SUV срещу лимузина

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Re: SUV срещу лимузина

Мнение от b00st » 19 Май 2014, 21:05

TNT написа:И точно поради тези причини това Волво, ще бъде смачкано при удар с по-тежка кола, която има по-малко звезди. Говорим за значителна разлика де. 50-100кг не биха оказали чак огромно влияние. Ако удара не е срещу друга кола... във всяка по-съвременна кола вероятността да оцелееш не е малка. Стане ли въпрос за сигурност - винаги бих избрал по-голямото и по-тежкото!

Ей ти голямо и тежко - https://www.youtube.com/watch?v=Ix-JjIRWOBU
Дали ще го избереш пред това - https://www.youtube.com/watch?v=PivsJODHeks :?:
Само на тоя въпрос ми отговори и да приключваме темата :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 19 Май 2014, 21:37

Доста можем да поспорим, точно overall test-а (не звездите) ти е критерии и е напълно сравним, защото се събират точки от няколко вида теста, adult, passenger и child safety. Демек имаш критерии за оценяване по отделно и обща оценка от събрани точки, това при всички коли.

НЕ ! - това което ти казвам, го пише почти дословно в ЮроНкап - мързи ме да ти го търся, стиин в другата тема беше поствал .
Симулират се удари и в стена и кола-кола .

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 19 Май 2014, 21:48

b00st написа:
TNT написа:И точно поради тези причини това Волво, ще бъде смачкано при удар с по-тежка кола, която има по-малко звезди. Говорим за значителна разлика де. 50-100кг не биха оказали чак огромно влияние. Ако удара не е срещу друга кола... във всяка по-съвременна кола вероятността да оцелееш не е малка. Стане ли въпрос за сигурност - винаги бих избрал по-голямото и по-тежкото!

Ей ти голямо и тежко - https://www.youtube.com/watch?v=Ix-JjIRWOBU
Дали ще го избереш пред това - https://www.youtube.com/watch?v=PivsJODHeks :?:
Само на тоя въпрос ми отговори и да приключваме темата :mhihi:

Е хайде да сравняваме коли от поне горе-долу близки години. Иначе може и клипче с Волга да качиш :dunno: И пак да повторя КОЛА С КОЛА. ПО-ТЕЖКАТА ДА БЛЪСНЕ ПО-ЛЕКАТА. Ама такива прегради, ама онакива...
Изображение

User
Аватар

Мнение от b00st » 19 Май 2014, 22:00

acho.rs написа:
Доста можем да поспорим, точно overall test-а (не звездите) ти е критерии и е напълно сравним, защото се събират точки от няколко вида теста, adult, passenger и child safety. Демек имаш критерии за оценяване по отделно и обща оценка от събрани точки, това при всички коли.

НЕ ! - това което ти казвам, го пише почти дословно в ЮроНкап - мързи ме да ти го търся, стиин в другата тема беше поствал .
Симулират се удари и в стена и кола-кола .

Има ли значение в крайна сметка? Точките са достатъчен критерии. Айде да кажеш най-сигурната кола в света е маркетинг, ама определено е една от най-сигурните в света в момента!
TNT написа:Е хайде да сравняваме коли от поне горе-долу близки години. Иначе може и клипче с Волга да качиш :dunno: И пак да повторя КОЛА С КОЛА. ПО-ТЕЖКАТА ДА БЛЪСНЕ ПО-ЛЕКАТА. Ама такива прегради, ама онакива...

Еми да де, с по-новите години нали колите стават по-сигурни, точно даже по-малките имат най-голям прогрес. Значи и структурата била много важна. Ама на пътя има всякви коли, свети Петър не пита. Ето затова ставаше въпрос. Както казах, всяко правило си има изключения, ама трябваше да спориме.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от aristocrat » 19 Май 2014, 22:58

Това клипче мисля, че е показателно по отношение на масата между SUV и по-нисък клас.

https://www.youtube.com/watch?v=6pVF1Wr7GLQ

Единият забавя скоростта си, но продължава леко напред, докато другият тръгва директно назад. Не мисля, че ако си във въпросното Волво при същата ситуация, ще имаш по-голям шанс от тоя в Кю седмицата. Виж и реакциите на манекените...

User
Аватар

Мнение от b00st » 20 Май 2014, 10:36

aristocrat написа:Това клипче мисля, че е показателно по отношение на масата между SUV и по-нисък клас.

Единият забавя скоростта си, но продължава леко напред, докато другият тръгва директно назад. Не мисля, че ако си във въпросното Волво при същата ситуация, ще имаш по-голям шанс от тоя в Кю седмицата. Виж и реакциите на манекените...

E, ако искаш може и фиатчето/волвото срещу товарния влак? :dunno:
Повече от логично е, че модерен премиум SUV от 2.3 тона се спира трудничко.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от GecataBMW-E46 » 20 Май 2014, 11:02

b00st написа:
aristocrat написа:Това клипче мисля, че е показателно по отношение на масата между SUV и по-нисък клас.

На пътя като стане сакатлъка едва ли можем да избираме дали е 2,3 тона джип или кола от нашия клас.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: си Купето с Усмивка на лицето

Мнение от Vampi » 20 Май 2014, 12:17

ще ви кажа нещо от опит при удар в по висок автомобил бронята и гредите на ниския не играят, бронята на по високия автомобил удря над тази на ниския и маже всичко наред така една кола ми изчезна до предния джам..а тия тестове са за гарагашките и диларите да си продават новите пласмаски :D

Sent from my XT910 using Tapatalk 2
Изображение RIP my love 02.04.2013

User
Аватар

Мнение от b00st » 20 Май 2014, 12:53

GecataBMW-E46 написа:
b00st написа:

На пътя като стане сакатлъка едва ли можем да избираме дали е 2,3 тона джип или кола от нашия клас.

Вярно е, че не можеш да избираш. Но сблъсъците между толкова различен клас автомобили са рядкост. Ако погледнеш пазара и намесим статистиката, ще разбереш за какво говоря. В Англия (понеже гледам някаква статистика от там) 70% от продаваните автомобили са с маса от 950 до 1350kg. Болшинството от хората си купуват градска кола в такива размери и тегло да ходят на работа с нея, това са ти по-голямата част от живущите в града. Също и клиентите в 2+тона SUV сегмента като цяло не го купуват да го карат всеки ден в града, щото едно че е голямо и неудобно за паркиране, второ че разхода му е по-висок. Ето затова производителите залагат много на малките коли и сейфтито при тях и се стремят да са с висок рейтинг, защото това продава. А и те са много по-тежки от преди. Въпросното V40 примерно тежи повече от Е46. Curb weight 1,357–1,498 kg, а го гледаш уж малка количка.

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 20 Май 2014, 13:18

:OT: като стана въпрос за градските коли..
Изображение

:mhihi:
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от aristocrat » 20 Май 2014, 13:47

GecataBMW-E46 написа:
b00st написа:

Ти най-вероятно не можеш да избереш дали да се блъснеш в джип или Е46, но пък можеш да избереш, когато се блъскаш в каква кола да си. Това е идеята. И въпросът е джип или лимузина и защо? X5 E53 3.0i тежи 1990 кг. 7 серия E65 3.0d тежи 1975 кг.
Като замисъл седмицата е по-нова и по-модерна. Джипът е по-висок и теоретично лесно може да се преобърне. Кое би било по-голямо предимство, да си в една идея по-модерната кола, или по-високата, при положение, че тежат еднакво?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от GecataBMW-E46 » 20 Май 2014, 17:29

Естествено,че ще избера да съм в джипа на по-високо.Мисля че следния клип илюстрира ситуацията до голяма степен.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от aristocrat » 20 Май 2014, 18:39

Последният ми въпрос беше сведен до Х5 срещу 7 серия, които са с ЕДНАКВО ТЕГЛО.
Въпросният Форд е около 1 тон над Сивика, така че не може да става дума за сравнение.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 20 Май 2014, 19:53

Според мен би трябвало в Х5-ака да е малко по-здраво. Гредите са му по-високо. Все пак това е общо тегло 4 тона... и би било грозно.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от aristocrat » 27 Май 2014, 14:39

Едно клипче от Ловци на митове по темата:

http://vbox7.com/play:f4e4b2c3

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата