SUV срещу лимузина
Модератор: Общи модератори
62 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Re: SUV срещу лимузина
TNT написа:И точно поради тези причини това Волво, ще бъде смачкано при удар с по-тежка кола, която има по-малко звезди. Говорим за значителна разлика де. 50-100кг не биха оказали чак огромно влияние. Ако удара не е срещу друга кола... във всяка по-съвременна кола вероятността да оцелееш не е малка. Стане ли въпрос за сигурност - винаги бих избрал по-голямото и по-тежкото!
Ей ти голямо и тежко - https://www.youtube.com/watch?v=Ix-JjIRWOBU
Дали ще го избереш пред това - https://www.youtube.com/watch?v=PivsJODHeks

Само на тоя въпрос ми отговори и да приключваме темата

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Доста можем да поспорим, точно overall test-а (не звездите) ти е критерии и е напълно сравним, защото се събират точки от няколко вида теста, adult, passenger и child safety. Демек имаш критерии за оценяване по отделно и обща оценка от събрани точки, това при всички коли.
НЕ ! - това което ти казвам, го пише почти дословно в ЮроНкап - мързи ме да ти го търся, стиин в другата тема беше поствал .
Симулират се удари и в стена и кола-кола .
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
b00st написа:TNT написа:И точно поради тези причини това Волво, ще бъде смачкано при удар с по-тежка кола, която има по-малко звезди. Говорим за значителна разлика де. 50-100кг не биха оказали чак огромно влияние. Ако удара не е срещу друга кола... във всяка по-съвременна кола вероятността да оцелееш не е малка. Стане ли въпрос за сигурност - винаги бих избрал по-голямото и по-тежкото!
Ей ти голямо и тежко - https://www.youtube.com/watch?v=Ix-JjIRWOBU
Дали ще го избереш пред това - https://www.youtube.com/watch?v=PivsJODHeks
Само на тоя въпрос ми отговори и да приключваме темата
Е хайде да сравняваме коли от поне горе-долу близки години. Иначе може и клипче с Волга да качиш

- b00st
- User
-
acho.rs написа:Доста можем да поспорим, точно overall test-а (не звездите) ти е критерии и е напълно сравним, защото се събират точки от няколко вида теста, adult, passenger и child safety. Демек имаш критерии за оценяване по отделно и обща оценка от събрани точки, това при всички коли.
НЕ ! - това което ти казвам, го пише почти дословно в ЮроНкап - мързи ме да ти го търся, стиин в другата тема беше поствал .
Симулират се удари и в стена и кола-кола .
Има ли значение в крайна сметка? Точките са достатъчен критерии. Айде да кажеш най-сигурната кола в света е маркетинг, ама определено е една от най-сигурните в света в момента!
TNT написа:Е хайде да сравняваме коли от поне горе-долу близки години. Иначе може и клипче с Волга да качишИ пак да повторя КОЛА С КОЛА. ПО-ТЕЖКАТА ДА БЛЪСНЕ ПО-ЛЕКАТА. Ама такива прегради, ама онакива...
Еми да де, с по-новите години нали колите стават по-сигурни, точно даже по-малките имат най-голям прогрес. Значи и структурата била много важна. Ама на пътя има всякви коли, свети Петър не пита. Ето затова ставаше въпрос. Както казах, всяко правило си има изключения, ама трябваше да спориме.
- aristocrat
- кандидат ентусиаст
-
Това клипче мисля, че е показателно по отношение на масата между SUV и по-нисък клас.
https://www.youtube.com/watch?v=6pVF1Wr7GLQ
Единият забавя скоростта си, но продължава леко напред, докато другият тръгва директно назад. Не мисля, че ако си във въпросното Волво при същата ситуация, ще имаш по-голям шанс от тоя в Кю седмицата. Виж и реакциите на манекените...
Единият забавя скоростта си, но продължава леко напред, докато другият тръгва директно назад. Не мисля, че ако си във въпросното Волво при същата ситуация, ще имаш по-голям шанс от тоя в Кю седмицата. Виж и реакциите на манекените...
- b00st
- User
-
aristocrat написа:Това клипче мисля, че е показателно по отношение на масата между SUV и по-нисък клас.
E, ако искаш може и фиатчето/волвото срещу товарния влак?

Повече от логично е, че модерен премиум SUV от 2.3 тона се спира трудничко.
- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
b00st написа:aristocrat написа:Това клипче мисля, че е показателно по отношение на масата между SUV и по-нисък клас.
E, ако искаш може и фиатчето/волвото срещу товарния влак?![]()
На пътя като стане сакатлъка едва ли можем да избираме дали е 2,3 тона джип или кола от нашия клас.
- Vampi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: си Купето с Усмивка на лицето
ще ви кажа нещо от опит при удар в по висок автомобил бронята и гредите на ниския не играят, бронята на по високия автомобил удря над тази на ниския и маже всичко наред така една кола ми изчезна до предния джам..а тия тестове са за гарагашките и диларите да си продават новите пласмаски 
Sent from my XT910 using Tapatalk 2

Sent from my XT910 using Tapatalk 2

- b00st
- User
-
GecataBMW-E46 написа:b00st написа:aristocrat написа:Това клипче мисля, че е показателно по отношение на масата между SUV и по-нисък клас.
На пътя като стане сакатлъка едва ли можем да избираме дали е 2,3 тона джип или кола от нашия клас.
Вярно е, че не можеш да избираш. Но сблъсъците между толкова различен клас автомобили са рядкост. Ако погледнеш пазара и намесим статистиката, ще разбереш за какво говоря. В Англия (понеже гледам някаква статистика от там) 70% от продаваните автомобили са с маса от 950 до 1350kg. Болшинството от хората си купуват градска кола в такива размери и тегло да ходят на работа с нея, това са ти по-голямата част от живущите в града. Също и клиентите в 2+тона SUV сегмента като цяло не го купуват да го карат всеки ден в града, щото едно че е голямо и неудобно за паркиране, второ че разхода му е по-висок. Ето затова производителите залагат много на малките коли и сейфтито при тях и се стремят да са с висок рейтинг, защото това продава. А и те са много по-тежки от преди. Въпросното V40 примерно тежи повече от Е46. Curb weight 1,357–1,498 kg, а го гледаш уж малка количка.

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- aristocrat
- кандидат ентусиаст
-
GecataBMW-E46 написа:b00st написа:aristocrat написа:Това клипче мисля, че е показателно по отношение на масата между SUV и по-нисък клас.
Ти най-вероятно не можеш да избереш дали да се блъснеш в джип или Е46, но пък можеш да избереш, когато се блъскаш в каква кола да си. Това е идеята. И въпросът е джип или лимузина и защо? X5 E53 3.0i тежи 1990 кг. 7 серия E65 3.0d тежи 1975 кг.
Като замисъл седмицата е по-нова и по-модерна. Джипът е по-висок и теоретично лесно може да се преобърне. Кое би било по-голямо предимство, да си в една идея по-модерната кола, или по-високата, при положение, че тежат еднакво?
- GecataBMW-E46
- младши ентусиаст
-
Естествено,че ще избера да съм в джипа на по-високо.Мисля че следния клип илюстрира ситуацията до голяма степен.
- aristocrat
- кандидат ентусиаст
-
Последният ми въпрос беше сведен до Х5 срещу 7 серия, които са с ЕДНАКВО ТЕГЛО.
Въпросният Форд е около 1 тон над Сивика, така че не може да става дума за сравнение.
Въпросният Форд е около 1 тон над Сивика, така че не може да става дума за сравнение.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Според мен би трябвало в Х5-ака да е малко по-здраво. Гредите са му по-високо. Все пак това е общо тегло 4 тона... и би било грозно.

62 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5