подпиша?
Данъчните клонове ли се занимават с администрацията около тях?
Задавам горните въпроси в презумпцията, че има замесен автомобил в цялата работа.
Досега, когато и да се е налагало да си понеса санкция, са се появявали служ. на КАТ/МВР, които да ми връчат или фиш, или акт.
Аз така като чета това, излиза че служителка на гише може да ми напише общински акт (ако се казва така) за каквото си пожелае, по всяко време, едва ли не без да разбера.
Ами ако утре например, някой запали пластмасовите кофи за разделно събиране на смет до нас?
И да предположим, че бабата на първия етаж, която изобщо недовижда, но знае че не ме харесва... каже на полицаите, че съм аз (въпреки, че няма как да съм аз)...
Пак ли в мое отсъствие ще ми напишат такъв Акт?
Нормален човек, плаща си данъците, нормална адресна регистрация, но естествено си ходи на работа и не може да бъде намерен през деня на адреса.
Вечер там е бункер. Няма пощенски кутии, има общ процеп, всичко се бута през него, стълбището е леш.
По-горе Наско пише, че се съставят в отсъствието на нарушителя. Наясно съм с разликата м/у Акт и НП. Просто го пишем акт за момента, че по-лесно разбираемо.
В Гърция са ми съставяли общинска глоба, без да ми свалят номерата, платих си го като пич, но поне намерих информация как и къде (не че беше лесно, но както и да е...).
Имаше опция да се обжалва, но предпочетох да платя веднага, да падне половината от стойността и да ми е мирна главата.
Но нали и тук сме малко странна нация...
Значи да речем съставя се общински акт в мое отсъствие, аз не съм го подписал, понеже дори поканите (предполагам пращат покани) са отишли в кошчето с брошурките от Кауфланд.
Това е напълно реален сценарий... Та... нямам никаква представа, че ми е съставено такова нещо.
Отиваш в един момент да си платиш данъците и уй греда! Така ли?
Или почват да разсъждават нормално и те търсят на служ.адрес, ако не могат да те намерят на домашен...?
Та...
Как така се съставят актове в отсъствие, не се ли предполага, че трябва да се подпиша?
Задавам горните въпроси в презумпцията, че има замесен автомобил в цялата работа.
Досега, когато и да се е налагало да си понеса санкция, са се появявали служ. на КАТ/МВР, които да ми връчат или фиш, или акт.
Аз така като чета това, излиза че служителка на гише може да ми напише общински акт (ако се казва така) за каквото си пожелае, по всяко време, едва ли не без да разбера.
Ами ако утре например, някой запали пластмасовите кофи за разделно събиране на смет до нас?
И да предположим, че бабата на първия етаж, която изобщо недовижда, но знае че не ме харесва... каже на полицаите, че съм аз (въпреки, че няма как да съм аз)...
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Тебе като те снимат с камера и ти пратят електронен фиш, считан за НП от закона, пак никой не те търси да ти го връчи лично. Те не са куриери все пак, пращат ти го по пощата като препоръчано с обратна разписка или от пощата ти носят известие да отидеш до офиса. От там нататък се оправяш, къде живееш и къде няма пощенски кутии тях не ги интересува - твой проблем е да си следиш пощата. Ако трябва ходиш всяка седмица в офиса и питаш.
b00st написа:Тебе като те снимат с камера и ти пратят електронен фиш, считан за НП от закона, пак никой не те търси да ти го връчи лично. Те не са куриери все пак, пращат ти го по пощата като препоръчано с обратна разписка или от пощата ти носят известие да отидеш до офиса. От там нататък се оправяш, къде живееш и къде няма пощенски кутии тях не ги интересува - твой проблем е да си следиш пощата. Ако трябва ходиш всяка седмица в офиса и питаш.
Тя обратната разписка е точно за това, да удостовери че си го получил. И съответно там се подписваш собственоръчно или с пълномощник (с нотариално). А при известието като отидеш пак присъстваш, и преди това не се води връчено (или поне до някакъв спок беше, вече не помня точно).
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
liloff написа:
Та...
АУАН се съставя от специализирана администрация от дирекция "приходи и администриране на местни данъци и такси"! Да, дирекцията се занимава с администрацията на актовете и изготвянето на НП!
Да, актът може да бъде съставен в твое отсъствие, след което се изпраща в съответното териториално поделение на МВР! Следва призовка, запознаваш се с акта и нататък процедурата е ясна предполагам

Казусът с бабата е вероятен!

Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
Потвърди притесненията ми
Благодаря!
Цяло чудо, че не са почнали масово да злоупотребяват

Цяло чудо, че не са почнали масово да злоупотребяват

- didodi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring 525d
- Мечтае да кара: с четири ауспуха...
- Детайли за колата: Лайфстайл комби просто.
В повечето актове пише - "Умишлена загуба на контрол над автомобила и опасност от причиняване на ПТП" , нищо че преди това си се огледал във всички посоки и е нямало жива душа в радиус от 500 метра........ Просто бедната душичка изгаря от желание да дариш едни 100лв. на прекрасната държава 

- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Това, че няма "жива душа" не означава, че не можеш да направиш ПТП. За да напишат акт явно не е било само "приплъзване" - хайде сега, знаем се що за стока сме се събрали, няма смисъл да се баламосваме.
- didodi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring 525d
- Мечтае да кара: с четири ауспуха...
- Детайли за колата: Лайфстайл комби просто.

- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
Наскоро ми излезе НП по подобна измислица (застрашаване на имуществото и околните граждани и предпоставка за птп)... 150лв
Бях на другия край на България и нямаше как да обжалвам в срок, не възразих и при съставянето, мислех че ще е 20-50лв без точки
Оттук нататък обжалване докрай, нямам намерение да плащам глупости на държавата 

- ивайло81
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320 i
- Мечтае да кара: Е90 пак бензин
Аз имам 2-ма приятели които като теб не искат да си плащат глобите. Тоя закон какъв, ама как, ама не е правилно.... Смятам, че тока е скъп. От утре ще ги съдя. Има закони, а на нас не ни оттърват.
Те в чужбина затова ходят на писти, плащат си и карат, контролират приплъзването и т.н. Ама са глупави, що да не излезе там на пътя, да дръпне една ръчна на кръговото. Да мине с 90 в града. Да не спре на Стоп, да кара в насрещното. Ще плащаме за глупости на държавата. Ама утре като те блъсне някой, ограби те или те убие. Всички скачаме- Няма закони в тази държава. Ем как са има след прочетеното по-горе.
Sent from my HTC Desire S using Tapatalk 2

Sent from my HTC Desire S using Tapatalk 2
51 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4