Нерегистрирана кола в общината

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бензинояд

Re: Нерегистрирана кола в общината

Мнение от sapio » 16 Май 2014, 7:17

6estaka написа: Зачудвам се аз и питам как се оправят тия хора като ги спре КАТ и видят какво пише в талона?...
...той не се притеснява като спре КАТ какво ще го пита...

Не се притеснява какво ще го пита КАТ, защото това няма отношение при проверката, освен ако не возиш повече лица, отколкото посочения брой места. КАТ не следят дали си платил данъците или ползваш данъчни облекчения.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от aristocrat » 31 Май 2014, 22:40

Момчета, нека и аз се включа, макар че темата е изчерпана, но понеже четох разни глупости, та да си кажа.
Чл. 171 от ДОПК

Давност

Чл. 171. (1) Публичните вземания се погасяват с изтичането на 5-годишен давностен срок, считано от 1 януари на годината, следваща годината, през която е следвало да се плати публичното задължение, освен ако в закон е предвиден по-кратък срок.
(2) С изтичането на 10-годишен давностен срок, считано от 1 януари на годината, следваща годината, през която е следвало да се плати публичното задължение, се погасяват всички публични вземания независимо от спирането или прекъсването на давността освен в случаите, когато задължението е отсрочено или разсрочено.

Уточнение, че при всяко предприето действие от общината по събиране на вземането си, относителният (5 годишен) давностен срок започва да тече отначало. Давностните срокове (за разлика от преклузивните) могат да бъдат спирани и прекъсвани, като абсолютният давностен срок (10 годишен) не се спира и не се прекъсва.

Още един интересен член по въпроса:
Срок за установяване

Чл. 109. (1) Не се образува производство за установяване на задължения за данъци по този кодекс, когато са изтекли 5 години от изтичането на годината, в която е подадена декларация или е следвало да бъде подадена декларация.
(2) Срокът по ал. 1 не тече, когато е образувано наказателно производство, от изхода на което зависи установяването на данъчните задължения.

Това означава, че ако са изтекли въпросните 5 години, държавата (или общината) нямат право да установяват задължения за данъци или осигуровки.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M-coupe » 21 Окт 2015, 11:24

Да не отварям нова тема тука ще питам... Значи като си купих колата и само си пуснах документите за пререгистрация в КАТ. След което трябваше да мина канал и да я регистрирам в общината... ама не ми се занимаваше с изключително бързия кат Русе :censored: та въпроса ми е дали мога да отида в общината и да си платя данъка без колата да е на мое име по талон, защото не ми се занимава изобщо с кат Русе... :conf:
ПП: и за миналата година колко данък дължа след като я купих последното тримесечие на годината, дали е за цялата година :dunno:
..Bayerische Motoren Werke..
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 21 Окт 2015, 11:48

M-coupe написа:ПП: и за миналата година колко данък дължа след като я купих последното тримесечие на годината, дали е за цялата година :dunno:

За другото не знам, но дънъка ще го платиш само за остатъка от годината. Преди 2-3 дни жена ми плати 80-90 лв. за Е36 328, купена преди месец. Няма как това да е данъкът за цялата година :mhihi:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

Слави
Аватар

Мнение от © » 21 Окт 2015, 18:10

aristocrat написа:..

Това означава, че ако са изтекли въпросните 5 години, държавата (или общината) нямат право да установяват задължения за данъци или осигуровки.

В случая няма право да установява за 6-тата година откакто има колата, но за останалите 5 си е в пълното право. Но това може да се случи само в някоя бяла държава

младши ентусиаст
Аватар
Кара: с DPF
Мечтае да кара: на ток
Детайли за колата: стоковица

Мнение от dynalias » 21 Окт 2015, 20:22

Малко извън темата, ама преди да плюете по хората че не си плащат примерно данъците, замислете се с тия пари от провинцията 400-500 лева кое първо да платим? Дай като не сме се забутали в Софията и не взимаме големи заплати пеш да ходим щото не живеем в голямото село. Колегата е скатал по 30-40 лева на година. За някой са нищо а за други храната за семейството за седмица. Сиромашията води до това да се мъчат хората и да не си плащат,не говоря за хората с по 200-300 коня и нагоре коли и с доходи позволяващи да си плаща всичко. Аз живея също в провинцията и взимам малко пари карам е36 с 2.8 мотор плащам квартира и данъка за колата, но нито имам семейство което да храня нито гледам старите си родители както повечето правят. Затова и успявам да се поглеза с по-мощтна кола, а след няколко години като имам дете примерно няма да продам колата щото нямам възможност да й платя данъка и ще стана като колегата задлъжнял ебал съм ти и държавата и схемите. Така ни е устроена системата, че само определени хора да имат а ние да сме роби с конете и каруците. Е и на нас ни се живее макар и да караме отдавна изхвърлените боклуци на хората. Позамислете се, вярвам че разбирате за какво говоря.

Пс: Не ми обяснявайте изтърканото "ми като нямаш пари да я потдържаш тая кола и да й плащаш всичко значи не е за теб" Я ми кажете вие ако нямате пари да карате 20-25 годишна "кола" ако може така да се нарече умореният скрап, какво ще впрягате конете и магаретата ли? Не вярвам! За хората който ще кажат има градски транспорт, но добре знаете какъв е в софия и какъв е в провинцията и на колко време минава и в какви кърпени бараки без парно се возим. Не вадете от 100 кладенеца вода а се замислете вие какво бихте направили на мястото на тези хора. Вярвам, че много от вас не могат да си представят живота с 500 лева на месец.
history:
E36 328i coupe 1995г. 193hp 25.11.2013-19.04.2019г.sell
E90 320d sedan 2009г. 177hp 10.06.2019г.-now

Слави
Аватар

Нерегистрирана кола в общината

Мнение от © » 21 Окт 2015, 21:45

Това не може да бъде оправдание за неплащане на данъци. Дай никой да не плаща тогава - най-добре. Значи тези които плащат, пак може да нямат пари, но са будали и си плащат, а другите пак нямат пари, но не плащат, защото нямат пари :dunno:

По тази логика - циганите нямат доходи, дай да не си плащат тока. За данъци там въобще не говорим. :mhihi:

При една нормална държава, като не плащаш данък не прецакваш държавата, прецакваш първо другите, които плащат и после себе си.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dynalias » 21 Окт 2015, 23:09

© написа:Това не може да бъде оправдание за неплащане на данъци. Дай никой да не плаща тогава - най-добре. Значи тези които плащат, пак може да нямат пари, но са будали и си плащат, а другите пак нямат пари, но не плащат, защото нямат пари :dunno:

Не братле. Казвам, че първо трябва да се помисли за хората който живеят под критичният минимум за оцеляване, а след това да им се търсят данъци, глоби и всякви пу*ки майни! Докато не се помисли за хората за да имат от какво да се лишат за да си платят, няма как да стане работата с не плащането и краденето и то от българи! Работата става, защото просто НЯМА от къде да ги вземеш тия пари за да се лишиш от тях за данък на колата примерно или глоба от КАТ която започва с 3 цифрена сума. Не казвам, че ние не трябва да си плащаме, а малко да гледате на нещата през очите на хората който не взимат вашите пари. А сами се досещате колко % са те в БълХария! Живота става по скъп, а заплатите в провинцията не растат. Или трябва цял живот да мизерстваме без да имаме всякакви удобства или да "хитреем" с разни ей такива глупости като данъка. В моя град като кажеш, че караш БМВ нищо че е на над 20 години и те гледат все едно си президент. А като се замисля всъшност как се радваме на купчина ламарина която в германия гледат за 500 евра някой да ги отърве от нея... Нямам думи.

Аз отказвам да живея като в 19 век и аз шмекерувам за всичко стига да знам как. Когато започна да взимам пари колкото и аз да живея като човек и да не се чувствам маймуна, имам в предвид да си карам спокойно 20 годишния котурник който вече се води антика до работа и обратно, нека по имащите да си карат е46 или нови коли както белите хора на запад и да не живея в необзаведена кулиба под наем тогава ще има какво да ми вземат. За сега ще правим всичко възможно, за да имаме нещичко там на което да се радваме. Работя високо квалифицирана работа в завод, а не да съм чистач и да мрънкам, че нямам.

Лесно е да кажеш, че сте будали когато не си на отсрещния бряг... Но ако се замислиш ти ако взимаше 400-500 лева щеше ли да можеш да си платиш данъка и щеше ли да се лишиш от това да имаш кола, говорим не за София защото там имате органициран транспорт с Метро, автобуси и т.н.
history:

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E82, E83, E92, F02
Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.

Мнение от stocky » 22 Окт 2015, 8:51

Съществуват и коли с по-малки мотори от 2.8, съответно и с данък 15лв на година ;) Или 2.8л е "критичният минимум за оцеляване" както ти се изразяваш?
Работата става, защото просто НЯМА от къде да ги вземеш тия пари за да се лишиш от тях за данък на колата примерно или глоба от КАТ която започва с 3 цифрена сума.

Останал съм с впечатлението, че 3-цифрените суми за глоби не са задължителен данък, а са само когато сгазиш лука - примерно си събрал 50лв да дадеш газ на 2.8л мотора, караш без колан и т.н. често срещани картинки по малките населени места.

Ето ти моето предложение - вземи си малка градска пуканка с 1л мотор - и данъка ще ти е нисък(ама тогава сигурно ще кажеш че за толкова малко пари не си заслужава да се разкарваш да си платиш данъка), и глобите ще ти намалеят, и разходите по поддръжката на колата. Преди да си ми отговорил знам че ще отхвърлиш предложението ми, защото "В моя град като кажеш, че караш БМВ нищо че е на над 20 години и те гледат все едно си президент."!

В крайна сметка като искаш да живееш добре и виждаш, че на едно място не става - отиваш на друго, пробваш си късмета, бориш се, ако не стане - повтаряш, потретваш и т.н. Другият вариант е да тарикатееш на дребно и да плюеш по форумите софиянците с големите заплати.

п.с.: по белия свят има президенти и други важни лица, които ходят с колело на работа

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M-coupe » 22 Окт 2015, 12:41

Темата е на повече от година... Писах в нея колкото да не отварям нова само за 2 въпроса, а вие тука се убихте да спорите кой крив и кой прав, като не плащаш данъци. Който иска да си ги плаща, който не иска да не ги плаща негов си проблем :dunno: Благодаря на колегата отговорил ми на 2рия въпрос ама първия ми е по-важен :help:
..Bayerische Motoren Werke..
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 22 Окт 2015, 12:44

Не знам кой кво ти обеснява, ама за кво ти е да плащаш данък на чужда кола? Треа да знаеш егн-то на собственика на колата и си ти.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dynalias » 22 Окт 2015, 12:47

stocky написа:Съществуват и коли с по-малки мотори от 2.8, съответно и с данък 15лв на година ;) Или 2.8л е "критичният минимум за оцеляване" както ти се изразяваш?
Работата става, защото просто НЯМА от къде да ги вземеш тия пари за да се лишиш от тях за данък на колата примерно или глоба от КАТ която започва с 3 цифрена сума.

Останал съм с впечатлението, че 3-цифрените суми за глоби не са задължителен данък, а са само когато сгазиш лука - примерно си събрал 50лв да дадеш газ на 2.8л мотора, караш без колан и т.н. често срещани картинки по малките населени места.

Ето ти моето предложение - вземи си малка градска пуканка с 1л мотор - и данъка ще ти е нисък(ама тогава сигурно ще кажеш че за толкова малко пари не си заслужава да се разкарваш да си платиш данъка), и глобите ще ти намалеят, и разходите по поддръжката на колата. Преди да си ми отговорил знам че ще отхвърлиш предложението ми, защото "В моя град като кажеш, че караш БМВ нищо че е на над 20 години и те гледат все едно си президент."!

В крайна сметка като искаш да живееш добре и виждаш, че на едно място не става - отиваш на друго, пробваш си късмета, бориш се, ако не стане - повтаряш, потретваш и т.н. Другият вариант е да тарикатееш на дребно и да плюеш по форумите софиянците с големите заплати.

п.с.: по белия свят има президенти и други важни лица, които ходят с колело на работа

Аз карям защото явно по някакъв начин мога да си го позволя. Дали тарикатея на дребно или едро аз ще живея както вас. Имам желание, карам 2.8. Имах в предвид колегата, който е спестявал по 30 лева данък на месец защото сигурно гледа деца и стари родители а колата си е необходимост. Аз нямам такива разходи и с тия пари си карам 2.8 цата. Просто мислете с тия картофени глави и помислете че тия в провинцията и те бачкат здраво но за 3 пъти по малко пари и не им се нахвърляйте така защото колелото се върти и не се знае утре вие дали няма да плюете както се изрази ти във форума.
Пак ти казвам карам 2.8 щото ми е кеф, а не щото да ме гледат от страни къф съм гъзар като вас.... хич не ми се впрягай такъв за това щото не карам с 1 рака и да гледам през рамо както повечето от форума правят.

Пс: Стига превъзнасяхте това е36 като скъпа кола. Тоя сбирщайн никакъв лукс не е и се потдържа с цени за частите като на голф 3. Има и скъпи части и всеки избира дали да кара окачване за 400 или за 4000 лева примерно. Циганите ги карат, та ние феновете ли да не можем ае стига глупости.
history:

Слави
Аватар

Мнение от © » 22 Окт 2015, 13:30

Не знам защо си мислиш, че някой е скочил срещу хората от провинцията. Аз съм от провинцията, най-дълбоката при това :mhihi: всичко със заплатите ми е напълно ясно, но въпросът за мен е принципен - или спазваш правилата или не. Това, че те са добри или лоши или социално несправедливи се решава по друг начин... е разбира се може някоя революция да спретнем по-натам и да решим генерално нещата :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 22 Окт 2015, 14:00

M-coupe написа:Значи като си купих колата и само си пуснах документите за пререгистрация в КАТ. След което трябваше да мина канал и да я регистрирам в общината... ама не ми се занимаваше с изключително бързия кат Русе :censored: та въпроса ми е дали мога да отида в общината и да си платя данъка без колата да е на мое име по талон, защото не ми се занимава изобщо с кат Русе... :conf:

KPETEH написа:Не знам кой кво ти обеснява, ама за кво ти е да плащаш данък на чужда кола? Треа да знаеш егн-то на собственика на колата и си ти.

Тя колата си е негова... Старият собственик със сигурност я е отписал от данъчното с договора за покупко-продажба.
Ако е отписана от данъчното, вероятно не фигурира при тях и няма как да и плати данъка. За да я впишат ще искат талон, който пък е на името на друг...
Най-лесно е да звъннеш в данъчното и да питаш. Ако извадиш късмет ще попаднеш на някой компетентен, който може да ти отговори. Шансът да попаднеш на компетентен, дето не го мързи да гледа е 1 към 10...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dimodi » 22 Окт 2015, 14:47

dynalias написа:Аз карям защото явно по някакъв начин мога да си го позволя. Дали тарикатея на дребно или едро аз ще живея както вас. Имам желание, карам 2.8. Имах в предвид колегата, който е спестявал по 30 лева данък на месец защото сигурно гледа деца и стари родители а колата си е необходимост. Аз нямам такива разходи и с тия пари си карам 2.8 цата. Просто мислете с тия картофени глави и помислете че тия в провинцията и те бачкат здраво но за 3 пъти по малко пари и не им се нахвърляйте така защото колелото се върти и не се знае утре вие дали няма да плюете както се изрази ти във форума.
Пак ти казвам карам 2.8 щото ми е кеф, а не щото да ме гледат от страни къф съм гъзар като вас.... хич не ми се впрягай такъв за това щото не карам с 1 рака и да гледам през рамо както повечето от форума правят.

Пс: Стига превъзнасяхте това е36 като скъпа кола. Тоя сбирщайн никакъв лукс не е и се потдържа с цени за частите като на голф 3. Има и скъпи части и всеки избира дали да кара окачване за 400 или за 4000 лева примерно. Циганите ги карат, та ние феновете ли да не можем ае стига глупости.

По принцип изобщо не влизам в такива теми, защото ми е ясно в каква насока се развиват, но случайно погледнах тук и се изумих. Що за абсурдно изказване е "Аз карам защото явно по някакъв начин мога да си го позволя", а в същото време да признаваш, че не плащаш данък. Е, щом не плащаш данъка, явно не можеш да си го позволиш :dunno: Аз също живея в провинцията и си плащам като поп 400 кинта данък, че и каско и какво ли не още. Като не мога да плащам някое от тия неща просто продавам колата и си вземам нещо по джоба. Еб@ати разсъжденията, честно :dunno:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата