Зимна кола до към 5 бона.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Зимна кола до към 5 бона.

Мнение от mfandakov » 03 Юни 2014, 21:00

Имам приятел с такава КИА и само хвалби слушам от него http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=6nkzgj
В града човек експлоатира човека,а в селото е точно обратното!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 328/е46 330i/e46325i/е91 330xd+

Мнение от m.dimitrov1992 » 03 Юни 2014, 21:01

Чероки, Гранд Чероки :yes: дизела харчи приемливо ама него хвалят много, бензина харчи доста но повечето са газифицирани :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: когато има гориво.
Мечтае да кара: Джесика Алба
Детайли за колата: Е30 316i; E36 318i; E39 528i; Е53 3.0i; Munich, Germany

Мнение от AlCapone » 03 Юни 2014, 21:02

onicks написа:Daihatsu Terios

Почти съм съгласен :)

Колега аз силно ти препоръчвам Daihatsu Rocky 2.0 бензин/газ код на мотора "3Y"

Много надеждна машина все пак е от старото производство ето малко от плюсовете и:
Ресори отпред и отзад супер надежно и не капризно окачване забравяш за носачи биалетки шарнири дори и без амортесьори съм го карал и пак не го бърка Два моста отппред и отзад. Двигатела 3Y е може би най простия двигател много евтин за обслужване и същевременно много издържлив без никакви електроники и каквито и да било нововъведения. Карборатор елементарен за газифициране. Класическо ръчно превключваемо 4WD както му викаме 4х4 карал съм го със какви ли не гуми и само напрд и нагоре :)

Мога още много да ти пиша за тази кола и колко предубеден бях преди да я купи баща ми за да ходим на лов и риболов но толкова железвн автомобил не съм карал до сега. За 50000км само свещи и масло съм сменил карам го на газ зимно време съм като пътна помощ в селото ми само ме будят да ходя да ги вадя от преспите с малкия танк :)

Минусите му са че не е особено широк вътре взависимост от състоянието на рсорите може доста да друса и е малко екзотика ако нещо по сериозно се счупи малко по трудно ще се намират части но не и невъзможно :)
Пушил съм в движение и с DJ STANCHO на мотора.....

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 03 Юни 2014, 21:22

Мнооого свежи идеи давате Колеги, благодаря ви ... :bowdown: :bowdown:

КИА Спортидж е парт-тайм като Витарата, - няма грешка за проходимост, но за дълго каране на заснежен път не добре...

Приемам забележката за BMW-форума. Все пак не случайно поставям въпроса точно тук, защото има колеги с разнообразен опит и се получва интересна дискусия. От две години карам Х3 и съм очарован как се държи тоя варел на сняг. Естествено, бих предпочел да пътувам с него, но по няколко причини не мога да го направя, затова търся друга кола. Друго БМВ ... честно казано, не съм много навит да си взел за "зимна" кола. Както казах - искам само да пътувам спокойно при всякакви условия, не да доказвам шофьорските си умения или нещо друго. Е30 (324d, тройния стоп) съм карал преди 20 години и още тогава се заклех - никога повече. Да ме прощават феновете на модела, но тази кола съчетава всичко, което НЕ ИСКАМ - тежка, тромава, скъпа експлоатация и поддръжка, пълен мъртвец на пътя, ниска, тясна, вътре не можеш да вкараш телевизор, дори новите зимни гуми ги съсипва за 1 месец и на снега не може да тръгне, а ако пък случайно тръгне - се върти като пумпал... Това са лични и преки впечатления от 3 години "ходене по мъките", държа да отбележа.

Териоса също го разглеждах като вариант, но ми изглежда някак смешен (тесен и висок), не знам как ще се представи като устойчивост... Роки ... това не беше ли един по-стар модел, нещо като Фероза? Ще трябва да разгледам обявите, нещо не съм ги виждал тези в последно време.
Excellent! Steven is my name!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: когато има гориво.
Мечтае да кара: Джесика Алба
Детайли за колата: Е30 316i; E36 318i; E39 528i; Е53 3.0i; Munich, Germany

Мнение от AlCapone » 03 Юни 2014, 21:42

Точно един стар модел е който все още държи цена всравнение с други от тези години и този клас. Забравих да отбележа че 50000 като 2/3 е по черни пътища и да колата не предлага много като возия и екстри но когато опре до здравина и подръжка просто кърти!

Също така може погледнеш и Land Rover Discovery първото поколение също са големи големи кучета! Но за тях нямам много подробни впечетления :)
Пушил съм в движение и с DJ STANCHO на мотора.....

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 03 Юни 2014, 22:15

Имаме служебни киа спортейдж и паджеро пинин. Добри джипчета са и двете, с уговорката, че пинин-а не става за по пресечени терени, понеже има една греда, на която е окачена скоростната кутия и закача при по дълбоки коловози и по-сериозни камъни. Определено е нежен за по-хард изпълнения. Но за твоята цел мисля ще върши идеална работа. Има нормален комфорт, климатик, върви приятно. Киа-та е повдигната доволно и с чисто нови гуми за кал спира само, ако опре на корем. От двете за гората избирам киа-та, за по пътя пинин-а.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 2013 Mercedes-Benz GLK 250 Bluetech
Мечтае да кара: Porsche Panamera Turbo S
Детайли за колата: Track Package

Мнение от Valve-tronic » 03 Юни 2014, 22:18

Това за забележките във форума на коя марка се намираме няколко пъти съм го виждал на обсъждане по разни теми, но разбирам защо колегата е пуснал тема тук.

Лично на мен ми се е налагало няколко пъти да питам за други коли или да чета за други марки в този форум и повярвайте ми, мненията за другите марки в този форум са по-компетентни от мненията във форумите на самите марки. Така че нека няма сръдня, просто тук може наистина да се намери действително компетентно мнение.
88 E30 318i, 95 E36 318i, 97 E39 525tds, 02 E53 3.0d, 06 E83 3.0d, 08 W204; 12 W212

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 03 Юни 2014, 22:20

toncho83 написа:Стария МЛ (Mercedes ML).Имам приятели,карат ги на газ и разправят че са "кучета" и били здрави....За тия $ може да се класираш.

Aма разбира се че точно този ръждиляк е отличен ...

Нека да пропуснем колегата с малоумната CR-V имитация ...
Тамън ми е че сменихме на една такава ръждива оризница всичките тампони по мотора, и ги чакахме месец и малко ..
Въобще прочетохте ли какво търси колегата ?!
Всички тези неща се комбинират единствено в Ауди 100 C4 ...
Единственият недостатък е че повечето квадрати са със смотаният ACE мотор, ползващ за захванване механичен инжекцион .
Сега прегледах обявите, и се продават предимно шестаци ..
Аз не се сещам за друга кола оправдаваща зададените критерии ..
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 325i
Мечтае да кара: Е36 М3

Мнение от CAIIIO » 03 Юни 2014, 22:54

Хаос написа:
Convertible написа:iX, е34 touring с газ ;)

+1
ама такава кола изпада веднъж на високосна

Ето една, която е кандидат
http://www.cars.bg/c740106

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G20, F82

Мнение от Bexim » 03 Юни 2014, 23:19

и това ми е фаворит!!!

http://www.mobile.bg/11396982480716770

Замислям се и аз за градска количка! :yes:
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT

Слави
Аватар

Мнение от © » 03 Юни 2014, 23:20

:OT: преди 10-15 години имах голф 2. Като паднеше сняг и рано сутрин докато не бяха разчистени улиците беше голям кеф, снега стигаше до прозорците, но като се засили нищо не можеше да го спре :mhihi: Според мен се държеше много прилично на сняг :mhihi:
АБС нямаше, но имаше климатик, което беше невероятна екстра за модела пък и за времето в което го карах

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 03 Юни 2014, 23:33

е34-ката от австрия НИКОГА!!! Това е сложен автомобил с много ръжди - съдейки по моята.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 04 Юни 2014, 0:33

-1 за Ауди А4 куатро... Майка ми кара такова - поддръжката е много скъпа за това което предлага автомобила, както и недозавива дори на паркинга зимата... Но поне рие много сняг, където и да съм го пробвал, никога проблема не е бил да тръгне колата. Както и багажника не е много малък - като паднат седалките се събира пълен комплект м50 :conf:
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: F10 ///M5

Мнение от DriftoMania » 04 Юни 2014, 0:39

От моя опит - 6-та година търкалям зимата рав4 от първите. Целогодишно го бием трима човека предимно градско, преживял е какви ли не извращения, сигурно има хиляда километра зимен дрифт за тия години :mhihi: Няколко пъти са ме викали да спасявам закъсали в дълбока кал и сняг и въпреки уверението, че това е паркетник и има шанс закъсалите коли да станат две, не ме е предавал и е издрапвал. Не е офроудър, но никъде не съм закъсвал нито зиме, нито лете, а зимите по североизточна България са си истински. Фултайм 4х4, нашия е автомат и къса база, ако ще превозваш багажи се ориентирай към дългата, макар че са ми грознички малко.. Карал съм и следващите две поколения Рав-ки и смея да кажа, че първата генерация са доста по-добре направени, по-издръжливи, много по-идиотоустойчиви, та дори и материалите в интериора са по-качествени от следващата генерация. А, с обикновена газова е, мотора е само един - два литра, 128 коня ли беше, някъде там, та и динамика има някаква.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kulov » 04 Юни 2014, 0:48

https://www.youtube.com/watch?v=0A-4FoOk4tY
аз взех една такава преди 2-3 месеца. отговаря ти на всички описани изисквания.
скъпа поддръжка има, верно, но дано по-рядко да се налага. зависи на какво случиш.
за сега още в сервиз не съм влизал (моята е от приятел, с подменени куп неща по нея).
то при старите бараки си е късмет, каквото и да вземеш.
аз съм супер доволен. :yes:
успех с покупката!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата