Обслужване = Простотия

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Re: Обслужване = Простотия

Мнение от vicho » 13 Юни 2014, 12:30

_galio_ написа:Та и се дават никакви пари

Пари не се ДАВАТ, пари се изкарват... т'ва не е комунизъм! За да ти "дадат" пари, трябва да си ги изкараш, хрантутници никой не държи ;)
You said: "Time will change!" What if it changes you?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///M43
Мечтае да кара: в изтребителната авиация
Детайли за колата: компот в сливов цвят

Мнение от _galio_ » 13 Юни 2014, 12:38

vicho написа:
_galio_ написа:Та и се дават никакви пари

Пари не се ДАВАТ, пари се изкарват... т'ва не е комунизъм! За да ти "дадат" пари, трябва да си ги изкараш, хрантутници никой не държи ;)

Учудваш ме. Трапезни мъдрости.

На наемния работник възнаграждението му се опрделя от работодателя.

"Работодателите оценяват твърде ниско ролята на продавач-консултата в търговския процес, вследствие на което предлаганото възнаграждение като норма е твърде ниско, оттам и нивото и мотивацията на работниците" - по-добре ли ти звучи?

Както и да го коментираме, прости са работодателите задето не създават условия грамотни и мотивирани хора да работят за тях. Просто е.
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 13 Юни 2014, 12:55

Те са и така и така нещата, но и аз смятам, че "рибата се вмирисва от към главата"

Ако шефа се напъне да обясни какво се иска и как да се направи може и друго да се получи,
ама е по-лесно да сме баровци и принципа - аз за кво й/му плащам си върви ... и те така ...
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vicho » 13 Юни 2014, 13:03

_galio_ написа: жик-так

даже няма да си правя труда да ти отговарям :no: "Прав" си!

работодатели са скапани :mhihi: , че НИ мързи :kuku:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 13 Юни 2014, 13:43

Е добре де - аз все на любезни попадам ...
От доставчиците на пици до продавачки/чи навсякъде ...
Не отричам че има и някакви дръпнати, но да са били един двама на 100 да речем ..
Фрапантното е че последният случай който помня беше от разговор с общината ...
Звъня аз на телефонният номер и отсреща "Да" .. Чакай бре, кой си, с кого говоря, къде съм се свързал ... Няма ...
Което ме издразни и отчасти разбирам Вич, но не отричам че досегашните ми впечатления са все позитивни !
Иначе гледам единият от приемчиците ни как се държи с хората, и ми идва да го застрелям !
Дошъл един господин с едно Е60 с дизелов двигател да пита за акумулатор - и нашият " Ми 74 трябва да е" ... И аз щях да припадна до него .. Разбрахме се с човека, и колегата го предупредих да не ги върши такива ... Ще видим до кога ... :roll:
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///M43
Мечтае да кара: в изтребителната авиация
Детайли за колата: компот в сливов цвят

Мнение от _galio_ » 13 Юни 2014, 13:55

vicho написа:
_galio_ написа: жик-так

даже няма да си правя труда да ти отговарям :no: "Прав" си!

работодатели са скапани :mhihi: , че НИ мързи :kuku:

За какво ви мързи?

Аз бачкам на две места, вкл. и уикенда. Имам маса познати, дето не ги мързи.

Започвам да си мисля и че всичките словоизлияния с роклята се дължат и на начина ти на общуване.
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът

Потребител
Аватар

Мнение от -Злой- » 14 Юни 2014, 1:16

vicho написа:---

Не те познавам лично и не бих си позволил да те категоризирам по никакъв начин, но от форума се разбра, че е46-цата която ти продаде (в обявата анонсирана без забележки, в кондиция и много живот в нея) на колега не издържа и 1 седмица ... и даде проблем с мотора.
Та като си говорим за коректни взаимоотношения как определяш случилото се с бившата ти е46-та? Ти си я предал в перф. здраве и онЯ я е "обработил" за броени няколко дни и тя се е скапала или просто си е била скапана и е "сдала багажа" за по-малко от седмица? Моторът е скъп за ремонт, сам знаеш!
Питам заЩОТО бях лично заинтересован - чудих се дълго време коя е46-ца да взема - твоята или тази на ДимитроФФ? И двете перфектно анонсирани, един човек ги е гледал - като изправност (на Димитрофф се позоваваш), обслужени от-до, без проблеми и в крайна сметка май избрах по-малкото зло - взех неговата и смених само изгорелите 4 подгревни свещи, всички О-пръстени, спирачните мъркучи, че бяха нацепени, биелетки, носачи, тампони, диференциал, ксенони, баласти и куп други! А за това, че е била прегазена от валяк и после са и намествали накриво преден ляв амортисьор за да може да хване пътя направо (мога по всяко време на деня да ти я покажа да се убедиш, ако не ми вярваш) мога само да благодаря на "мастерите", че са я натъкмили как си требе!
Та в този ред на мисли, още ли считаш, че някой от салона е бил некоректен спрямо теб?
Дали има простотия - ти ще кажеш най - добре!
И аз ЩоТо съм минал по този път - остави БУЛКАТА да си каже какво иска - те да го направят, а ти си плати като пич и ще е чиста работата!

Потребител
Аватар
Кара: E34->Е39->Е38

Мнение от gosho_d » 14 Юни 2014, 9:01

http://chitanka.info/text/8340/18

Това е писано преди поне десетина-петнайсет години...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се

Мнение от Radinka » 14 Юни 2014, 22:02

boksioraE39 написа:Днеска докато си пълних 36чката с бензин и касиерката не ми каза "добър ден" да и се невиди,сега се чувствам унизен и нещастен и търся подкрепа от вас да я нахраниме всички заедно! :banghead:

ти се радвай, че е имало бензин и не се е налагало да им звъниш да им описваш, точно колко октана искаш да бъде и в каква цистерна да ти го докарат, че тогава ква греда щеше да бъде .... :( :( :confused:
never drive faster, than your guardian angel can !

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F30 318d
Мечтае да кара: ......... 750li

Мнение от b0bituy » 15 Юни 2014, 1:16

-Злой- написа:
vicho написа:---

................... ................................
:mhihi:
По-добре заключвайте темата :mhihi:
Има хора за които дрифта е ИСТИНА, колата - Религия, а живота - СЪCТЕЗАНИЕ!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин заставайки пред него се боиш да го отключиш."
Walter Röhrl
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 compact

Мнение от Benedetto » 16 Юни 2014, 10:33

AGT написа:Аз само ще добавя ,че нещата ще се влошават още . Това е тенденция която се засилва в последните 10 години. Ама на самочувствие сме номер едно ........... поне в Европа де.

Явно не си пазарувал 90-те години... да не говорим за обслужването през социализЪма.. :help:
:mrgreen: :mrgreen:

_galio_ написа:"Работодателите оценяват твърде ниско ролята на продавач-консултата в търговския процес, вследствие на което предлаганото възнаграждение като норма е твърде ниско, оттам и нивото и мотивацията на работниците" - по-добре ли ти звучи?

По-добре, но пак е невярно. Възнаграждението не е толкова определящо. Виж световните вериги за хранене примерно - Макдоналдс. Едва ли заплатите са огромни, но обслужването е едно и също, независимо дали си в Пловдив, София или Бургас.

_galio_ написа:Както и да го коментираме, прости са работодателите задето не създават условия грамотни и мотивирани хора да работят за тях. Просто е.

Какво означава да създават условия? Трябва да се упражнява постоянен контрол и за всяка грешка виновният служител да бъде санкциониран.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: M44 на газ
Мечтае да кара: V10 Touring, e36 compact rally spec
Детайли за колата: е36 compact "войнишко канче'' edition

Мнение от TouringInternational » 16 Юни 2014, 19:41

Санкциите определено са необходими, но е хубаво да има и финансови поощрения, при някой от големите компании ги има, но в повечето пъти са проформа. Не може да ме убедите, че ако 20 или 30% от заплатата се режат 2-3 месеца подред във формата на глоби, персонала ще стане по-дисциплиниран изведнъж (ако не е бил досега), говорим за България ест. :)

Липсва бизнес култура, етика, принципи, както в голяма част от българските работодатели, така и в голяма част от българските служители/работници и т.н.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 16 Юни 2014, 19:53

Benedetto написа:По-добре, но пак е невярно. Възнаграждението не е толкова определящо. Виж световните вериги за хранене примерно - Макдоналдс. Едва ли заплатите са огромни, но обслужването е едно и също, независимо дали си в Пловдив, София или Бургас.

Там нали знаеш колко дълго се задържа персонала :mhihi: :mhihi: :mhihi: То първата седмица всички са си любезни :lol: Един познат се беше хванал за няколко дни :mhihi: Цитирам "а аз се чудих първия ден защо най-опитния беше работил от 3 седмици" :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Точно там го има и това с глобите. Не стига, че супер малко им плащат, ами и постоянни глоби за "разхищение на материали" :lol: И то на 2,50-3лв./час като започнат и да те глобяват...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 17 Юни 2014, 21:59

Нещата според мен са малко по-сложни и не опират до това какви заплати се плащат и на кой колко му се работи (че не ни се работи обаче е ясно, но това е друга тема).

В конкретния случай ти си имал ясната представа какво ще купиш, имаш сериозно количество информация, но реално създаваш някакакъв проблем за решаване на отсрещната страна.Купувачите от този род обаче са един малък процент от цялото.

Според мен има два вида хора, които работят като продавачи /тук не включвам обслужващ персонал/ - едните познават продуктите които предлагат, любезни са и гледат да помогнат на клиента да купи нещо, другите не познават това което продават, но пък са сладкодумни, умеят да омайват, лъжат и успешно набутват на клиентите неща, които те реално не биха купили.
Тези от първата група успешно биха помогнали на хора в ситуация като тази от първия пост, които обаче са една малка част от клиентите и вероятно тотално се провалят при работа с останалите хора, тъй като едва ли продават толкова колкото 'продавачите' от втората група.
В резултат на това първите не се задържат дълго на такива позиции.

Работодателите съзнателно наемат хора от втората група, особено на места като магазини за дрехи, телефони, техника и т.н.
При това такова толериране е напълно нормално от техната гледна точка, тъй като въпросните хора носят повече печалби с оглед на факта, че масата от клиенти попада под влиянието на тези продавачи.

Някъде имаше пример с магазин за масла - дори в тази сфера в която изграждането на мрежа от доволни клиенти e изключително важно, подобен род коректно отношение е по-скоро воденичен камък на врата, отколкото конкурентно предимство.Масата хора гледа да вземе нещо на далаверка, или да закърпи положението и не се интересува от качество и най-важното бъдеща преспектива.
Дори и в тази сфера се подвеждаме по следките приказки и 'уж' далаверата.

Пример - Приятел пътуващ Франция-България реши да вкарва по някоя кола и да я продава тук, като идеята му бeши да е възможно най-коректeн и да се отличава от повечето търговци.Съотвeтно първите коли, които докара, не бяха 'манипулирани' по никакъв начин - обявяваха се реални километри, не се замазваха козметични неща, обявяваха се проблемите, които има колата и т.н. Познайте колко продажби направи :mhihi: Същите коли ги свали от сайтове и ги прибра за няколко месеца, оправи ги козметично, оправи километрите - познатата нашенска схема.След което успя да ги продаде сравнително бързо за по-висока цена.

Истината е, че ние искаме да ни лъжат, съответно се наемат хора, които да ни лъжат, а не да ни помагат.Липсва ни мисленето в преспектива и планирането и за това мислим как да закърпим положението временно и се лъжем с лъскави оферти.
Както и с политиците въпросните продавачи не са спуснати с балон, те са част от нашето общество и са там защото ние избираме да работим с такива хора.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vicho » 17 Юни 2014, 23:09

TheDriver написа:...

точно в десетката! :yes: :bowdown:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата