Къде умират милиони чисто нови коли

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Re: Къде умират милиони чисто нови коли

Мнение от b00st » 22 Май 2014, 16:39

liloff написа:Смятай значи колко са завишени цените при дилърите :)

Не точно така. Централно се пуска даден модел в акция, дилъра трябва да продаде определен брой коли в рамките на 2 месеца да кажем. Според което той си прави кампания, плаща за да се реализира, щото ти няма как да знаеш ако не чуеш по радиото или по ТВ-то, сваля от цената и продава. Ако успее, получава бонус. Ако не успее, получава сори пичове, next time ;)
Така, че не си вади генерални заключения.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 22 Май 2014, 16:46

ок, ама дори и за клиотата е 30%-а отстъпката, + това ти набиваш едни 150 000 лв минимум.
колегата каза 40% за обикновен човек, което според мен е доста пресилено без да си ултра връзкаря
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 22 Май 2014, 17:11

Ядат марджина на cost of sales? :)
Т.е. папат от твоя бюджет, когато праскат големите отстъпки.
Но самият факт, че могат да си го позволят, означава че са завишени.

Трябва да седнем да го избистрим с теб, като един меринджей, че по нета такава информация не може да се снася :)

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 22 Май 2014, 21:56

Щом казва колегата, значи неможе :mhihi:
Друг е въпроса кога може и дали може на всякакъв модел от дадена марка, ясно е, че отговора на тези въпроси е не.
Но примерно нов хюндай и30 за 12000лв. с ДДС продаден на фирма и то без да са закупени 20, купени са 3, не е единичен случай.
Или митсбиши аутлендер, закупен от балкан стар за 36000лв. пак с ДДС, при цена 70к., на витрина, закупени са 2бр. не 50 ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от AgeraR » 24 Май 2014, 21:34

vld написа:Щом казва колегата, значи неможе :mhihi:
Друг е въпроса кога може и дали може на всякакъв модел от дадена марка, ясно е, че отговора на тези въпроси е не.
Но примерно нов хюндай и30 за 12000лв. с ДДС продаден на фирма и то без да са закупени 20, купени са 3, не е единичен случай.
Или митсбиши аутлендер, закупен от балкан стар за 36000лв. пак с ДДС, при цена 70к., на витрина, закупени са 2бр. не 50 ;)

под нов хюндай и30 за 12000лв. с ДДС да нямаш в предвид стария модел, който не са могли да продадат ? Ако е новия модел съм готов да купя 10 (за препродажба), но сега само не ми казвай свържи се с тях и почвай да правиш пазарлъци...

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 25 Май 2014, 8:11

AgeraR написа:
vld написа:Щом казва колегата, значи неможе :mhihi:

под нов хюндай и30 за 12000лв. с ДДС да нямаш в предвид стария модел, който не са могли да продадат ? Ако е новия модел съм готов да купя 10 (за препродажба), но сега само не ми казвай свържи се с тях и почвай да правиш пазарлъци...

Колега това беше преди две години и незнам да е имало тогава по ново И30, беше си актуален модел.
Аз лично няма как да ти помогна да си купиш на такава цена.
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата