Лаптоп Toshiba - Проблем със звука
Модератор: Общи модератори
36 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Re: Лаптоп Toshiba - Проблем със звука
Ако дава И индикация, че свири, значи няма как да е от драйвера... проблема спокойно може да е хардуерен...
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Има как, HP620 отчита звук, колоните здрави, но докато не подмениш win кодека с нещо като Asio4all няма звук. Видяно и правено на не една и две клиентски машини
А като му пуснеш Linux Boot CD и си свири, пее и е 6+.

А като му пуснеш Linux Boot CD и си свири, пее и е 6+.
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Какво общо има кодека с драйвера в смисъл на това дали драйвера работи ОК?
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Драйвера си работи, и на слушалки и на hdmi си има звук, а на тонколони няма. Сменяш уин кодека с друг и звук има навсякъде.
Виждал съм го поне на 5 машини
host написа:Драйвера си работи, и на слушалки и на hdmi си има звук, а на тонколони няма. Сменяш уин кодека с друг и звук има навсякъде.
Нещо ги бъркаш понятията или имаш предвид едно, пък казваш друго. Ако на слушалки и хдми имаш звук няма начин на колони да нямаш. Ако колоните са 5.1, 6.1 и т.н. трябва да пуснеш драйвера в съответния режим. Какъв е този уин кодек за който говориш нямам идея. Най-вероятно се има в предвид дифолтния уин драйвер за аудио. Да, той е базов и не трябва да очакваш чудеса от него. ASIO-то работи навсякъде по простата причина, че е писан на С++ именно с идеята да работи на всякакъв хардуер и с всякакви устройства. Много удобен и хубав драйвер, използван предимно от музиканти. Във всички случаи обаче не е добра идея да го ползваш за главен драйвер. Намери и сложи оригинален драйвер от производителя, най-вероятно Realtek.

Колеги извинявайте, че не питам по темата, но е свързана с лаптоп и по-скоро подръжката му
Коя антивирусна ще ми препоръчате, която да се буутва през CD и да сканира целия компютър качествено? Не става въпрос за инсталирване, а от диск като се буутне без да използва системата да си я сканирва. F-secure или avira ще свършат ли работа? Също така и искам и за троянци, spyware и другите гадории, които прецакват нормалната работа на процесора, кийлогъри - абе всичко в едно ако има такава. Някоя unix базирана?
Благодаря
Коя антивирусна ще ми препоръчате, която да се буутва през CD и да сканира целия компютър качествено? Не става въпрос за инсталирване, а от диск като се буутне без да използва системата да си я сканирва. F-secure или avira ще свършат ли работа? Също така и искам и за троянци, spyware и другите гадории, които прецакват нормалната работа на процесора, кийлогъри - абе всичко в едно ако има такава. Някоя unix базирана?
Благодаря
enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

36 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3